Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tear_of_happiness
    18. Siječanj 2024. 17:08

Bananica80

JagodicaBobica96

tear_of_happiness

JagodicaBobica96

Cao curke,ja evo upravo idem na termin 😂 pitanje da li je neka prethodno imala iskustva sa prikupljanjem maticnih celija? Sta mislite o tome?

Nisam se još baš detaljno pozabavila time, ali svakako planiram. U javnu banku, ne u privatnu. Mislim da je neka fora ako rodiš radnim danom da sve bude ok, a ako rodiš vikendom onda sam moraš plaćat put i organizaciju, tako da se nadam da ću roditi tijekom tjedna jer mislim da neću imati vremena ni volje bakćati se s organizacijom prijevoza. Ja sam iz Ri i dala bi matične stanice iz pupkovine u zakladu Ana Rukavina, zato spominjem tamak i put, u Zg je vjerovatno to puno olakšano.

Zar i to gledaju,doduse ja sam u Frankfurtu ali ta banka sjediste je u Berlinu,i ima par njih gledala sam najbolje recenzije,jedni govore da je bacanje para dok drugi govore radi sigurnosti eto kao dobro je..ne znam ni sama..

Kod javne banke je u hr donacija besplatna, dakle radi se o bas donaciji - "tvoje" maticne stanice moze koristiti bilotko - kome prvo trebaju. Kod privatne pohrane tj. privatnih banki cuvanje se placa ali ti "raspolazes" sa stanicama - koristis ih za potrebe sebe i obitelji. To je dobra stvar ako se pojavi nekakav crni scenarij kasnije za bilo koga u tzv "nuklearnoj obitelji" (leukemije itd). Ja planiram donirati svoje stanice ako to bude moguce. Na jednom od sljedecih pregleda u bolnici cu pitati kako i sto ako oni znaju. Ako ne, malo cu se vise informirati.
    Usputno u HR ima i banka mlijeka - mislim da je to odnedavno, pa mi je plan ako bude izvedivo i to donirati. Dajem se svima koji me zele 😀😀

Hahaha Bananice ovo zadnje isto ko i ja 🤪🤣 mislim da samo moraš skinuti formular sa Ane Rukavine i donijeti ga u rodilište sa svim papirima/trudničkom knjižicom, ja isto moram pitati točno kako i šta, al ako ne zapišem ode to i na kraju ne pitam ništa 🤣

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

amystiqa
    18. Siječanj 2024. 17:34

Stvarno lijepo i plemenito je što želite donirati.  
    Jedino uzmite u obzir da za donaciju moraju biti “idealni uvjeti” u porodu, recimo ne uzimaju ako ima mekonija u plodnoj vodi ili ako ste primile neki antibiotik nedavno prije poroda. Također ni nakon carskog reza. A u nekim rodilištima ni van radnog tjedna. 

2020. 👦🏻

amystiqa
    18. Siječanj 2024. 17:34

Bananica80

Sandra25

Ja takodjer moram imati koliko toliko vremena za sebe inace mislim da bi pukla po savovima🤣🤣🤣

Hvala svim curkama na info o dojenju, meni kojoj ce to biti prvi put znace tudja iskustva 🤗 Bas sam htjela priupitati ovo sto je Sandra sad spomenula. Ja bih volila dojiti, dobila sam info o dojenju na zahtjev i ponuda/potraznja i okej sam sa tim da sam u tim nekim mjesecima stalno s bebom. No, bit ce ovakvih nekakvih trenutaka tj sati kad i necu moc bit stalno sa bebom. Vjerojatno ce mi dobro doc 😀 mislim tu cak na odlaske doktoru - kojih ce poslije poroda biti kod mene - sigurno ginekoloski i sigurno endokrinolog. A zivim u Zg gdje zbog guzve i prometa putovanje do specijaliste traje samo sat dva, a onda cekanje do pregleda. I sad ne znam kako to iskombinirat sa dojenjem. Oce muz morat uzimat godisnji da bi sjedio u autu sa bebom dok sam ja na cekanju u doktora pa onda ga podojim u autu poslije… 😱 jeste imale takve situacije i kako ste ih rjesavale?

