![](/media/img/86/e3/13a49ec5e9d3091ac605.jpeg)
Ja sam bila jedino na onom testu u laboratoriju sto 3 puta vade krv i u međuvremenu se popije casa vode sa secerom, to je sve bilo okej, nista drugo mi nije spominjala
Pazite se jer su pocele opet korone, nesto sam nacula da ce izgleda opet zabraniti pratnje na porodu, nadam se da nije istina
Kod nas su već zabranjene
Odakle si da su vec zabranili pratnje, za sad za Pulu nisam jos cula da je zabrana ali da bi mogla biti
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Pozdrav mame i buduće mame,
evo ja bih vam se pridružila u odbrojavanju do malih štruca.
Inače imamo već sina od 4 godinei sad čekamo bracu u 5.mj.
Dobrodosla! ❤️
Lidera - imam odavno doma to, mogla bi pokusati. Zar stvarno ne narastu brzo dlake?
Drybrushing - vidim da je Jagodica spominjala. Radila sam to prije trudnoce, pa onda prestala. Nisam provjeravala jel se smije u trudnoci, kontam cirkulacijs, izbacivanje toksina nemam pojma pa sam samo spontano prestala. Znaci moze se ? 😊
Zelena123 ova besplatna radionica Ljudska prava u porodu je stvarno odlična i zanimljiva. Svim trudnicama preporučam. Neke zna odbiti “dosadno” ime radionice, ali sve je samo ne dosadna.
I sad su preselile udrugu u Mesničku pa je još nekako i lakše za doći do njih.
Preporučam i tečajeve o dojenju cure. Imate od Roda besplatan, a i raznih sad tečajeva uz plaćanje, ali i besplatnih po DZ i sl. To je stvarno uz babyhandling jedna od bitnijh stvari za pripremu.
Što se tiče brijanja, u prošloj sam se depilirala britvicom do samog poroda, s ogledalom kad više nisam mogla vidjeti, ali meni to brijanje bikini zone napravi prištiće kad krenu dlačice izbijati pa sad razmišljam da ipak krenem na vosak, ali ne znam koliko mi je pametno to u trudnoći počinjati.
2020. 👦🏻
AmadeusZelena ti mene informiras, samo nastavi 🤣
Kaj je moguce da niko nema nikakvu tjeskobu oko podizanja djeteta?? Meni se sad sreca mijesa sa strahom od odgovornosti i svijeta
Ak vecina nema onda je problem u meni i moram to rjesavat
Pa imam i ja, svako toliko me uhvati takav strah i pomislim da je ugodnije možda u zoni komfora… ali onda se samo ponadam da ću se nekako snaći u brizi oko malog živog bića, puno će mi lakše sve to pasti ako se snađem, barem mislim. Ako ne, e onda će biti teško.
Za depilaciju idem 1x mj na šećernu pastu, to sam išla i prije pa sam samo nastavila. To vam preporucam pogotovo prije poroda pa ste bez brige duzi period.
Ako neka od vas ima spremljene linkove za babyhandling i ostalo, i ovu edukaciju o ljudskim pravima u porodu molim vas da nam podijelite (ja sam naisla na jednimu objavu za babyhandling i odbili su me dok sam trudnica), pa se bas ne snalazim sto i kako
baby development in progress ~ 14.3.24.
Bejbe probala sam taj lycon, iskreno nisam osjetila nista manje da boli od secerne paste, a imala sam osjecaj da losije skida od secerne pa mora vise puta potegnuti nego sto bi sa secernom.
Amadeus, jesi razmisljala o nekoj edukaciji ili tecaju za babyhandling, mozda ces tako osjecati da imas situaciju pod kontrolom i biti malo manje zabrinuta🙂
Ja sam zabrinuta iskljucivo oko poroda i kako ce to proci, to mi stvara veliku anksioznost
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Čestitam svima na super pregledima ovih dana, samo neka bebice rastu ❤️ S obzirom da je meni prva trudnoća sve upijam što napišete, koliko god tražim na internetu što me zanima uvijek nešto novo i korisno saznam od vas…😊 Što se tiče brijanja, i ja sam naslijepo, dok nisam skužila da mi je ogledalo odmah nasuprot kade na zidu, tako da stojećki se lijepo uspijem obrijati 😂😂 Mene leđa, išijas ubija ovih dana, jedva ustajem kad sam u ležećem položaju, a preko noći okretanje u krevetu pakao, a malac i dalje neumorno lupa na sve strane.. Sad sam krenula sa vježbanjem, odnosno yogom, pa ću vidjeti hoće li pomoći. Čekam da prođem 27 tjedan pa se i ja idem cijepiti protiv hripavca.. Imam puno prijatelja, rođaka, poznanika koja imaji vrtićku djecu a trenutno je sad kod nas po vrtićima izbila Peta bolest, pa sad sam na oprezu i zbog toga, svela sam druženja na minimum dok se malo to ne smiri.. kako god jedva čekam da prođe još tih nekih 3 mjeseca i da se napokon porodim..
