Meni je cijelu trudnocu nizak hemoglobin i eritrociti, a zeljezo i feritin uredni. Do ima koji tjedan, kad sam usla u 3 tromjesecje di mi je i feritin pao. Samo su me stavili na tardyferon i hematolog mi je rekao ako mi bude na kontroli i dalje u komi ili padao da cemo na i.v. zeljezo ic... dakle pijem samo tardyferon i prenatal i pokusavam jest ovu hranu bogatu zeljezom (cikla, meso, spinat)..
3/2024 💙
Meni je hemoglobin 119 (taman donja granica), hematokrit 0,344 (ref vrijed iznad 0,350), željezo i feritin nisam vadila ovaj put, budem kroz koji tjedan.
I ja pijem prenatal i Globifer forte, mislim da ću tražiti pred kraj nešto jače ako baš bude otišlo još dolje. Uzet ću i sok od cikle pa ubacit u prehranu.
Jel koja pila Kendural C?
2020. 👦🏻
Hemoglobin mi je 110, a pijem vec nekih mjesec i pol tardyferon i Elebaby
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Pogledajte si onaj prah Revimed, smiju ga trudnice, bogat je zeljezom i jos nekim vitaminima, a ne radi probleme s probavom, ja ga pijem i nemam nikakve nuspojave uz to je i fin okus sumskog voca. To je nesto novo na trzistu, dajem ga i sinu od godinu dana pa eto ako imate provlema s tabletama zeljeza znam da ih dosta zatvara i to pa eto guglajte si il se posavjetujte s ginekologom ali moja iskrena preporuka
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
I htjela sam pitati, ima li ikoja zena da ima iskustva sa skupljanjem kolostruma u trudnoci (kad, kako, zasto..)? Nisam s prvim djetetom ali sad vidim po internetu svakakva misljenja pa eto cisto ako neko planira ili je vec to radio:) hvala🥰
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Vidim da sve imamo nisko to zeljezo, jedino je dosta vas jos u nizim tjednima pa cete uspjeti dici. Ja cu bas vidjeti u pon sta ce mi dr reci, ali cula sam i ja za infuzije zeljeza da se znaju dati.
Kolostrum- mislim da se isto krece tek od 36.-37. Tjedna skupljati jer stimulacija bradavica moze isto potaknuti trudove. Dobro je ako znas da ides na carski ili da ces bit odvojena iz nekog razloga od bebe ili cisto da se osiguras dok ne nadodje mlijeko pa da imas za prve dane. Ne pada mi neki drugi slucaj na pamet sto ne znaci da ga nema.
Joj, znam da je bilo vec price o ovom, al ne nalazim na kojoj stranici 😐 na koliko stupnjeva se pere robica za bebe? A tetre i gaze? Ja svoje donje rublje i rucnike perem na 90. Ostalo na 60 ili nize, a po potrebi dodam dezinficijens. Al za ovo me strah da ce na 90 to totalno unistiti i bojim se stavljat dezinficijens da osjetljiva koza ne reagira. Jel 60 stupnjeva dosta da bude sigurno, pogotovo u prvih par mjeseci kad kontam da je imunitet najgori i da su najosjetljiviji? I dal treba neki posebni ili drugaciji deterdzent za bebe il moze ovaj standardni kojeg se inace koristi doma. I jel moze omeksivac (imam onaj sa nacrtanom bebom'), il to bolje ne, bar prvih par mjeseci? I jel treba uvijek sve peglat? Inace ne peglamo bas odjecu doma, osim ako nije nesto sto se mora (kosulja), al ne znam jel to peglanje isto ubija bakterije il je to mit.
3/2024 💙
Joj, znam da je bilo vec price o ovom, al ne nalazim na kojoj stranici 😐 na koliko stupnjeva se pere robica za bebe? A tetre i gaze? Ja svoje donje rublje i rucnike perem na 90. Ostalo na 60 ili nize, a po potrebi dodam dezinficijens. Al za ovo me strah da ce na 90 to totalno unistiti i bojim se stavljat dezinficijens da osjetljiva koza ne reagira. Jel 60 stupnjeva dosta da bude sigurno, pogotovo u prvih par mjeseci kad kontam da je imunitet najgori i da su najosjetljiviji? I dal treba neki posebni ili drugaciji deterdzent za bebe il moze ovaj standardni kojeg se inace koristi doma. I jel moze omeksivac (imam onaj sa nacrtanom bebom'), il to bolje ne, bar prvih par mjeseci? I jel treba uvijek sve peglat? Inace ne peglamo bas odjecu doma, osim ako nije nesto sto se mora (kosulja), al ne znam jel to peglanje isto ubija bakterije il je to mit.
Ja sam na pocetku prala na 40 ili 60, osusila u susilici i to je to il bi prosla s peglom(prvih mj dana) . Tetre i gaze perem isto na 60, bijele obicne na 90. Dovoljno je 60 stupnjeva i dodatno ako imas susilicu ona isto ima neku temp pa ubije sve bakterije. Nakon prvih mj dana nit peglam nit nista, perem vecinom na 40. Koristim frosch baby deterdzent i omeksivac. Omeksivaca stavim kapljicu tek tolko, ali iskreno ne bi koristila nikakav dezinficijens. Mozes cak i bez omeksivaca .
Ja sam robicu prala na 30/40, ovisi šta piše na etiketi, žao mi je robu uništavati pranjem na 90. Prala sam teta Violeta bijelim deterdžentom isto je beba nacrtana, bez omekšivača. Kupila sam bila i onaj Becutan ali mi ne paše miris, užasan mi je 😅 dječje sam sve peglala, imam parnu postaju tako da je vjerujem ubijeno sve šta treba bit 🤣
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Ja sam na pocetku prala na 40 ili 60, osusila u susilici i to je to il bi prosla s peglom(prvih mj dana) . Tetre i gaze perem isto na 60, bijele obicne na 90. Dovoljno je 60 stupnjeva i dodatno ako imas susilicu ona isto ima neku temp pa ubije sve bakterije. Nakon prvih mj dana nit peglam nit nista, perem vecinom na 40. Koristim frosch baby deterdzent i omeksivac. Omeksivaca stavim kapljicu tek tolko, ali iskreno ne bi koristila nikakav dezinficijens. Mozes cak i bez omeksivaca .
Ja sam isto ovako ko lalllla,
Mislim da mi je ona i pisala :)
imam od becutana neki 2u1 deterdzent i omeksivac al nisam ga stavljala koliko pise. Prala sam na nekom baby care programu koji ima pretpranje i stvarno se deterdzent ni ne osjeti kad sam oprala pa racunam da je dobro za bebu.
Za prvi put sam sve ispeglala, kasnije vjerojatno necu
Sortiraj odgovore
Najstariji