Ja nisam imala nikakve zabrene, pa ako mi se nesto jede moram pojest inace razmisljam samo o tome cijeli dan, ali najvise me traži kiselo, moramo imati kod kuće krastavce ili ciklu ili tako nesto
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Sutra sam na ogtt-u pa cemo vidit. Bez obzira na ogtt doktorica mi je rekla da pazim jer sam vec puno kg dobila.
Zadnjih par dana nisam jela slatko, i osjecam da mi je energija bas na nuli. Voce jedem, i trenutno mi pomogne ali bas imam zelju za slatkim.
Nadam se da ce sutra ogtt biti ok pa da cu se moci pocastiti sa nekom malom cokoladicom🤣
Sutra smo supatnice onda na OGTT-u 🤭 Sretno nam! 🤞
Ja isto na jedem slatko od ponedjeljka, evo i ništa sad od 18h. Dobro sam tempirala kasni doručak pa kasni ručak, mislim da ću biti ok do sutra.
I meni je sutra ogtt.. sretno cure!
Jel se isplati kupovat skuplje grudnjake za dojenje, jel imate neke koje bi preporucili, meni je za grudnjak do sad bilo bitno samo da je bez zice jer mi uvijek ispadne nakon par nosenja pa bode, do sad sam nosila sportske i one kao tommy i klein sto imaju trakicu ispod ne žicu
Narucila sam 3 grudnjaka za dojenje preko one temu stranice za 8€ bili na nekom ultra popustu, ko zna kakvi ce doc al za te novce vrijedi riskirat mozda se iznenadim pa budu super. Narucila sam i dva bodija zbog natpisa isto kod njih i dosli super kvalitetni
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Malena, moj sljedeći pregled je 30.01. :)
Malo ste me sad prepale za dojenje :D. Mi isto ovog ljeta imamo jako puno događaja, od krizmi, svatova, krštenja, ne znam kako to sve logistički odraditi s dojenjem. Isto sam se nadala da se mogu unaprijed izdojiti pa sve planirati, ali evo nekako ćemo se snaći. Kako uopće dojiti npr na plaži gdje nema mjesto za dojenje? Staviti neku maramu preko, otići u auto? xD
Pitanje za vas koje već imate djecu - jeste li uspijevale s malim bebama putovati autom? Mi živimo u ZG, 550 km od svojih rodnih gradova i naravno da su tamo sve fešte koje imamo i da tamo idemo preko ljeta za godišnji. Koliko je to izvedivo s djetetom od 3,4,5 mjeseci?
Ja sam se malo raspitala za te matične stanice iz pupkovine, ali sam čula da je to moguće ako se prekine pupčana dok je još kao crvena. Navodno je bolje pričekati da pobijeli, odnosno da beba primi sve što treba primiti, pa ju onda prerezati, a nakon toga više ne vrijedi za matične stanice... Nakon toga sam odustala od ideje darivanja. Isto tako sam čula da ako se rodi vikendom, ne možete donirati, jer eto birokracija ne funkcionira ta 2 dana xD
Što se tiče kg, ja sam sa 29 tjedana bila na +11kg. Doktorica nije ništa komentirala, ja sam dosta visoka, 178, pa se na meni to nekako raspodjeli. Slatkiši - jedem ih, teško mi je bez njih, ali nastojim svaki dan imati skuhan ručak, često pravim juhe, pijem puno tekućine, pa se tješim da time izniveliram :D
Grudnjaci za dojenje - kupila sam 2 iz Lidla, bili su stvarno nešto povoljno, te naručila jedan sa About You za 20tak eur na sniženju, njega još čekam. Ne znam hoće li mi biti dosta 3 :D
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Ja inače nisam baš od slatkoga, ali sad potamanim skoro svaki dan nešto.. nemam gestacijski, nisam na posebnim prehranama i +10 sam trenutno. Ne pretjerujem u slatkome, ali nije ni da ne jedem. Ima perioda kad me ne traži slatko danima a onda u dva dana skašim onu cijelu veliku čokoladu. Više me vuče na slano, čipsevi kokice smoki… to bi mogla uvijek i stalno. A kad rodim, prvo ću se počastit jednim medium rare biftekom sa šurlicama s tartufima 🤩
E jesi me nasmijala s ovim, točno si mogu zamisliti kako to jedem u nekoj konobi uz kamin 😍 Samo ne kužim zašto si i sada to ne možeš priuštiti? 🙄😅
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Putovanje s bebom - putujemo oduvijek, doduše 300km, ne 500. Put traje duže, i to što cure kažu, moraš se prilagoditi bebinom ritmu. Najgore je ako se beba ne voli voziti pa plače, ali vjerujte da se i s tim ode na put i sve zaboravi 🥰
Samo ih navikavajte, moji po cijele dane pričaju o avanturama s putovanja, prošle godine smo išli čak dva puta avionom, koje iskustvo i za djecu i nas! Ohrabrilo nas je i za putovanja kad dođe beba, jer su dečki sada super u vožnji 👌 Planiramo već krajem ljeta prvi put, a s prvim smo isto bili u ZG na adventu kad je imao 3 mjeseca. Ne sjećam se ni gdje sam ga podojila ni presvukla, znam samo da nam je bilo super, i zato ženske - putujte 😍✈️
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Posvudusa vidiš meni na pastu ne skače Al zato na krumpir ode u nebesa 😅.
