Dakle ipak je poželjno pravac bolnica kad pukne vodenjak! A šta ako krene ispadat sluzni čep? Jel i onda u bolnicu il čekat trudove/vodenjak?
Dakle ipak je poželjno pravac bolnica kad pukne vodenjak! A šta ako krene ispadat sluzni čep? Jel i onda u bolnicu il čekat trudove/vodenjak?
Pozeljno je kad pukne vodenjak. Sluzni cep ne radi nikakve probleme tako da ne moras kad on ispadne jer on moze ispast i par dana prije, a ipak voda iz vodenjaka moze nestati pa ugroziti bebu
Meni npr u prvoj trudnoci nije uopce puknuo, dobila sam trudove oko 8 navecer, u ponoc sam dosla u bolnicu bila sam 1 prst otvorena I plodne vode nije bas bilo al ja nisam osjetila da je ona curila znaci mozda dok sam piskila je istekla. Dobila sam epiduralnu i drip oko 4 i u 8:42 sam rodila. Na izgonu su mi prokinuli vodenjak
Klistir mi nisu radili jer sam imala proljev prije trudova pa nije bilo potrebe i isla sam tamo na wc prije nego su me stavili u radaonu.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Meni na doznaci uopće ne piše do kad mi traje rodiljni....Poslala sam dokumentaciju na HZZO, čekam odgovor.
Sad ste mi smanjile strah od klistira ako se desi, hvala cure :D
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Meni je sluzni cep ispao tek u nekom naletu te vode kad sam vec bila u bolnici 🤷🏼♀️ ali znam da kazu da kad on ispadne da moze proc par sati do kad ces rodit ili par dana 🤷🏼♀️
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Meni na doznaci uopće ne piše do kad mi traje rodiljni….Poslala sam dokumentaciju na HZZO, čekam odgovor.
Evo sam pogledala na stranicama HZZO, pod pitanja i odgovori kaze da doznaka za rodiljni ne treba imat datum zatvaranja, da je samo jedna i da se ona salje HZZOu i onda dalje ih se vise ne treba kontaktirati.
Isla sam gledati jer me zanima ovaj drugi dio - roditeljski dopust (nakon prvih 6mj). To mi nije nista jasno - tko moze koristiti i u kojem vremenu i koja je naknada. Pitat cu HZZO kad budem slala doznake za rodiljni, al jel ima koja mozda nedavnijeg iskustva i sa tim, pa da laicki objasni?
Jel ima mozda koja među vama da nije dobivala puno na težini? Ja sam na +7 a ušla sam u 31 tjedan (31+1). Malo me ovo brine, prema internetu bi prirast težine trebao bit veći. Ne znam jel ovo upućuje da beba ne raste kako treba? Jest da me prije par tjedana stavilo na dijabetičku dijetu, al unosim u sebe više proteina i vlakana (ovo što nisu UH) no što piše, tako da sam valjda i preko 1800kcal. Makar, u zadnjih par dana kao da ne mogu utrpati puno u sebe prilikom obroka, kao da mi se smanjio kapacitet. Imam pregled tek tamo idući tjedan pa moguće da paranoiziram unaprijed zbog toga 😅 jel kojoj još možda kile stagniraju ili ih ima nešto manje?
Ja sam na plus sedam a 36 plus. Beba veća i dobiva uredno. Ja nisam grama dobila prošli mjesec,a on dobio skoro kg u manje od 4 tjedna. Ja pitala gyna on mi rekao,a kako one iz zimbabvea🤣
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Sluzni čep može ispast i dva tjedna prije poroda. Meni je ispao dva dana prije.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Meni na doznaci uopće ne piše do kad mi traje rodiljni….Poslala sam dokumentaciju na HZZO, čekam odgovor.
Evo sam pogledala na stranicama HZZO, pod pitanja i odgovori kaze da doznaka za rodiljni ne treba imat datum zatvaranja, da je samo jedna i da se ona salje HZZOu i onda dalje ih se vise ne treba kontaktirati.
