Tiny sad će taj zub, samo što nije! 😀
Mi imamo baš težak dan danas, mislim da joj opet zubić ide.. već dva dana nam uspavljivanje navečer traje po sat vremena. Kad konačno zaspi, mogu se samo srušit u krevet odmah. Noć jedino još uvijek bez buđenja.. bar do sad. Vidjet ćemo kako će bit ovu noć jer danas cijeli dan plače. Prvo spavanje je danas imala u 15:30!!! I to na meni, jer čim ju spustim, gotovo. Osim toga, ujutro je jela čokolino danas prvi put. Neće to dobit sljedećih godinu dana barem, koliko se namučila s kakanjem. Groooozno. Kriszta, nešto slično ovom što si ti pisala... urlala je satima. Sad je pojela jabuku i odma sve ok.
Što se tekućine tiče, ona pije i čaj i vodu i sok... U prosjeku oko 150 ml dnevno.. nekad više, nekad manje, ovisi. Sok jako voli onaj Frutekov jabuka-kamilica i Hippov jabuka-komorač pa joj povremeno kupim. Nisam jedna od onih koji su strogo protiv sokova. Više sam za sve umjereno.
I gledala sam za ono skupljanje prstića kod hodanja, ne skuplja ih. Onda je valjda ok. Ionako ju ne forsiram na ništa nikad, ako stoji i netko ju drži, sama krene i baš ju to veseli pa ju neću ni sprječavat.
Radpored spavanja... hahaha... ja ne znam što je to. Kad joj se spava, spava, kad ne, ne. Tako je od početka. Trudila sam se jedno vrijeme organizirati to, samo sam namučila i nju i sebe. Brzo sam odustala od toga i lakši mi je život ovako.
Ola, eto i nas napokon spava na miru.
Taman je pred spavanje, zaspi u 13, dođu moji i naravno da se probudila nakon 20min, nervozna ko pas. Oko 16h opet bi odspavala malo, moja mama ju pokušava, čujem iz sobe plač, ne ide, daj meni. Smirila se nakon pol sata zaspala, došo muž, budna opet. Uspjele smo pregrmit do 6, nije joj dan danas :D
No, možda sam sreće pa nadoknadi prek noći propušteno... yeah right
Zvala za urin, naravno kak si je mamica i mislila, nalaz uredan. Naručila za cijepljenje u ponedjeljak. Valjda ćemo biti zdravi do tad :P
Jučer je na kupancu napokon skužila da može rukama pljuskat po vodi, al taman kad je to skontala mi je izvadili iz kade jer se voda već ohladila. Do sad je samo hvatala igračke i krpicu a i mi smo je uglavnom držali po ležećki (jer me strah bilo da joj ne bude hladno kad je posjednemo) al sad smo krenuli sve češće je posjedat pa zaljevat vodom... dama uživa.
Danas je odmah čim smo je posjeli u kadu nastavila s igrom od jučer. Nije stala mahat u rukama, vrišti i skviči od sreće, mislim da je cijela zgrada orila, ja sva mokra ostala. Nakon nje i ja na presvlačenje.
Vrištali smo od smijeha skup s njom :D
odo sad prolistat šta se pisalo, cijelo jutro pišem da bude 500str i onda je fulam hahahhaha
Evo me....Tiny odmah taj dan au nalazi bili gotovi, mokraća dosta bakterija pa smo jutros ponovili pa opet bakterije, sad čekam nalaz urinokulture, sutra ili preko sutra pa ćemo vidjeti.
Netko me pitao zašto sve to, trzala mi malo glavicom i rukama a baš na dan kad se cjepila pa sam se bojala zbog čega. Zubici nas satrase pa mislim da je to a rodica suospecijalist neurologijene i uz to detaljna pa pravi mali sistematski.
Mi uveli drugi obrok.... Povrće oko podne inoko pet voće ,ali nema pravila. Išli na preporuku Dr, kaže da je previše da dojin svaka dva sata onda uveden taj drugi medjuobrok pa ga uveli ibstvarno, zadnja dva dana papa na tri sata. Mislim se samo hoću li nekad umjesto drugog obrok dati žitarice s mlijekom ili ću ovako kako je?
Treba sve polako ....imat ćemo kad sve...
Za oftalmologa kažu mi prija, subspecijalist je oftalmologije da ne treba prije godine dana a Dr neurologijene kaže bolje do godine pa na vrijeme ako je nešto...tinyn stizeb zubeko.
