Cure koje ste više puta rađale, da li je uobičajeno da drugi porod krene ranije nego prvi? Ja sam prvu rodila s točno 39 tjedana, pa si sad mislim hoću li sada ranije ili? Ne bi voljela do punog termina dogurati zbog gestacijskog da ne moram na indukciju. A i trbuh mi sad izgleda duplo veći 😂
6 dana sam ranije drugo rodila. Ali sam negdje procitala da se nakon 6 ili 7 godina od zadnjeg poroda racuna ko prvorotka 🤷♀️
Znate li mozda kako do paketa za trudnice u Mulleru? Bila sam danas nesto kupiti, i mrzovoljna zena na blagajni mi je rekla da skinem aplikaciju i da cu na njoj sve vidjeti. Jesam i ja tu ne vidim nista za trudnice.. samo neki klub za bebe - to ako vec imas djecu
To je to. Nemaju oni bas za trudnice, ali se moze prijaviti u trudnoci. Neznam kako je sad preko aplikacije, ali ja sam doma dobila pismo s kodom i s tim sam otisla u Müller po vlazne i etui. Pismo se dobi cca mj dana prije termina, a u taj klub se stignes prijaviti do 2god zivota djeteta. Etui je jako praktican iunutra se nalazi kozmetika za bebe, vlazne i pelene. A veci paket vlaznih se posebno uzima🙂
Cure koje ste više puta rađale, da li je uobičajeno da drugi porod krene ranije nego prvi? Ja sam prvu rodila s točno 39 tjedana, pa si sad mislim hoću li sada ranije ili? Ne bi voljela do punog termina dogurati zbog gestacijskog da ne moram na indukciju. A i trbuh mi sad izgleda duplo veći 😂6 dana sam ranije drugo rodila. Ali sam negdje procitala da se nakon 6 ili 7 godina od zadnjeg poroda racuna ko prvorotka 🤷♀️
Ajme onda sam ja kao prvorotka opet 😂 Moja mala ima osam godina. Nadam se ipak da ne bude opet tako 😂😂 Moja sestra ima sličnu razliku kao ja. Prvog malog je rađala 24 h, a drugu 20 minuta od kad je ušla u rodilište 😂. Evo, to bi mi bilo idealno, ali mi predobro zvuči 😅. Sad za tjedne nisam sigurna kada je rodila, moram je pitati.
Mene zanima da li drugi porod bude bolniji/brzi itd…? Cujem da puno zena ne stigne dobiti epiduralnu i to jer sve brzo ide kad krene pa me zanima da li je to u praksi tako ili nije
Od puno zena cujem da im je drugi bio najbolniji, a najbrzi kako kome. Meni je bio brzi i dosta bolniji od prvoga, ali vjerojatno iz razloga jer mi je vodenjak puknuo na pocetku dok su mi na prvom busili pred kraj i trudovi su prije busenja bili skroz izdrzljivi.
Cure koje ste više puta rađale, da li je uobičajeno da drugi porod krene ranije nego prvi? Ja sam prvu rodila s točno 39 tjedana, pa si sad mislim hoću li sada ranije ili? Ne bi voljela do punog termina dogurati zbog gestacijskog da ne moram na indukciju. A i trbuh mi sad izgleda duplo veći 😂6 dana sam ranije drugo rodila. Ali sam negdje procitala da se nakon 6 ili 7 godina od zadnjeg poroda racuna ko prvorotka 🤷♀️Ajme onda sam ja kao prvorotka opet 😂 Moja mala ima osam godina. Nadam se ipak da ne bude opet tako 😂😂 Moja sestra ima sličnu razliku kao ja. Prvog malog je rađala 24 h, a drugu 20 minuta od kad je ušla u rodilište 😂. Evo, to bi mi bilo idealno, ali mi predobro zvuči 😅. Sad za tjedne nisam sigurna kada je rodila, moram je pitati.
Sve je moguce. Nema kod poroda nekog pisanog pravila koje bi vrijedilo za sve 🤷♀️😅 drzim fige da i bude tako 😊
Tako se ja tjesim za treci da ce biti najlaksi, ali opet ima onih izuzetaka kojima je najtezi, a kakav sam ja baksuz... 😂
Mene zanima da li drugi porod bude bolniji/brzi itd…? Cujem da puno zena ne stigne dobiti epiduralnu i to jer sve brzo ide kad krene pa me zanima da li je to u praksi tako ili nijeOd puno zena cujem da im je drugi bio najbolniji, a najbrzi kako kome. Meni je bio brzi i dosta bolniji od prvoga, ali vjerojatno iz razloga jer mi je vodenjak puknuo na pocetku dok su mi na prvom busili pred kraj i trudovi su prije busenja bili skroz izdrzljivi.