A u kojem si ti gradu? Pitam jer je mene dosta strah parvovirusa/pete bolesti jer je nisam prebolila prema TORCHU. Izbjegavam kontakt sa djecom, al suprug ide "okolo" i ima prijatelje s malim klincima, pa me frka da mi on ne donese.
sophisticy zaprati Hrvatsku udrugu doula na FB ili Insta ako imaš https://www.instagram.com/hrvatskaudrugadoula?igsh=MjBjejl6bnhoY3dy
Tu stavljaju dosta često kad su im te radionice i kako se prijaviti.
2020. 👦🏻
Sto se tice tecajeva, za ove besplatne u Zagrebu proguglajte Dom zdravlja Zagreb babyhandling, pa ce Vam izbaciti stranicu gdje imate prijave za babyhandling, babywearing i dojenje. Ima i trudnicki online tecaj svaki mjesec. Kako je online mozda bi moglo "proci" za i one koje nisu u Zg, al se ne sjecam vise jel kod prijave navodis adresu stanovanja. Iako nekako mislim da- da. Ja sam se na sve prijavila, moram i prehranu isto. Vec su sad termini za babyhandling i babywearing tek u 2 i 3 mjesecu, pa ako niste se vec prijavile, savjetujem da pozurite (ovisno kad vam je termin poroda)
sophisticy zaprati Hrvatsku udrugu doula na FB ili Insta ako imaš https://www.instagram.com/hrvatskaudrugadoula?igsh=MjBjejl6bnhoY3dy
Tu stavljaju dosta često kad su im te radionice i kako se prijaviti.
Ne znam zašto mi je ovako gore u postu link ispao, stavila sam url tag za postove, možda tu drugačije funkcionira link.
2020. 👦🏻
Čestitam svima na super pregledima ovih dana, samo neka bebice rastu ❤️ S obzirom da je meni prva trudnoća sve upijam što napišete, koliko god tražim na internetu što me zanima uvijek nešto novo i korisno saznam od vas…😊 Što se tiče brijanja, i ja sam naslijepo, dok nisam skužila da mi je ogledalo odmah nasuprot kade na zidu, tako da stojećki se lijepo uspijem obrijati 😂😂 Mene leđa, išijas ubija ovih dana, jedva ustajem kad sam u ležećem položaju, a preko noći okretanje u krevetu pakao, a malac i dalje neumorno lupa na sve strane.. Sad sam krenula sa vježbanjem, odnosno yogom, pa ću vidjeti hoće li pomoći. Čekam da prođem 27 tjedan pa se i ja idem cijepiti protiv hripavca.. Imam puno prijatelja, rođaka, poznanika koja imaji vrtićku djecu a trenutno je sad kod nas po vrtićima izbila Peta bolest, pa sad sam na oprezu i zbog toga, svela sam druženja na minimum dok se malo to ne smiri.. kako god jedva čekam da prođe još tih nekih 3 mjeseca i da se napokon porodim..
A u kojem si ti gradu? Pitam jer je mene dosta strah parvovirusa/pete bolesti jer je nisam prebolila prema TORCHU. Izbjegavam kontakt sa djecom, al suprug ide "okolo" i ima prijatelje s malim klincima, pa me frka da mi on ne donese.
Iz Osijeka, ali zasad sam čula samo okolna mjesta, sela, da se pojavilo, odakle su mi prijatelji, rođaci... Koliko sam čitala za tu bolest, najopasnija je za prvo i drugo tromjesječje, već za treće je jako smanjena opasnost, gotovo nikakva, barem po riječima nekih ginekologa, al svejedno treba malo pripazit koliko se može..
Sortiraj odgovore
Najstariji