Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bela23
    26. Siječanj 2024. 13:07

Meni je vodenjak puknuo doma u 10 ujutro. Nisam znala uopce je li to to stavila ulozak pa pratila par min i doslovno zuckasta voda mi je bila. Otisla se tusirati jer su mi odmah krenuli i trudovi i to na mali razmak i otisla u bolnicu. Dosla 4 prsta otborena rodila u 15:17. Za prvorotkinju sam bila i vise nego zadovoljna. Do bolnice sam stavila chicco ulozak i bilo mi je ok jer je vjv ljevnula vecina vode na pocetku.
    Klistirali me nisu klasicno nego su mi dali malu klizmu, kao sto se djeci zna dati kad ne mogu kakiti duze vrijeme i s tim sam se do kraja ocistila. 

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Bela23
    26. Siječanj 2024. 13:09

Sto se tice kila ja sam na +9. Prosli put mi je gin komentirala da mi je stomak malo manji za tjedne trudnoce ali on je beba mjerama bila skroz ok tako da ne radi paniku oko toga. U prosloj trudnoci sam dobila 17 kg ali sam ju i zapocela mrsavija nego ovu.

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

sophisticy
    26. Siječanj 2024. 13:13

Bananica80

lalllla

Bananica80

Zelena123

Meni na doznaci uopće ne piše do kad mi traje rodiljni….Poslala sam dokumentaciju na HZZO, čekam odgovor.
    Sad ste mi smanjile strah od klistira ako se desi, hvala cure :D

Evo sam pogledala na stranicama HZZO, pod pitanja i odgovori kaze da doznaka za rodiljni ne treba imat datum zatvaranja, da je samo jedna i da se ona salje HZZOu i onda dalje ih se vise ne treba kontaktirati.
    Isla sam gledati jer me zanima ovaj drugi dio - roditeljski dopust (nakon prvih 6mj). To mi nije nista jasno - tko moze koristiti i u kojem vremenu i koja je naknada. Pitat cu HZZO kad budem slala doznake za rodiljni, al jel ima koja mozda nedavnijeg iskustva i sa tim, pa da laicki objasni?

Ja sam prosle godine slala u hzzo mail da mi dijete ima 5 mjeseci i to i da bi trebala produziti jos iducih 6 mj, poslali su mi neka dva zahtjeva za ispuniti, to sam im vratila natrag ispunjeno skupa s preslikom osobne iskaznice i oni su mi samo to u sustavu produzili. Drugo od podataka i papirologije im nista ne treba jer sve imaju od otvaranja porodiljnog kad predajes sve ostalo sta je potrebno. Naknada ne moze biti veca od 995€ . Znaci ako ti je placa 1000€ dobivas 995€, a ako ti je placa 400€ onda dobivas 400€. Po novom moze koristiti i otac tih 6 mj, pod uvjetom cini mi se da su oba roditelja zaposleni.
    Evo ovdje je zapravo najjednostavnije napisano i mislim da ces sve skuziti;https://mamika.hr/porodiljna-naknada-2022-g-tko-ostvaruje-koliko-iznosi-i-ostalo/

Tenkju! Ja sam skuzila da sad po novom oba roditelja mogu koristit roditeljski i to 8mjeseci - pa su onda kombinacije 6+2, 5+3… s tim da ako koristi samo jedan roditelj onda moze samo 6mjeseci. E, al sad me buni mjesec "pauze" izmedju rodiljnog i roditeljskog. Dakle ako mi rodiljni zavrsi 6mj od pocetka otvaranja, a otvaram ga mjesec ili 45 dana prije termina, onda ako se beba rodi u terminu - on je gotov kad beba navrsi 5 mjeseci. A ovaj roditeljski ide od 6tog mjeseca zivota.. Ugnjavit cu ja HZZO sa mailovima, stavit ce me na block 😃 Malena, da zimbabve 🤣 bas me nasmijalo 🤗

E pa i meni nista nije jasno sada, uopce mi nije bio poznat taj gap vremena izmedju. Mozda je meni krivo ispunila doznaku i stavila prerano datum zavrsetka?

baby development in progress ~ 14.3.24.

