Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    NMareN
    12. Svibanj 2016. 11:38

Pozdrav cure, kod nas je kisa i baš mi zao kad nemozemo u setnje ici. Inace moja je cura jucer bila baš razdrazljiva,primjetila sam da joj dosta smeta ovo ludo vrijeme,ta sparina.... Nocas je zaspala tek oko 23.30,prvo budenje smo imali u 6.30, u 7.30 je ponovno zaspala i još spava mrvica moja mala.
    Kristza što znači kad je fontnela udubljena? Primjetila sam da je bila mozda 2-3 puta malo udubljena.
    Ninach nama su još u bolnici počeli siroko povijati i tako smo nastavili i doma do navrsenih mjesec dana,nakon toga je bila kontrola i sve je u redu.
    Mi smo iduci tjedan naruceni na uzv mozgica,drugi puta,nadam se da ce sve biti u redu.
    Mi kapi d3 pijemo od kad smo došli iz bolnice,to su nam tamo još prepisali i koristimo Plivit d3, nisam primjetila da bi joj smetale.
    Cure ako mi koja može malo objasniti to izdajanje,kako,gdje cuvati,trebalo bi mi samo za jednu vecer/noc ako bi mi isli u svatove. Malo mi bed jedino što ako nebi htijela piti iz bočice,jer recimo varalicu ne želi. Ili što ako više nakon bocice nebi prihvatila cicu?? I jel potrebna staklena bocica ili je ok i plasticna??

Ja to mogu, ja to hoću....

Kamikazee
    12. Svibanj 2016. 11:47

Udubljena fontanela je zapravo znak da je beba dehidrirana. Ja dajem po malo vode cim osjetim malo udubljenje da ne dodje do dehidracije. I ona moze 'skakati' dok beba place, vidim ju i kako se nekad mice dok guta vodu.

Ja malog kupam u dosta dubokoj vodi jer tako moze plivati, mali mokri rucnik preko prsa koji polijevam i obozava biti u vodi. Otkrio je sad da moze zamahivati nogicama i rukama pa nas i posprica 😂 Buduci da je u kadici puno vode sporije se hladi pa ga znam na peleni vozati kao camcic nakon sto odradimo pranje. Samo se uplasi ako nema pelenu pod ledjima, valjda oni njihovi refleksi pa misli da pada.

Ninachh12
    12. Svibanj 2016. 13:39

Dobila sam na pklon tu mrežicu, postavi se u kadicu i beba legne na nju, prilagodi se njenom tijelu i ona uživa, dobili na poklon od muževe sestricne,nisam baš ispitivala gdje ju je kupila :/ Evo nešto slično poput ovoga, samo moja ima oblik bebinog tijela i baš je mrežasta :)

https://www.google.hr/search?q=za+kupanje+bebe&espv=2&biw=1680&bih=949&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjArdCattTMAhVGCpoKHTXTCZYQ_AUIBigB#tbm=isch&q=podloga+za+kupanje+bebe&imgrc=T3UijISentB2tM%3A

NMareN-ja se izdajam i kod mene to ide ovako: kad nju nahranim i ona zaspi ja se idem izdojiti i izdojim vecinom po 60 ml, to izlijem u aventovu posudu za čuvanje mlijeka koju sam dobila (znam da cure dosta koriste obične plasticne posudice za urin-2 kn) i u frizder, na drugom izdajanju izlijem u drugu posudicu i opet u frizder, a na trecem izdajanju prelijem ovo iz druge bočice u prvu (jer su tada iste temperature) i opet ovo friško u čistu praznu drugu posudicu i sve iznova tako. I mlijeko može stajati u frižderu 24 sata. Znači kreneš odmah u jutro da bi imala za cijelu večer. A zamrzavanje je pak druga priča pa ako te to zanima i to cu ti ispričati..
    Ja sam dobila na poklon staklenu bočicu pa nju i koristim, (moja đogi je koristila plasticnu) ne znam koja je bolja. Kada ju sveki hrani ulije mlijeko iz friždera u tu staklenu bočicu, dobro promiješa i stavi u lonac u koji ulije vrucu vodu, tako zgrije mlijeko do željene temp. Moja je htjela pit iz bočice kad mene nema i dok ja dođem doma svejedno ide na cicu bez pol muke. Nekako sumnjam da bi se ulijenila poslije samo jedne večeri no opet..ne znam provjereno..A da li ce piti iz bočice opet ne znam..ali mislim da gladno dijete hoce pit iz bilo čega :P Probaj se jedan dan prije svatova malo izdojiti, recimo jedan podoj i odmah joj to friško daš bez stavljanja u frižder pa ćeš vidjeti da li želi vući iz bočice pa ces biti na miru :) Svašta sam ja tu sada nadrobila, ako nešto nije jasno ili ako te šta zanima samo pitaj, a ako netko radi na drugi način nek ti kaže svoj način :)

nasdva
    12. Svibanj 2016. 13:45

[table][tr][td]Sobna temperatura

do 15 °C
    19-22 °C
    25 °C
    30-38 °C[/td][td]

