Da se i ja ukljucim- trenutno sam na +9, iako me gin vodi na +7, ja sam krenula s vaganjem ranije.. mislim da je to ok prirast, iako se sad vec osjecam uzasno tromo, kao da je +19🤪 pogotovo kad duze stojim pa pocnu kriza boljeti..
Pridruzujem se preporukama za Roidakal, meni cerviks u 29 tt bio 26, u 33. tt nakon sto sam pocela s Roidakalom 35 mm.
Nego, htjela bih s vama nesto iskreno komentirati, nemojte me osudjivati🤷♀️ ima li jos koja cura osim mene koja prizeljkuje porod CR? Cak smo razmisljali o Podobniku ali cifre su im stvarno koma plus odbilo me to sto za slucaj bilo kakve vece komplikacije salju u Petrovu.. a i to sto smo iz Senja pa nam bas nije prakticno..
Nekako me strah prorodnog poroda sto zbog trajanja, pucanja, sivanja, a imam i dosta jaku skoliozu i miom..a i nemam bas 20🤪 beba se okrenula i po dr nema indikacija za CR ovako unaprijed.. utjesite me🤪
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢
TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Hvala curama na info o trajanju rodiljnog dopusta, evo ovako su mi pojasnili iz hzzo-a:
na temelju podataka iz matičnog ureda regulira se pravo do 6 mjeseci starosti djeteta koji se računa od dana rođenja djeteta, a ne od dana otvaranja rodiljnog dopusta.
Znaci nma veze sto pise na doznaci. Ja sam samo veliki trtaros i prvi put ovo radim u zivotu pa sam htjela razumijeti administraciju… pretpostavljam da onda nakon prijave djeteta u maticni ured dolazi doma rjesenje hzzo-a o trajanju rodiljnog dopusta, naknadi za novorodjence i zdravstvena?
Sto se tice kila, sada sam na +9, 32.tt mislim da sve imate super kilaze, nije to nista puno rekla bih.
baby development in progress ~ 14.3.24.
Da se i ja ukljucim- trenutno sam na +9, iako me gin vodi na +7, ja sam krenula s vaganjem ranije.. mislim da je to ok prirast, iako se sad vec osjecam uzasno tromo, kao da je +19🤪 pogotovo kad duze stojim pa pocnu kriza boljeti..
Pridruzujem se preporukama za Roidakal, meni cerviks u 29 tt bio 26, u 33. tt nakon sto sam pocela s Roidakalom 35 mm.
Nego, htjela bih s vama nesto iskreno komentirati, nemojte me osudjivati🤷♀️ ima li jos koja cura osim mene koja prizeljkuje porod CR? Cak smo razmisljali o Podobniku ali cifre su im stvarno koma plus odbilo me to sto za slucaj bilo kakve vece komplikacije salju u Petrovu.. a i to sto smo iz Senja pa nam bas nije prakticno..
Nekako me strah prorodnog poroda sto zbog trajanja, pucanja, sivanja, a imam i dosta jaku skoliozu i miom..a i nemam bas 20🤪 beba se okrenula i po dr nema indikacija za CR ovako unaprijed.. utjesite me🤪
Ja to nimalo ne osuđujem, štoviše žao mi je što nisam imala carske rezove već vaginalne porode koji su ostavili brojne posljedice. Sad kad rodim treće to će mi biti zadnji porod pa se planiram posvetiti sanaciji svega onoga što se može sanirati, koliko god žene ne pričale o tome nakon težih vaginalnih poroda i težih beba ostaju posljedice.
Hvala curama na info o trajanju rodiljnog dopusta, evo ovako su mi pojasnili iz hzzo-a:
na temelju podataka iz matičnog ureda regulira se pravo do 6 mjeseci starosti djeteta koji se računa od dana rođenja djeteta, a ne od dana otvaranja rodiljnog dopusta.
Znaci nma veze sto pise na doznaci. Ja sam samo veliki trtaros i prvi put ovo radim u zivotu pa sam htjela razumijeti administraciju… pretpostavljam da onda nakon prijave djeteta u maticni ured dolazi doma rjesenje hzzo-a o trajanju rodiljnog dopusta, naknadi za novorodjence i zdravstvena?
Sto se tice kila, sada sam na +9, 32.tt mislim da sve imate super kilaze, nije to nista puno rekla bih.