Zelena mi smo putovali prvi put sa nepuna 3 mj njena i išli na put od 800 km. Lakše je nego kad imaju godinu 🤣.
Grudnjaci za dojenje naručila sam baš dva sa astratex pa cu vidjeti kakvi će doći. Uzela sam prije i bilo je ok.
Sretno svima na ogtt danas!
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Malena, moj sljedeći pregled je 30.01. :)
Malo ste me sad prepale za dojenje :D. Mi isto ovog ljeta imamo jako puno događaja, od krizmi, svatova, krštenja, ne znam kako to sve logistički odraditi s dojenjem. Isto sam se nadala da se mogu unaprijed izdojiti pa sve planirati, ali evo nekako ćemo se snaći. Kako uopće dojiti npr na plaži gdje nema mjesto za dojenje? Staviti neku maramu preko, otići u auto? xD
Pitanje za vas koje već imate djecu - jeste li uspijevale s malim bebama putovati autom? Mi živimo u ZG, 550 km od svojih rodnih gradova i naravno da su tamo sve fešte koje imamo i da tamo idemo preko ljeta za godišnji. Koliko je to izvedivo s djetetom od 3,4,5 mjeseci?
Ja sam se malo raspitala za te matične stanice iz pupkovine, ali sam čula da je to moguće ako se prekine pupčana dok je još kao crvena. Navodno je bolje pričekati da pobijeli, odnosno da beba primi sve što treba primiti, pa ju onda prerezati, a nakon toga više ne vrijedi za matične stanice… Nakon toga sam odustala od ideje darivanja. Isto tako sam čula da ako se rodi vikendom, ne možete donirati, jer eto birokracija ne funkcionira ta 2 dana xD
Što se tiče kg, ja sam sa 29 tjedana bila na +11kg. Doktorica nije ništa komentirala, ja sam dosta visoka, 178, pa se na meni to nekako raspodjeli. Slatkiši - jedem ih, teško mi je bez njih, ali nastojim svaki dan imati skuhan ručak, često pravim juhe, pijem puno tekućine, pa se tješim da time izniveliram :D
Grudnjaci za dojenje - kupila sam 2 iz Lidla, bili su stvarno nešto povoljno, te naručila jedan sa About You za 20tak eur na sniženju, njega još čekam. Ne znam hoće li mi biti dosta 3 :D
I ja sam iz istog razloga odustala od doniranja maticnih stanica
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Vezano uz kile, sad sam na +6 kg i kile su usporile od kad su mi opet krenule zgaravice i mucnine.
Slatko prije trudnoce nisam uopce jela. Prvih 5 mjeseci trudnoce kad sam povracala mi je pasalo skoro samo pa slatko 😅 ali tad sam gubila na kilazi…
Sad opet vise ne znam sto bi jela i ispocetka ucim sto smijem. Od slatkog mi pasu zelene praline s bademima iz Ikeae, svaki dan pojedem 2 praline kad mi je muka i to malo smiri zeludac.
Grudnjaci za dojenje - kupila sam 2 u lidlu, ali sam zeznula velicinu i premali su mi u lastici ispod grudi (visoko nosim pa mi ta lastika steze trbuh). Nadam se da ce se to nakon smanjiti na mjere prije trudnoce pa da cu moci nositi te grudnjake. Osim toga sam kupila i 2 grudnjaka u primarku u ljubljani, bili su bas povoljni i jako su udobni.
Dojenje - nadam se da cu uspjeti dojiti jer mi se cini komplicirano mijesati formule i prati bocice 😅
Plan mi je dojiti u javnosti ispod lagane marame ili tetra pelene pa da ne pokazujem bas svima sise. Nema nam ko cuvati bebu tako da ce ici s nama svugdje…
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Pozdrav s OGTT-a 🙋🏻♀️
1. Krv ✅
Glukoza ✅
I sad čekam…
Sretno cure koje ste danas isto.
Dojenje u javnosti ja isto nisam fan bila, ali nađe se način. U autu, sobama za dojenje po shopping centrima ili malo sakriješ tetricom, a i te majice za dojenje su često takve da se to ništa ne vidi.
2020. 👦🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji