Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hedwig.Z
    18. Rujan 2022. 22:18

Ja sam u prvoj trudnoci imala posteljicu ispred i osjetila sam curku u 18tjednu. Sad mi je iza, i proslu nedjelju sam osjetila lupkanje, ne znam da li je moguce tako rano.🥰

aider28
    19. Rujan 2022. 07:35

Stuuuuudenticaaaaa

aider28

A što se tiče stvarčica, dobila sam robicu do jedno 4. godine 😂 ali za curicu. Dobro, mi svi nekako osjećamo da je curica pa eto nadamo se da bude tako. Moramo zapravo kupiti još komodu i kinderbet. I kozmetiku, pelene itd, ali to ćemo zadnje. Iskreno, ja bih odmah sve pokupovala i preslagivala slijedećih par mjeseci, ali nekako se obuzdavam😬😬
    Ja sam ti cijelo vrijeme od početka imala osjećaj da je curica i tako i je ispalo! ☺

Ma šta god da bude, nek je samo zdravo, ali baš tako, imam osjećaj da je curka! 
    A za pokrete ovisi vele za svaku ženu. Kažu tko je mršaviji isto može prije osjetiti. Ja sam baš mršava, učinilo mi se kao da mi je nešto kucnulo, ne mogu opisati, nisu plinovi nego baš nešto drugačije. Ali neću reći da je beba sigurno, još ćemo vidjeti 😄
    Ti si ju sigurno osjetila, neki osjete od 15og tjedna. Mada sam čula i prije da su žene znale prepoznati😄

6+0 srce kuca ❤️

aider28
    19. Rujan 2022. 07:37

DaMa_21

aider28

kk1109

Cure, jel planira koja od vas na 4D ili 5D uzv? U kojem tjednu bi bilo najbolje napravit prvi, a da se moze lijepo vidjet bebac?
    Jel koristite onaj baby watcher? Kolko sam skuzila nije bas najbolja solucija s njim svako malo slusat srceko (1 tjedno je prihavtljivo) jer steti pa se premisljam jel bi ga nabavila ili ne 😅
    Ja koristim baby watcher od 8 tjedna čak i već sam onda našla otkucaje. Sada ga koristim svakih dan, dva. Nije štetan, u bolnici dok si na čuvanju ti ga isto svaki dan spajaju. Visoko rizična je trudnoća i da ga nemam, izludjela bih. Prvih tjedana je trebalo malo da nađem bebicu, zadnja 3 već znam gdje je i iste sekunde kad prislonim kuca srculence, uvijek su otkucaji bebe uglavnom preko 120. Nama su oko 140-150 😄
    Mi smo išli na izvanredni pregled jer sam već dobila kontrakcije, tako da sam sad na duphastonu 3x2 i ugtrogestanu. Beba je veća opet za 2 tjedna, mjeri kao 15 i pol tjedana, mislim da skoro 10cm 😊 al mi nije htio rec spol, nije se ni potrudio pogledati 😖
    Cuvaj se i odmaraj 😘
    Kako si prepoznala kontrakcije, kako izgledaju ovako rano?

Imala sam kao grčeve koji su trajali po 15-20 sekundi, kao spazam. Baš sam se prepala, onda popusti opet na minutu pa opet krene. Baš se trbuh stvrdne i zgrči. Kažu da je to normalno, ali me je opet bilo strah zbog svega kaj smo prošli do sada i radi anomalije maternice. Jer tek kasnije će se vidjeti da li će beba imati mjesta i biti raniji porod, bojala sam se da nema mjesta 😮‍💨

6+0 srce kuca ❤️

aider28
    19. Rujan 2022. 07:39

bubamazzzza

Akane

bubamazzzza

Heeej u mene je s poslom identicna situacija,radim u vrlo uspjesnoj firmi na u izvozima proizvoda za strano trziste. Odgovorno i zahtjevno. s pregleda sam odmah zvala da kazem sto je i kako je iskreno jer se trebalo brzo reagirat da se obuci neko od osoba iz drugog sektora i preuzme. Nisam htjela odgadat jer ce do toga svakako doc. Mudro sam zvala jednog od blazih direktora 😅 a sto je mogao,cestitao mi i pozelio sve najbolje. Tu i tamo od doma jos uletim kad zagusti dok se ne snadu. Nitko nije ne zamjenjiv 😄
    Mudro zboriš, ja sam mislila odugovlačit dok se ne krene nazirat trbuh😅 termin mi je 07.05. i mislila sam radit tamo negdje do 3.mj. Sad mi je ovaj hematom malo pomrsio planove, i budem li morala nastavit mirovanje, morat ću otvoriti komplikacije i nema hoću-neću. Jedino mogu isto sve od doma radit. Vidjet ćemo kako će pasti grah.
    Žene koje tražite krevetiće, ne znam kakve ste za second-hand stvari, baby stvari se jako kratko koriste i ima super očuvanih stvari na njuškalu. Inače je takav ovalni krevetić originalno imao Stokke, polovni se može naći za oko 2000kn sa svime.
    #bubamazzzza kako su dečki dočekali vijesti o prinovi?
    Super su docekali ,spomenula sam u prijasnjim kom.mladi neopisivo sretan,samo mi grlii i ljubi trbuh, a stariji je uzbuden koliko jedan devetogodisnjak moze bit 🤣 .
    #studentice divnoooo 🥰🥰🥰
    Na temu kolica ,sram me koliko sam ih imala. Samo zasto sto su lijepa. S prvim stoke,malo auto,prvi kat kuce (u predgradu i za sve moram u auto) nakon par mj ih prodala,uzela mclaren quest i preporodila se . S drugim uzela abc desing 3tec,tad sam vec imala terenca ,nije pomoglo,toliko su me satrala da ih nisam prodala nego poklonila preko facea, i opet koristila mclaren. Sad imam sestrina musty neo,vozila sam ih s necakom i bas mi se cine divna. Lagana,brzo se sklapaju. Ako ne,jos uvjek imam mclaren. 🤣 krevetic imam od mladeg sina,nije nikad spavao u njemu,no name s njuskala za 300kn samo sam madrac uzela novi. 😅 drvenariju sam sredila po svom gustu.