24 sata
    10 sati
    4-6 sati
    4 sata[/td][/tr][tr][td]U hladnjaku
    0-4 °C[/td][td]8 dana[/td][/tr][tr][td]U zamrzivaču

u pretincu zamrzivača unutar hladnjaka (temperatura nije stalna zbog čestog otvaranja vrata hladnjaka)

u pretincu zamrzivača koji je dio hladnjaka od dva dijela (zamrzivač ima posebna vrata)

u zamrzivaču s konstantnim dubokim smrzavanjem na -19°C[/td][td]

do 2 tjedna

3-4 mjeseca

6 mjeseci ili dulje[/td][/tr][/table]

nasdva
    12. Svibanj 2016. 13:49

Glupo mi.je kopiralo tablicu imaš na rodinoj stranici članak pohranjivanje i čuvanje majčinog mlijeka. 
    Što se navikavanja tiče ja se isključivo izdajam od kad je bio 5 dana star i sad kad mu povremeno pinudim sisu vuče. Tako da 1-2 hranjenja na bočicu nebi smijela stvorit naviku. 

Nadan se da sam ti pomogla

Halila
    12. Svibanj 2016. 13:57

I ja radim jednako kao i Ninachh što se izdajanja tiče. Imam Aventovu plastičnu bočicu za pohranjivanje. Jedino su meni u bolnici rekli da u hladnjaku može stajat 48 sati. Isto sam se bojala sa možda poslije neće prihvatit sisu, al nismo imali problema. Jedno 5-6 puta do sada je pila iz bočice i poslje opet normalno dojim. Slažem se s Ninachh, probaj joj dan prije ili kad već dat malo iz bočice za probu. Moja se ispočetka zahliktavala jer je prejako vukla, zato ju uvijek držim malo na povišenom kad ju tako hranim, al brzo je skužila foru i sad pije bez problema iz bočice.

Ninachh, gledala sam baš te mrežice na netu, čini mi se baš praktično, al ne pronalazim da ima negdje za kupit kod nas, jedino za naručit preko neta.

Inače, mi smo danas od pet sati budne.. Nije mi nikako mogla zaspat i napokon ju uspavam u 7 ujutro i legnem i ja još malo spavat, ali živimo kod srednje škole i u 7:20 su se maturanti toliko derali pod prozorom da su ju probudili. Da vi znate koliko sam bjesna bila.... prestrašno. Sve svece sam im nabrojala.  Sad spava konačno pa idem probat i ja malo sna ulovit.

simal
    12. Svibanj 2016. 14:29

Hej curke,

ja svom pizdeku navečer dajem AD i pedijatrica mi je rekla da mu zbog toga između svakog hranjenja dajem par žličica prokuhane mlake vode. I meni je to OK. Mislim da mu ne može štetiti, dapače kada je vruće vidim da mu paše a i usput se malo igramo tako. 

I samo da dodam od AD moj malac uopće ne spava duže, spava 4 sata i onda opet "mama daj cicu"! 

Što se tiče pomoći, ja sam jedna od onih koje ne prihvaćaju pomoć ako nije od muža. Ne znam zašto, mislila sam da ću totalno sve iskorištavati jer mi svi žive blizu i mama i sestra i sveki. Moja svekriva živi ispod nas i žena je super i totalno želi pomoći, pogotovo jer joj je to jedini unuk ali ja jednostavno ne prihvaćam. Totalna sam frikuša. Ja sam od onih koje sve mogu same. Sad sam još prihvatila da radim 2 dana mjesečno, da kontroliram ženu koja me mijenja. Baš me zanima kako će to izgledati.

SIMAL

nasdva
    12. Svibanj 2016. 14:44

Ja za kupanje imam podlogu deltababy punjena nekim kuglicama ima je za kupit u babamari i sad je na akciji 89.90 kn

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.