Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nasdva
    12. Svibanj 2016. 15:12

Zaboravila sam ti napisat mlijeko se lakše izdaja ako si prije izmasiraš sise pod mlazom tople vode.
    A jesam se raspisala :-)

Ninachh12
    12. Svibanj 2016. 15:34

nasdva-ta mi izgleda čak bolje nego moja :D halila-evo ja isto pretražila net i nigdje nisam našla osim ovo u bubamari, uglavnom preporučam, kupanje mnogo zabavnije :D :)
     To za mlijeko u hladnjaku na svakoj stranici drugačije, pazite ovo, ovo je članak s klokanice:
    "Majčino mlijeko može stajati na sobnoj temperaturi oko 4 satau hladnjaku do 8 dana, a u dubokom zamrzivaču 6 mjeseci."

Ovo je s roditelji.hr i isto piše na rodinoj stranici
    "Zrelo mlijeko možete čuvati
    [ul]
    [li]24 sata na temperaturi do 15 stupnjeva[/li][li]10 sati na sobnoj temperaturi (do 22 stupnja),[/li][li]4 - 6 sati na temperaturi do 25 stupnjeva,[/li][li]4 sata na temperaturama od 30 do 38 stupnjeva (bočica u posudi s vrućom vodom).[/li][li]u hladnjaku (0-4 stupnja) i to do osam dana."
    [/li][/ul]

Ninachh12
    12. Svibanj 2016. 16:02

Meni patronažna rekla 24 h , tebi halila u bolnici 48 sati, ovdje piše 8 dana..sad ništ ne znam :P
    Meni je baš žao baciti nekad izdojeno jer mala nije jela dok sam ja skoknula nešto obaviti, a prođe 24 sata, a opet me strah dat joj drugi dan, a logički pa i svježe izdojeno kravlje može par dana stajati, zašto nebi naše (upravo sam nas usporedila s kravama, bez uvrede :D :D :)

mamasita4
    12. Svibanj 2016. 16:06

Pozdrav cure, evo i mene od prije 9 dana s vama....Dosla nam mala Paula pa se prebacujem s trudnica....
    Svasta ste pisale vidim, malo sam citala od pocetka, al nisam stigla sve. Uglavnom pricamo o dojenju,
    Mi dojimo, mlijeka ima, al problem su nam bradavice, izgrize mi ih samo tako. Malo pomogne lanolin (biobaza), al uglavnom booooooliiiii ajme. Ja odlucila trpit! Evo sad spava vec skoro 3,5 sata, a mene sisa ubija, jedva cekam da se probudi da joj dam jest....Inace bi bila na sisi stalno....samo usta otvara, pa malo pojede pa samo stoji....nekad kad pojede dosta onda se pocne ljutit i RAZVLACIT sisu i to mi je najgore jer ih onda čupa baš jako....a ne znam sta joj je....zeli na sisu, a onda je vuce....patronazna kaze da je moguce da se prejela i da je muci stomak, a ona zapravo misli da moze jos jest...
    spava onako....kako kada...nocas je bilo prosto ok, od ponoci do 3 i od 5 do 8. Potpisujem tako....
    Eto, najveci mi je problem te ispucane i bolne bradavice, drugo ce nekako sve doc....
    Pozzz svima

nasdva
    12. Svibanj 2016. 16:14

Ja gledam da mlijeko pojede unutar 24 h od izdajanja a ako vidim da ga imam puno zamrznem. Poslje izdajanja spremam u hladnjak i dajem mu jest ono starije, rjetko friško izdojeno koje svejedno moram podgrijat jer ga neće mlakog pit. Za grijanje iman onaj grijač za bočice. Pa onaj dan kad jede svoju dozu na 2 puta u tome ga održavam toplim.
    S obzirom da je u mjesec dana dobio 1100 g i narastao 4,5 cm  valjda dobro radim :-)

Halila
    12. Svibanj 2016. 18:45

Mamasita, dobro nam došla i čestitam na maloj princezici!
    Sasvim isto je bilp i meni u početku.. Izgrizla mi je bradavice da mi je dojenje bila muka. Kupila sam Babylove mast, ali s obzirom da ona traži svakih 10-15 minuta jesti, nisam baš koristila tu mast. Sad namažem navečer kad znam da će spavat barem 6 sati u komadu. Još uvijek su mi bolne bradavice, al ne toliko ko prvih mjesec dana. Ovo za navlačenje, to je i moja curka radila i sad isto jako često. Skoro svako hranjenje prolazi uz to. Najčešće je to kad ju trbuh muči jer prestane čim čujem da je napunila pelenu. Al grozno je. Zna ih navuči da sve zvijezde vidim.  Mislim da nam je jedina opcija trpiti.

Ninachh12
    12. Svibanj 2016. 19:52

mamasita-dobrodošla, sve nas je više :D :D poznato..i bol..i navlačenje. Ja sam bila dobila na poklon Topfer kremu za bradavice i moram priznat čudo jedno! Prvo sam koristila čisti lanolin, ali topfer je mnogo bolji pa sam se brzo riješila one velike boli. Još uvijek zna zaboliti kada počne navlačiti, ali rijetko sada već :)         
    nasdva-očito da predobro radiš, super napreduje ;)

Ninachh12
    12. Svibanj 2016. 20:00

simal-vidim na temi nicanje zubića, tvojoj bebi već zubi kreću?? :O

simal
    12. Svibanj 2016. 21:28

Da, donje jedinice....

SIMAL

• Kriszta
    12. Svibanj 2016. 22:25

Dobro nam došla mamasita :) Čestitam još jednom :)

Moja malena isto navlači sike,i da točno to,kad treba podrignuti,ustvari nagutala se zraka i muči je stomak,onda to radi. Samo je zanimljivo,što poslije sike dajem joj još i bočicu,a onda to ne radi..hmmm..baš zanimljivo.

A za dojenje,oo daa..ja sam dobila ragadu i strašno me bolilo poslije svaki put kad je krenula sisati ja sam vidjela zvijezde,ali nakon mjesec dana,bol nestala preko noći doslovno,odonda nikad više nije zabolilo...ali je i istina,da sam vremenski smanjila dojenje,pa možda i to igra veliku ulogu..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.