Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninachh12
    29. Kolovoz 2016. 12:20

Ja danas kod pedice, mala ima nekakav sum na srcu pa smo vadili krv. Guzva na parkingu, guzva u ambulanti. Ja imam M i bas je jaka, uspjela sam zgrebati alu felgu na branik (muz ce me ubit, jadna ja ) beba nervozna. Jao. Grozan dan. Bas bas grozan dan. I jos sam u cekaonici i jos uvijek cekamo :(
    Kristza-u soku sam! Koji gad covjece! Ma ima nas bas svakakvih. Ima i dobrih, ima i losih. Na zalost kao sto kazes vise je onih losih :/
    vi svasta pisete za dohranu, moram si poceti zapisivati..stalno si gruntam kako stignem sve :P

• Kriszta
    29. Kolovoz 2016. 14:25

Ninach kad su primjetili šum?
    Grozan dan,drugi dio dana MORA biti lijep :)
    I ja sebe tiješim,moja urla od 11h. Iskreno se nadam da su zubi,jer odbila hranu,sinoć se budila 3 puta i da nije bilo vrijeme za hranjenje,pa sam je morala uspavat. Isto tako preko dana nakon 10 min se budi,kašlje ( čitala sam da kad krenu zubi beba kašlje). Stvarno se nadam da su zubi,jer ako nisu onda me PONOVNO čeka skok da se us....! Ne želim se ni sjetiti kako nam je bilo sa 3 mjeseca :(

Inače smo mrkvu danas papali i finu porciju je pojela. Sto se tiče dohrane,zasad sam zadovoljna. Barem nešto :)

TINY ja sam već spremila,mahune,graška,jabuke,kruške,breskvice,tikvice. Danas ću šljive. Sve sirovo rezano na komadiće,osim mahuni što sam blanširala,pa kad se ohladilo,spremila sam u posudu za led,pa kasnije prebacila u vrečicu. Sve operem,ogulim,narezem na komadice i spremim.
    Javi kako je bilo pedice.

Ninachh12
    29. Kolovoz 2016. 15:03

Da da, to je bilo povezano s kašljem, kaže pedica da je šum 99 %zbog toga što je beba anemična (na mamu) i sad narednih 6 mjeseci mora piti željezo i vitC. Uglavnom bolje ovo nego nešto ozbiljno :)
    kristza-prošli tjedan smo išli zbog kašlja pedici, a naša bila na GO pa je zamjena primjetila šum. Moja pedica je svaki put s nama razgovarala u isto vrijeme kad ju je slušala pa logično nije mogla čuti.. Pa tebe bi baš skok mogao i zadesiti, vi ste skoro 6 mjeseci :D kad si ti krenula s dohranom? :))

Ja kupila danas u mulleru rižine i prosene pahuljice pa sutra u jutro krećemo s rižinim :)

TinyBabyToes
    29. Kolovoz 2016. 17:00

Evo nas! Ja pijuckam kavicu, a Mia i tata drijemuckaju

Bili smo gotovi za manje od pola sata. Sad smo na 5900g (s pelenom i bodijem je bilo 6070g :D) i 62,5cm dugi.
    Od zadnjeg pregleda koji je bio prije 2mj je narasla 5,5cm i dobila kilu i neš sitno. Naravno opet oko te kilaže...
    Rekla sam da smo sad na adaptiranom i zbog čega i kako sad jede obroke od 140ml uglavnom. Na to je rekla da je onda to zašto nije moje mlijeko pila i da zašto joj ne damo veći obrok.
    Rekla sam da neće veće obroke, napravimo ih a ona pojede svoj makimum i ostatk se baca. Jede svako 3 sata i kažem kako cijelu noć prespava od 7 navečer do 5,6 ujutro bez jela, ova u čudu

Za dohranu je krenula sama pričati, kao savjetuje se između 4 i 6mj da se krene, dala mi kalendar od Nestle-a, nikakvih pametnih savjeta nije bilo. Sve šta već sve znamo tu, da novu namirnicu dajem u razmaku od 3-5 dana i da radim kako god ja želim, bilo to voće ili povrće. Jedino je napomenula da bananu kasnije dam jer zna zatvorit.
    Biogaju i te stvari da ne dajem, da ne treba.

Pitala savjete za more, smije se pedica "šta da vam kažem, ne ostavljat bebu u autu, ne na jako sunce, slobodno se kupajte ako je toplo more i ne puše bura i to je to.

Pregledala ju je munjevitom brzinom, digla na sjedeći a ova moja krenula plakat ko kišna godina!
    Pedica imala masku na glavi (jer je prehlađena) i još naočale ima ova se prepala sva hahahhahahah
    Brzinski okret na trbuh, ova i dalje plače i to je to od pregleda.
    Nije mi pokazala nkakve vježbe jer je ova bila ljubičasta od plača.

Više je tu plakala nego kad je pikicu dobila Nakon pikice plakala par minuta, onda sam je stavila pred neki šareni plakat pa je njega gledala i smirila se tako.
    Kad smo izlazili bacila im je jedan ljutiti pogled i ćao hahahahah

Sad sam se malo raspisala, a niš pametno nisam rekla heheheh

TinyBabyToes
    29. Kolovoz 2016. 17:30

Evo me dalje.... taman se probudila i popala ;)
    Za sad se sve čini ok, nadam se da će i noć proći mirno i bez temperature.

Zaboravila još reći, kad sam je pitala za more dala mi je uzorke neke kreme za sunce eau thermale avene (mineral lotion +50)...

Ninachh uh želim da vam ostatak dana prođe bolje. I ako ništa drugo, bitno da nije ništa ozbiljnije, a možda se i željezo sad poboljša kad krenete s dohranom.
    Hvala na savjetu za zamrzavanje, tako ću i napravit

Kriszta joooj držim fige da taj skok prođe lakše i brže od onoga sa 3mj! Baš zeza s hraom tada ;)

nasdva
    29. Kolovoz 2016. 20:45

Ninach nadam se za ti je dan završio bolje nego što je počeo . Nadam se da će joj se željezo normalizirat.

Tiny tvoja pedica me podsjeća na moju, samo sam ja sa svojom na ti jer se znamo iz osnovne.

Moj mališa isto dira uši i ja komentiram mužu vidi skužio da ima uši. I još se igram s njim di Lovro ima uho, kad jede drži se za uho. Zadnja 3 dana iz čista mira mi počne plakat, ali onako pravilno sa suzama. Opat spava nemirno i u snu plače. Mislim da su zubi jer po noći kad plače neće dudu nego još jače plače kad mi je  ponudim.
    Mi smo probali Lino riža-proso-heljda i nije mu nešto, ali je zato danas smazao puno rižinih pahuljica s mljekom i tikvicom. Primjetila sam ako je kašica malo jače slatka (da je meni fino), neće ju baš jest draže su mu ove bljutave.

Lovro još uvijek jako trza na zvukove, nagle pokrete. Npr. ja ga držim na rukama i šutim, kad progovorim on se sav strese. Da li to i vaše bebice rade?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.