Halila-moj muz navaljuje da idemo na more u 9om mjesecu, da cemo uzeti sator i mali bazen i da ce se ona kupati u hladu u bazenu u mlakoj vodi. Ja sam protiv jer mi se neda s tak malim djetetom na more, ali jos cemo vidjeti sta ce od toga biti...
Mi cemo krstitke imati 28.05. Valjda nece biti vruce ili hladno :p nadam se da ce biti taman :)
Bokic cure, sretan vam majcin dan s malim zakašnjenjem. Meni je to bio prvi majcin dan i dobila sam jedan prekrasan osmijeh.
Danas nam je velikih 2mjeseca i bili smo na kontroli kod dr,veliki smo 4000g (dobila je u mjesec dana 1120g) i imamo 54,5cm (dobila je 5cm).Dobili smo pikicu,malo je zaplakala i imam osjecaj da je jedva cekala a je primim,odma se smirilia i za utjehu smo otišli malo na cicu i zaspala skoro pa odma.
Cure koje ste bile na kontrolama javite kak su vaše bebice velike.
Inace nije pravilo da mora zaspati na cici,kako kada. S cicanjem nemamo nekih vecih problema pa sto se mene tice,ako bude lijepo napredovala, moze i punih 6mj samo na cici biti.
Po noci i dalje super spava, od cca 22h i prvo budenje je oko 6h.
Na more smo mislili ići, znam da je malena ali nekako mislim da joj morski zrak ne može stetiti,a i u obitelji imamo dosta alergija,bronhitisa i znam da more puno pomaze.
Krstitke smo planirali nekad u rujnu,i to nista na jako veliko,roditelji,seke,kumovi,plus kumovi vjenčani i oni kojima smo mi krsni kumovi,i to nas je vec +20, može se i bez tih dodatnih kumova. U svakom slučaju puno manje nego neki koji imaju po sto ljudi za krstitke. Naravno kako ko voli i može ali meni osobno je to bas puno.
Mi smo 28.5. pozvani u svate i opće neznam dal ici ili ne, ako ici kak se organizirati buduci da mala cica......
Ja to mogu, ja to hoću....
NmareN- mozes se do svadbe izdajati u vrecice i zamrzavati pa odmrznes za svadbu. Ili otici samo na veceru na svadbu i samo se izdojiti za to zadnje hranjenje i vratis se kuci prije prvog jutarnjeg. No za svaki slucaj kupis neku dohranu ako zagusti tokom noci. Ili ne otici na svadbu :P
Heelou klokanice :)
Ja napokon do neta dosla, zaspao je :O
Isla sam doktorici zbog povracanja, uradili nalaze I svi ok, malo manje dobiva na kilazi ("ispod prosjeka"-u 21 dan 700 g), I rekla mi da ga hranim svako 3 sata, da se on prejeda.
Hajd, pokusam tako, I uspjela jedan dan, jer je skoro cijeli prespavao zbog voznje u autu :D sutradan standard svako sahat-dva, a nekad I prije. Nema sanse da ga s necim drugim utjesim.
Ali nam je I nasla da je pupak inficiran :(
Patronazna rekla da je ok, ali nije bio ok. Sreca pa sam otisla u bolnicu.
Tako da sad cistimo octaniseptom I prasimo tyrosurom, I ide hB na bolje.
Ja ne znam sta je zivot, toliko sam iscrpljena, kad spava pokusavam nesto po kuci uraditi jer sam sama od jutra pa do poslije 5, a I tad kao da sam sama, muz se prebaci u sobu I na drugi posao I sastanke preko skajpa... pozelim da nestane struje da ne moze nista, da bude primoran biti s nama...
D3 sam prestala davati do mjesec dana (nisam rekla pedici), a to je jos 8 dana :/
Sad ima grcice, ali ne one standardne, u isto vrijeme... nego u razlicitim periodima I hvala Bogu ne traju puno, ali su cesti, I stalno se nateze sa vjetrovima I stolicom, saaav se zgrci I zacrveni, I tako skoro cijeli dan :(
Svaki dan ga gledam, I zahvaljujem Bogu na njemu, zaljubila sam se u nj. do usiju ^^
I da, koliko je doktorica galamila na mene jer sam se puno debljala u trudnoci, 15 kila sam smrsala, jos 5 I stara kilaza, jedva cekam da malo pocnem vjezbati I da se zategnem pa da joj odem I natrljam od nos jer je galamila na mene u trudnoci :D
Nadam se da ste vi sve ok :)
Ne pisem dugo, a kad se raspisem... srry :D
Pozdrav curkee!!! Evo da se i ja javim nakon 100 godina.
Mali lijepo napreduje, s 2 mj imao je 6050 g i 60 cm, pravi veliki dečko. Jede svaka tri sata i noću se budi oko 2h i oko 5h. Ne znam kako da mu produžim taj san. Još uvijek doji iako navečer prije spavanja dobiva adaptirano mlijeko.
Ne plače puno ali stalno nešto prigovara i traži jako puno pažnje, obavezno se treba baviti njime i zabavljati ga non-stop. Svaki dan idemo u šetnju, nekada i dva puta dnevno (ujutro i popodne) jer je tada najmirniji.
Što se tiče mora planirali smo ići drugu polovinu kolovoza. Tako nekako uvijek idemo i tada će imati točno 6 mj pa pretpostavljam da će biti i lakše. A nakon mora ćemo imati i krstitke.
