Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniGirl
    17. Siječanj 2024. 20:45

anroL1

regica123

Zgnjecim vilicom, pojede 4-5 zlica i nece dalje..izblendam i pojede sve 🤷🏻‍♀️..pocela sam joj davat onaj baby smoki i njega zvace hahah pa gledam aj bar da preko toga nauci zvakat..
    Ma nekako za tu visinu, nisam.od nikog cula da se itko brine kad je dijete visoko..jedino valjda kad je nisko zna bit problem ako sporo raste (kao ona meni u trudnoci, bilo je cudno jer nema na koga bit niska)..mi svi visoki pa valjda logicno da ce i dijete bit visoko

I moja izblendalo pojede sve,a čim je onako ko komadici, ide ko da se povraćati haha
    Pa razmišljam da joj jednom po danu dam da sama počne jesti, a opet znam da tako neće pola toga pojesti

Ja obično napravim nešto izblendano a nešto kao finger food. Npr uz neku kašicu joj napravim batat izrezan kao pomfri i pečen u pećnici na papiru za pečenje s malo maslinovog ulja. Treba samo pripaziti da ne ostane predugo u unutra da korica ne bude pretvrda.

MiniGirl
    17. Siječanj 2024. 20:56

Rose.

MiniGirl

Rose.

regica123

Mi planiramo uvesti 3.obrok uskoro, ali ne znam sto uvesti ..dajte ideje..ujutro jede voce s keksicem, a popodne meso sa povrcem (jos blendamo i mucimo se s unosom vode, ali kasice i mlijeko papa super)..
    Za plakanje za vjezbice je bilo grozno u pocetku dok su vjezbice nalikovale na neko istezanje, a sada kako su vise puzanje, sjedni vako, tako, onda ne place jer je vise igra… ne znam kakve vjezbe vam je dala? Znam da drugaciji fizioterapeutiimaju drugaciji pristup, nama je privatno davala te neke vjezbe istezanja koje je ona mrzila, a u bolnici vise kroz igru i te su joj puno vise odgovarale pa smo prestali privatno ici.
    Btw evo nas s pregleda..pratimo ove urinoinfekte i sad je kao na granici (10 na 3) pa cemo ponovit i ako bude ok napokon cijepljenje!
    I da… rekla je da je malena previsoka za dob, da je iznad 99te percentile (cudno da ovo pricam ja kojoj je beba u trudnoci bila ispod 5te percentile)…ugl imamo 9mj(8mj korigirano) i ima 76.5cm…kaze da je to previse i kao "pratit cemo"…zbunjena sam, nisam znala da se i za visoku djecu to "prati" kao ozbiljno

Možeš joj uvesti nesto mliječno za treći obrok, tipa jogurt ili nesto tako.
    Jesi joj probala samo zgnječiti s vilicom?
    Neka bude sve ok s idućim nalazom! 🙏🏼
    Sad si i mene zbunila, mom nije ništa rekla na 89 cm s 10 mj, a stvarno imam povjerenja u našu pedijatricu jer je dosta stručna i detaljna oko svega, ali mi ništa nije rekla za visinu.

Mislis da je sam.jogurt dovoljan za treći obrok? I da na koliko ste bočica sad i gdje ih ubacuješ?

Nekad je dovoljan i sam, ovisi sto je prije toga ručao i kad je jeo bočicu. Na meniju je i palenta s vrhnjem ili jogurtom, palačinke, maslac s kruhom, kajgana, kolačići s tikvicom… ugl dosta smo toga uveli pa kombiniramo svasta.
    Jede 210 ml bočice po obroku, a to je ujutro oko 6, pa oko 12 za prvi spavanac i navečer pred spavanje. Ugl oko 3 eventualno nekad 4 bočice ako smo negdje popodne pa nemam spreman kruti obrok.
    Vi?

Mi imamo u 6 bočicu pa doručak oko 9, ručak oko 13 i sad neku užinu/obrok oko 16/17, bočica oko 19 i još jedna oko 22,23. 
    E sad ja bih uvela pravu večeru, ali ne znam gdje da joj stavim onda bočice. I zanima me dajete li bočice kad se probudi kroz noć i na koji način dajete meso i ribu a da žele pojest? 
    Hvala Rose i Marija baš sam i suzu pustila kad sam vidjela da je krenula puzat. 

Rose.
    18. Siječanj 2024. 00:24

Mini, slican raspored imamo, to je to uglavnom slično. 
    Po noći ne dajem bočicu jer se ili ne budi ili ako se probudi dam mu malo vode ili čaja, i dudu. Baš ako krene plakati onda napravim bocu, al kad je sve ok uglavnom bude boca oko 6 ujutro. 
    Imali smo nedavno fazu kad je jeo par dana oko 3 ujutro, bas bi smazao cijelu bocu, al uspjeli smo se vratiti na staro. 
    Za ručak razna variva piletina/teletina s njokima, rižom, graškom/mahunama normalno kao nama, samo izvadim njemu prije nego začinim, riba s blitvom i krumpirom, goveđa juha i lešo meso, meso isjeckam u juhu i zgusnem još sa krumpirom, tikvicom i mrkvom. Kad je za ručak nešto što još ne jede onda mu uglavnom spremim neki komadic mesa (male porcije sam si napravila i stavila u led, za jedan njegov obrok, ako niste, super stvar, samo izvadite kad vam treba komadić i za tren je gotovo) sa povrcem…

• regica123
    18. Siječanj 2024. 01:27

Sto se tice kolicina bocica mi smo jos na 4 (cca 170ml svaka) jer mi slabo pije vodu (odradi mozda gutljaj, dva i to je to) pa nadoknadjujem s mlijekom....uvela bih ja davni jos jedan kruti obrok (sad smo na 2), ali ne znam kako tekucinu onda nadomjestiti, bas me zeza to sta nece vodu, jedva sam dosla do gutljaja-dva...krene pljucat...a kad dam mlijeko ispije skoro sve