Nasdva nama isto za kakicu puno pomaže čaj od komorače, pošto neće običnu vodu nudim samo čaj. Voda jedino može proći u čaši, al to nitko ne može znt koliko je popila a koliko prolila pošto joj je sad tak zabavno radit mjehuriće u čaši :D
Najviše čaja popije dok jede kašice, ovak prek dana slabo.. Sve skupa ne popije ni 100ml. Znali smo joj po noći davati čaja pa fino popije.
Zaboravili se na davanje čaja preko noći, baš rekla mužu jutros ako se opet zbudi oko 4 dajemo čaj ne mlijeko, jer pojela/ne pojela budi se u 6. I sad kad jede u 4 neće jesti do 8,9 i sva se pogubim. Vraćamo se mi starom ritmu da jede prvo u 6 :D
Kak izgleda osip? Više pikica ili? Ujutro vidim da Mia ima neku pikicu na obrazu pa sad ne znam dal ju je neš upiklo ili može biti kao neki osip?
Mamasita ma prava fit žemska mala Paula :)
Sretno s vrećicom, probala sam i ja tu taktiku pa se Mia nije dala hahahaha
Taj oftalmolog? Šta to isto pod nešto redovno spada ili šalju samo one koji trebaju?
Crna ti već sad imaš pravog malog zvrka :D nema za tebe više odmora ehhehe
Kriszta dobar savjet ovo za usisavač! Ja sam bila u strahu da će se bojat usisavača nakon onih silnih čišćenja nosa, al ništa. Ceri se tome. Al ovaj savjet se može koristit i za druge stvari ;)
Puno papa tvoja Mia :D
pa probaj sad koji keksić između uvaljat ili tak neš?
Neki dan sam kupila one Hippove keksiće (oblika ko plazma) ti su puno bolji, njih hoće...
I valjda bude taj zub, još uvijek osjećam neš, ne haluciniram :P
Halila sam vi polako obiđite cijeli stan, još malo pa će i kvart prehodat ;)
Audrey javi čim dobiješ nalaze. Vidiš,mama zna najbolje.
Meni jedna legica na početku stalno to govorila. Slušaj sebe i svoje osjećaje (kao mama) ne moraš nikog pitat,znat ćeš :)
Tiny tako i ja nju polijevam,ali za zimu ćemo svakako kupiti malu onu grijalicu za kupailo,pa neka uzživa malo duže. Ovako mi kupanje nekako prekratko traje,brzo se ohladi voda,pa je neću dugo ostavljati,da se ne bi prehladila.
Malena se tek sad polako budi,sinoć je zaspala od umora dok je jela i naravno da se za sat vremena probudila,pa uspavljivanje u krevetiću...ne može ona zaspati bez moje pjesmice.
Ima dugo već foru,da nas plaši hehehehe I ne znam otkud joj to,jer su nećaci davno prošli to.
To znači priča,priča,priča...i odjednom gladnije vikne :Vaaaaaaaaaaaa , pa se pukne smijati
Tu igricu obavezno odigra navečer kad je tata nahrani i dok je drži u krilu. Bez toga nema spavanja.
Idem po nju,jer čujem kako se diže u krevetiću,pusek
Jutrek!
Pa kaj svi spavate? Sam vi dajte, mi smo ranoranioci!
Zaribali je noćas, u 4 dali čaja, popila sve i spavala do 7. Eto, nakraju odspava duže, tko će više znat kaj bi ona. Bar je lijepo pojela ujutro ak niš drugo.
Kriszta no pa to je i meni žao, kupanje brzinski obavimo jer se voda ohladi, a baš uživa u kupancu. Ima radijator u kupaoni i uvijek nam radi grijanje prije nego se ide kupat al nije to to... Možda s vremenom izmislimo neku novu foru :D
Eto pošto sad sjedi u kadici mogu komotno na prodaju hitit onaj podložak za kadicu koji nismo ni koristili i koji je bio skuplji od same kade
Mia stalno vrištiiiiiiiii!! Al baš iz fore! Zavrišti i onda čeka da i ti njoj nazad zavrištitš. I onda se smije. I tak u krug. bedača mala :D
dolaze svekrići, a ona taman zaspala, eto ponavlja nam se jučerašnji dan izgleda... odo ja
Danas papale 3. dan puru. Prvi dan sam joj miješala sa jabukom, drugi s kruškom, i evo danas s tikvicom i kapulom. Sve smaže.
Evo dadilja i danas s nama na dva sata, taman su izašle malo u šetnju, idem prat kuću!!!!
Sortiraj odgovore
Najstariji