Vidim da ste ranije pisali o stolici i moj malac je svaki dan između 11h i 13h obavljao što je imao toliko da bi i procurilo. Sad mi se je dogodilo to da prije dva dana nije imao stolicu, pa jučer je i danas opet nije. Valjda je to normalno, on je veseli i lijepo jede i spava. Čini mi se da ga ne smeta.
Kiki_ca bravo za tih 15 kg! Svaka čast!
Ostatak nadam se da ste OK i da lijepo napredujete.
Pozzz
SIMAL
Klokanica-nesto mi nije jasno. U 21 dan 700 g i to je ispod prosjeka? Koliko ja znam to je sjajno, beba i vise nego dobro napreduje.
Jesi ti mozda htjela napisati "iznad prosjeka"? :P
Ma ja te razumijem..i moja zna povratiti, klasicno prejedanje. I dobiva kilazu poput tvoje bebe, nista nije previse za dojenu bebu, tako mi je pedica rekla :)
Neka si ti otisla i vidjela da je sve okej, bar ste pupak otkrili. Bas mi je zao :/ nadam se da ce se brzo izlijeciti :) ti i ja smo ocito isto kila dobile, samo je meni otislo 11 kg. Istina Bog ne trudim se trenutno uopce, jedem svasta! :P ali mislim i ja poceti paziti, samo cekam dan kad cu zaista i odluciti :P bravo za tebe ;))
Simal- opaaaa, beba bas lijepo napreduje :D drago mi je da ste dobro, ako si citala sta unaprijed onda si procitala kako nasa djeca (ne) spavaju pa ovo sta ti pises meni lici na bajku :P kad cete ici na more obavezno ostavi tu dojmove jer sam ja bas neodlucna :)
Dobro jutro cure!
koja promjena vremena, ništa od šetnje danas pih
Mislim da ovo ljeto nećemo ići na more, imam baku i dedu dolje tako da nije briga oko smještaja, nego si mislim da mi je još rano ići s njom toliki put na vrućinama, morala bi hrpu toga nositi sa sobom a ona još neće imati ni 6mj pa ne znam jel bi sebe više izmučila nego da bi mi bio gušt. Vidjet ćemo kako će se ona ponašati do tada, sada mi je teško procjeniti kad smo u ovim fazama klopa, kakica, grčevi, spavanje :/
Kiki_ca i mi smo ti imali s pupkom problema, samo nastavi tako čistiti s octeniseptom i tyrosurom. Mi smo tako čistili pa se srećom nije inficiralo....
Ma ima koje su više kila dobile u trudnoći, fino si ti izgubila :D bude i ostatak otišao ubrzo!
NMareN eto moja je rođena sa 3100 i 49cm , iz bolnice izašli sa 2900 doma još pali na 2700, prošli utorak smo na kontroli bili izvagali je, imala 4020 i narasla na 55cm :)
Netko je bio pisao da ima muke sa izdajanjem, probaj bebu staviti koji put na cicu samo da poteže ili ju nosi na prsima malo tako ćeš navući mlijeka. Meni znaju doći dani kad baš bude suša ( zašto ne znam jer sve radim isto) tako se jučer mučim i cijedim kao budala a iz obje ništa iscjedim jedva 60ml , baš sam jučer pala u despresiju šta ću sad, zašto ne ide. Još me i mama prepala jer je i njoj tako bilo i samnom i s bratom, mjesec dana imala mlijeka kasnije ništa.. Na cicu sam je zadnji put stavila ( više je vrištala nego povlačila) ali sam kasnije punila bocu do vrha! I jadna moja mala kad ju nosam da podrigne cijelu ju smočim kad krene curit
Mi isto planiramo na more prvu polovicu 8. mjeseca, imat ce 5 mjeseci tad.
Putujemo iz ZG za Istru i idemo preko Slovenije jer nema guzve i ici cemo rano ujutro umjesto petak poslijepodne. Lakse ce i nama biti ako dodjemo ujutro pa imamo cijeli dan za adaptaciju. Kupili smo nova Maclaren kolica koja su puno laksa od ovih (ova sam uzela od frendice da imamo kosaru za pocetak) tako da se lagano vec sad pripremamo za more 😂
I jedva cekam jer smo prosle godine bili svega 4 dana (ja jako prokrvarila i mislili smo da smo izgubili malu mrvu, kad ono hematom!) i morali hitno nazad doma na cuvanje ostatak ljeta. Tako da ako sve bude ok mi picimo na kupanac! Cak mislim da cu ga i malo umociti u more, makar nozice 😍
Sto se tice mora i mi idemo u 8 mjesecu, imat ce tad skoro 5mjeseci, mislim da ne moze bit gore od tog zraka i mora. Ako se vi osjecate spremno samo naprijed! Dal se ikom desilo da je tezina bila razlicita u bolnici, kod patronazne i kod pedijatrice? Nakon 5 dana iza bolnice mala je dobila navodno samo 20 grama, patronazna je dosla ponovo sa svojom vagom i dobivala je 30 grama dnevno, kad smo dosli kod pedijatrice opet je bilo da je dobila u 10 dana 190 grama? Njima to nije dovoljno i govore da cesce cica. Cica svaka dva tri sata preko dana i dijete nije gladno jer bi se plakalo. Ne razumijem sta vage mogu drukcije pokazivat?
Sortiraj odgovore
Najstariji