Cure, mislim da se ne trebate zamarat sa gestacijskim i oggt. Ako je poviseno nesto i kazu vam da imate, nece vam nista posebno biti osim sto cete morati paziti na prehranu. Je to malo tlaka, al bolje da doktori igraju na sigurno, posljedice gestacijskog koji nije pod kontrolom mogu biti gadne za bebu. A svima nam je bitno da su nam bebe okej. 🤗 hocu reci, za ovo "ima lijeka", pa makar i taj lijek bio inzulin 😉 E, ja od kad sam usla u ovo trece tromjesecje, stalno mi se spava. Jel kome jos tako? Znam se budit po noci i po par sati bit u nekom polusnu, al onda pred zoru zaspem i "tesko dolazim sebi". Evo sad sam 30tjedan i jedva sam se izvukla iz kreveta u 10 😶 a budim se i razvlacim od nekih 9 😅 inace jesam spavalica i sad sam jos doma na komplikacijama pa si mogu priustiti… al mislila sam da u 3tromjesecju vise bude nesanica.
Pa meni je teško palo da ne mogu jest sta hoću kako hoću Itd. Plus sta imam inducirani,a radovala sam se prirodnom porodu sa svojim trudovima. Plus strah da ne ostane te hoće bit beba ok. Otac mi je bio šećeraš. Naravno da se sve izdrži za bebu Al isto je pegla kad si ograničen. Meni dijeta u početku teško pala. Imala sam i faze plaća.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Bananica ma ne brinem ja zbog te dijete (iako mi je malo tlaka priznajem to kemijati, brojati količine i vjerojatno kuhati duplo jer imam toddlera koji puno toga neće jesti od tog zdravijeg) Mene samo muči što mi se još smanjuje šansa za vaginalni nakon prvog carskog.
Ali bit će što mora i ne mogu ja tu puno baš. Držim fige da mali odluči prije termina ipak.
2020. 👦🏻
Zao mi je sto ti je bilo tesko, tj. je ti tesko. Ono sta sam htjela reci je da je bolje kad vec nesto imas - to znati i djelovati po tom pitanju, nego ne znati tj ignorirati i napraviti vecu stetu...
Joooj, malo mi je drago da nije samo moj divljak 😂
Zadnjih par dana su bas jaki udarci, uopce ne znam kako cu jos 20+ dana tako. Do tad je bilo izdrzivo, dapace, mazili bi se kad bi nogica/rukica/guza izletjela van iz trbuha 😂
Malena mozda i tebi beba urani pa izbjegnes inducirani.
Cure znate ono s datuljama i cajem od lista crvene maline za poticanje poroda? Jeste mislile mozda to krenuti piti/jesti? Krece se od 36/37 tjedna. Mi s gestacijskim ne bi bas smjele datulje, ali ja mislim probati za uzinu po 3kom pa vidjeti kako cu reagirati.
Bananice ja kuzim sta si htjela rec ali i ja sam ko Malena isplakala suza, i jos uvijek znam. 😂Bas mi nedostaje slatko, a vjerojatno i hormoni malo “pomazu” u plakanju.
Meni je najveca tlaka u svemu taj GUK profil koji sam sama morala raditi- sva sreca samo 2x, ali to mi je bilo prestresno- na kraju dana sam se znala isplakati od muke cijelog dana.
Joooj, malo mi je drago da nije samo moj divljak 😂
Zadnjih par dana su bas jaki udarci, uopce ne znam kako cu jos 20+ dana tako. Do tad je bilo izdrzivo, dapace, mazili bi se kad bi nogica/rukica/guza izletjela van iz trbuha 😂
Malena mozda i tebi beba urani pa izbjegnes inducirani.
Cure znate ono s datuljama i cajem od lista crvene maline za poticanje poroda? Jeste mislile mozda to krenuti piti/jesti? Krece se od 36/37 tjedna. Mi s gestacijskim ne bi bas smjele datulje, ali ja mislim probati za uzinu po 3kom pa vidjeti kako cu reagirati.
Bananice ja kuzim sta si htjela rec ali i ja sam ko Malena isplakala suza, i jos uvijek znam. 😂Bas mi nedostaje slatko, a vjerojatno i hormoni malo “pomazu” u plakanju.
Meni je najveca tlaka u svemu taj GUK profil koji sam sama morala raditi- sva sreca samo 2x, ali to mi je bilo prestresno- na kraju dana sam se znala isplakati od muke cijelog dana.
Dada ja sam u prvoj trudnoci pila taj caj i jela datulje isto kao i sok od ananasa. I krenula sam tako oko 36-37 tjedana tako da vec mozes s tim krenuti:)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Alexica i ja se tome nadam 😂. Baš baš. Prvu sam prenijela 10 dana. Dogovoren inducirani i ulazak u bolnicu u 7:30,a meni trudovi krenuli u 5😂. Znači za dlaku.
Jela sam i ananas,datulje,lopta,seks ovo ono Al bila je tvrdoglava. Iako ću i sad pribjeći tim metodama pa tko zna. Naručila sam i s Amazona sprice za skupljanje kolostruma pa ću i to krenut sa 37. Navodno i to potiče porod 🤣.
Bananica istina. Bolje znat. Al eto bockam prste,bockam se fragminom al samo da bude sve ok i iza mene 🤣
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Ja sam se sad uhodala sa tim gestacijskim i ništa ja ne važem. Samo gledam da zvacem svako 2ipo sata. Istražila sam šta mi podiže šećer,a šta ne. Nekad se zavaram nečim slatkim šta mogu. Imaju oni keksi bez šećera iz dma. Ok su i ne skače šećer. Imaju varijacije svakako. Al evo skupo me došle. Na senzore sam dala 200€,a i potrošim trakica ohoho 🤣. Malo sam luda
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Drzim vam (nam) fige da ne predje u tip 2 🤗 Koliko cujem to je zaista rijetko al se moze dogodit. Iako navodno je to sklonost koju imas pa se u trudnoci "okine". A shit je kad se okine prerano, duze ga imas. Mojoj mami se dogodilo da je tek nakon trudnoce razvila dijabetes - al tip 1. Ne odmaj po porodu, i ona je bila jedan specifican slucaj, jer se tip 1 razvije kod mladjih ljudi od nje (tad je imala 26). Al, da se moze dogodit, moze 😑 Nadam se i da nece zeznit porode (carski/indukcija).. meni je slicna stvar, em heparin em gestacijski, nece me drzat dulje od 38 tjedana. Sto mi je i ok jer se bojim mrtvorodjenja (zbog antifosfolipidnog i odumiranja posteljice), al isto bih radije vaginalni porod a ne carski. Samo nekako sam skepticna da ce to krenut samo od sebe ranije a koliko vidim indukcija zna ne upalit... 😐 svakako, pozitivno je da imamo sve manje do kraja, pa i manje dijete 😂
Neko je spomenio spavanje, ja mogu spavat non stop, inace popodnevno spavanje niie bas za mene al non stop sam umorna, gladna i mogu se rasplakat na apsolutno sve.
I taj plac ne mogu iskontrolirat neg suze liju i zacepi mi se nos zbog banalnih stvari, uzas 😂
Jeste vidile da postoji kao bademovo ulje koje se maze dole poslje tusiranja pa bude manja sansa da se popuca, mislite da funkcionira?
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Ja sam isto prošli put pobožno pila čaj lista maline i jela datulje od 36 tt, sad jel pomoglo ili je tako ispalo, ali 10 dana je uranio.
Datulje inače ne mogu jesti, preslatke su mi, ali pretrpila sam tih par dnevno.
2020. 👦🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji