Zelena123 idem na inducirani radi gestacijskog kod nas je tako pravilo.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Leptirica, hvala na info. Ja sam isto vidila da je drugo tromjesecje najgore, al kao da nije nikad sreca. A komplikacije su od benignih do nekih uzasa. No, nije da se mozemo potpuno izolirati od svijeta, tako da... tjesim se da neke preventive tip izbjegavanje vrticke djece, mogu napraviti, a ako uleti mimo toga.. onda je moralo uletit
Leptirica, hvala na info. Ja sam isto vidila da je drugo tromjesecje najgore, al kao da nije nikad sreca. A komplikacije su od benignih do nekih uzasa. No, nije da se mozemo potpuno izolirati od svijeta, tako da… tjesim se da neke preventive tip izbjegavanje vrticke djece, mogu napraviti, a ako uleti mimo toga.. onda je moralo uletit
Ma nema na čemu. Upravo to, preventivno možeš izbjegavati vrtićku djecu, i to je dovoljno, što kažeš ne može se potpuno izolirati, bit će kako bude, treba biti pozitivan, i sve će biti ok.. 😊
Malena pratimo se ti i ja po velicini bebe i gestacijskom, jedino se moja nije okrenula, ali radim neke spinning babies vjezbe i imam cak osjecaj da je malac sad na drugoj strani. Bas me zanima dal ce mene inducirati zbog gestacijskog, javljam.
Ja sam odslusala besplatne tecajeve preko doma zdravlja- trudnicki tecaj, babyhandling, babywearing i dojenje.
Najlosiji mi je bio ovaj koji je online- trudnicki tecaj iako je bilo par korisnih info, ali sam si platila jos neke tecajeve pripreme za porod, postpartuma i dojenja (iako je ovaj besplatan od doma zdravlja super) koji su me puno vise umirili i pripremili na ono sto me ceka.
Depilacija za sad sam ko slijepac s britvicom, vosak bi htjela ali nisam isla na njega ni prije pa se bojim da bi me sad previse boljelo za prvi put tako da cu ocito ostati na britvici i molit boga da ne dobijem pristice nakon poroda kad sve krene rasti
Zelena123 i ja sam gledala to xxl gnijezdo na juki, znaci preogromno je? Steta, onda pogledam ona manja iako mene brine sto je moja beba velika pa da ne preraste prebrzo
Kupanje ja sam cula d ana pocetku kupanje u vodi i hladno presanom bademovom ulju (par kapi u vodu) i nikakvo mazanje kremicama (osim za guzu malo sudocrem ili nesto tipa pavloviceva). Cak ni za pupak ne treba nista, ali to racunam nekako i na patronaznu i da ce mi u bolnici pokazati.
Ja sam razmisljala o tom brijanju kako mi je trbuh rastao. I zakljucila sam da se sa tim uopce necu zamarati. Na slijepo obavim sta obavim jer me pocnu svrbiti dlake nakon nekog vremena. A u bolnici ce vjerujem oni rijesiti sta je bitno da se ne dobije neka upala od zalutale dlake. Ili mislite da nisu oni temeljiti tamo po tom pitanju? Kakva su vam dosadasnja iskustva, vi koje ste vec radjale? Sto se tice nekog srama zbog lose estetike na porodu, to me uopce nije briga, niti ga imam. Pa nagledali su se lijecnici i primalje puno gadnijih stvari od neobrijanog genitalnog podrucja
I moje misljenje je slicno, samo se uopce ne brijem od kad ne vidim dolje 😅 vidio je ginekolog svasta… uostalom, pred penzijom je covjek, a do nedavno brazilke nisu bile in 😆
Brijem noge i pazuhe…
Probala sam lycon prije trudnoce, ali me jako bolilo.
Od lidera praha me pekla koza i vecinu dlaka nije skinulo.
Mislim da je to dosta do tipa dlaka i koze - imam najgoru kombinaciju - osjetljiva koza sklona iritacijama i alergijama, a dlake cvrste, tamne, debele.
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Sto se tice bolestina, planiram se cijepiti protiv hripavca u 34.-35. tjednu, kad prestanem raditi. Nadam se da ti nije prekasno…
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Sto se tice bolestina, planiram se cijepiti protiv hripavca u 34.-35. tjednu, kad prestanem raditi. Nadam se da ti nije prekasno…
Zašto ne prije, ako planiraš? Meni je ginekolog rekao da nije dobro ni previše kasno da se stignu stvoriti antitijela, a dr opće prakse je kad sam bila kod nje zvala kolegicu koja cijepi na Zavodu i ona joj je rekla da je najbolje od 27.tt što se tiče stvaranja antitijela.
2020. 👦🏻
Zašto ne prije, ako planiraš? Meni je ginekolog rekao da nije dobro ni previše kasno da se stignu stvoriti antitijela, a dr opće prakse je kad sam bila kod nje zvala kolegicu koja cijepi na Zavodu i ona joj je rekla da je najbolje od 27.tt što se tiče stvaranja antitijela.
Jer jos radim pa bi za to morala izlaziti s posla, a i uzimati bolovanje ako budu nuspojave temperatura
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Jer jos radim pa bi za to morala izlaziti s posla, a i uzimati bolovanje ako budu nuspojave temperatura
Meni su sa Štampara rekli da je raspon 27-36tt za optimalni prijenos antitijela. Treba neka cca 3 tjedna da antitijela predu na bebu. Sad, ako ti se dogodi prijevremeni porod... Ne bi trebalo biti nuspojava u vidu temperature od Ditepera, al naravno, ne mogu tvrditi stoposto. Imas i cijepljenja u domovima zdravlja u Zg, ne moras nuzno do Stampara, pa ako hoces, baci oko. Mozda ti je neki blizu posla - jer cijepljenja su od 12-15
Sortiraj odgovore
Najstariji