Mislila sam se uzeti i hakku ali sam neletila na ovo :
https://babyland.hr/proizvod/neno-claro-silikonski-kolektor-sakupljac-mlijeka/
I sad mislim da je ovo mozda bolje, hm? Jel ima netko iskustva?
I mene zanima da li se to koristi kao cjelodnevno i kad ne dojimo pa se mlijeko skuplja ili samo tokom podoja (vakum) ..?
Ja imam haakuu i stavila bi ju na dojku kada bi dojila pa bi iz te druge curilo mlijeko na principu vakuma, a ovo je fora ako skuplja mlijeko tokom dana i to umjesto da curi u jastucice ?
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Mislila sam se uzeti i hakku ali sam neletila na ovo :
https://babyland.hr/proizvod/neno-claro-silikonski-kolektor-sakupljac-mlijeka/
I sad mislim da je ovo mozda bolje, hm? Jel ima netko iskustva?
I mene zanima da li se to koristi kao cjelodnevno i kad ne dojimo pa se mlijeko skuplja ili samo tokom podoja (vakum) ..?
Ja imam haakuu i stavila bi ju na dojku kada bi dojila pa bi iz te druge curilo mlijeko na principu vakuma, a ovo je fora ako skuplja mlijeko tokom dana i to umjesto da curi u jastucice ?
Koliko sam ja uspila skuziti koristi se kao i haka tokom podoja, ali moze i tokom dana. Vidim da je vanka dosta popularno i koristi se. Zvuci mi primamljivo jer mi je s prvim doslovno mlijeko teklo u pocetku, nisu pomagali ni jastucici ni ista, drzala sam rucnike u topicu 😂
Uato mi ovo izgleda bolje jer se moze ostaviti u grudnjaku da stoji.
Lista pregleda:sophisticy 18.1Martinaaa_ 22.1Leptirica 123 23.1amystiqa 23.1Mrva1104 25.1lalllla 25.1Mary36 25.1Malena1122 26.1lucq 26.1Bela23 29.1Anica88 31.1Baby.nb.3 31.1Tratinčica123 1.212345M 1.2Lucy08 1.2tear_of_happiness 6.2Sophisticy sretno danas!
Moj sljedeci pregled je 13.2.
Pregled danas sve ok, beba teška 1 500g
Ja teška kao tenk 🤣
🙋🏻♀️37
🙋🏻♂️42
28.03.'24. D🌸
Trudimo se od 8/22
12/22 biokemijska
14.07.'23. +
15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
27.7. B 11299
1.pregled 5.8. ❤
Panorama ✅️♀️
Ja takodjer moram imati koliko toliko vremena za sebe inace mislim da bi pukla po savovima🤣🤣🤣
Moj nije htio bocicu pa sam ja tempirala nokte, frizuru, shoping ili druzenje s prijateljicama unutar ta 3 h. Dakle podojim ga prije nego krenem i moram bit nazad za maximalno 3h. Cuvao ga je najcesce muz jer mi bas nemamo puno ljudi za pomoc. I uvijek je sve bilo ok. Kad bi smo isli negdje van kuce svi troje zajedno, isto bih ga obavezno podojila prije i onda bi ili negdje se odvojila u drugu prostoriju, ili isla dojiti u auto, nekako bih se organizirala za kasnije ako je to potrebno. Takodjer se ne sjecam da sam ikad dojila u javnosti jer jednostavno mi to nije ugodno.
Dojila sam 2 godine i sve se moze kad se hoce, potrebna je samo dobra organizacija😀😀😀
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Cao curke,ja evo upravo idem na termin 😂 pitanje da li je neka prethodno imala iskustva sa prikupljanjem maticnih celija? Sta mislite o tome?
Nisam se još baš detaljno pozabavila time, ali svakako planiram. U javnu banku, ne u privatnu. Mislim da je neka fora ako rodiš radnim danom da sve bude ok, a ako rodiš vikendom onda sam moraš plaćat put i organizaciju, tako da se nadam da ću roditi tijekom tjedna jer mislim da neću imati vremena ni volje bakćati se s organizacijom prijevoza. Ja sam iz Ri i dala bi matične stanice iz pupkovine u zakladu Ana Rukavina, zato spominjem tamak i put, u Zg je vjerovatno to puno olakšano.
