Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    amystiqa
    28. Veljača 2024. 11:34

Anica88

Bananica80

A kako izgledaju trudovi ? 😅 znam da je vjerojatno glupo pitanje, al ti pocetni jel to nema sanse da ne prepoznam? 😀 mislim na ove koji krenu puno puno ranije i budu u nepravilnim razmacima - tj ne budu uopce u razmacima nego tu i tamo trud. To je drukcije od onih BH kontrakcija? I od probavnih tegoba? Pitam jer me zadnjih dana jednom dnevno svaki drugi dan zaboli - kao jaka menstrualna bol u donjem dijelu trbuha prema pelvisu. Ja to interpretiram kao probavu (koja mi je poseremecena skroz), jer osjetim nakon toga i kao nesto crijeva. Al kako sam 35+6 sad, mislim se da nije to mozda neka najava ili priprema maternice..
    Niti ja ne znam kako prepoznati trudove 🤷‍♀️
    Danas u jutro sam imala menstrualne bolove, trajalo je dva sata i bilo je bez ikakve pauze izmedju. Bas cudno… prestalo je kad sam se istusirala

Trudovi dolaze u valovima. Nisu konstantna bol. 
    Evo iz moje knjige hypnobirthing kako piše kad ići u bolnicu. Zapamtiti brojke 3/10/45 (ako postoji pravilan uzorak od 3 truda u svakih 10 min gdje svaki trud traje barem 45 sekundi) 

2020. 👦🏻

• BlackRose
    28. Veljača 2024. 11:34

Yellowsubmarine

BlackRose

Meni je bas komad sluzi van izasao, ali je sluz bila vise bjelkasta (mozda je truncicu na zuckasto vuklo).
    Ovako vodenasti iscjedak kao i kremasti imam cijelu trudnocu. Nekad jaci, nekad slabiji. Zadnje dane su mi gacice stalno mokre. Ponekad bas znam i osjecati kako se izlije van.
    Trudove bi najbolje opisala ko jaku menstrualnu bol. Pocetne mozda i neces prepoznati ako ne budu pravilni, ali prepoznat ces sigurno kroz neko vrijeme jer nista ne boli kao trud. Doslovno ne mozes pricati i kao da ti se noge oduzmu kako je i netko gore napisao. Nemoj se previse drzati onoga da pocinju na 20 do 30 min jer nije bas svakome tako. Meni su poceli 5min, pa 7, 8, 6min…. doslovno su bili sareni kako opisuju lazne. Tek su mi se kroz koji sat ustabilili na ajmo rec isti razmak
    Meni ti je iscjedak isto tako cudnjikav, bas kao da kazes osjetim da izadje van, s tim da ja navecer stavljam Utrogestan x2 i onda to izlazi svakakvo. Cak i preko dnevnog uloska mi ispod budu mokre gacice. Trenutno mi je iscjedak tako malo na zuckasto gusce pa vodenasto, i to je bilo uredno na ginekoloskom pregledu. Eto ako sam ti imalo pomogla sa ovim detaljima😂Sto se tice trudova, moji su takodjer u pocetku bili tako na 5 pa 11 pa 7 pa 15 minuta. Dok na kraju se nisu unormalili. Netko je pitao kako izgleda to, evo ne znam kako bi opisala majkemi

Ma ne brine me iscjedak nego mi je ta obilna sluz malo stavila upitnike nad glavu. Makar sam guglala i pise ako je bjelkasto zuckasta sluz da to moze biti dio sluznog cepa, ali nije zabrinjavajuce jer se on skroz obnavlja kao i plodna voda. A druge simptome nisam imala tako da ne brinem, samo sam znatizeljna jer eto neznam kako izgleda 😅

• BlackRose
    28. Veljača 2024. 11:38

amystiqa

Anica88

Bananica80

A kako izgledaju trudovi ? 😅 znam da je vjerojatno glupo pitanje, al ti pocetni jel to nema sanse da ne prepoznam? 😀 mislim na ove koji krenu puno puno ranije i budu u nepravilnim razmacima - tj ne budu uopce u razmacima nego tu i tamo trud. To je drukcije od onih BH kontrakcija? I od probavnih tegoba? Pitam jer me zadnjih dana jednom dnevno svaki drugi dan zaboli - kao jaka menstrualna bol u donjem dijelu trbuha prema pelvisu. Ja to interpretiram kao probavu (koja mi je poseremecena skroz), jer osjetim nakon toga i kao nesto crijeva. Al kako sam 35+6 sad, mislim se da nije to mozda neka najava ili priprema maternice..
    Niti ja ne znam kako prepoznati trudove 🤷‍♀️
    Danas u jutro sam imala menstrualne bolove, trajalo je dva sata i bilo je bez ikakve pauze izmedju. Bas cudno… prestalo je kad sam se istusirala
    Trudovi dolaze u valovima. Nisu konstantna bol.
    Evo iz moje knjige hypnobirthing kako piše kad ići u bolnicu. Zapamtiti brojke 3/10/45 (ako postoji pravilan uzorak od 3 truda u svakih 10 min gdje svaki trud traje barem 45 sekundi)

Po ovome bi se ja doma porodila. Upravo zbog takvih "pravila" nisam bila sigurna dal su pravi 😂