Meni je kod prvog pukao dok sam bila potpuno zatvorena, cerviks u punoj dužini. Tako da je baš jako boljelo i rodila sam za točno 24 h 🙄. Tješim se da ne može gore 😂
Evo ja danas 2 prsta otvorena. Malo me iznenadilo,iako sam imala neki predosjećaj da se nešto promijenilo,ali nisam imala nekih ni bolova ni drugih većih simptoma.Ali nije mi dala upute da mirujem,nego ću imati pregled i ctg idući tjedan pa će me stavit za termin za indukciju, vjerojatno zbog tlaka i svega skupa ne bi čekala do termina.
Tako da brojim sitno ,nisam još svjesna da će to bit tako brzo.
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
27.02. 24. Stigao mali miš F🥰
Pupak - nama je patronazna dolazila mislim da svaki drugi dan i pospricala i poprasila pupak. Meni je rekla nek ga samo prasim. Tako namjeravam i sad. Nisam jos kupovala, ali cu uzeti sto mi preporuce ako se Tyrosur ne pojavi do onda.
Stvari za rodiliste - pa evo iz mojeg osobnog iskustva, pola stvari s internetskih popisa nisam trebala 🤷♀️ i stvarno nisam imala veliku torbu. Dokumentacija, mini kozmetika za higijenu (kupila u Mülleru), mobitel, punjac, 1 paket ulozaka, 1 paket gacica, 2 spavacice, 1 tanki ogrtac od spavacice za svaki slucaj, 1 paket pelena, vlaznih i 2 tetre, papuce, kekse, 1 grudnjak (nije mi bas bio praktican pa sam ga malo nosila), krema za bradavice, wc papir, rucnik mali i veliki, sapun za ruke. Mislim da sam sve nabrojila. Prosli put sam narucila sa stranice mamin kofer sve za rodiliste, ali vidim da sad vise nemaju. Za neke stvari se potrebno raspitati jer je drugacije od rodilista do rodilista. U Vz se ne dobi nista za bebu osim odjece tako da moram imati svoje. Odjecu u kojoj sam dosla je muz odnio doma, a donio nam odjecu za izlazak. Isto tako sam mu svaki dan pisala sto da mi donese (npr. ulosci, cisti rucnik, spavacicu, wc papir…) i pakirala sto da nosi doma (npr. Prljave rucnike, spavacice…)
Izdajalicu i dude nisam nosila. Izdajalice obicno imaju i u rodilistu, a i muz moze donijeti u svakom trenu ako bas zatreba. Dude kod nas bas niti ne dozvoljavaju. Jedino su mi za prvu curku rekli nek mi donese ako imamo jer je doslovno cijele noci plakala i tesko ju je bilo smiriti. Mali je prespavao vise od pola boravka u bolnici tako da za nkega nisam ni trebala 😅
Ugl.nisam vidila od hrane šta ćeš ponijeti za poslije poroda.
To su mi savjetovali da ponesem,samo ne znam šta bi.
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
Znate li mozda kako do paketa za trudnice u Mulleru? Bila sam danas nesto kupiti, i mrzovoljna zena na blagajni mi je rekla da skinem aplikaciju i da cu na njoj sve vidjeti. Jesam i ja tu ne vidim nista za trudnice.. samo neki klub za bebe - to ako vec imas djecuTo je to. Nemaju oni bas za trudnice, ali se moze prijaviti u trudnoci. Neznam kako je sad preko aplikacije, ali ja sam doma dobila pismo s kodom i s tim sam otisla u Müller po vlazne i etui. Pismo se dobi cca mj dana prije termina, a u taj klub se stignes prijaviti do 2god zivota djeteta. Etui je jako praktican iunutra se nalazi kozmetika za bebe, vlazne i pelene. A veci paket vlaznih se posebno uzima🙂
Evo ja sam se prijavila,znači sada čekam to pismo,pa s njim u Mullera?
Iako mi je termin sad blizu ,to nema veze.
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
Znate li mozda kako do paketa za trudnice u Mulleru? Bila sam danas nesto kupiti, i mrzovoljna zena na blagajni mi je rekla da skinem aplikaciju i da cu na njoj sve vidjeti. Jesam i ja tu ne vidim nista za trudnice.. samo neki klub za bebe - to ako vec imas djecuTo je to. Nemaju oni bas za trudnice, ali se moze prijaviti u trudnoci. Neznam kako je sad preko aplikacije, ali ja sam doma dobila pismo s kodom i s tim sam otisla u Müller po vlazne i etui. Pismo se dobi cca mj dana prije termina, a u taj klub se stignes prijaviti do 2god zivota djeteta. Etui je jako praktican iunutra se nalazi kozmetika za bebe, vlazne i pelene. A veci paket vlaznih se posebno uzima🙂Evo ja sam se prijavila,znači sada čekam to pismo,pa s njim u Mullera?
Iako mi je termin sad blizu ,to nema veze.Meni je došlo unutar 2 tjedna ja mislim i samo se javis na blagajnu.
Ja sam se prijavila prije par mjeseci i do danas mi nista nije doslo 🤷♀️
A za konzum sam saznala da sam u roku od 2 tjedna od registracije na njihovom webu trebala ici u konzum, kupiti pelene i traziti povrat novca 🤦♀️
Znaci, morat cu se opet registrirati
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Sortiraj odgovore
Najstariji