Za pakete sam se i ja prijavila na ove već neavedene, hvala Martina za Novalac, budem i to sada.
Bananice šta se robice tiče ja sam pripremala 56 za početak jer govore da je veći, iako to ništa ne mora značiti. Ako bude baš puno manji lako pošaljem muža da mi uzme 50, ali nekako mislim da neće biti potrebe. Također sam pripremala i 62-68, jer svi kažu da rastu kao gljive i da u mjesec dana prerastu tu početnu veličinu, pa da mi to stoji spremno, da ne moram pripremati kad dođem iz rodilišta. Ali meni je ovo prva beba, pa je možda bolje sačekat savjete od iskusnih, ja radim po svom nahođenju i par smjernica iz okoline 😅
A ovo 62-68 jesi planirala dugo ili kratko 😅 tipa za koji mjesec ocekujes da bi moglo to biti. Bojim se uzet "veci" broj kratko ili tanko a ono bebi u 6mj bude hladno 🤣 ne znam kakav "tip" robice da kupujem sad ovo u proljece - prelaz na ljeto, pa i ljeto. Kao kad su tako mali do 6mjeseci jel ih treba isto ususkavat ljeti …
Od 62-68 imam i dugih i kratkih, nisam u tom broju ništa kupovala jer sam sve podobivala pa ću kupovat usputno kako mi šta bude trebalo... Termin mi je 15.3, računam da bi krajem 4., početak 5. mogao biti u toj većoj veličini... kažu da bi bebu trebalo oblačiti kao i nas, tako da imam te lagane robice na duge rukave i bodiće kratkih 😃 lako pokrijem/otkrijem dekicom ovisno o vremenu.
Alexica ja sam gledala one setove gdje dobiješ češalj, četku, set za njegu noktiju, termometar i tako to, mislim da je Aventov (ima u dm) pa si mislim da bi to uzela... svakako popratim preporuke šta ti cure budu pisale 😃
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Za pakete sam se i ja prijavila na ove već neavedene, hvala Martina za Novalac, budem i to sada.
Bananice šta se robice tiče ja sam pripremala 56 za početak jer govore da je veći, iako to ništa ne mora značiti. Ako bude baš puno manji lako pošaljem muža da mi uzme 50, ali nekako mislim da neće biti potrebe. Također sam pripremala i 62-68, jer svi kažu da rastu kao gljive i da u mjesec dana prerastu tu početnu veličinu, pa da mi to stoji spremno, da ne moram pripremati kad dođem iz rodilišta. Ali meni je ovo prva beba, pa je možda bolje sačekat savjete od iskusnih, ja radim po svom nahođenju i par smjernica iz okoline 😅
A ovo 62-68 jesi planirala dugo ili kratko 😅 tipa za koji mjesec ocekujes da bi moglo to biti. Bojim se uzet "veci" broj kratko ili tanko a ono bebi u 6mj bude hladno 🤣 ne znam kakav "tip" robice da kupujem sad ovo u proljece - prelaz na ljeto, pa i ljeto. Kao kad su tako mali do 6mjeseci jel ih treba isto ususkavat ljeti …
Od 62-68 imam i dugih i kratkih, nisam u tom broju ništa kupovala jer sam sve podobivala pa ću kupovat usputno kako mi šta bude trebalo… Termin mi je 15.3, računam da bi krajem 4., početak 5. mogao biti u toj većoj veličini… kažu da bi bebu trebalo oblačiti kao i nas, tako da imam te lagane robice na duge rukave i bodiće kratkih 😃 lako pokrijem/otkrijem dekicom ovisno o vremenu.
Alexica ja sam gledala one setove gdje dobiješ češalj, četku, set za njegu noktiju, termometar i tako to, mislim da je Aventov (ima u dm) pa si mislim da bi to uzela… svakako popratim preporuke šta ti cure budu pisale 😃
Ja imam taj aventov, super je, i na amazonu je bio dosta jeftiniji kad sam kupovala pa mozete bacit oko:)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Evo sam poslala mail sa upitom o donaciji za Zakladu Ana Rukavina, bas o tom transportu. Nejasno je napisano, ne kuzim jel transport svatko mora organizirati ili u slucaju privatne pohrane. A i za info sto mi kao potencijalni donori moramo napraviti. Pa mogu javiti.. Da, ovo sto je amystiqarekla, pitanje je hocu li moci donirati..to cu viditi sta kaze ginekologica u bolnici.
Sandraja imam gestacijski, tako da sam na slatko zaboravila.. 🥲 pojedem tu i tamo keksic kako mi je dozvoljeno dijetom i pijem kakao…
Pliz javi 😃
Kazu iz Ana Rukavine da je donacija besplatna, da oni tj bolnic organizira prijevoz i sve. Mi moramo samo donijeti ispunjene obrasce u bolnicu na dan poroda. Ima popis rodilista koja suradjuju sa zakladom na stranicama KBC Rebro - tu su i obrasci. Te obrasce zajedno sa krvlju bolnica/banka dalje hendla i transportira. Prijevoz moras sam rijesiti ako placas pohranu za privatne svrhe.
