Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nasdva
    22. Studeni 2016. 11:02

Pozdrav,
    Lovro ima 2 obroka ujutro žitarice s ad i voćem, popodne povrće s mesom ili bez. Probao je grčki jogurt i fin mu je ali mi je imao osip na obrazu, sad kad je prošao moramo probat opet. Da vidim da li je osip od jogurta ili jaja kojim je bila premazana kiflica koju je jeo a ja nisam obraćala pažnju na jaje.
    Njemu je tvrda kakica ako ne pije dovoljno tekućine kroz dan, u pravilu popije 1-1,5 dcl čaja od komorača i ok. Zatvara i meso, banana, pečeni krumpir zato taj dan ubacimo među obrok od šljive ili kombiniramo s nečim što otvara. Kad smo tek počeli s kašicama kakao je svaki 2 dan, sad svaki dan ujutro. Treći obrok mislim uvest kad provjerimo mlječne proizvode, da mogu bit 3 obrok
    Koliko tekućine piju vaši klinci

mamasita4
    22. Studeni 2016. 12:04

Evo nas iz pedijatrice (ova sta je dala otkaz, al radi jos 10 dana). Imamo 67cm i 7.100. Ja navikla na lakšu djecu, takav bio i mali. Uglavnom, sve ok, dala da vadimo krv za željezo i to (to ide svima sa 6mj jer im navodno malo padne tada), oftalmolog sa 10mj (naručila nas vec u treci mjesec). Kaze da joj stavim vrecicu za urin kuci, krenemo vadit krv, izvadimo i do tad da ce se vjerojatno popiskit pa odmah ostavimo tamo vrecicu. Eto savjet za svih. Ne znam oce nama upalit. Rekla da sa 7 ide meso (to je po novome, meni malo nevjerojatno, al ajde), bijelo meso, janjetina. Pa ću vidit kad ću to. Izljubile smo se i tako...bila mi je stvarno super. Nismo se cjepili jer je ona jos slinava i kasljikava.....Naravno da joj je plakala cijeli pregled, ne mozemo bez toga.

Nasdva, moja ne popije puno, ne mjerim ali mislim da popije nekih 40ml, a i to jedva....ja nudim, ona malo gucne i nece vise, i onda glođe onu dudu....blesavica.

mamasita4
    22. Studeni 2016. 12:05

Mi smo nocas spavali super, budenje u 6, papala i nastavila do 8. I svi smo spavali do 8, skoro zakasnili u vrtic i kod pedijatrice. Strka jutros bila!

crna123
    22. Studeni 2016. 13:07

Mi popimo oko 150ml. i mi vadili s 6mj krv kao redovan pregled
    Mamasita i ona je sicusna bebica :)
    Tak i mi ak jede ujutro bananu popodne je nes kaj otvara al mi nemamo problema s kaknjem uvijek kad jede ujutro uz to kaka i tak navecer uz bocu.smjesno jede i kaka  hahha
    Tiny sad ce sad ce samo sto nije!
    I mi tak nekak slabo spavamo vec par noci stalno se okrece vrti place u snu a nece ni dudu ni cicu. jucer ju stavim na krevet zaspala je i cujem nes za min ona na sve 4 smije se i ide nije zaspala do pol 12 i ujutro u 7 ja se okrenem ona stoji drzi se za kinderbet i ljulja se ko pijanac ja ju polegnem natrag dudu i spavala jos do 9 nemrem se nikak naspavat ko covjek...

ivchi87
    22. Studeni 2016. 13:15

Moram napisat nes na 500tu stranu. 

Ocito nama jedinima nije dala da vadimo krv. Super mi je pedijatrica stvarno. 

Moj popije i manje od Paule, al ajd jos dosta cica pa mu je tu valjda dosta vodenastog mlijeka. Pije na casu pa ni ne znam kolko tog prolije a kolko udje. 

Tiny tak se i moj navikk na dva spavanja, treci put moze samo s toljagom po glavi zaspat kak bi rekla Kamikaze... 
    Ajd izgleda da moj onda nijr tak jako strasljiv na ljude, al zato nadoknadjuje sa kucnim aparatima iznad 200w. Neka. Ne mora majka usisavat.

• Kriszta
    22. Studeni 2016. 13:52

Danas kakamo ko pravi,kao i prije. Nemam pojma šta se dogodilo,kad ona otpočetka kaki barem jednom,ako ne i 3 puta. Bananu uvijek jede zrelu već i to ili sa marelicom ili sa šljivama,tako da ne vjerujem da je to u pitanju. Svaki dan joj dajem nešto,što otvara. Malo je smanjila bila vodu i onda sam još ubacila žitarice u mlijeko,možda je to to. Ubacila sam žitarice (kažem ne svaki dan) jer navečer večinom popije od 250 do 300 ml,kao da 3 sata prije toga nije jela. I sad po novom4-5 dana budi se opet oko 1-2h u noći i popije 250 ml. Pa sam mislila da joj fali kroz dan. Dajem joj preko dana otprilike svaka 3 sata..najduže 3,5h..nekad pojede manje nekad normalno,pa sam se zapatila,možda bi trebali krenuti sa međuobrocima,ali ne znam...nije to prerano??? Mamasita? 

Ivchi ni moja pedijatrica nije nas slala na vađenje krvi,ali se tješim da sa 5 mj smo išli vaditi krv,pa možda gledala te nalaze,nemam pojma.
    Ti barem ne moraš usisavati,tako sam i ja jedno vrijeme. Onda sam je uzela u ruke i zajedno usisavali par puta,od onda se ne boji. Danas ja usisavala,a ona puže za kablom,pa brišem pod ,a ona zamnom i tapka po podu :) Još malo pa ćemo zajedno peći kolače :)

• Kriszta
    22. Studeni 2016. 13:56

Mamasita sa 6,5 mj je Mia isto imala 67 cm i 7000 g :)
    Nisu baš neke ogromne :)
    Mi isto planiramo oftalmologa sa 10-11 mj,jer nam bježi oko.
    Ali kao da malo manje bježi nego prije. Voljela bih da se to polako ispravi,da ne moramo je već takvu malu gnjaviti sa naočalama ili šta već !

• Kriszta
    22. Studeni 2016. 14:00

Joj pa da...Tiny ..tako sam i ja,prvo samo opipala zub,ali nisam bila sigurna,da li je to to.
    Vjeruj mi imate zubeka!!!! Jupiiiiiiiii!!!! Trebat će par dana,da ga možes vidjeti :)
    Tako ja 2.zub nisam skužila hehehe...a šta ću,kad odmah pored izvirio,jedva sam ga skužila :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.