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Ja takodjer moram imati koliko toliko vremena za sebe inace mislim da bi pukla po savovima🤣🤣🤣
Hvala svim curkama na info o dojenju, meni kojoj ce to biti prvi put znace tudja iskustva 🤗 Bas sam htjela priupitati ovo sto je Sandra sad spomenula. Ja bih volila dojiti, dobila sam info o dojenju na zahtjev i ponuda/potraznja i okej sam sa tim da sam u tim nekim mjesecima stalno s bebom. No, bit ce ovakvih nekakvih trenutaka tj sati kad i necu moc bit stalno sa bebom. Vjerojatno ce mi dobro doc 😀 mislim tu cak na odlaske doktoru - kojih ce poslije poroda biti kod mene - sigurno ginekoloski i sigurno endokrinolog. A zivim u Zg gdje zbog guzve i prometa putovanje do specijaliste traje samo sat dva, a onda cekanje do pregleda. I sad ne znam kako to iskombinirat sa dojenjem. Oce muz morat uzimat godisnji da bi sjedio u autu sa bebom dok sam ja na cekanju u doktora pa onda ga podojim u autu poslije... 😱 jeste imale takve situacije i kako ste ih rjesavale?
Cao curke,ja evo upravo idem na termin 😂 pitanje da li je neka prethodno imala iskustva sa prikupljanjem maticnih celija? Sta mislite o tome?
Nisam se još baš detaljno pozabavila time, ali svakako planiram. U javnu banku, ne u privatnu. Mislim da je neka fora ako rodiš radnim danom da sve bude ok, a ako rodiš vikendom onda sam moraš plaćat put i organizaciju, tako da se nadam da ću roditi tijekom tjedna jer mislim da neću imati vremena ni volje bakćati se s organizacijom prijevoza. Ja sam iz Ri i dala bi matične stanice iz pupkovine u zakladu Ana Rukavina, zato spominjem tamak i put, u Zg je vjerovatno to puno olakšano.
Zar i to gledaju,doduse ja sam u Frankfurtu ali ta banka sjediste je u Berlinu,i ima par njih gledala sam najbolje recenzije,jedni govore da je bacanje para dok drugi govore radi sigurnosti eto kao dobro je..ne znam ni sama..
Zar i to gledaju,doduse ja sam u Frankfurtu ali ta banka sjediste je u Berlinu,i ima par njih gledala sam najbolje recenzije,jedni govore da je bacanje para dok drugi govore radi sigurnosti eto kao dobro je..ne znam ni sama..
Kod javne banke je u hr donacija besplatna, dakle radi se o bas donaciji - "tvoje" maticne stanice moze koristiti bilotko - kome prvo trebaju. Kod privatne pohrane tj. privatnih banki cuvanje se placa ali ti "raspolazes" sa stanicama - koristis ih za potrebe sebe i obitelji. To je dobra stvar ako se pojavi nekakav crni scenarij kasnije za bilo koga u tzv "nuklearnoj obitelji" (leukemije itd). Ja planiram donirati svoje stanice ako to bude moguce. Na jednom od sljedecih pregleda u bolnici cu pitati kako i sto ako oni znaju. Ako ne, malo cu se vise informirati.
Usputno u HR ima i banka mlijeka - mislim da je to odnedavno, pa mi je plan ako bude izvedivo i to donirati. Dajem se svima koji me zele 😀😀
Tu u RH gledaju, za DE ti stvarno nisam upućena tako da ne znam šta bi ti napisala. Pošto ti vjerojatno pričaš o pohrani za privatne potrebe, vjerojatno se to masno i plaća tako da vjerujem da onda oni preuzmu organizaciju prijevoza i svega. Tu isto postoje te privatne banke, mislim da je oko 4000 € pohrana matičnih stanica plus godišnje se plaća isto neka participacija, tipa 100-200 €. Mi smo odlučila dati u javni registar..
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Sortiraj odgovore
Najstariji