Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • regica123
    22. Siječanj 2024. 16:32

Imala.i ja puno za procitati.🙈
    Znaci, dosta nas se bori s vodom...auf..a probala sam i caj, cak i sok jer sam bila na rubu zivaca, ni sok nece...samo mlijeko pa eto, jos smo na te 4 bocice i sve gledam kako da ukinem i da stavim 3.obrok jer izblendano stvarno super papa sta god ja stavila unutra, a piletinu bas njopa na veliko, teletinu isto, jedino ribu slabije voli.
    Sta se tice regresije, otkad je napunila 8mj (iako je 7 korigirano, al ona vise gotovo po nicemu ne prati korigiranu dob)  mi smo LUDI  s uspavljivanjem, to traje satimaaa..prije je zaspala uvijek ono u 9ipo kroz 15min uspavljivanja, a sad zna trajat satima i jos se nekad i probudi oko ponoc i do 2 nema sanse zaspat..citala sam da je regresija od 8.do 10.mj, a vrhunac je kao oko 9mj..ugl bas nam je to ufff..
    Mi smo zadnje vrijeme dosta van kako je ovdje u ST sunce, a kad smo kuci pustim je da puzi..pocela je polako oponasat 'pa pa', a jos je uvijek na koljenima, ne dize se na noge, kaze fizioterapeutkinja kao da je to bolje, a ja se isto nekako veselim tome i sve cekam kad ce 🙈🙈
    Akane super za auto, spasi vjeruj miii..sad mozete gdje hocetee...ja sam pocela nekad auto i koristit kao sredstvo uspavljivanja kad nece da zaspe hahahahaha, ne znam ima li nas jos 🙈 nju voznja uspava

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• regica123
    22. Siječanj 2024. 16:37

MiniGirl

S obzirom da se uskoro vraćam raditi imam pitanje. Imamo li pravo na slobodan dan ili bolovanje ili nešto ako imamo pregled s djetetom? Ili uzimam go? Konkretno za sistematski i cijepljenje s godinu dana.

E ovo ne znam...samo znam kad je dijete bolesno da se ima pravo uzet bolovanje na dijete

👩🏻28❤🧔🏻32

Akane
    22. Siječanj 2024. 20:31

MiniGirl

S obzirom da se uskoro vraćam raditi imam pitanje. Imamo li pravo na slobodan dan ili bolovanje ili nešto ako imamo pregled s djetetom? Ili uzimam go? Konkretno za sistematski i cijepljenje s godinu dana.

Koliko sam čitala zakon o radu i pravilnike o pravima rodilja, imaš pravo jedino na stanku za dojenje. Za preglede imaš pravo dobit slobodno jedino u trudnoći. Ovako za dijete uzimaš ili bolovanje ili slobodan dan, ili se dogovoriš sa šefom što i kako, tipa odradit subotu... 
    Rose hvala, nadam se da će nam dobro služit. 
    Marija bravo za posjedanje. Uhvatit ćeš je već na djelu 👍
    E bile ste pitale govori li svjesno. I da... Tipa u krevetu se okrene prema mužu i kaže tata, ili pogleda prema ulaznim vratima kad će doć s posla i kaže tata. Mama je uglavnom kad je neka nevolja 😅 kad negdje zapne ili želi da ga dignem. A 'njam' je zna se kad 😏
    Ja isto sad prekidam porodiljni i vraćam se na pola radnog vremena da otvorim privatni ured. Ali neću još na stari posao, dogovorila sam se sa šefom 🥳 

MiniGirl
    22. Siječanj 2024. 23:02

Akane

MiniGirl

Koliko sam čitala zakon o radu i pravilnike o pravima rodilja, imaš pravo jedino na stanku za dojenje. Za preglede imaš pravo dobit slobodno jedino u trudnoći. Ovako za dijete uzimaš ili bolovanje ili slobodan dan, ili se dogovoriš sa šefom što i kako, tipa odradit subotu…
    Rose hvala, nadam se da će nam dobro služit.
    Marija bravo za posjedanje. Uhvatit ćeš je već na djelu 👍
    E bile ste pitale govori li svjesno. I da… Tipa u krevetu se okrene prema mužu i kaže tata, ili pogleda prema ulaznim vratima kad će doć s posla i kaže tata. Mama je uglavnom kad je neka nevolja 😅 kad negdje zapne ili želi da ga dignem. A 'njam' je zna se kad 😏
    Ja isto sad prekidam porodiljni i vraćam se na pola radnog vremena da otvorim privatni ured. Ali neću još na stari posao, dogovorila sam se sa šefom 🥳

E super, hvala na info. Pretpostavljala sam da je tako, ali htjela sam provjerit za svaki slučaj. Onda ide bolovanje na dijete ili na mene? Ili je to isto po dogovoru? E kod.nas je isto mama kad.je neka nevolja.XD 

MiniGirl
    22. Siječanj 2024. 23:07

Marija_94

Mi se moramo pohvaliti, danas ujutro se sama posjela. 🥳 Zao mi sto nisam vidjela iz kojeg polozaja, isla sam veš odnijeti i dodem, a ona u kuhinji sjedi sa trupom je bila nagnuta naprijed i izravnala se skroz gore..od onda se vise nije posjela
    Kako su vasi? Kad su sjeli prvi put sami, jesu taj dan vise puta ponovili?

Bravoooo! Ja sam s njom aktivno vježbala posjedanje pa sam primjećivala kako je sve bolja. Ne mogu se sjetiti kad se točno posjela, ali najveći šok mi je bio kad nas je dočekala u krevetiću u sjedećem položaju. Na početku  se to nije događalo svaki dan, a sad se obavezno sjedne i po noći kad se probudi. 

