Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Akane
    21. Rujan 2022. 08:24

Uf Ruta i Mia, želim vam brzo ozdravljenje 🤗
    Mi smo odradili koronu pred 10dana, meni nije bilo strašno osim glavobolje i pritiska u sinusima. Znam da ovi sprejići baš ne pomažu, a ove jače samo doziraj kad je najgore, neće bit ništa. Meni je taj inhalator naj za preko dana, vlaži sluznicu nosa i puno prije mi prođe upala ako tipa 4-5x na dan koristim. Inače sam osjetljiva na sinuse i svako malo imam probleme. Bez inhaliranja je znalo trajat po 3tj, a s inhaliranjem prođe u 5-6 dana. 
    Studentica, ne znam di živiš, ali mislim da ti samo ovi veći centri u zg i st imaju dovoljno velike dućane da imaju i maternity u punoj kolekciji. Kod mene u zd ima jedino C&A i možda reserved te stvari u dućanu. Ali i kad naručiš nešto online, stavi preuzimanje u dućanu prilikom narudžbe, isprobaj tamo u garderobi i odma vratiš ako baš ne odgovara. Jest da je gnjavaža čekat povrat novaca, al što ćeš. Sad bar toga ima u zadnjih 5-6g. Kad sam bila trudna sa svojima, izbor nije bio ni približno ovakav. 😅
    Kako ste mi inače? Meni je jučer bio baš neki koma dan, baš mi ovo mirovanje puca na psihu. Pa sam onda našla članke po internetu, da je to ležanje zastarjela metoda, i da nema razlike krećeš li se ili ne. Tumačenja su svakakva, mislim da ću lagano normalno funkcionirat, bez nekih naprezanja. Posao ću ležećki 😅 složila sam si laptop na stalak i pomalo raduckam. 

ruta
    21. Rujan 2022. 08:40

Akane

Uf Ruta i Mia, želim vam brzo ozdravljenje 🤗
    Mi smo odradili koronu pred 10dana, meni nije bilo strašno osim glavobolje i pritiska u sinusima. Znam da ovi sprejići baš ne pomažu, a ove jače samo doziraj kad je najgore, neće bit ništa. Meni je taj inhalator naj za preko dana, vlaži sluznicu nosa i puno prije mi prođe upala ako tipa 4-5x na dan koristim. Inače sam osjetljiva na sinuse i svako malo imam probleme. Bez inhaliranja je znalo trajat po 3tj, a s inhaliranjem prođe u 5-6 dana.
    Studentica, ne znam di živiš, ali mislim da ti samo ovi veći centri u zg i st imaju dovoljno velike dućane da imaju i maternity u punoj kolekciji. Kod mene u zd ima jedino C&A i možda reserved te stvari u dućanu. Ali i kad naručiš nešto online, stavi preuzimanje u dućanu prilikom narudžbe, isprobaj tamo u garderobi i odma vratiš ako baš ne odgovara. Jest da je gnjavaža čekat povrat novaca, al što ćeš. Sad bar toga ima u zadnjih 5-6g. Kad sam bila trudna sa svojima, izbor nije bio ni približno ovakav. 😅
    Kako ste mi inače? Meni je jučer bio baš neki koma dan, baš mi ovo mirovanje puca na psihu. Pa sam onda našla članke po internetu, da je to ležanje zastarjela metoda, i da nema razlike krećeš li se ili ne. Tumačenja su svakakva, mislim da ću lagano normalno funkcionirat, bez nekih naprezanja. Posao ću ležećki 😅 složila sam si laptop na stalak i pomalo raduckam.

Hvala ti.
    Nisam upratila zasto moras mirovati .
    Ali, oko mirovanja je meni doktor rekao istu stvar.
    Dakle, da trudnica treba dosta kretanja, cak i vjezbe i da to olaksava porod.
    Meni je doktor rekao da sve dokle god mogu,.dokle osjecam da mi puls ne skace naglo,da radim i da se krećem.
    S druge strane, kada sam imala krvarenje (trajalo je 4 dana), primjetila sam da je dosta manje kada mirujem....
    Ali razumijem te, lezanje u krevetu je dosta psihicki tesko. Posebno ako se ne osjecas bolesno ...

Akane
    21. Rujan 2022. 09:10

Ruta imam neki hematom, koji bljucka 😩
    Inače sam osoba koja redovito trenira, pa sam sva sad van elementa. 
    Bubamaza zavidim vama mršavicama, ja bez obzira na sve treninge, post i sve, sam guzlata i još k tome niska. Ja ću, čini mi se, furat haljine na preklop 😅

montenegrina
    21. Rujan 2022. 09:37

Dobro jutro cure.Sedma sam nedelja,od sinoc sam primijetila blagi smedji iscjedak.Imala sam vec jedan spontani pa sam bas uplasena Sad cu zvati dr ali da potam je l koja od vas imala slicno

Akane
    21. Rujan 2022. 10:09

Monte, čim je samo smeđi iscjedak mislim da nije nikakav spontani. Vjerojatno će ti, ko i meni na uzv prikazat neki mali hematom. Ja sam imala u startu svježe crveno krvarenje i isto sam već mislila da je fajrunt. Normalno je da brineš, ali mislim da će te odlazak kod dr uvjeriti da je sve ok. 