• 12345M
    26. Siječanj 2024. 13:20

Ja sam dobila jako puno kila, al nemam pojma di su te kile otisle, stvarno se nisam strasno puno udebljala vizualno, krenila sam sa 57 sad imam 74, termin je 22.2. Bude me i strah stat na vagu, baci me u bed haha 
    Nadam se da ce sve otic bez problema i non stop mi govori da je beba malo veca, nije me stavljala na nikakvu djetu i krecem se non stop i jedem normalno, stvarno neznam odakle dolaze sve te kile

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• Bananica80
    26. Siječanj 2024. 13:39

sophisticy

Bananica80

lalllla

Bananica80

Zelena123

Meni na doznaci uopće ne piše do kad mi traje rodiljni….Poslala sam dokumentaciju na HZZO, čekam odgovor.
    Sad ste mi smanjile strah od klistira ako se desi, hvala cure :D

Evo sam pogledala na stranicama HZZO, pod pitanja i odgovori kaze da doznaka za rodiljni ne treba imat datum zatvaranja, da je samo jedna i da se ona salje HZZOu i onda dalje ih se vise ne treba kontaktirati.
    Isla sam gledati jer me zanima ovaj drugi dio - roditeljski dopust (nakon prvih 6mj). To mi nije nista jasno - tko moze koristiti i u kojem vremenu i koja je naknada. Pitat cu HZZO kad budem slala doznake za rodiljni, al jel ima koja mozda nedavnijeg iskustva i sa tim, pa da laicki objasni?

Ja sam prosle godine slala u hzzo mail da mi dijete ima 5 mjeseci i to i da bi trebala produziti jos iducih 6 mj, poslali su mi neka dva zahtjeva za ispuniti, to sam im vratila natrag ispunjeno skupa s preslikom osobne iskaznice i oni su mi samo to u sustavu produzili. Drugo od podataka i papirologije im nista ne treba jer sve imaju od otvaranja porodiljnog kad predajes sve ostalo sta je potrebno. Naknada ne moze biti veca od 995€ . Znaci ako ti je placa 1000€ dobivas 995€, a ako ti je placa 400€ onda dobivas 400€. Po novom moze koristiti i otac tih 6 mj, pod uvjetom cini mi se da su oba roditelja zaposleni.
    Evo ovdje je zapravo najjednostavnije napisano i mislim da ces sve skuziti;https://mamika.hr/porodiljna-naknada-2022-g-tko-ostvaruje-koliko-iznosi-i-ostalo/

Tenkju! Ja sam skuzila da sad po novom oba roditelja mogu koristit roditeljski i to 8mjeseci - pa su onda kombinacije 6+2, 5+3… s tim da ako koristi samo jedan roditelj onda moze samo 6mjeseci. E, al sad me buni mjesec "pauze" izmedju rodiljnog i roditeljskog. Dakle ako mi rodiljni zavrsi 6mj od pocetka otvaranja, a otvaram ga mjesec ili 45 dana 

E pa i meni nista nije jasno sada, uopce mi nije bio poznat taj gap vremena izmedju. Mozda je meni krivo ispunila doznaku i stavila prerano datum zavrsetka?

Ne mora bit da je gap.. prije je vjerojatno da ja lose zbrajam il da nisam dobro sve pokopcala 🤣 al nije ti krivo doznaku popunila. Mislim da nije greska ak imas kraj zavrsetka na njoj - samo nije obavezno da mora bit. 

• Baby.nb.3
    26. Siječanj 2024. 14:08

Bananica80

Jel ima mozda koja među vama da nije dobivala puno na težini? Ja sam na +7 a ušla sam u 31 tjedan (31+1). Malo me ovo brine, prema internetu bi prirast težine trebao bit veći. Ne znam jel ovo upućuje da beba ne raste kako treba? Jest da me prije par tjedana stavilo na dijabetičku dijetu, al unosim u sebe više proteina i vlakana (ovo što nisu UH) no što piše, tako da sam valjda i preko 1800kcal. Makar, u zadnjih par dana kao da ne mogu utrpati puno u sebe prilikom obroka, kao da mi se smanjio kapacitet. Imam pregled tek tamo idući tjedan pa moguće da paranoiziram unaprijed zbog toga 😅 jel kojoj još možda kile stagniraju ili ih ima nešto manje?