Da na adresu ti dodje zdravstvena, a u maticnom uredu ti objasne sve kaj trebas za tu naknadu od drzave i dobijes naknadu od grada Zagreba ako si iz zg.. sve ti tamo kazu, ako ne , pitaj sama objasnit ce ti postupke.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Ja u zadnje vrijeme, kako ima sve manje vremena da se okrene, sve vise razmisljam o carskom, zvuci lakse, ali meni je prva trudnoca i ne znam sta ocekivat, nije lagano ni jedno ni drugo. U jednu ruku bi htjela osjetit te prirodne prave trudove i sve prirodno, a u drugom trenu si kontam presjecite me izvadite bebu i mirna Bosna kak se kaze haha. Nemam pojma sta ocekivat, a termin je bas blizu, manje od mjesec dana, pokusavam za sad jos ne razmisljat vidit cemo sta ce rec na pregledu 1.2
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Ja u zadnje vrijeme, kako ima sve manje vremena da se okrene, sve vise razmisljam o carskom, zvuci lakse, ali meni je prva trudnoca i ne znam sta ocekivat, nije lagano ni jedno ni drugo. U jednu ruku bi htjela osjetit te prirodne prave trudove i sve prirodno, a u drugom trenu si kontam presjecite me izvadite bebu i mirna Bosna kak se kaze haha. Nemam pojma sta ocekivat, a termin je bas blizu, manje od mjesec dana, pokusavam za sad jos ne razmisljat vidit cemo sta ce rec na pregledu 1.2
Po mom misljenju svaki porod odnosno nacin poroda je drugaciji svakoj zeni i ima prednosti i mane. Ja kad sam isla skidat madez sam se srusila skoro od straha a kamoli da npr moram na carski rez. Rodila sam vec jednom prirodno i cim rodis npr bol prodje, ja sam dobro prosla, nisam popucala i to, oporavak mi je bio dosta dobar, drugi dan sam mogla hodati, setati itd. Sto je plus za razliku od poroda carskim kojem je oporavak dosta duzi i tezi . Znam zene koje taj oziljak osjete i do godinu nakon a znam i zene koje su prirodno rodile pa nadrljale takodjer. Ne mozes znati dok to ne prodjes i tvoje tijelo. Tako da ne sekiraj se i be razbijaj glavu jer kad dodje taj trenutak realno nema nazad, samo molis boga da sve prodje dobro i da beba bude zdrava. Bit ce sve ok. Samo zelim reci da ne razbijate glavu sa stvarima koje ne mozete promijeniti. Na kraju krajeva sve to prodje i kad primis bebu u ruke znat ces da je bilo vrijedno svega:)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Da na adresu ti dodje zdravstvena, a u maticnom uredu ti objasne sve kaj trebas za tu naknadu od drzave i dobijes naknadu od grada Zagreba ako si iz zg.. sve ti tamo kazu, ako ne , pitaj sama objasnit ce ti postupke.
A jel se to moze preko e-gradani? Da ne moram sa bebom jos jahat po maticnim uredima.. Nacula sam da se nesto moze, al ne znam tocno sto, jos nisam krenula istrazivat te "pravne" obaveze poslije poroda.
Za carski su mi frendice koje su tako rodile svoje prvo pricale dobre stvari - cak i da im oporavak nije bio tezak. Ja bih radije vaginalni jer mi se cini ipak brzi oporavak i laksa uspostava dojenja (koje mi je bas zelja). Al ne bi sad ni radjala sedam dana vaginalno, tako da ako bude carski ili me prebace na carski necu se buniti. Spominjala se i opcija elektivnog carskog - dakle da se sa doktorima dogovoris da se ide na carski. Probaj vidjet sa doktorom koji ce ti vodit trudnocu u trudnickoj, moguce da nisu sve bolnice cvrsto za prvo vaginalnu opciju, tj mozda mozes trazit carski jer ti to tako zelis. Zapravo ne znam koja su nama prava. Svakako imamo pravo odbiti neke zahvate, al ne znam kako to ide kad nesto moze ugroziti zivot djeteta tj kad lijecnici procijene da nesto moze ugroziti zivot djeteta.
A jel se to moze preko e-gradani? Da ne moram sa bebom jos jahat po maticnim uredima.. Nacula sam da se nesto moze, al ne znam tocno sto, jos nisam krenula istrazivat te "pravne" obaveze poslije poroda.
Za carskisu mi frendice koje su tako rodile svoje prvo pricale dobre stvari - cak i da im oporavak nije bio tezak. Ja bih radije vaginalni jer mi se cini ipak brzi oporavak i laksa uspostava dojenja (koje mi je bas zelja). Al ne bi sad ni radjala sedam dana vaginalno, tako da ako bude carski ili me prebace na carski necu se buniti. Spominjala se i opcija elektivnog carskog - dakle da se sa doktorima dogovoris da se ide na carski. Probaj vidjet sa doktorom koji ce ti vodit trudnocu u trudnickoj, moguce da nisu sve bolnice cvrsto za prvo vaginalnu opciju, tj mozda mozes trazit carski jer ti to tako zelis. Zapravo ne znam koja su nama prava. Svakako imamo pravo odbiti neke zahvate, al ne znam kako to ide kad nesto moze ugroziti zivot djeteta tj kad lijecnici procijene da nesto moze ugroziti zivot djeteta.
Nemam pojma za egradani, malo proguglaj ili probaj nazvati pa vidjeti. Mislim- ne moras bebu voditi sa sobom ako ti ju ima ko cuvati da to obavis:)
Evo i mene s pregleda, mjere sve uredne za gestacijsku dob, 780 g ima maleni. Trenutno na zadak, ali ima vremena.
Idući pregled - 21.2.
Kile, već sam na +7, unijela sam u onaj neki Hippov kalkulator porasta težine i bome iskočilo van moje linije poželjne. Morat ću poradit na kretanju i prehrani.
2020. 👦🏻
Ja sam trenutno 29+1 na -7kg ništa ginekolog nije komentirao o kilaži samo da beba super raste i to je to. Vidjet ćemo sta će bit utorak na kontroli. Nisam ja neka mršavica krenula sa 90kg jedem sve i svašta, a to je valjda bebici dovoljno. Na mene se inače ful kile ljepe pa sam mislila da ću i sad dobiti barem 10-15 kila ovo mi je ugodno iznenađenje. Moja šogorica je dobila sa prvim 37, drugim 25, trećim 18 kila tako da mi se ovo vaše uopće ne čini nešto puno.
💁🏻♀️33, 🙎🏼♂️38
01/2022.7t missed
Rijeka
Termin: 11.4.2024.
Sortiraj odgovore
Najstariji