Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sandra25
    26. Siječanj 2024. 20:22

Cure jedete li grejp i ananas u trudnoci? Smijemo li to? Kupila sam domaci grejp i neki dan ananas u spara, radila bih hladno presani sok, ne bi ih kombinirala skupa, al po internetu malo su dopusteni u trudnoci , malo ne🤣

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Alexica
    26. Siječanj 2024. 20:41

Sandra25

Cure jedete li grejp i ananas u trudnoci? Smijemo li to? Kupila sam domaci grejp i neki dan ananas u spara, radila bih hladno presani sok, ne bi ih kombinirala skupa, al po internetu malo su dopusteni u trudnoci , malo ne🤣

Znam da je ananas pred kraj kao za poticanje poroda pa mozda nije pametno prije 36 tjedna? Nemam pojma.
    Za grejp stvarno ne znam, ali ako mogu narance, mandarine i limuni ne vidim zasto grejp ne bi mogla. Sigurno neces svaki dan i u ogromnim kolicinama

• Bananica80
    26. Siječanj 2024. 21:30

Grejp ne smiju srcani bolesnici - zna interaktirat s nekim lijekovima za tlak. Ostali citrusi mogu.. ne znam vise od toga, osim da je drukciji :)

• lalllla
    26. Siječanj 2024. 21:44

I ja sam za ananas cula da se pije ili jede kasnije u trudnoci isto kao i caj lista maline. Ali sigurno ti jedan ananas koji ces pojest nece potaknuti porod tako da, dobar tek!😃

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Malena1122
    26. Siječanj 2024. 22:02

Ja sam krenula jest ananas baš danas za poticanje 🤣

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Zelena123
    26. Siječanj 2024. 22:04

Amystiqa čestitke na dobrom pregledu!
    Za ananas sam čula da se preporuča u zadnjim tjednim jer navodno "otvara".

Što se tiče poroda ja baš imam strah od carskog. Za sad nemam nikakve indikacije za njega, al eto nikad ne znaš. Ja sam tip koji se boji vađenja krvi, pa tako i rezanja stomaka, jer se tu reže i koža i tkivo i mišić, dubok je rez. Ali eto ima žena sa dobrim i lošim iskustvima s oba načina rađanja, pa kako biti pametan :D

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Sandra25
    26. Siječanj 2024. 22:05

Malena1122

Ja sam krenula jest ananas baš danas za poticanje 🤣

Tko zna koliko ga se treba jesti da bi potaknuo porod😅 jesi proucila to

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Yellowsubmarine
    26. Siječanj 2024. 22:22

Ja sam s prvim dobila 6 kg, a sad sam u 26 tjedana dobila 6 kg. Ne svidja mi se to, i ne bi tila bas dosta nabaciti, pa cu isto pripaziti. S tim da sam u ovoj trudnoci i startala sam vise kilograma, prvo sam rodila sa 72 kg a sada vec imam 76. Inace imam i skoliozu pa mi opcenito neka velika kila ne idu uz takvu dijagnozu jer me vec boli dosta i gegam se vec u podne. Tako da namjeravam malo pripaziti😩 

Maša🤰🏼
    27. Siječanj 2024. 00:58

Alexica

Kako se svakih tjedan dana primimo rasprave o kilazi 😂 ja mislim da je ok i 15kg i 5kg jer sve ovisi o trudnici s koliko je startala, jel povracala prve mjesece, dosta je faktora…
    Ja sam se bojala da cu dobit zadnjih tjedana hrpu kila bez obzira na prehranu jer kao svi kazu da je to tako a i ipak bebe dosta rastu tad, a kad ono ja stojim s kilama, a on napreduje.
    Sve je ok dok su vama nalazi ok, dok beba napreduje, a sve ostalo ce otici nakon poroda ako se potrudite. :)

Moj udara nemilosrdno, placem povremeno vec zadnjih tjedan dana. Jucer me bas neka cudna bol ulovila da sam se prepala da su to mozda trudovi 😂. Proslo isto kroz pola sata ko i Masi. Muz i ja se bojimo da necemo na kraju znati kad treba u bolnicu (iako svi kazu ooo da znat ces), jer kolki god sam panicar ja trpim i govorim si ma nije to to (ocito nije ni bilo do sad). Imam osjecaj da sam takva mimoza kad me toliko boli i placem cak i zbog bebinih udaraca, sto ce tek biti onda kad krenu trudovi. Danas je npr za sad okej, grub je po obicaju, ali mi se ne place haha… al dug je jos dan, stigne prije spavanja nadoknaditi udarcima.

Spominjale ste uloske, buduci da sam ih ja sad vec otvorila onda ih bas ne mogu objesiti na kofer 😂, ali nosim pola pakovanja i jos one frida mom s hladjenjem par komada pa ce mi muz lako donijeti ostatak ako zatreba (i kupiti jos) tako da ne brinem. Bitno da imam za prva 24h nesto, ostalo se lako nabavi.

Joooj nemoj za to brinut 😂 ja sam mezimica samo takva za svaku stvar placem hahaha pogotovo u trudnoci svaka mala stvar me strasno boli i odmah pocnem plakat i mogu ti rec da na porodu nisam ni suzu pustila. A trudove vidit ces ako nebude prolazilo nego se bol pogorsava ides u bolnicu pa ces znat 😂 neznam , najlakse je kad pukne voda onda znas da moras ic 🙈

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

lucq
    27. Siječanj 2024. 08:14

Sto se tice kila ja sam tek sad na nuli🙉
    Jeste vi sredinom trudnoce opet isli raditi sve pretrage  (CRP, kks,urino..) ili to mene salje jer se cerviks skratio

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.