Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sandra25
    19. Siječanj 2024. 16:06

Moja sva tri vadjenja su unutar granica normale, ovaj drugi je bliiizu granice (meni je 9.8, a normalno je do 10) , al to vjerojatno nije bitno🤣
    Hemoglobin i hematokrit snizeni, i u urinu imam “nesto bakterija” i nesto soli. Nemam pojma sto to znaci

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

amystiqa
    19. Siječanj 2024. 16:15

Bananica80

amystiqa

Meni stigao nalaz OGTT-a. Prvi i zadnji šećer ok, drugi povišen. 😕
    U utorak sam na kontroli kod gin pa ću vidjeti što dalje, ali baš sam sad malo razočarana ako dobijem dijagnozu GD to povećava mogućnost za 2. carski.

A gdje si ga radila, tj gdje se vodis? Ne zelim te bedirati al ako je VV onda ti oni racunaju to kao GD (ako je povisena vrijednost). Nije strasno, budes na dijeti. Al ne daju preporuke za porod - odluka o carskom lezi na ginekologu. Pa mozda i ne bude

Privatno sam radila, vidjet ću što će reći gin, ali pretpostavljam da će me poslati na VV.

Baby nb.3  Alexica znam da nije inače indikacija za CR, ali ne daju s GD da preneseš iza termina pa te induciraju, a mene ne mogu inducirati jer je prethodni bio CR pa ako se ne pokrene prije termina, ne gine mi CR opet. A moguće da je i za VBAC GD indikacija, to ne znam. 

2020. 👦🏻

amystiqa
    19. Siječanj 2024. 16:16

Sandra25

Moja sva tri vadjenja su unutar granica normale, ovaj drugi je bliiizu granice (meni je 9.8, a normalno je do 10) , al to vjerojatno nije bitno🤣
    Hemoglobin i hematokrit snizeni, i u urinu imam “nesto bakterija” i nesto soli. Nemam pojma sto to znaci

I meni je hematokrit sitno snižen, a hemoglobin na donjoj granici, ali ja pijem i željezo pa bi bilo i gore da ne pijem. 

2020. 👦🏻

• Alexica
    19. Siječanj 2024. 16:48

amystiqa

Bananica80

amystiqa

U utorak sam na kontroli kod gin pa ću vidjeti što dalje, ali baš sam sad malo razočarana ako dobijem dijagnozu GD to povećava mogućnost za 2. carski.

A gdje si ga radila, tj gdje se vodis? Ne zelim te bedirati al ako je VV onda ti oni racunaju to kao GD (ako je povisena vrijednost). Nije strasno, budes na dijeti. Al ne daju preporuke za porod - odluka o carskom lezi na ginekologu. Pa mozda i ne bude

Privatno sam radila, vidjet ću što će reći gin, ali pretpostavljam da će me poslati na VV.

Baby nb.3 Alexica znam da nije inače indikacija za CR, ali ne daju s GD da preneseš iza termina pa te induciraju, a mene ne mogu inducirati jer je prethodni bio CR pa ako se ne pokrene prije termina, ne gine mi CR opet. A moguće da je i za VBAC GD indikacija, to ne znam.

Ma hajde optimisticno, mozda beba sama urani posto ti nije prva trudnoca :) budes malo vjezbice radila da potaknes sve prije i mozda izbjegnes taj carski. 
    Nadam se da ces ipak nekako izbjeci vuk vrhovec da se ne maltretiras jos i s tim.

• Sandra25
    19. Siječanj 2024. 16:52

amystiqa

Sandra25

I meni je hematokrit sitno snižen, a hemoglobin na donjoj granici, ali ja pijem i željezo pa bi bilo i gore da ne pijem.

I ja pijem zeljezo. Sta bi bilo da ne pijem😅

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

amystiqa
    19. Siječanj 2024. 17:21

Alexica

amystiqa

Bananica80

amystiqa

Baby nb.3 Alexica znam da nije inače indikacija za CR, ali ne daju s GD da preneseš iza termina pa te induciraju, a mene ne mogu inducirati jer je prethodni bio CR pa ako se ne pokrene prije termina, ne gine mi CR opet. A moguće da je i za VBAC GD indikacija, to ne znam.

Ma hajde optimisticno, mozda beba sama urani posto ti nije prva trudnoca :) budes malo vjezbice radila da potaknes sve prije i mozda izbjegnes taj carski.
    Nadam se da ces ipak nekako izbjeci vuk vrhovec da se ne maltretiras jos i s tim.

Iz tvojh usta…i prvi je uranio 10 dana pa možda i ima šanse. 🤞

2020. 👦🏻

Yellowsubmarine
    19. Siječanj 2024. 22:04

Kad vidim da su neke cure ode usle u 37 tjedan trta me je 😂

• Alexica
    19. Siječanj 2024. 22:17

Yellowsubmarine

Kad vidim da su neke cure ode usle u 37 tjedan trta me je 😂

Tebe? 😂 ja samo cekam da me iznenadi ranije 😅
    Inace ovaj moj mali toliko udara i laktari zadnjih dana da me sve boli. Kazu imaju manje mjesta pa se manje micu… ne bih rekla. Meni je ovo sve samo ne njezno, trbuh mi se sav izdigne i bas me zna zaboljeti. Kazu i da su rukice njeznije od nogu… nisam ni u to sigurna 😅
    Da ne pricam da imam osjecaj da ce mi izletjet izmedju nogu. Recite mi da je to normalno. Sad vise nisam ni sigurna jel okrenut na glavu, zar stvarno mogu tako nabijati glavicom dolje kao da ce mi mjehur u sekundi puknuti?

Yellowsubmarine
    19. Siječanj 2024. 22:59

Vjeruj da je sigurno sasvim normalno, pogotovo u tim tjednima!
    Ja sam stalno na wc, jer osjetim to nabijanje a ja sam u 26. tjednu 😂
    Tipa u voznji nedaj boze neke rupe ili neravnine, osjetim kao pritisak na mjehur i moram odma na wc 😶
    Tako da, ti i da pocnes piskiti u gace, dobra si😂
    Sto se pokreta tice isto, to je vec jako velika beba, jos ako je zivahna i eto ti 😄
    Pred kraj je vise sve normalno 

Antonela2024
    19. Siječanj 2024. 23:23

amystiqa

Jesi imala dvaput vadenje krvi ili triput? Vidim da pricate o 3 secera, meni je dvaput vadilo krv pa mi nije jasno. Jutros sam vadila pa nemam jos rezultate. 
    Drzim fige da ti bude sve dobro!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.