![](/media/img/a1/d5/cdf97738b765276d4598.jpeg)
Bananica80 da, tako je i ona rekla. Od 27.tt da cijepi, ali da recimo trudnice s prethodnim prijevremenim porodima čak i prije cijepe. Pa sam ja nekako uzela da mi je oko 30.tt nekako optimalno, bolje biti siguran da su se stvorila antitijela.
Ima evo ovdje popis gdje se može osim Štampara u Zg cijepiti:
https://stampar.hr/sites/default/files/2023-11/Termini%20cijepljenja%20protiv%20hripavca_trudnice%20(1)_0.pdf
2020. 👦🏻
Malena pratimo se ti i ja po velicini bebe i gestacijskom, jedino se moja nije okrenula, ali radim neke spinning babies vjezbe i imam cak osjecaj da je malac sad na drugoj strani. Bas me zanima dal ce mene inducirati zbog gestacijskog, javljam.
Ja sam odslusala besplatne tecajeve preko doma zdravlja- trudnicki tecaj, babyhandling, babywearing i dojenje.
Najlosiji mi je bio ovaj koji je online- trudnicki tecaj iako je bilo par korisnih info, ali sam si platila jos neke tecajeve pripreme za porod, postpartuma i dojenja (iako je ovaj besplatan od doma zdravlja super) koji su me puno vise umirili i pripremili na ono sto me ceka.
Depilacija za sad sam ko slijepac s britvicom, vosak bi htjela ali nisam isla na njega ni prije pa se bojim da bi me sad previse boljelo za prvi put tako da cu ocito ostati na britvici i molit boga da ne dobijem pristice nakon poroda kad sve krene rasti
Javi baš. Ja sam prvu trudnoću prenijela 10 dana i to mi je bio smor pa se pokušavam sad tješiti kako ću barem znat kad ću raditi iako je lako moguće da ću se napatit😅. Kakav ti je šećer sad?
I ne brini za zadak ima još vremena da se okrene. Meni se curka stalno okretala do 38.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Lista pregleda:
Sandra25 15.1
Maša 15.1
Alexica 15.1
Antonela2024 16.1
sophisticy 18.1
Martinaaa_ 22.1
Leptirica 123 23.1
Mrva1104 25.1
lalllla 25.1
Mary36 25.1
Malena1122 26.1
lucq 26.1
Bela23 29.1
Anica88 31.1
Tratinčica123 1.2
12345M 1.2
Lucy08 1.2
tear_of_happiness 6.2
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Termin poroda:
JagodicaBobica96 10.2 💙
Alexica 15.2 💙
Malena1122 19.2 💙
Donna2022 25.2 💗
lucijaa_ 28.2 💗
Bubica1 28.2 💗
Luce88 3.3 💙
Martinaaa_ 7.3 💗
bejbe2018 7.3 💙
Mema88 8.3 💗
MAD ROSE 10.3 💙
cocinella 10.3 💗
Bela23 11.3 💙
sophisticy 14.3
tear_of_happiness 15.3 💙
Anica88 16.3 💗
Lucy08 21.3 💙
Zelena123 21.3 💙
Maša 21.3 💗
posvudusavol2 22.3 💙
sisy 22.3 💗
Pohana_Tikvica11 23.3 💗
Bananica80 28.3
TeMamadius90 1.4
lalllla 7.4 💗
Sandra25 9.4 💙
lucylu35 10.4
Suncica13 13.4 💙
Malina 1302 13.4 💗
Leptirica123 18.4 💙
Mrva1104 11.4 💙
pepapepa 11.4 💗
BlackRose 22.4
Tratinčica123 27.4 💗 Aria
Mary36 28.4 💗
Nina_na 29.4 💗
WhiteOrchid 30.4 💗
Gemini1994 30.4 💙
Yellowsubmarine 1.5 💙
iva0605 1.5
LavicaBP 2.5 💗
Antonela2024 4.5 💙
Palma2023 5.5
Baby.nb.3 12.5 💙
lucq 💗
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Malena pratimo se ti i ja po velicini bebe i gestacijskom, jedino se moja nije okrenula, ali radim neke spinning babies vjezbe i imam cak osjecaj da je malac sad na drugoj strani. Bas me zanima dal ce mene inducirati zbog gestacijskog, javljam.
Ja sam odslusala besplatne tecajeve preko doma zdravlja- trudnicki tecaj, babyhandling, babywearing i dojenje.
Najlosiji mi je bio ovaj koji je online- trudnicki tecaj iako je bilo par korisnih info, ali sam si platila jos neke tecajeve pripreme za porod, postpartuma i dojenja (iako je ovaj besplatan od doma zdravlja super) koji su me puno vise umirili i pripremili na ono sto me ceka.
Depilacija za sad sam ko slijepac s britvicom, vosak bi htjela ali nisam isla na njega ni prije pa se bojim da bi me sad previse boljelo za prvi put tako da cu ocito ostati na britvici i molit boga da ne dobijem pristice nakon poroda kad sve krene rasti
Javi baš. Ja sam prvu trudnoću prenijela 10 dana i to mi je bio smor pa se pokušavam sad tješiti kako ću barem znat kad ću raditi iako je lako moguće da ću se napatit😅. Kakav ti je šećer sad?
I ne brini za zadak ima još vremena da se okrene. Meni se curka stalno okretala do 38.
Hvala ti na utjesi, bas me taj zadak muci i doktorica me prepala da se mzoda nece okrenuti jer je vec velik. Htjela bih bar probati vaginalno, a ne da me odmah salju na carski. Stalno radim vjezbice i izokrenuo se, ali nisam ni sama sigurna jel sad u dobrom polozaju, vidjet cemo u pon na pregledu. Stucanje kao da osjetim dolje, ali ne bas nisko, vise negdje oko pupka pa malo ispod.