• regica123
    24. Siječanj 2024. 02:00

Marija bravoo za sjedenjee 🥳🥳..sve je lakse kad sjednu ..nama se prvi put tako sta se digla na kolina na namjestaj i onda sjela hahahah...i tako mic po mic skuzila da moze i iz cetveronoznog...i onda se za par dana posjela iz cetveronoznog, mislim da je prvi dan to ponovila neka 3 puta i onda evo sad se igra i sve radi iz sjedeceg, a mislim da se cak posjela odma iza Nove godine, znaci ima 20tak dana...
    Mi cekamo nalaze urina kojeg ponavljamo 3.put jer pedijatrica mislim da je konraminiran i sad evo vec 3.put ponavljamo i ako bude ok ide napokon cijepljenje..
    Akane bas me pitala prica li malena slogove i to, ja sam rekla da je sve slogove, ali nista svjesno, rekla je da je to ok i da svjesno ide kasnije tako da super da on vec prica! Ali ja sam prezadovoljna s njom i fizioterapeutkinja, kaze da ne mozemo vise gledat korigiranu dob kad je vec davno presla u svim aspektima 🙈 da i za nekorigiranu radi vec neke stvari sta bi trebale kasnije ic i ona je prezadovoljna..jedino malo vise ide na lijevu ruku i nogu jer je malo kruca pa da poticem desnu, ali ona koristi i desnu samo mozda 40-60 u korist lijeve pa sad to malo vjezbamo..i naucila je davati pusu ustima i sad stalno to radi 🤣 bilo mi smisno, teta na vjezbama dala pusu muzu na mob, a malena ponovila..teta umrla o smija 🤣🤣

👩🏻28❤🧔🏻32

Rose.
    24. Siječanj 2024. 13:18

Marija_94

MiniGirl

Marija_94

Mi se moramo pohvaliti, danas ujutro se sama posjela. 🥳 Zao mi sto nisam vidjela iz kojeg polozaja, isla sam veš odnijeti i dodem, a ona u kuhinji sjedi sa trupom je bila nagnuta naprijed i izravnala se skroz gore..od onda se vise nije posjela

Bravoooo! Ja sam s njom aktivno vježbala posjedanje pa sam primjećivala kako je sve bolja. Ne mogu se sjetiti kad se točno posjela, ali najveći šok mi je bio kad nas je dočekala u krevetiću u sjedećem položaju. Na početku se to nije događalo svaki dan, a sad se obavezno sjedne i po noći kad se probudi.

Evo i danas se dva put posjela, tako da ide to 🥲
    Eh da, sad vjerujem da ce i ona uskoro po noci, ne znam jel ce mrezica biti dovoljna na nasem krevetu..

🥳🥳🥳bravo 

• regica123
    25. Siječanj 2024. 01:50

Marija mozda malena nije prozdrljivica, moze i genetski bit mrsavija ako ste ti i muz mrsavije gradje kao sto je nasa dugonja na nas...
    Mi imamo mnogo novosti...danas se prvi put digla na noge (i cijeli dan to radi), a isto tako i prvi dan otkad smo krenili s kasicama da nije pojela niti zlicu! Mlijeko jede, smoki isto, ali cim vidi zlicu okrece glavu...nije niti probala sta sam joj spremila, samo cim vidi zlicu okrece glavu i nema sanse da iti proba..je li tko imao slicno iskustvo?

👩🏻28❤🧔🏻32

Rose.
    25. Siječanj 2024. 08:53

Marija_94

Rose.

Marija_94

MiniGirl

Marija_94

Bravoooo! Ja sam s njom aktivno vježbala posjedanje pa sam primjećivala kako je sve bolja. Ne mogu se sjetiti kad se točno posjela, ali najveći šok mi je bio kad nas je dočekala u krevetiću u sjedećem položaju. Na početku se to nije događalo svaki dan, a sad se obavezno sjedne i po noći kad se probudi.

Evo i danas se dva put posjela, tako da ide to 🥲
    Eh da, sad vjerujem da ce i ona uskoro po noci, ne znam jel ce mrezica biti dovoljna na nasem krevetu..

🥳🥳🥳bravo

😊😊
    Evo mi obavili sistematski danas, duga je 70,5 i 7455 kg, kaj se napretka opcenito tice je sve super, jedino je za kile rekla da je u blagom padu po toj njihovoj krivulji, al nije alarmantno, rekla je da dodemo za oko mjesec dana na vaganje..
    Zbilja ne znam jel joj premale porcije radim, u knjizi bebivita pise za dob oko 100-150 gr, a ja joj sigurno i vise napravim

Kako ti pojede te porcije? Jel pojede sve il joj ostane nešto? 

Rose.
    25. Siječanj 2024. 08:55

regica123

Marijamozda malena nije prozdrljivica, moze i genetski bit mrsavija ako ste ti i muz mrsavije gradje kao sto je nasa dugonja na nas…
    Mi imamo mnogo novosti…danas se prvi put digla na noge (i cijeli dan to radi), a isto tako i prvi dan otkad smo krenili s kasicama da nije pojela niti zlicu! Mlijeko jede, smoki isto, ali cim vidi zlicu okrece glavu…nije niti probala sta sam joj spremila, samo cim vidi zlicu okrece glavu i nema sanse da iti proba..je li tko imao slicno iskustvo?

Bravo za podizanje. 
    Jel ju muče zubići? Moj je jedan kratki period izbjegavao bocu, pa nakon toga krutu, al ono dva tri dana i nama je bilo povezano sa zubicima. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.