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Rose.
    18. Siječanj 2024. 08:58

regica123

Sto se tice kolicina bocica mi smo jos na 4 (cca 170ml svaka) jer mi slabo pije vodu (odradi mozda gutljaj, dva i to je to) pa nadoknadjujem s mlijekom….uvela bih ja davni jos jedan kruti obrok (sad smo na 2), ali ne znam kako tekucinu onda nadomjestiti, bas me zeza to sta nece vodu, jedva sam dosla do gutljaja-dva…krene pljucat…a kad dam mlijeko ispije skoro sve

Jesi probala s čajem? Znam da se preporuča isključivo voda, ali možda bi joj se čaj svidio pa bi nadomjestili..

anroL1
    18. Siječanj 2024. 09:12

Marija_94

Anrol moja je na dva spavanca nekih 2 tjedna, obicno jedan bude oko sat, sat i pol max, a drugi pola sata. Ide spavat oko 19, sad zadnjih par dana ide u 18:30 vec jer mi se bas budi u 3 sa zadnjeg spavanca pa joj zadnji ww malo produzim.
    Regicane znam kaj bi rekla za visinu, logicno ako ste ti i muz visoki da ce i ona biti, po meni to nije za nikakvu brigu..
    MiniGirl bravo za puzanje! 👏🫠

E da,to mi najgore kada se u 15 h probudi onda mi nije ni za spavanje još jedno, a mora već u 18,30 h na spavanac, s tim da popodne obavezno sa njom moram ležati da uspije sat I pol odspavati  i sisa pored nje 😂🤷🏼‍♀️

anroL1
    18. Siječanj 2024. 10:10

Marija_94

I moja jedva popije za dva gutljaja, isto kao kod tebe onako pljucka igra se vise nego popije, probala i caj ista stvar, ali vidim da ima puno popisanih pelena pa znam da unosi dovoljno tekucine. Negdje sam procitala da ako imaju puno sline u ustima znaci da su hidrirani 🤷🏼‍♀️
    Anrol kod nas je super da se sama uspavljuje, recimo navecer mi zaspi u roku 10 min, ali zadnjih 2 tjedna su nam noci katastrofa, jucer budenje oko 1 i do jutra ako je odspavala sat vremena, non stop penjanje po meni, cupa me, razgovara se, place itd. 😮‍💨😅

Izgleda da ih  puno ima istih problema sa vodom, jer ni moja nije ljubitelj vode, isto pljucka i radi mjehurice 🤷🏼‍♀️ 
    Blago tebi za samouspavljivanje, nije se to još dogodilo kod nas i mislim da neće tak skoro, i dalje na rukama uspavljujem,spustim  na krevet gdje se naravno odmah probudi da dobije cicku i tako po sat vremena haha slatke muke 🥹 
    Ovo za nocno spavanje znam kako ti je, samo šta ne puze još, a kad i to krene onda sam gotova haha,  skoro svako njeno pomicanje u krevetu znači i budenje  i ne znam stvarno zašto je tako haha
    Bit će zanimljivo kad krenem raditi 😂

anroL1
    18. Siječanj 2024. 10:12

Marija_94

I moja jedva popije za dva gutljaja, isto kao kod tebe onako pljucka igra se vise nego popije, probala i caj ista stvar, ali vidim da ima puno popisanih pelena pa znam da unosi dovoljno tekucine. Negdje sam procitala da ako imaju puno sline u ustima znaci da su hidrirani 🤷🏼‍♀️
    Anrol kod nas je super da se sama uspavljuje, recimo navecer mi zaspi u roku 10 min, ali zadnjih 2 tjedna su nam noci katastrofa, jucer budenje oko 1 i do jutra ako je odspavala sat vremena, non stop penjanje po meni, cupa me, razgovara se, place itd. 😮‍💨😅

To je neka faza kod tebe,ipak je krenula i puzati polako i penjati se i to joj je sve novo i fora 🥰

Rose.
    18. Siječanj 2024. 11:04

Marija, oko devetog mjeseca ide regresija, nama je bila u vidu katastrofičnog uspavljivanja… izdrži ako se oduži al nadam se da ce vam brzo proći ta faza. 

MiniGirl
    18. Siječanj 2024. 12:44

Rose.

Mini, slican raspored imamo, to je to uglavnom slično.
    Po noći ne dajem bočicu jer se ili ne budi ili ako se probudi dam mu malo vode ili čaja, i dudu. Baš ako krene plakati onda napravim bocu, al kad je sve ok uglavnom bude boca oko 6 ujutro.
    Imali smo nedavno fazu kad je jeo par dana oko 3 ujutro, bas bi smazao cijelu bocu, al uspjeli smo se vratiti na staro.
    Za ručak razna variva piletina/teletina s njokima, rižom, graškom/mahunama normalno kao nama, samo izvadim njemu prije nego začinim, riba s blitvom i krumpirom, goveđa juha i lešo meso, meso isjeckam u juhu i zgusnem još sa krumpirom, tikvicom i mrkvom. Kad je za ručak nešto što još ne jede onda mu uglavnom spremim neki komadic mesa (male porcije sam si napravila i stavila u led, za jedan njegov obrok, ako niste, super stvar, samo izvadite kad vam treba komadić i za tren je gotovo) sa povrcem…

Znači skuhate meso  s povrćem i blendate ili narežete? A dajete li bočicu u snu? Mi joj ovu oko 22 uvalimo u snu da se kao ne budi i to je bilo ok ranije, ali sad se budi u unatoč tome.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.