Ne brinu me te "boli" tj menstrualni kao grcevi tj mozda trudovi, jer nije to ni blizu pravilnim intervalima ili intervalima uopce, tako da ne mislim da sam pred porod 😀 vise pokusavam uloviti razliku od pustih senzacija u tijelu koje osjecam (ako ima razlike) 😀 a nisam protiv da sam se pocela mozda otvarat (barem prst). Na proslom pregledu sa 35 sam bila skroz zatvorena i bas me zanima iduci tjedan sta ce biti sa 37 tt. Jer ako ce me inducirat u 38tt onda bi bilo dobro da sam barem nesto otvorena 😅 Al u ovoj fazi trudnoce ako bas akcija krene, to cu valjda skuzit 😅 Cisto me zanimalo jel se uopce dogadjau zenama ti neki "pripremni trudovi" tjednima pred porod 😀 Jer BH bi bile drukcije senzacije - to nije bolno/ vise neugodno - trbuh se na dijelovima zgrci/skameni. A ovo je ono menstrualna bol i ne vidim bas to skamenjivanje trbuhaKao sto sam i gore napisala, događaju se. U prvoj trudnoci cca 2 tjedna prije, u drugoj cca 4 tjedna prije. Da, ni meni po opisu ne zvuci ko BH. Tijelo se priprema za veliki dan 😊 drzim fige da krene samo prije indukcije 🤞
Tenks!! Iz tvojih usta u.. 😀😀
Baby drz se! Jedino sta ti mogu rec je da sam bila 2x na fetalni echo i vidila sam tamo u ordinaciji razno razne gadne situacije vezane uz srce fetusa, koje su uspjesno rijesili i sredili i te bebice su sad sve vec ljudi.
Ne brinu me te "boli" tj menstrualni kao grcevi tj mozda trudovi, jer nije to ni blizu pravilnim intervalima ili intervalima uopce, tako da ne mislim da sam pred porod 😀 vise pokusavam uloviti razliku od pustih senzacija u tijelu koje osjecam (ako ima razlike) 😀 a nisam protiv da sam se pocela mozda otvarat (barem prst). Na proslom pregledu sa 35 sam bila skroz zatvorena i bas me zanima iduci tjedan sta ce biti sa 37 tt. Jer ako ce me inducirat u 38tt onda bi bilo dobro da sam barem nesto otvorena 😅 Al u ovoj fazi trudnoce ako bas akcija krene, to cu valjda skuzit 😅 Cisto me zanimalo jel se uopce dogadjau zenama ti neki "pripremni trudovi" tjednima pred porod 😀 Jer BH bi bile drukcije senzacije - to nije bolno/ vise neugodno - trbuh se na dijelovima zgrci/skameni. A ovo je ono menstrualna bol i ne vidim bas to skamenjivanje trbuhaKao sto sam i gore napisala, događaju se. U prvoj trudnoci cca 2 tjedna prije, u drugoj cca 4 tjedna prije. Da, ni meni po opisu ne zvuci ko BH. Tijelo se priprema za veliki dan 😊 drzim fige da krene samo prije indukcije 🤞Tenks!! Iz tvojih usta u.. 😀😀
Babydrz se! Jedino sta ti mogu rec je da sam bila 2x na fetalni echo i vidila sam tamo u ordinaciji razno razne gadne situacije vezane uz srce fetusa, koje su uspjesno rijesili i sredili i te bebice su sad sve vec ljudi.