Sto se secera tice, okej je kad pazim. Par dana mi se zaredao malo obilniji i nezdraviji rucak pa je odmah malo podivljao (7.0 mi je bio najvisi sto sam izmjerila), ali evo sad se opet kontroliram s prehranom i sve je super- drugi i posljednji guk profil je isto bio savrsen. Ekstremno mi slatko fali pa mi to najteze pada, ali evo sad mi je utjeha sto taman krece vrijeme krafni pa cu navalit po njima cim rodim hahaha :)
E imam jedno pitanje, kako bi bebe trebale spavati- lagano na boku (podbocene srolanom tetricom), pod nagibom (glavica vislje od ostatka) ili je dovoljno samo na ledjima ravnome? Cula sam 100 razlicitih misljenja i vise nisam pametna, a znam sebe i da necu oka sklopiti kad dodjemo doma od brige.
Curke 3 dana sam jako prehladena , sad tek imam laganu temperaturu 37.2. Nos mi je zacepljen, curi obilno, tonu papira sam potrosila, grlo boli, malaksala.
Napravila sam kucni test na koronu, gripu A/B i RSV virus. Pozitivna sam na gripu tip A i RSV. Jel trebam panicarit i javljat se ginekologu ili lezerno se nastavit lijecit kuci kad su ovako blagi simptomi?
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Curke 3 dana sam jako prehladena , sad tek imam laganu temperaturu 37.2. Nos mi je zacepljen, curi obilno, tonu papira sam potrosila, grlo boli, malaksala.
Napravila sam kucni test na koronu, gripu A/B i RSV virus. Pozitivna sam na gripu tip A i RSV. Jel trebam panicarit i javljat se ginekologu ili lezerno se nastavit lijecit kuci kad su ovako blagi simptomi?
Ja bi svakako rekla ginekologu pa vidjela sta on kaze na to, neovisno o blagim simptomima, nedaj Boze da se pogorsa a da si mogla sprijeciti nesto na vrijeme. Samo moje misljenje, ali mislim da ce to bit sve okej, ozdravi brzo☺️
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Možda da se javiš dr opće prakse telefonski samo za neki savjet. Jedino što je petak. Ako budeš baš lošije kroz vikend eventualno u dežurnu ambulantu da odeš. Temperaturu snižavati u trudnoći treba kad prijeđe 38. I ono klasika, puno vode, vitamina c i ostalo kao kod drugih viroza.
2020. 👦🏻
Malena moj pregled je 30.01. pa kad stigneš dodaj me pliz :) Sorry zaboravila sam da imaš gestacijski,držim fige da sve bude kako spada
Lucq,Sophisticy da to su radionice u domovima zdravlja Siget i Runjaninova u Zagrebu. Ostavljam i link: https://dzz-centar.hr/savjetovalista/savjetovaliste-za-poticanje-rasta-i-razvoja-zdravog-djeteta/
Amadeus žao mi je zbog tvojih tjeskoba. Ja iskreno ne razmišljam trenutno toliko daleko, ali te razumijem. Mi smo došli iz puno manjeg grada u Zg, gdje smo išli sami u školu, auta se nisu zaključavala i sl...Nekako mislim da će za zabrinutost krenut kad budu tinejdžeri, a do tad su ionako s nama doma stalno valjda :D. U početku sam imala tjeskobu oko toga da uopće zatrudnim, pa hoće li uspjeti MPO, pa kad je uspjela svi dolasci na pregled su mi bili užasno stresni jer sam se stalno bojala da neće nešto biti uredu...kad sve to sagledam unatrag vidim da nema smisla toliko se brinuti. Možda da pokušaš popričati s nekim psihologom, znam da ih danas ima jako puno i online. Ako nisi do sada krenula, svakako peporučam da kreneš s nekim oblikom tjelovježbe za trudnice i sigurno ćeš se osjećati bar malo bolje :)
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Amystiqa toj radionici se baš radujem! Dobila sam puno preporuka za nju. Ostavljam ostalim link na Facebooku gdje sam se prijavila za ovu nedjelju (pogledajte možda još ima mjesta) - https://www.facebook.com/events/175983318911629/
Meni su super ovi tečajevi jer ni ja ni suprug nemamo predznanje ni djece u okolini i stvarno nam je sve novo.
Alexica, iskreno ne preporučam ovo XXl. Mene je namamio jer je pisalo da je od 0 do 18 mjeseci, ali sad kad razmišljam, hoće li uopće tako veliko dijete mirovati u gnijezdu? Ja ću napraviti povrat i uzeti "obično", klasičnih dimenzija haha.
Što se tiče hripavca, cijepila sam se prošli tjedan, nisam imala nikakve nuspojave. Alexica ako si u Zg, imaš nekoliko punktova, ja sam otišla na Knežiju jer mi je najbliže. Gotova si za minutu i onda sjedneš 15 min samo da vide da nemaš nuspojava. A za spavanje bebe, nama su na tečaju rekli na leđima i blagi poluboko (ne da je skroz na boku, nego mu smotaš neku dekicu ili ručnik i malo "podbodeš" pod leđa, al u suštini, najčešće je to samo na leđima. Isto tako su spomenuli da nije loše kolijevku malo podići sa one strane gdje mu je glava, tako da je mrvicu uzvišene glave, jer oni u prvim mjesecima nemaju baš kontrolu nad povraćanjem, pa da se ne zagrca. Nemoj se brinuti, to će ti objasniti i patronažna koja dođe kući kad rodiš.
Lucy javi se dr opće prakse, a do tad čaj, med, limun. Nadam se da temp neće rasti
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji