Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tear_of_happiness
    27. Siječanj 2024. 20:53

Alexica

lalllla

Bananica80

Joj, znam da je bilo vec price o ovom, al ne nalazim na kojoj stranici 😐 na koliko stupnjeva se pere robica za bebe? A tetre i gaze? Ja svoje donje rublje i rucnike perem na 90. Ostalo na 60 ili nize, a po potrebi dodam dezinficijens. Al za ovo me strah da ce na 90 to totalno unistiti i bojim se stavljat dezinficijens da osjetljiva koza ne reagira. Jel 60 stupnjeva dosta da bude sigurno, pogotovo u prvih par mjeseci kad kontam da je imunitet najgori i da su najosjetljiviji? I dal treba neki posebni ili drugaciji deterdzent za bebe il moze ovaj standardni kojeg se inace koristi doma. I jel moze omeksivac (imam onaj sa nacrtanom bebom'), il to bolje ne, bar prvih par mjeseci? I jel treba uvijek sve peglat? Inace ne peglamo bas odjecu doma, osim ako nije nesto sto se mora (kosulja), al ne znam jel to peglanje isto ubija bakterije il je to mit.

Ja sam na pocetku prala na 40 ili 60, osusila u susilici i to je to il bi prosla s peglom(prvih mj dana) . Tetre i gaze perem isto na 60, bijele obicne na 90. Dovoljno je 60 stupnjeva i dodatno ako imas susilicu ona isto ima neku temp pa ubije sve bakterije. Nakon prvih mj dana nit peglam nit nista, perem vecinom na 40. Koristim frosch baby deterdzent i omeksivac. Omeksivaca stavim kapljicu tek tolko, ali iskreno ne bi koristila nikakav dezinficijens. Mozes cak i bez omeksivaca .

Ja sam isto ovako ko lalllla,
    Mislim da mi je ona i pisala :)
    imam od becutana neki 2u1 deterdzent i omeksivac al nisam ga stavljala koliko pise. Prala sam na nekom baby care programu koji ima pretpranje i stvarno se deterdzent ni ne osjeti kad sam oprala pa racunam da je dobro za bebu.
    Za prvi put sam sve ispeglala, kasnije vjerojatno necu

E da dobro si rekla, ja sam isto prala na baby programu jer po defaultu ima duplo ispiranje. Isto ne vjerujem da ću prečesto peglat kad kupim sušilicu 😃

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

Yellowsubmarine
    27. Siječanj 2024. 21:12

Planiram prati na normalnom programu 40,50,60. Kako kada, samo Frosch baby, necu omeksivac i peglat cu, kad budem u susilicu onda necu ni peglati. 

• 12345M
    27. Siječanj 2024. 21:17

Ovo novo sto treba samo proprat cu na 30/40, susim sve u susilici, a peglu ne posjedujem uopće, ali susilica cim je gotova slazem robu dok je topla i onda se ne izguzva apsolutno nista. Za peglu ne želim čut i ne zelim je u kuci, ovako znam da odma moram slozit, da ormar mora biti uvijek slozen i uredan jer ak se zguzva peri ponovo 😂

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• Bananica80
    27. Siječanj 2024. 21:35

Hvala cure!!!! 🤗

• 12345M
    27. Siječanj 2024. 22:49

Jesu vas bebe ikako upozorile da ce uskoro htjet van ili nema nikakvih ocitih simptoma prije neg bi mogli krenut trudovi? 
    Jel neka od vas povracala tjekom poroda, meni jaki bolovi tjeraju na povracanje 
    I rekla sam prije tjedan dva da sam narucila sa one temu stranice grudnjake za dojenje 3 komada 13 eura, stigli su mi, oprala i probala nosit, znaci super udobni, rastezljivi, lako se otkopcaju, dobra kvaliteta svakako bi preporucila 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

Yellowsubmarine
    27. Siječanj 2024. 23:15

Ja sam povracala na porodu 😅 prije sam znala imati migrene, pa bi povratila od bolova. 

• Baby.nb.3
    27. Siječanj 2024. 23:22

Za prvo dijete - sve pereš, peglaš, dezinficiraš i koristiš kojekakve gluposti 
    Za drugo dijete i nadalje - whatever 😂😂
    Evo ne znam uopće što bi rekla, oprat ću sa nekim boljim deterdžentom od ovog kojeg imam sad i tako ću vjerojatno prvih par mjeseci, za omekšivač ne znam hoću li koristiti. Također imam sušilica i neću peglati, tako da jedna muka manje 😅
    Tko se boji povraćanja na porodu, mislim da se ne morate bojati bilo koje vrste tjelesnih izlučevina na porodu, osoblje u bolnici nema što nije vidjelo, a ako je neka od vas imala problema sa sramom, taj osjećaj definitivno prođe nakon poroda 😂

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• 12345M
    27. Siječanj 2024. 23:39

Nije mene sramota povracanja, neg mi se digne iznenada zeludac da nekad ne stignem rec neg neg samo trcim do wca jer ak progovorim sve ce izac, kak da ustanem sa tog stola i trcim do wca a da se ne ispovracam i po sebi i po njima 😂 plus jako mi se gadi povracotina, kad mi se macak ispovraca u kuci to decko mora ocistit jer ja cim vidim mi krene onaj 🤢🤮 efekt

Zelena123
    28. Siječanj 2024. 05:33

Ja sam anemična cijeli život, tako da sam prije trudnoće i prva 3 mjeseca pila Kendural C i stvarno sam podigla željezo, pa mi je doktorica rekla da mogu prestati. Jednom sam još provjerila u drugom tromjesečju, nalazi su bili ok.. Planiram to još jednom idući mjesec provjeriti prije poroda.
    Bananice ja isto dosta svoga sada perem na 90, veš, ručnici, posteljina, ali baš gledam etikete dječje robice, pa to se ništa ne smije prat iznad 40 :(. Planiram uzet onaj dječji Frosch deterdžent i peglat robicu barem u početku. Uz to planiram uskoro kupiti i sušilicu, pa se nadam da ćemo ubiti sve bakterije :D
    Ima li netko bolove u trtici? Mene su baš uhvatili prije par dana...Inače prije 3 god sam operirala uraslu dlaku na trtici, pa mi se s vremenom zna vratiti ta bol, al sad već ne popušta danima :(

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• lalllla
    28. Siječanj 2024. 08:08

12345M

Nije mene sramota povracanja, neg mi se digne iznenada zeludac da nekad ne stignem rec neg neg samo trcim do wca jer ak progovorim sve ce izac, kak da ustanem sa tog stola i trcim do wca a da se ne ispovracam i po sebi i po njima 😂 plus jako mi se gadi povracotina, kad mi se macak ispovraca u kuci to decko mora ocistit jer ja cim vidim mi krene onaj 🤢🤮 efekt

U radaoni imas dosta onih kanti za otpad itd pa vjv imaju i lavor koji ces dobit u krevet za povracanje. Svakako ne mozes trcati u wc jer si spojena na ctg i da mozes hodati tako da😂😂 ja sam znala povracati od bolova kad bi imala mengu npr ali na porodu nisam povracala. Naci ce ti oni neko rjesenje ako ces povracat ne brini. Oni to sve ociste i maknu a da ni ne skuzis, ko mali vilenjaci

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.