Isla sam gledati jer me zanima ovaj drugi dio - roditeljski dopust (nakon prvih 6mj). To mi nije nista jasno - tko moze koristiti i u kojem vremenu i koja je naknada. Pitat cu HZZO kad budem slala doznake za rodiljni, al jel ima koja mozda nedavnijeg iskustva i sa tim, pa da laicki objasni?
Ja sam prosle godine slala u hzzo mail da mi dijete ima 5 mjeseci i to i da bi trebala produziti jos iducih 6 mj, poslali su mi neka dva zahtjeva za ispuniti, to sam im vratila natrag ispunjeno skupa s preslikom osobne iskaznice i oni su mi samo to u sustavu produzili. Drugo od podataka i papirologije im nista ne treba jer sve imaju od otvaranja porodiljnog kad predajes sve ostalo sta je potrebno. Naknada ne moze biti veca od 995€ . Znaci ako ti je placa 1000€ dobivas 995€, a ako ti je placa 400€ onda dobivas 400€. Po novom moze koristiti i otac tih 6 mj, pod uvjetom cini mi se da su oba roditelja zaposleni.
Evo ovdje je zapravo najjednostavnije napisano i mislim da ces sve skuziti; https://mamika.hr/porodiljna-naknada-2022-g-tko-ostvaruje-koliko-iznosi-i-ostalo/
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Ja sam prosle godine slala u hzzo mail da mi dijete ima 5 mjeseci i to i da bi trebala produziti jos iducih 6 mj, poslali su mi neka dva zahtjeva za ispuniti, to sam im vratila natrag ispunjeno skupa s preslikom osobne iskaznice i oni su mi samo to u sustavu produzili. Drugo od podataka i papirologije im nista ne treba jer sve imaju od otvaranja porodiljnog kad predajes sve ostalo sta je potrebno. Naknada ne moze biti veca od 995€ . Znaci ako ti je placa 1000€ dobivas 995€, a ako ti je placa 400€ onda dobivas 400€. Po novom moze koristiti i otac tih 6 mj, pod uvjetom cini mi se da su oba roditelja zaposleni.
Evo ovdje je zapravo najjednostavnije napisano i mislim da ces sve skuziti;https://mamika.hr/porodiljna-naknada-2022-g-tko-ostvaruje-koliko-iznosi-i-ostalo/
Tenkju! Ja sam skuzila da sad po novom oba roditelja mogu koristit roditeljski i to 8mjeseci - pa su onda kombinacije 6+2, 5+3... s tim da ako koristi samo jedan roditelj onda moze samo 6mjeseci. E, al sad me buni mjesec "pauze" izmedju rodiljnog i roditeljskog. Dakle ako mi rodiljni zavrsi 6mj od pocetka otvaranja, a otvaram ga mjesec ili 45 dana prije termina, onda ako se beba rodi u terminu - on je gotov kad beba navrsi 5 mjeseci. A ovaj roditeljski ide od 6tog mjeseca zivota.. Ugnjavit cu ja HZZO sa mailovima, stavit ce me na block 😃 Malena, da zimbabve 🤣 bas me nasmijalo 🤗
Jel ima mozda koja među vama da nije dobivala puno na težini? Ja sam na +7 a ušla sam u 31 tjedan (31+1). Malo me ovo brine, prema internetu bi prirast težine trebao bit veći. Ne znam jel ovo upućuje da beba ne raste kako treba? Jest da me prije par tjedana stavilo na dijabetičku dijetu, al unosim u sebe više proteina i vlakana (ovo što nisu UH) no što piše, tako da sam valjda i preko 1800kcal. Makar, u zadnjih par dana kao da ne mogu utrpati puno u sebe prilikom obroka, kao da mi se smanjio kapacitet. Imam pregled tek tamo idući tjedan pa moguće da paranoiziram unaprijed zbog toga 😅 jel kojoj još možda kile stagniraju ili ih ima nešto manje?
Ja sam 32+6 i s kilama sam na +6. Gyn nije nista komentirao. Mislim si i bolje manje kila, bude ih lakse skinuti 😀
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Sortiraj odgovore
Najstariji