Bonus koji dobijes je sto ti testiraju bebu na neke genetske poremecaje.. tj testiraju tu krv, pa onda mozes pravovremeno djelovati ako je nesto.
Proguglala sam malo za tu pupkovinu, i da, ako doniras stanice onda se ona ne pusta da otpulsira do kraja jer mora ostati nesto krvi u posteljici i pupkovini. Pusti se nesto jos bebi al vecina se donira. Kao da je prije bio standard da se pupkovina odmah reze, a sada su preporuke da se pusti da odpulsira jer da su veci benefiti za bebu. Makar i da je capnes prije neces nesto drasticno nastetit bebi. Skoro kao prednosti dojenja i tzv "minusi" kad su bebe samo na dohrani. Al, pitat cu doktoricu u bolnici za preporuku i misljenje. Zelim donirati, no normalno da mi je moja beba prioritet.
3/2024 💙
Imala sam dvije jesenske bebe pa su prvih 6 mjeseci bili isključivo u dugim rukavima. To je značilo dugi bodi, majica i hlačice ili tutica, ali sa majicom. Preko jakna za vani.
Budući da sad čekam proljetnu bebu i da ću vjerojatno roditi sredinom 4. mjeseca, računam da će prva 3 mjeseca biti u dugome jer bebe nemaju takvu termoregulaciju kao mi, a i ne kreću se, tj. ne pomiču uopće. Dakle:
- prva dva mjeseca planiram dugi bodi + tutica
- sa tri mjeseca samo dugi bodi i hlačice + lagana jaknica navečer
- kad već bude 4 mjeseca i aktivniji, će vjerojatno imati kratki bodi i hlačice.
Dekica ako da, lagana, za u šetnje i sl.
Veličine sam imala 50 (do 1 mjesec), 56 (1-2 mjeseca), 62 (2-4 mjeseca), 68 (do 6 mjeseci).
Hlačice su mi se najbolje pokazale one koje nisu spojene sa nogicama ili kako se to već zove 😂, nego bez stopala, jer inače brzo prerastu i možeš se slikati, a ovako staviš čarape i dobro je. No kažem, moje iskustvo. Bodija uvijek treba više, a majica/hlača i/ili tutica 7kom po veličini, ionako ćete stalno prati robu 😅
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Meni stigao nalaz OGTT-a. Prvi i zadnji šećer ok, drugi povišen. 😕
U utorak sam na kontroli kod gin pa ću vidjeti što dalje, ali baš sam sad malo razočarana ako dobijem dijagnozu GD to povećava mogućnost za 2. carski.
2020. 👦🏻
Hvala cure za savjete za velicine i oblacenje bebice, ja sam se vec pogubila u svim tim velicinama, dobila.sam robu svih mogucih velicina, sad bar znam od koje velicine da krenem
💓
U utorak sam na kontroli kod gin pa ću vidjeti što dalje, ali baš sam sad malo razočarana ako dobijem dijagnozu GD to povećava mogućnost za 2. carski.
A gdje si ga radila, tj gdje se vodis? Ne zelim te bedirati al ako je VV onda ti oni racunaju to kao GD (ako je povisena vrijednost). Nije strasno, budes na dijeti. Al ne daju preporuke za porod - odluka o carskom lezi na ginekologu. Pa mozda i ne bude
3/2024 💙
Ti je baš jako povišen? Nemam iskustva sa GD, nadam se da će te poslati samo na dijetu da se sve ustabili, ali koliko znam, GD nije indikacija za carski 🤷🙄
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Tako je, definitivno nije razlog za carski. Mozda ti ginekolog nista ne kaze. Moja sogorica je imala poviseni jedan od ta tri i samo joj je ginekologica rekla da malo ode na dijetu, nikad nije dobila dijagnozu GD. Mislim da sve ovisi o ginekologu i koliko ce on/ona zahtjevati nesto dalje. Ne znam koliko dalje u bolnici na pregledima traze nalaze ogtta…
Pretpostavljam da je tebi prvi bio carski pa je mozda u tom slucaju GD indikacija za drugi carski, ali taj dio ne znam.
Ja imam termin krajem drugog, a ovo vrijeme je podivljalo i nemam pojma sta ocekivat, a u sinsayu ima svega i svaceg za male novce pa imam od 0-1, 0-3, i 3-6 mj i kratke bodije i druge i kratke hlacice i duge, pidzame duge, i par onih sto se mogu obuc preko svega one medvjedice kao
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Sortiraj odgovore
Najstariji