Ima nas vise koje smo radile prenatalne testove, Nifty ili neke druge.
Gle, to je skroz osobni izbor, ovisi kako ce tebi biti lakse.
Ali kao sto kaze Studentica, vec i s UZV-om se moze vidjeti s odredjenom pouzdanoscu je li sve ok. Prvi takav UZV je mini anomaly scan (11/12 tt) na kojem se, izmedju ostalog, mjeri nuhalni nabor i gleda postoji li nosna kost. Ako je nuhalni nabor mali (ispod granicne vrijednosti za taj tt) i postoji nosna kost, smanjene su sanse za down.
Naravno, ni UZV ni Nifty nisu 100% tocno i jedina metoda za 100% dijagnozu je amnicinteza i analiza karionskih resica.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
Cure, jel koja misli radit ili je radila Nifty test?
Ja sam mislila riskirat pare, obzirom na godine, a i imam slučaj down sindroma u bliskoj obitelji… Doduše, ne znam što bih napravila u slučaju da se pokaže neka malformacija 🙄Ja se razmišljam isto da napravim i danas sam pričala s doktorom o tome.
Ne planiram ništa poduzet, ako ne bi bili ok rezultatati - ali bojim se da bi me to previše istresiralo.
S druge strane, ako bi rezultati bili dobri, to bi me dosta smirilo dalje u trudnoći.
Rekao je da je kombinirani isto dosta pouzdan, ali nisam baš najsretnija s tim.
Ovako smo se dogovorili, doći ću na mini anomaly scan za dva tjedna i ako bude nešto zabrinjavajuće ili upitno, onda ću napraviti harmony test (čitala sam da je bolji od niftya), a inače nećemo nijedan.
Meni nisu problem novci tu, ali kad sagledaš da su to jedna kolica/krevetić il nešto veće što je djetetu potrebno - nije ni to za zanemariti.
I ja sam radila Harmony na kraju po preporuci doktora 😊
To jest, doktor je rekao da su na temelju mini anomaly scana sanse da beba ima nekih problema i kromosomskih gresaka minimalne i da po njemu niti ne trebam raditi dodatne testove, ali sam ja to htjela zbog svog mira pa mi je preporucio Harmony.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
03/2023 N💕
Cure koje imaju već djece, kolika će vam biti razlika? Kako stariji reagiraju na dolazak bebice?Ne želi čuti da će dobiti seku, pitao me jedan dan: "Mama, zašto mi svi govore da ću dobiti seku, kad ću ja dobiti brata?
😂😂😂😂 A slatkica mala 😁
03/2023 N💕
Cure, jeste li vi vadile krvnu grupu, TORCH i antitijela na hepatitis? Ako da, kada ste to radile i jeste li jos nesto od pretraga, uz KKS, glukozu i urin, radile?
Mene doktor jos nije slao na nista osim KKS/GUK/urin, a sutra mi je pregled pa ga planiram pitati.
03/2023 N💕
Ja sam mislila riskirat pare, obzirom na godine, a i imam slučaj down sindroma u bliskoj obitelji… Doduše, ne znam što bih napravila u slučaju da se pokaže neka malformacija 🙄
Ja sam radila, uzela paket Plus, nalaz mi je došao za tjedan dana, sve uredno.
Cure, jeste li vi vadile krvnu grupu, TORCH i antitijela na hepatitis? Ako da, kada ste to radile i jeste li jos nesto od pretraga, uz KKS, glukozu i urin, radile?
Mene doktor jos nije slao na nista osim KKS/GUK/urin, a sutra mi je pregled pa ga planiram pitati.
Ja sam vadila sve to osim krvne grupe, jer imam od prošle T… to me je poslao gin odmah nakon prvog pregleda, znaci radila sam negdje tamo sa 7TT…
Cure koje imaju već djece, kolika će vam biti razlika? Kako stariji reagiraju na dolazak bebice?Ne želi čuti da će dobiti seku, pitao me jedan dan: "Mama, zašto mi svi govore da ću dobiti seku, kad ću ja dobiti brata?
Hahaha, zanimljivi su bas.
Moja je navijala za seku, mali za bracu.
kad je stigao nifty da je dečkić, bila je punih 5 min “ljuta” … brzo će se oni naviknuti 🥰
Ja sam mislila riskirat pare, obzirom na godine, a i imam slučaj down sindroma u bliskoj obitelji… Doduše, ne znam što bih napravila u slučaju da se pokaže neka malformacija 🙄
Ja sam radila nifty plus, brzo stigli rezultati, i iskreno mirnija sam nekako. U prve dvi T nisam radila…
Svako ima svoje mišljenje što se toga tiče. Al meni je osobno lakše kad sam obavila to.
Evo mene od dr, dakle mirovanje do idućeg pregleda 3.10.
Šefu sam poslala poruku 😅
Malo me to sad dotuklo, ja naivčina mislila da ću sve to u hodu odradit. Navikla se dizat ujutro u 5:30 na trening i u danu obavit sto stvari. Al eto svemir nađe način da te stavi na mjesto 😂
Morat ću si i prehranu prilagodit, jer me kilice jako vole 🤨
Pretrage nisam još nikakve krenula, još je rano, al RH svakako moram kontrolirati jer sam A-, klinci i muž 0+.
Vidim ima nas nešto koje smo se odvažile na treće 💪💪💪😂
Ja sam lomila godinama, čekala da se dečki malo osamostale jer nemam ovdje nikakve pomoći. Al nije me nikako puštala ta ideja o bebi#3
Jeste li se i vi nećkale dugo?
Evo mene od dr, dakle mirovanje do idućeg pregleda 3.10.
Šefu sam poslala poruku 😅
Malo me to sad dotuklo, ja naivčina mislila da ću sve to u hodu odradit. Navikla se dizat ujutro u 5:30 na trening i u danu obavit sto stvari. Al eto svemir nađe način da te stavi na mjesto 😂
Morat ću si i prehranu prilagodit, jer me kilice jako vole 🤨
Pretrage nisam još nikakve krenula, još je rano, al RH svakako moram kontrolirati jer sam A-, klinci i muž 0+.
Vidim ima nas nešto koje smo se odvažile na treće 💪💪💪😂
Ja sam lomila godinama, čekala da se dečki malo osamostale jer nemam ovdje nikakve pomoći. Al nije me nikako puštala ta ideja o bebi#3
Jeste li se i vi nećkale dugo?
Odmaraj, brzo će to proći 🤞🏻🙏🏼
Mi smo znali da ćemo kad tad na treće, ali se nisam nikako mogla odvažiti😅 i onda reko Ajde, bolje sad dok su manji nego kasnije, neće mi se dati sigurno… 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji