Mislim da je svaka beba zasebna i da ne mozes bas puno utjecati na neke te stvari, prvi sin je htio samo siku i samo dudu. Boca i ad nikad, izdojeno na bocu nikad. Poslije nikad ni cokolino ni slicno na bocu. Iskljucivo dojio 10 mjeseci, niti krutu hranu nije tio, a nije da nisam htjela i pokusavala. Takvo dijete. Za drugo se nadam da ce ipak moci izdojeno na bocu ponekad pa da i neko drugi ga moze nahraniti i pricuvati, kada budem imala neku obavezu ili jednostavno htjela izaci sama ili sa prvim sinoc negdje. Cisto radi moje glave da sam mirna da je zbrinuto. Slazem se da kada majka rodi da je dijete prva rupa na svirali, ali ne mora majka zato biti zadnja! Lipo je izaci i s dicom a bome i bez njih, ne vidim u tome nista sebicno pogotovo ako zena ode na nokte, frizuru, trening ili bilo sta sto je cini sretnom!
Ja se isto nebi složila, mala beba ne znaci da ne mogu otic nigdje, samo znaci malo duza priprema, nisam rekla da su ti izlazsci na par sati svakodnevni, al jednom dva puta tjedno ili ovisi o situaciji. Ne planiram zatvorit u kucu ni sebe ni malog. Vjerujem da ima nacina i rjesenja uz strpljenje i dobru volju. Meni susjeda rodila, ni ona ni njena beba ne vide ni sunca ni mjeseca, jedino sto ode je jednom u dva tjedna s mužem autom do lidla, meni je to ne prihvatljivo, ali svi smo različiti :)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
A bome ni ja se ne zaključam s djetetom, išli smo svugdje od njihovih 7 dana života jer nisam mogla biti doma, ali te prve mjesece se nisam puno odvajala od njih jer je to često puta bilo neizvedivo. Što zbog dojenja, grčeva i drugih stvari.
Nije isto duža priprema i odlazak svugdje s bebom i odlazak negdje bez bebe. Svakako planiram oboje od toga, a s obzirom da ću imati troje djece, izgledno je da kada se riješim najmanjeg, htjet ću se družiti nasamo sa starijima, jer ću i njima sigurno nedostajati, a i oni meni. Bit će vremena samo za mene kad me svi otkantaju i ne budu htjeli vidjeti 😂😂
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Ja bih znala da imam otprilike dva sata od podoja do podoja i uvijek bih prije nego krenem iz kuce podojila ju i onda bih znala koliko imam vremena. Tako da bih otisla i na nokte, na frizuru ili na kavu. Ako bi ona isla samnom podojila bih ju u autu ili u centru imaju oni kao wci gdje mama moze podojit bebu i cao. Cim bih krenula kuci znala bih kad je vrijeme za dojenje odnosno kad se krenu puniti 🤣
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Mislim da smo se krivo i sporazumile, ja mislim na izlaske sa bebom, ne sama, mislim da se prvih par mjeseci necu htjet odvojit 😂
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Cure moj pregled je upravo prošao dobro! Beba dobro napreduje po težini, sad smo 31 + 6. Idući je 31.1., a ja sam na + 9 kg.
Ja isto planiram imati neko vrijeme i za sebe (vratiti se vjezbanju koje pauziram vec dugo), dragi planira uskociti to vrijeme, a sad vidjet cemo hoce li nasa ideja biti moguce realizirana obzirom da u stvari ne znamo sto nas ceka A neke zene se vrate i na posao nakon 6 mjeseci pa mislim da je sve izvedivo uz dobru organizaciju.
baby development in progress ~ 14.3.24.
Cao curke,ja evo upravo idem na termin 😂 pitanje da li je neka prethodno imala iskustva sa prikupljanjem maticnih celija? Sta mislite o tome?
Imat ćete vremena za sebe koliko dobru logistiku imate i podršku. Svima vam želim da imate dobru.
Moguće je sve, ali treba biti realan i pripremiti se da možda neće nekad biti po planu i željama.
Dijete me, od svih životnih škola do tad, najviše naučilo strpljivosti i da ne mora sve ići uvijek po mom planu.
Samo, s obzirom da naglo dođe, treba si ipak dati vremena da ti to sve sjedne i naučiti se dobro organizirati.
Ja sam kao i Bela znala koliko vremena imam između podoja i onda na temelju toga planirala život. Nekad je dojio u autu, nekad u onim sobama za dojenje/presvlačenje u shopping centrima, a nekad bi se brzo spremili i otišli ipak doma u mirnije okruženje.
Moj je htio i bočicu pa smo ubacili povremeno i nešto što sam izdojenog skupila i zaledila ili porciju AD-a, ako bi baš morala na koji sat duže.
2020. 👦🏻
Mislila sam se uzeti i hakku ali sam neletila na ovo :
https://babyland.hr/proizvod/neno-claro-silikonski-kolektor-sakupljac-mlijeka/
I sad mislim da je ovo mozda bolje, hm? Jel ima netko iskustva?
Ja za svoju psihu i dobrobit moram imati i život van bebe 😅
Nisam tip koji se može toliko podrediti djetetu ali srećom imam i vojsku spremnu za čuvanje i pomaganje i uskakanje pa je meni lako.
A ona je i stvarno dobra i jednostavna pa nije nikad bilo problema, vidjet ćemo kakav će dečko bit.
Mentalno se pripremam na suprotnost jer nekako mislim da takva sreća ne pogađa dva puta 🤣
I ja volim svoj život i van uloge majke. Isto sam sreće da imam stvarno super muža koji se daje i više od mene nekad, a i dijete koje je naučilo da ima i mamu i tatu što bi trebalo biti i normalno. Ja sam s njegovih godinu i pol cca išla i na vikend izlet s curama i bez problema bilo gdje. Muž također ima svoje sportske aktivnosti i druženja pa smo podjednaki tu.
Jedino nismo u tom početnom periodu baš mogli puno on i ja skupa negdje bez malog, jesmo, ali rijetko, ali i to prođe. Gledali smo serije doma ili išli skupa s malim. A ponekad je i uskočila baka servis.
2020. 👦🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji