Jel ima mozda koja među vama da nije dobivala puno na težini? Ja sam na +7 a ušla sam u 31 tjedan (31+1). Malo me ovo brine, prema internetu bi prirast težine trebao bit veći. Ne znam jel ovo upućuje da beba ne raste kako treba? Jest da me prije par tjedana stavilo na dijabetičku dijetu, al unosim u sebe više proteina i vlakana (ovo što nisu UH) no što piše, tako da sam valjda i preko 1800kcal. Makar, u zadnjih par dana kao da ne mogu utrpati puno u sebe prilikom obroka, kao da mi se smanjio kapacitet. Imam pregled tek tamo idući tjedan pa moguće da paranoiziram unaprijed zbog toga 😅 jel kojoj još možda kile stagniraju ili ih ima nešto manje?
Ej ja sam na +7(29+5) i jucer sam imala pregled, gin nijw nis komentirala osim da super izgledam. Meni je ovo druga trudnoca pa se valjda teze dobivaju jer sam u prvoj dobila 25 kila i bas mi je bilo uzasno i bila sam puno tromija nego sada. Beba mi ima 1600g( a prva beba je u ovim tjednima bila oko 1400) tako da mi je i veca beba a prirast tezine dosta manji(skoro upola) tako da nemas brige sve je to normalno😀
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Jel ima mozda koja među vama da nije dobivala puno na težini? Ja sam na +7 a ušla sam u 31 tjedan (31+1). Malo me ovo brine, prema internetu bi prirast težine trebao bit veći. Ne znam jel ovo upućuje da beba ne raste kako treba? Jest da me prije par tjedana stavilo na dijabetičku dijetu, al unosim u sebe više proteina i vlakana (ovo što nisu UH) no što piše, tako da sam valjda i preko 1800kcal. Makar, u zadnjih par dana kao da ne mogu utrpati puno u sebe prilikom obroka, kao da mi se smanjio kapacitet. Imam pregled tek tamo idući tjedan pa moguće da paranoiziram unaprijed zbog toga 😅 jel kojoj još možda kile stagniraju ili ih ima nešto manje?
Meni stagniraju pa cak i padaju od kad sam na dijeti za gestacijski- znaci od kraja 11.mj. skoro nista nisam dobila- u pocetku sam i gubila (stalno sam tu negdje na +6).
Sad variram 73.5-74.5 (vjerojatno ovisi i o wcu 😅). Beba napreduje bez problema, uvijek je i naprednija
Mozete mi molim vas pomoci, nedavno smo pricali o doznaka za rodiljne dopuste. danas sam isla po doznaku 45 dana prije poroda i taj rodiljni mi starta 31.1. Nisam bila na komplikacijama.
Trajanje na doznaci mi pise do 29.7!??
Zar ne bi bilo od ocekivanog dana poroda + 6 mjeseci? Prema tome bi to trebalo biti 9. mjesec? Jesam li nesto krivo shvatila?
baby development in progress ~ 14.3.24.
Lallla i Alexica, hvala vam cure na info 🤗 drago mi je cut da to ne mora nista znaciti po pitanju bebaca. Lakse cu docekat pregled sad 😘
Cure mozda glupo pitanje, ali nigdje nisam naletjela da je netko to ikad spomenuo… teoretski krene porod doma i lagano krene curkati plodna voda i sad treba do bolnice… sta staviti, ulozak? Onu podlogu za pelene na sjedalo u autu? Pomozite, ocito overthinkam hahaha
Uh meni je bas jako isla. Onaj chicco ulozak nije pomogao odmah se napunio. Pa sam ja stavila 3,4 one zastite na sjedalo i 2 rucnika i usetala u rodiliste sa ogromnim rucnikom izmedu noga . A gace i tajice su bile za ocjedit 😂😂😂😂 malo mi je bilo neugodno ali jebiga 🙈🤷🏼♀️
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Mozete mi molim vas pomoci, nedavno smo pricali o doznaka za rodiljne dopuste. danas sam isla po doznaku 45 dana prije poroda i taj rodiljni mi starta 31.1. Nisam bila na komplikacijama.
Zar ne bi bilo od ocekivanog dana poroda + 6 mjeseci? Prema tome bi to trebalo biti 9. mjesec? Jesam li nesto krivo shvatila?
Nisam sigurna al mislim da se odnosi na prvih 6mjeseci - dakle ne od termina poroda nego od kad si otvorila rodiljni. Onda bi ti bilo tocno do kraja 7mog. Al ako nisi sigurna, posalji upit HZZOu, dosta brzo odgovaraju na mail i daju sve info.
Super, hvala cure na savjetima :) onda trpam i jedan rucnik ekstra u ruks (da, krenula sam se jucer pakirati ali mi se bas ne da, valjda me nece iznenaditi jer nisam jos spakirala do kraja).
Pola kofera mi zauzmu chicco ulosci i to sam pola pakiranja samo stavila. 😂 Druga polovica su mi frida mom stvari.
Mislim da cu se morat prebacit u veci kofer
Ja sam uzela isto pola paketa i bilo mi je malo 🙈 jer sam ja to mjenjala svaki put kad sam isla piskit jer mi je bilo odvratno da kad piskim i operem se ponovno stavim taj krvavi ulozak. ALI …DOBAR SAVJET Vidila sam da cure kače cjeli pak uložaka s vanjske strane kofera i tako cu i ja ovaj put! Iovako svi znaju da imas uloske 😂
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
12.07.2022. ➕
Yellowsubmarine, baš je nisko, pa nije ni čudo da osjetiš toliko pritisak.
Hhahah lavor xD, dobra ideja :D. Ja sam čula da samo 30% žena ima puknuće vodenjaka, ostalim se desi pri izgonu ili se probuši od strane doktora. Ja sam to zamišljala onako baš filmski, poplava i sl, ali čini mi se da to nije često baš tako.
Koliko vi uložaka nosite u rodilište? Ja još nisam krenula s tim popisom, moram čim prije. Tek sam popisala što sam sve kupila za bebu da imam pregled na jednom mjestu.
Curke koje ste već rađale, koliko vam je sati prošlo u prosjeku od pucanja vodenjaka/curenja plodne vode do poroda?
Skupljajući informacije, čini mi se da su 2 bitna faktora za dobar porod doći što kasnije u bolnicu i potrefiti da nema gužve u bolnici hehe.
Oprostite sta odgovaram tako ali ako ne cu sve zaboravit .
U 20:30 mi je pukao vodenjak , u 22:30 sam dosla u bolnicu , ctg je ocitavao lagane trudove koje ja nisam osjetila. Otvorena 2 prsta. Oko 23:30 su vec bili trudovi na svake 3 min bas su odmah krenuli turbo i u 04:30 sam rodila
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
12.07.2022. ➕
Ide ti +6 mj od datuma otvaranja porodiljnog, a ne od termina poroda, tako da ti je dobar ovaj datum 29.7
Ja sam prosli porodiljni otvorila 15.9 i zavrsetak doznake mi je bio 14.3. Iduce godine(znaci isto 6mj)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
I da klistir u Rijeci to vise ne rade 🤷🏼♀️ mene su samo pitali dali sam obavila nuzdu , rekla sam da jesam jer sam bila na wcu mozda 4 puta otkad mi je pukao vodenjak i tit
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
12.07.2022. ➕
Sortiraj odgovore
Najstariji