Ja sam odlučila isto sve što mogu uzeti rabljeno ako je u dobrom stanju. Prematalice su bolesno skupe, a korištene se prodaju po 400-500 kuna. Na kraju krajeva se ni ne koristi sve toliko koliko mislimo. Kupiti ću si i next to me krevetac da ne moram ustajat po noći, da mi bude bliže.

6+0 srce kuca ❤️

Akane
    19. Rujan 2022. 07:55

Jutro ☀️
    Studentica baš super za bebine prve udarce ❤️
    Sretno ti na ispitu ako ideš 🤞🤞🤞
    Ja imam CAM kolica (al mislim da toga više nema za kupit), i prezadovoljna sam s njima. No malo su kotači izraubani, jer smo zakačili buggy kad se mlađi rodio, da se i stariji može vozat. Kišobran sam uvijek imala u planu uzet, ali moji su obojica bili brzo gotovi s vožnjom u kolicima, tako da nisam imala realne potrebe. Mislim da bi ih mogla sad uzet čim završimo s košarom. 
    Sve će to još pričekat neko vrijeme, prvo nam sad kreće adaptacija prizemlja kuće, i kupnja većeg auta. 😵‍💫
    Što se spola tiče, svejedno mi je, glavno da je zdravo. Iako bi mi bilo mrvu draže da je curica 😅 za sad samo ja i pesica držimo žensku stranu u kući 😂
    Moji uopće nisu oduševljeni što stiže beba. Stariji je rekao da će pobjeći od kuće ako vidi da mama ima debeli trbuh 😂
    Kaže da mrzi bebe, one stalno samo cendraju 😂 Kažem mu pa i ti si cendrao kad si bio beba. Pa mi odgovori: ali ja se toga ne sjećam, meni je život počeo tek sad kad sam malo veći 😂
    Onda ih je muž probao malo pridobit da će im beba donjet poklone. Mlađi je odmah iz topa izvalio da on hoće iPhone 13 😂😂😂😂😂 Ja ne znam odakle im te finte, mobitel je do sad imao u rukama 2x 😂 Baš im uopće ne dajemo mobitele, smiju gledat tv 1h dnevno i to smaraju non stop da kad će gledat 😮‍💨

Ninić
    19. Rujan 2022. 10:33

🙋🏻‍♀️ Bok cure, ja sam nova ovde, ali takodje termin 16.05.23. 🤰🏻❤️

Nina
    19yr
    prva🤰🏻
    12 tj
    16.05.23 👩🏻‍🍼

Ninić
    19. Rujan 2022. 11:24

❤️

Nina
    19yr
    prva🤰🏻
    12 tj
    16.05.23 👩🏻‍🍼

Nina187
    19. Rujan 2022. 11:33

Beban

Danas sam punih 16 nedelja i usla sam u 17-tu, u toku prosle nedelje mi se u nekoliko navrata ucinilo da osetim neko lupkanje u donjem delu stomaka, ne znam da li od zelje ili stvatno, posteljica je na zadnjem zidu pa kazu da se moze osetiti ranije, da li neko od vas oseca neki pokret?Inace, dobila sam vec 7kg inace nemam ni gram viska ali u trudnocama eto, izgledam kao u sestom mesecu, a vi?

Mislim da nije rano. Netko će reći da sam luda, ali ja osjećam pokrete ima već 2 tjedna, kad se potpuno primirim. I u prvoj trudnoći sam dosta rano počela osjećati. Za sada nisam dobila ništa na težini, vjerujem da je do štitnjače jer sam u prvoj već bila na +2-3 kg u ovo vrijeme.

Nina187
    19. Rujan 2022. 11:37

Rose.

Cure koje imaju već djece, kolika će vam biti razlika? Kako stariji reagiraju na dolazak bebice?

Ne želi čuti da će dobiti seku, pitao me jedan dan: "Mama, zašto mi svi govore da ću dobiti seku, kad ću ja dobiti brata? 

Akane
    19. Rujan 2022. 11:42

Cure, jel koja misli radit ili je radila Nifty test? 
    Ja sam mislila riskirat pare, obzirom na godine, a i imam slučaj down sindroma u bliskoj obitelji... Doduše, ne znam što bih napravila u slučaju da se pokaže neka malformacija 🙄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.