Samo da napomenem da mene te pripremne nisu otvarale. Oba puta sam bila zatvorena do samog pocetka poroda, ali sam se relativno brzo otvarala 🙂
A kako izgledaju trudovi ? 😅 znam da je vjerojatno glupo pitanje, al ti pocetni jel to nema sanse da ne prepoznam? 😀 mislim na ove koji krenu puno puno ranije i budu u nepravilnim razmacima - tj ne budu uopce u razmacima nego tu i tamo trud. To je drukcije od onih BH kontrakcija? I od probavnih tegoba? Pitam jer me zadnjih dana jednom dnevno svaki drugi dan zaboli - kao jaka menstrualna bol u donjem dijelu trbuha prema pelvisu. Ja to interpretiram kao probavu (koja mi je poseremecena skroz), jer osjetim nakon toga i kao nesto crijeva. Al kako sam 35+6 sad, mislim se da nije to mozda neka najava ili priprema maternice..Niti ja ne znam kako prepoznati trudove 🤷♀️
Danas u jutro sam imala menstrualne bolove, trajalo je dva sata i bilo je bez ikakve pauze izmedju. Bas cudno… prestalo je kad sam se istusiralaZvuci kao Bh onda ako su prestale tusiranjem. Opcenito prestaju tusiranjem, promjenom polozaja, pijenjem tekucine… zato se kaze kad osjetis trudobe prije odlaska u rodiliste tusiranje, pranje kose.. laganica i to pa onda ako nastave onda su pravi a ako prestanu onda su lazni
Danas sam se vec 2x tusirala 😅
Mislila sam da bh traju krace
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
A kako izgledaju trudovi ? 😅 znam da je vjerojatno glupo pitanje, al ti pocetni jel to nema sanse da ne prepoznam? 😀 mislim na ove koji krenu puno puno ranije i budu u nepravilnim razmacima - tj ne budu uopce u razmacima nego tu i tamo trud. To je drukcije od onih BH kontrakcija? I od probavnih tegoba? Pitam jer me zadnjih dana jednom dnevno svaki drugi dan zaboli - kao jaka menstrualna bol u donjem dijelu trbuha prema pelvisu. Ja to interpretiram kao probavu (koja mi je poseremecena skroz), jer osjetim nakon toga i kao nesto crijeva. Al kako sam 35+6 sad, mislim se da nije to mozda neka najava ili priprema maternice..Niti ja ne znam kako prepoznati trudove 🤷♀️
Danas u jutro sam imala menstrualne bolove, trajalo je dva sata i bilo je bez ikakve pauze izmedju. Bas cudno… prestalo je kad sam se istusiralaTrudovi dolaze u valovima. Nisu konstantna bol.
Evo iz moje knjige hypnobirthing kako piše kad ići u bolnicu. Zapamtiti brojke 3/10/45 (ako postoji pravilan uzorak od 3 truda u svakih 10 min gdje svaki trud traje barem 45 sekundi)Po ovome bi se ja doma porodila. Upravo zbog takvih "pravila" nisam bila sigurna dal su pravi 😂
Kakve si trudove ti imala?
Nas su na trudnickom tecaju ucili da se u rodiliste ide ako sat vremena imas trudove u trajanju minutu s razmakom od pet minuta
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Ne brinu me te "boli" tj menstrualni kao grcevi tj mozda trudovi, jer nije to ni blizu pravilnim intervalima ili intervalima uopce, tako da ne mislim da sam pred porod 😀 vise pokusavam uloviti razliku od pustih senzacija u tijelu koje osjecam (ako ima razlike) 😀 a nisam protiv da sam se pocela mozda otvarat (barem prst). Na proslom pregledu sa 35 sam bila skroz zatvorena i bas me zanima iduci tjedan sta ce biti sa 37 tt. Jer ako ce me inducirat u 38tt onda bi bilo dobro da sam barem nesto otvorena 😅 Al u ovoj fazi trudnoce ako bas akcija krene, to cu valjda skuzit 😅 Cisto me zanimalo jel se uopce dogadjau zenama ti neki "pripremni trudovi" tjednima pred porod 😀 Jer BH bi bile drukcije senzacije - to nije bolno/ vise neugodno - trbuh se na dijelovima zgrci/skameni. A ovo je ono menstrualna bol i ne vidim bas to skamenjivanje trbuha
Takve bolove kakve opisujes da imas ti, imam i ja danas. Bas su cudni. Ali ne bi za to isla u rodiliste, ne boli to jako i nema pauze. Samo je cudno i nitko nije spominjao da to postoji… drago mi je da se nesto dogadja :)
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Anica88
Sarene, najblaze receno 😂 u 3h u noc su mi poceli sa svakakvim intervalima i vremenom trajanja, a u 6h su mi bili vec na 5min razmaka nekih sat vremena. Probudila sam muza da mu velim da nejde na posao jer mislim da idemo u rodiliste. Disala sam, radila kruzenje zdjelicom na lopti, sve je bilo izdrzljivo. U međuvremenu su mi opet skocili na 7, pa 6min i drzali me jedno vrijeme na tome. Oko 10h (ne sjecam se tocno) sam isla lagano pod tus i spremat se za bolnicu jer sam taj dan bila narucena na pregled pa da ne slusam prigovore ako ne dođem, a trudovi su mozda lazni. Trudovi su mi opet pali na 5min i oko 11h, 11:30h kad sam dosla u bolnicu su mi na ctg-u ucitali 1 do 2 truda na 10min (nit oni nisu znali tocne intervale), otvorena 6cm. Pratila sam trudove i u rađaoni i skroz su mi bili sasavi (4min, 3min, pa opet 5min itd.) Tek pred sami kraj su mi se kolko tolko ustabilili. Rodila sam u 19h. Svi trudovi su mi bili u trajanju od 40 do 60sec otprilike (neki malo krace, neki malo duze).