• lalllla
    28. Veljača 2024. 11:47

Ja sam pratila 5/1/1 pa sam dosla u bolnicu jedva jedan prst otvorena hahahahahah.. ja reko gotovo evo dodjem u bolnicu stisnem dva puta i vani je😂 mogli ste zamislit moju facu onda kad su mi rekli da sam jedan prst uzaaaas

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Bananica80
    28. Veljača 2024. 12:09

Ne brinu me te "boli" tj menstrualni kao grcevi tj mozda trudovi, jer nije to ni blizu pravilnim intervalima ili intervalima uopce, tako da ne mislim da sam pred porod 😀 vise pokusavam uloviti razliku od pustih senzacija u tijelu koje osjecam (ako ima razlike) 😀 a nisam protiv da sam se pocela mozda otvarat (barem prst). Na proslom pregledu sa 35 sam bila skroz zatvorena i bas me zanima iduci tjedan sta ce biti sa 37 tt. Jer ako ce me inducirat u 38tt onda bi bilo dobro da sam barem nesto otvorena 😅 Al u ovoj fazi trudnoce ako bas akcija krene, to cu valjda skuzit 😅 Cisto me zanimalo jel se uopce dogadjau zenama ti neki "pripremni trudovi" tjednima pred porod 😀 Jer BH bi bile drukcije senzacije - to nije bolno/ vise neugodno - trbuh se na dijelovima zgrci/skameni. A ovo je ono menstrualna bol i ne vidim bas to skamenjivanje trbuha

• Baby.nb.3
    28. Veljača 2024. 12:14

Znači nikad mira kod nas.. Došla na prijem u bolnicu, stavili me na ctg i nije bio dobar, rekli su da je neka aritmija, odveli me na ultrazvuk, skupilo se njih 6 i odmah su rekli da se vidi aritmija i nepravilan rad srca, nek odem kat iznad u predrađaonu na duže snimanje ctg-a (cca sat i pol) i onda me čeka fetalna ehokardiografija. Srećom protoci su u redu (zbog čega sam i došla na praćenje), ali nije mi bilo svejedno kad sam pitala doktora jel sve ok, a on hladno kaže: ne brinite, ako nešto ne štima, uspavamo vas i ide beba van 😬😵‍💫 Naravno, nije mislio ozbiljno u smislu da će se tako nešto stvarno dogoditi ovih dana, ali sam pod nadzorom.. Javim stanje 😘

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• BlackRose
    28. Veljača 2024. 12:48

Baby.nb.3

Znači nikad mira kod nas.. Došla na prijem u bolnicu, stavili me na ctg i nije bio dobar, rekli su da je neka aritmija, odveli me na ultrazvuk, skupilo se njih 6 i odmah su rekli da se vidi aritmija i nepravilan rad srca, nek odem kat iznad u predrađaonu na duže snimanje ctg-a (cca sat i pol) i onda me čeka fetalna ehokardiografija. Srećom protoci su u redu (zbog čega sam i došla na praćenje), ali nije mi bilo svejedno kad sam pitala doktora jel sve ok, a on hladno kaže: ne brinite, ako nešto ne štima, uspavamo vas i ide beba van 😬😵‍💫 Naravno, nije mislio ozbiljno u smislu da će se tako nešto stvarno dogoditi ovih dana, ali sam pod nadzorom.. Javim stanje 😘

Zao mi je da prolazis kroz taj stres. Nadam se da bude sve u redu 🤞

• BlackRose
    28. Veljača 2024. 12:52

Bananica80

Ne brinu me te "boli" tj menstrualni kao grcevi tj mozda trudovi, jer nije to ni blizu pravilnim intervalima ili intervalima uopce, tako da ne mislim da sam pred porod 😀 vise pokusavam uloviti razliku od pustih senzacija u tijelu koje osjecam (ako ima razlike) 😀 a nisam protiv da sam se pocela mozda otvarat (barem prst). Na proslom pregledu sa 35 sam bila skroz zatvorena i bas me zanima iduci tjedan sta ce biti sa 37 tt. Jer ako ce me inducirat u 38tt onda bi bilo dobro da sam barem nesto otvorena 😅 Al u ovoj fazi trudnoce ako bas akcija krene, to cu valjda skuzit 😅 Cisto me zanimalo jel se uopce dogadjau zenama ti neki "pripremni trudovi" tjednima pred porod 😀 Jer BH bi bile drukcije senzacije - to nije bolno/ vise neugodno - trbuh se na dijelovima zgrci/skameni. A ovo je ono menstrualna bol i ne vidim bas to skamenjivanje trbuha

Kao sto sam i gore napisala, događaju se. U prvoj trudnoci cca 2 tjedna prije, u drugoj cca 4 tjedna prije. Da, ni meni po opisu ne zvuci ko BH. Tijelo se priprema za veliki dan 😊 drzim fige da krene samo prije indukcije 🤞

Bela23
    28. Veljača 2024. 12:58

Sto se tice iscjedka ja ga jako dugo imam i bas bi ga tako opisala kao smrkalj. Nekad vise bjelkast nekad cak i zuckast. Cijelo vrijeme me edala i vaginalno i govorila bi da je ok. Na pocetku trudnoce sam imala i gljivice tako da ovo sad sigurno nisu bile gljivice, al znalo se doslovno dok se popiskim iscjedit iz mene pa ostane na papiru. Znam da je fuj al nzn kako drugacije objasniti. 😅

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Bela23
    28. Veljača 2024. 12:59

Baby.nb.3

Sretno i stvarno se nadam da je sve ok. 🍀

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.