A budete o tome mislili kad dođe vrijeme, nekako ćete se orgsnizirati. Ne brini unaprijed. ;) 

2020. 👦🏻

bejbe2018
    18. Siječanj 2024. 18:06

posvudusa2

lucq

Kako onda ako dojimo bebu, a trebamo negdje otici na par sati? Mi npr. Imamo dvije svadbe ovo ljeto, jel da onda ne planiram ici 🙈beba ce imati 3/4 mj., svakako zelim dojiti

Ne znaš dok ne rodiš 😁
    Postoje i bebe koje vole i dojenje i sve vrste bočica, ADa, duda, mogu biti bilo s kim…
    Nije sve tako crno, pričekaj da rodiš pa ćeš s vremenom uhvatiti ritam i vidjeti kako tvojami  beba funkcionira.

Mi ćemo ići isto na jedno slavlje, tad će imati 2ipo mjeseca.
    Ne znam kako ćemo se organizirat i kako će to izgledati,ali o tom potom.
    I jedan pir,isto na ljeto.
    Nek sve prvo prođe.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Sandra25
    18. Siječanj 2024. 18:20

Kao sto ste rekle, o tom potom. Morate uspostavit ritam sa bebama i onda cete znati kako cete funkcionirati. Svakome je taj ritam razlicit😀😀😀

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Sandra25
    18. Siječanj 2024. 18:35

Cure koje pazite na prehranu u trudnoci, kako se nosite sa naglim zeljama za slatkim? Sto jede kad vas tako uhvati velika zelja za slatkim?

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Baby.nb.3
    18. Siječanj 2024. 18:53

Sandra, što znači "paziti" - ne smiješ uopće slatko ili možeš malo, povremeno? 
    Ako ipak možeš jesti slatko, možda da si uzmeš male čokoladice (tipa kinder bueno one pojedinačne) pa pojedeš 1-2 uz kavu, zatim rižine krekere sa kikiriki maslacem i bananom ili zamotana tortilja sa istim tim unutra, ili voćna salata, možda neki "cheesecake" bez pečenja u šalici - jedan mrvljeni keks (plazma), malo grčkog jogurta, šumsko voće? Ili palačinke sa sirom + malo šećera i grožđica?
    Možda navečer umjesto slatkog kokice? 🙄
    Ne znam, nisam neka od slatkog, inače mogu užasno puno pojesti i svi mi se čude kad vide da sam pojela po tri tanjura obroka, ali slatko me ne pita baš..

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Bananica80
    18. Siječanj 2024. 18:56

Evo sam poslala mail sa upitom o donaciji za Zakladu Ana Rukavina, bas o tom transportu. Nejasno je napisano, ne kuzim jel transport svatko mora organizirati ili u slucaju privatne pohrane. A i za info sto mi kao potencijalni donori moramo napraviti. Pa mogu javiti.. Da, ovo sto je amystiqa  rekla, pitanje je hocu li moci donirati..to cu viditi sta kaze ginekologica u bolnici.
    Sandra ja imam gestacijski, tako da sam na slatko zaboravila.. 🥲 pojedem tu i tamo keksic kako mi je dozvoljeno dijetom i pijem kakao...

Antonela2024
    18. Siječanj 2024. 19:12

Sandra25

Cure koje pazite na prehranu u trudnoci, kako se nosite sa naglim zeljama za slatkim? Sto jede kad vas tako uhvati velika zelja za slatkim?

Ja sam slatko obozavala sve do trudnoce gdje mi se pocelo gadit i to na najjace. Nisam pojela slatko 5 mjeseci i onda za Bozic uzela doslovno 3 kolaca. Ni manje ni vise. Zamjena za slatko mi je voce koje obozavam u svim oblicima. Jela sam mandarine, sad su narance, banane, kiwi, kako kad mi zelja dode tako si kupujem. Cijedim si limuna dosta, sipka. Super su mi i kompoti od visanja, oni u teglici. 😁😁

• tear_of_happiness
    18. Siječanj 2024. 19:16

Bananica80

Evo sam poslala mail sa upitom o donaciji za Zakladu Ana Rukavina, bas o tom transportu. Nejasno je napisano, ne kuzim jel transport svatko mora organizirati ili u slucaju privatne pohrane. A i za info sto mi kao potencijalni donori moramo napraviti. Pa mogu javiti.. Da, ovo sto je amystiqarekla, pitanje je hocu li moci donirati..to cu viditi sta kaze ginekologica u bolnici.
    Sandraja imam gestacijski, tako da sam na slatko zaboravila.. 🥲 pojedem tu i tamo keksic kako mi je dozvoljeno dijetom i pijem kakao…

Pliz javi 😃

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.