Mia21998 🔆
    21. Rujan 2022. 10:12

Ruta mi smo svaki dan sve bolje hvala Bogu, do petka ćemo mirovati i nadam se da je to to (10 dana izolacije) i ne ponovilo se više. Stvarno se moramo početi dobro paziti i što manje okupljati i družiti.. 
    Jako mi je žao 😥 stvarno se nadam da će krenuti na bolje i žao mi je što alternativa ne pomaze 😔 jeste pokušali za mučninu limunadu? Ili one lizalice za vožnju? Akane, hvalaa 🥰 jeste obavjestili možda ginekologa vezano za koronu? Jel vam prepisao kakve dodatne vitamine ili nešto? Planiram svakako otići izvaditi krv da provjerim da je sve kako treba. **Sinoć sam naišla na jednu ženskicu koja je snimala poklone za trudnice koje je dobivala u dmu, muilleru, bipi, hipp prije 2 i pol godine pa me zanima dal zna netko je toga još uvijek ima? 🤩

🙆‍♀️25g /🙆🏽‍♂️25g🔬PCOS
    AMH 81.1
    LH 12.4
    FSH 6.1
    Vitamin D 46
    🏥 Beta plus
    Spermiogram ✔️
    💊 duphastone, Letrozol i Gynositol
    17.01 -11.06 TO i letrozol ❌
    18.07 ➕❤️
    05.08 kuca nam srčeko 🤗❤️🥰" Ta Bogu ništa nije nemoguće!" - (Lk 1, 37)"🤍🙏

Rose.
    21. Rujan 2022. 10:17

Mia21998 🔆

Rutami smo svaki dan sve bolje hvala Bogu, do petka ćemo mirovati i nadam se da je to to (10 dana izolacije) i ne ponovilo se više. Stvarno se moramo početi dobro paziti i što manje okupljati i družiti..
    Jako mi je žao😥stvarno se nadam da će krenuti na bolje i žao mi je što alternativa ne pomaze😔jeste pokušali za mučninu limunadu? Ili one lizalice za vožnju?Akane, hvalaa🥰jeste obavjestili možda ginekologa vezano za koronu? Jel vam prepisao kakve dodatne vitamine ili nešto? Planiram svakako otići izvaditi krv da provjerim da je sve kako treba.**Sinoć sam naišla na jednu ženskicu koja je snimala poklone za trudnice koje je dobivala u dmu, muilleru, bipi, hipp prije 2 i pol godine pa me zanima dal zna netko je toga još uvijek ima?🤩

Da se nadovežem za ove poklone, ja sam se prijavila na hipp na početku trudnoće, i dobiješ lijep paketić, mali paket vlažnih maramica, mali samponić za kupanje, malo baby ulje, kartice za fotografiranje u trudnoći i kasnije kad beba dođe, neki dnevnik mali, dvi-tri plastične žličice…. Ugl slatko :)
    Za bipu koliko znam ima samo onaj bipo klub pa su djecje stvari nešto jeftinije, ali za poklon mislim da se dobiva u dm, ali ja to nisam podizala, znam da je bilo u trudnoći pa se dobije neki Set za trudnice (kažeš samo da si trudnica) i kasnije kad rodiš dobiješ paket pelena i još neke stvari, isto tako prijava na konzum, dobiješ gratis pelene i maramice… za ostalo ne znam :)

Rose.
    21. Rujan 2022. 10:20

Ruta nadam se da će ti brzo proći. 
    Mi nismo imali koronu, al nas je bila uhvatila gadna prehlada pred mjesec dana cca. 
    Djecje kapi mi nijedne nisu pomogle osim dječjeg operila, a sto se tiče tableta Lekadol 1000 i lupocet 1000… baš jednu noć kad me jako bilo uhvatilo sam popila ibuxin jer nisam mogla izdržati, nije popuštalo na paracetamole… i inahlacija običnom fiziološkom… 

Rose.
    21. Rujan 2022. 10:23

Sto se tiče trudničke robe, narucila sam s asosa par trenerki, traperice, neke majice i zadovoljna sam…. Lelosi tajice o kojima smo nedavno pričali da su jako dobre u T, mi se nisu pokazale najnaj… bile su super dok trbuh nije počeo rasti, sad me stežu, doduše možda sam na 64 kg trebala uzeti srednju veličinu, ali su mi svi rekli da uzmem malu, jer su dosta rastezljive. 😅

Rose.
    21. Rujan 2022. 10:25

Di su nam maki, kk1109, Beban ? 
    nadam se da ste dobro curke i da bebice lijepo napreduju. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.