Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Alexica
    17. Siječanj 2024. 22:28

Malena1122

lalllla

Malena1122

Vidim da imaju i neki Frida

Alexica

Ja isto kupila frida mom bokserice i gacice (kazu da se mogu i vise puta iskoristiti, ali nemam pojma ja sam se opskrbila 😂stvarno su kvalitetne i debele). Nabavila sam od njih i one uloske s hladjenjem i chicco uloske pa cu vidjeti sto ce mi odgovarati.

Kako funkcioniraju ti ulosci sa efektom hlađenja baš ih gledam

Slomis ih ko one narukvice za party svijetlece😂😂i onda se oni aktiviraju i stavis u gacice i oni hlade nez kolko h cak do 8 sati cini mi se. I odmah ti je podrucje manje bolno, brze zacjeljuje itd

E da jel skupljaju krv. Šta sa tim 🤣

Da da, kao chicco su veliki i debeli, ali imaju jos to nesto za hladjenje ako si popucala/imala epiziotomiju

amystiqa
    17. Siječanj 2024. 22:55

Yellowsubmarine

amystiqa

Ja bih svakako preporučila curama koje prvi put rađaju da ne kupuju izdajalicu prije nego im zatreba. Jer dosta njih neće ni trebati, eventualno ručna za povremeno izdojiti malo.
    I sve se to može nabaviti u svim ljekarnama i dućanima tipa Muller i sl. pa ako zatreba, uvijek se može zaletiti po to netko.
    Znam dosta cura koje su kupile skupe električne izdajalice i nisu ih ni izvadile iz kutije jer nisu imale potrebu za izdajanjem.

Stvarno si u pravu ali skroz! Prvi put mi je trebala doslovno prvih 7 dana, i poslije par puta, kad bi zagustilo najvise sam rucno po tusom uspijevala izbaciti. Tada je bila posudjena, zato sada planiram kupiti da imam najobicniju rucnu. Sumnjam da ce bi trebati bolja. Zato je i meni zao kad cujem da cure kupuju spektre medele i sl. Vjerujem da se moze naknadno kupiti ako bude bas potrebe za tim ( neko planira spremati zalihe mlijeka, neke zene uspiju dojiti samo izdajanjem i sl).

Ja isto planiram uzeti samo ručnu Aventovu jer sam ju imala isto posuđenu prošli put i bila mi je dovoljna za početak, a ja sam čak i izdajala prvih mjesec dana.
    Te električne često budu i prejake za početak pa si znaju žene oštetiti bradavice. 
    Poslije kad se uspostavilo dojenje mi je isto bila skroz dovoljna za to nešto viška što sam uspjela izdojiti. 

2020. 👦🏻

• 12345M
    17. Siječanj 2024. 23:38

Ja sam si kupila izdajalicu jer mi je u planu ako idemo s bebom negdje na par sati da si mogu pripremit mlijeko unaprijed, ako to moze uopce tako funkcionirat… nemam nista protiv drugih al ja osobno nebi volila vadit sisu u drustvu/restoranu/javnom mjestu. Nekako mi je to privatna stvar. Jel bi ti moglo uopce tako funkcionirat, da se mlijeko pripremi unaprijed i ako beba trazi dat joj iz bočice, tako sam si ja nekako zamislila, mozda sam skroz u krivu. Kupili smo tommy tippee kako je vec ime marke, rucna izdajalica, dvije bocice, dvije dude, jastučići za bradavice i kutijice za pohranu mlijeka 50-60€ sve u jednoj kutiji dođe

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

Antonela2024
    18. Siječanj 2024. 00:08

Bojate li kosu u trudnoci? Ja sam se suzdrzala al sad mi bas treba promjena, pa ne znam jel preporucljivo uopce, utjece li na bebu. Bitnija mi je beba od kose svakako, al me zanima misljenje, nisam doktora pitala, zvucalo mi je nekako sebicno pa sam radije preskocila 🙈

amystiqa
    18. Siječanj 2024. 00:44

12345M

Ja sam si kupila izdajalicu jer mi je u planu ako idemo s bebom negdje na par sati da si mogu pripremit mlijeko unaprijed, ako to moze uopce tako funkcionirat… nemam nista protiv drugih al ja osobno nebi volila vadit sisu u drustvu/restoranu/javnom mjestu. Nekako mi je to privatna stvar. Jel bi ti moglo uopce tako funkcionirat, da se mlijeko pripremi unaprijed i ako beba trazi dat joj iz bočice, tako sam si ja nekako zamislila, mozda sam skroz u krivu. Kupili smo tommy tippee kako je vec ime marke, rucna izdajalica, dvije bocice, dvije dude, jastučići za bradavice i kutijice za pohranu mlijeka 50-60€ sve u jednoj kutiji dođe