Da se razumijemo, nebi ni isla onda u bolnicu da nisam imala pregled. Cekala bi doma jer smo mi na trudnickom tecaju dobili uputu da se u bolnicu ide onda kad nisi u stanju pricati ni hodati tokom truda.
Kod drugog poroda mi je bila slicna situacija, samo je sve teklo brze i pukao je vodenjak pa sam znala da je porod poceo. Isla sam kad su bili na 2, 3 min razmaka i rodila kroz 40min od dolaska u bolnicu. Imam 10-15min do bolnice. Nadam se da sam barem malo pomogla 😅
Dakle sinoc sam bila sigurna da mi je tlak na tisucu i rekla sam muzu da necu prezivjeti noc🤣
On mi je rekao smiri se, mislim da umisljas, a glava te boli od nervoze.
Jutros sam ziva i zdrava🤣 ustala se, ispekla malome palacinke za dorucak prije skole, pospremila kuhinju i u setnju. Presla svojih 5 km, obavila pazar, mesnicu, ljekarnu, popila kavu sa prijateljicom, otisla u ured i obavila nesto posla…
Evo me sada kuci i tankam se vodom jer sam zedna ko pas. Dakle ova trudnoca je cudo, jucer mi je bilo sve, danas nista🤣
E i samo da prijavim da sam u ljekarni nasla prasak tyrosur, pa sam zlu ne trebalo uzela dva. On je super i inace za rane pa nek stoji. Mozda nam bude sad trebalo i za starijeg brata kad skine punte sa glave🤣
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Ja nisam osjetila nikad prirodne trudove i ne znam bi li ih prepoznala kad bi osjetila. Ali kad citam ove vase price da ste dolazile u bolnicu i bile otvorene 5-6-7 cm oduševim se. Nadam se da cu to ovaj put i ja dozivjeti. Prirodni trudovi i otvaranje- zvuci ko san🤣🙌🏻
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Anica88
Sarene, najblaze receno 😂 u 3h u noc su mi poceli sa svakakvim intervalima i vremenom trajanja, a u 6h su mi bili vec na 5min razmaka nekih sat vremena. Probudila sam muza da mu velim da nejde na posao jer mislim da idemo u rodiliste. Disala sam, radila kruzenje zdjelicom na lopti, sve je bilo izdrzljivo. U međuvremenu su mi opet skocili na 7, pa 6min i drzali me jedno vrijeme na tome. Oko 10h (ne sjecam se tocno) sam isla lagano pod tus i spremat se za bolnicu jer sam taj dan bila narucena na pregled pa da ne slusam prigovore ako ne dođem, a trudovi su mozda lazni. Trudovi su mi opet pali na 5min i oko 11h, 11:30h kad sam dosla u bolnicu su mi na ctg-u ucitali 1 do 2 truda na 10min (nit oni nisu znali tocne intervale), otvorena 6cm. Pratila sam trudove i u rađaoni i skroz su mi bili sasavi (4min, 3min, pa opet 5min itd.) Tek pred sami kraj su mi se kolko tolko ustabilili. Rodila sam u 19h. Svi trudovi su mi bili u trajanju od 40 do 60sec otprilike (neki malo krace, neki malo duze).
Da se razumijemo, nebi ni isla onda u bolnicu da nisam imala pregled. Cekala bi doma jer smo mi na trudnickom tecaju dobili uputu da se u bolnicu ide onda kad nisi u stanju pricati ni hodati tokom truda.
Kod drugog poroda mi je bila slicna situacija, samo je sve teklo brze i pukao je vodenjak pa sam znala da je porod poceo. Isla sam kad su bili na 2, 3 min razmaka i rodila kroz 40min od dolaska u bolnicu. Imam 10-15min do bolnice. Nadam se da sam barem malo pomogla 😅
Hvala na opisu. Za te nepravilne ni ja ne bi isla u bolnicu 😅
Znaci mogu ocekivati neocekivano
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Cure ima koja iskustva s omnibioticom panda nakon sto se beba rodi? Jel ga nastavljam dalje ja piti (buduci da dojim) ili ga dajem bebi? Nekako mi je nezamislivo davat mu to prema uputama - napraviti pastu sa zlicicom mlijeka i davati na pipetu
Sortiraj odgovore
Najstariji