Ja sam oba puta dobila 10kg ukupno, znači na nekih +8 sam bila u tvojim tjednima, tako da mi se ovo tvoje čini skroz ok. Koja ti je to stranica sa prirastom? Pa naravno da ako te stavio na dijetu se i prirast usporava 😅
    Mislim da stvarno ne trebaš brinuti 🥰

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Bananica80
    26. Siječanj 2024. 14:49

Baby.nb.3

Bananica80

Jel ima mozda koja među vama da nije dobivala puno na težini? Ja sam na +7 a ušla sam u 31 tjedan (31+1). Malo me ovo brine, prema internetu bi prirast težine trebao bit veći. Ne znam jel ovo upućuje da beba ne raste kako treba? Jest da me prije par tjedana stavilo na dijabetičku dijetu, al unosim u sebe više proteina i vlakana (ovo što nisu UH) no što piše, tako da sam valjda i preko 1800kcal. Makar, u zadnjih par dana kao da ne mogu utrpati puno u sebe prilikom obroka, kao da mi se smanjio kapacitet. Imam pregled tek tamo idući tjedan pa moguće da paranoiziram unaprijed zbog toga 😅 jel kojoj još možda kile stagniraju ili ih ima nešto manje?

Ja sam oba puta dobila 10kg ukupno, znači na nekih +8 sam bila u tvojim tjednima, tako da mi se ovo tvoje čini skroz ok. Koja ti je to stranica sa prirastom? Pa naravno da ako te stavio na dijetu se i prirast usporava 😅
    Mislim da stvarno ne trebaš brinuti 🥰

Super!! Nije stranica sa prirastom nego sam guglala 31 tjedan trudnoce pa sam na nekim od tih stranica vidila da je ocekivani prirast cca 9kg 🙂 inace imam obicaj kad "navrsim" tjedan trudnoce tako malo procitati na tim stranicama sto se dogadja. Iako ne kazu nesto sad vele pametno

lucq
    26. Siječanj 2024. 15:13

Evo mene s pregleda, s bebom je sve ok al meni se malo cerviks skratio na 32mm (bio je 40 prije mj dana)
    Malo me to zabrinulo, rekla je dokt. da se cuvam i vise mirujem...ima li tko slicno iskustvo, koliko je vama dugacak cerviks?
    😔

Bela23
    26. Siječanj 2024. 15:19

lucq

Evo mene s pregleda, s bebom je sve ok al meni se malo cerviks skratio na 32mm (bio je 40 prije mj dana)
    Malo me to zabrinulo, rekla je dokt. da se cuvam i vise mirujem…ima li tko slicno iskustvo, koliko je vama dugacak cerviks?
    😔

Ako vec ne pijes roidakal tbl od srca ti preporucujem. Uvjerena da su ocuvale moj cerviks. Obzirom da vec imam dijete ne mirujem koliko i u prvoj trudnoci ali cerviks se lagano skracuvao nije puno. 
    17 tt 26mm
    Pocela pitit te tbl i utrogestan vaginalno
    Zatim mi je bio 36 mm
    Sad mi je na 28 mm ali ja vec iden prema kraju
    Cekam u pon pregled da vidim stanje

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Martinaaa_
    26. Siječanj 2024. 16:01

Sto se tice kg ja sam na +10, gin je rekao da je kakti idealno 12 kg pa se tjesim da necu valjda do kraja dobit vise od 2 kg 🤣
    Meni je cerviks u 28+6 bio 45mm, sad zadnji pregled 33+4 je bio 32 mm
    Lucq cuvaj se i probaj mirovati, mozda da stvarbo probas sa roidakal tabletama.
    Mene je jutros moja curka probudila sa svojim istezanjem, ja sam mislila da ce izletiti van, cijeli me trbuh bolio. Da li i vas boli kada se bebe protezu? 

💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.