Fora je u tome da ti se, nakon što se uspostavi dojenje, uglavnom za podoj “napravi” mlijeka onoliko koliko bebi treba. I sad, ako ti beba posisa koliko joj treba, većina žena nema tu baš nešto puno dodatno za izdojiti. Neke imaju. 
    Možeš ti malo po malo izdajati svaki put iza podoja i povećavati količine mlijeka, zapravo zavarati tijelo da bebi treba više, ali onda to moraš raditi stalno ili ako ne radiš riskiraš upalu i mastitis.

U nekoj potrebi bi mogla između podoja izdojiti recimo neposredno prije kretanja van pa onda dati bebi vani na bočicu, ali i to onda zavisi koliko ćeš uspjeti izdojiti jer niti jedna izdajalica ne može izvući koliko i beba, druga je “tehnika”, plus trebaš održati mlijeko u bočici vani da bude približno temperaturi kod izdajanja.  
    A onda tu postoje i bebe koje odbijaju bočice i dude pa ni to ne znaš hoće li tvoja beba biti takva.
    Zato kažem da se sve to može naknadno kupiti, kad vidiš situaciju sa bebom/mlijekom. 

2020. 👦🏻

amystiqa
    18. Siječanj 2024. 00:48

Antonela2024

Bojate li kosu u trudnoci? Ja sam se suzdrzala al sad mi bas treba promjena, pa ne znam jel preporucljivo uopce, utjece li na bebu. Bitnija mi je beba od kose svakako, al me zanima misljenje, nisam doktora pitala, zvucalo mi je nekako sebicno pa sam radije preskocila 🙈

Nisam prva tri mjeseca, a od onda bojam, ali tražim kod frizerke boju bez amonijaka. Imam dosta sijedih pa izdržim do 2 mjeseca s izrastom. Računam da su to max 4 bojanja u trudnoći pa da nije neki bauk uz boju bez amonijaka. 

2020. 👦🏻

• Sandra25
    18. Siječanj 2024. 07:26

12345M, lijepo si ti to zamislila ali sa dojenjem nikad ne znas. Naprimjer iz vlastitog iskustva, ako kuci podojis bebu, male su sanse da ces odmah imati mlijeka za izdojiti za ponijeti sa sobom u restoran. Druga stvar, cak i ako uspijes izdojiti malu kolicinu, ako si van kuce 3-4 sata naprimjer, dojke ce se prepuniti i boljeti te ako preskocis jedno dojenje. I trece najvaznije, moj mali naprimjer nije htio bocicu nikad. Odbijao je sve vrste bocica, nema sanse da sam mogla funkcionirati po tom principu.

Sto se bojanja tice, ja sam se za sada bojala samo jednom (i to negdje u 14-15 tjednu), a obzirom da imam previse sjedih planiram sada jos jednom i to je to do poroda. Nadam se da nije previse 😅

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Malena1122
    18. Siječanj 2024. 07:41

12345M ja sam tako funkcionirala i istog sam mišljenja kao ti. Imala sam i zaleđene zalihe pa sam nosila sa sobom,a nekad i kombinirala ad. 
    Antonela bojam se sad aktivno jer sam jako sijeda Al s bojom bez amonijaka Inoa 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Zelena123
    18. Siječanj 2024. 07:59

Cure hvala na objasnjenju za izdajanje i dojanje, ja sam imala istu ideju kao 12345M, ali sad mi je jasniji taj proces.
    Sto se tice farbanja, godinama se farbam bojama bez amonijaka, samo nisam prva 3 mj trudnoce

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Baby.nb.3
    18. Siječanj 2024. 08:46

Imate preporuku marke boje za kosu bez amonijaka?

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.