Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • regica123
    17. Siječanj 2024. 13:08

Zgnjecim vilicom, pojede 4-5 zlica i nece dalje..izblendam i pojede sve 🤷🏻‍♀️..pocela sam joj davat onaj baby smoki i njega zvace hahah pa gledam aj bar da preko toga nauci zvakat..
    Ma nekako za tu visinu, nisam.od nikog cula da se itko brine kad je dijete visoko..jedino valjda kad je nisko zna bit problem ako sporo raste (kao ona meni u trudnoci, bilo je cudno jer nema na koga bit niska)..mi svi visoki pa valjda logicno da ce i dijete bit visoko

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

MiniGirl
    17. Siječanj 2024. 13:09

Rose.

regica123

Mi planiramo uvesti 3.obrok uskoro, ali ne znam sto uvesti ..dajte ideje..ujutro jede voce s keksicem, a popodne meso sa povrcem (jos blendamo i mucimo se s unosom vode, ali kasice i mlijeko papa super)..
    Za plakanje za vjezbice je bilo grozno u pocetku dok su vjezbice nalikovale na neko istezanje, a sada kako su vise puzanje, sjedni vako, tako, onda ne place jer je vise igra… ne znam kakve vjezbe vam je dala? Znam da drugaciji fizioterapeutiimaju drugaciji pristup, nama je privatno davala te neke vjezbe istezanja koje je ona mrzila, a u bolnici vise kroz igru i te su joj puno vise odgovarale pa smo prestali privatno ici.
    Btw evo nas s pregleda..pratimo ove urinoinfekte i sad je kao na granici (10 na 3) pa cemo ponovit i ako bude ok napokon cijepljenje!
    I da… rekla je da je malena previsoka za dob, da je iznad 99te percentile (cudno da ovo pricam ja kojoj je beba u trudnoci bila ispod 5te percentile)…ugl imamo 9mj(8mj korigirano) i ima 76.5cm…kaze da je to previse i kao "pratit cemo"…zbunjena sam, nisam znala da se i za visoku djecu to "prati" kao ozbiljno

Možeš joj uvesti nesto mliječno za treći obrok, tipa jogurt ili nesto tako.
    Jesi joj probala samo zgnječiti s vilicom?
    Neka bude sve ok s idućim nalazom! 🙏🏼
    Sad si i mene zbunila, mom nije ništa rekla na 89 cm s 10 mj, a stvarno imam povjerenja u našu pedijatricu jer je dosta stručna i detaljna oko svega, ali mi ništa nije rekla za visinu.

Mislis da je sam.jogurt dovoljan za treći obrok? I da na koliko ste bočica sad i gdje ih ubacuješ?

anroL1
    17. Siječanj 2024. 14:35

Malo palente sa voćem raznim, ja dajem kvinoju i amaranth sa svim živim voćem i povrćem, a batat nam je glavna namirnica, uz njega maskiram i brokulu i cvjetaču, a da ne skuzi jer ih baš i ne voli 😅 
    Ovo za visinu nikad čula, moja je s 8 mj isto tako, dugačka beba, svi misle da ima godinu dana. 😅 Tako da ne brini za to.
    Rose pokušala sam i to,ali baš nejde, samnom uspije uloviti po sat i pol do dva, ali sama jako teško, nadam se kako bude starija da će moći i sama. 

Rose.
    17. Siječanj 2024. 14:38

MiniGirl

Rose.

regica123

Mi planiramo uvesti 3.obrok uskoro, ali ne znam sto uvesti ..dajte ideje..ujutro jede voce s keksicem, a popodne meso sa povrcem (jos blendamo i mucimo se s unosom vode, ali kasice i mlijeko papa super)..
    Za plakanje za vjezbice je bilo grozno u pocetku dok su vjezbice nalikovale na neko istezanje, a sada kako su vise puzanje, sjedni vako, tako, onda ne place jer je vise igra… ne znam kakve vjezbe vam je dala? Znam da drugaciji fizioterapeutiimaju drugaciji pristup, nama je privatno davala te neke vjezbe istezanja koje je ona mrzila, a u bolnici vise kroz igru i te su joj puno vise odgovarale pa smo prestali privatno ici.
    Btw evo nas s pregleda..pratimo ove urinoinfekte i sad je kao na granici (10 na 3) pa cemo ponovit i ako bude ok napokon cijepljenje!
    I da… rekla je da je malena previsoka za dob, da je iznad 99te percentile (cudno da ovo pricam ja kojoj je beba u trudnoci bila ispod 5te percentile)…ugl imamo 9mj(8mj korigirano) i ima 76.5cm…kaze da je to previse i kao "pratit cemo"…zbunjena sam, nisam znala da se i za visoku djecu to "prati" kao ozbiljno

Možeš joj uvesti nesto mliječno za treći obrok, tipa jogurt ili nesto tako.
    Jesi joj probala samo zgnječiti s vilicom?
    Neka bude sve ok s idućim nalazom! 🙏🏼
    Sad si i mene zbunila, mom nije ništa rekla na 89 cm s 10 mj, a stvarno imam povjerenja u našu pedijatricu jer je dosta stručna i detaljna oko svega, ali mi ništa nije rekla za visinu.

Mislis da je sam.jogurt dovoljan za treći obrok? I da na koliko ste bočica sad i gdje ih ubacuješ?

Nekad je dovoljan i sam, ovisi sto je prije toga ručao i kad je jeo bočicu. Na meniju je i palenta s vrhnjem ili jogurtom, palačinke, maslac s kruhom, kajgana, kolačići s tikvicom… ugl dosta smo toga uveli pa kombiniramo svasta. 
    Jede 210 ml bočice po obroku, a to je ujutro oko 6, pa oko 12 za prvi spavanac i navečer pred spavanje.  Ugl oko 3 eventualno nekad 4 bočice ako smo negdje popodne pa nemam spreman kruti obrok. 
    Vi? 

anroL1
    17. Siječanj 2024. 14:38

regica123

Zgnjecim vilicom, pojede 4-5 zlica i nece dalje..izblendam i pojede sve 🤷🏻‍♀️..pocela sam joj davat onaj baby smoki i njega zvace hahah pa gledam aj bar da preko toga nauci zvakat..
    Ma nekako za tu visinu, nisam.od nikog cula da se itko brine kad je dijete visoko..jedino valjda kad je nisko zna bit problem ako sporo raste (kao ona meni u trudnoci, bilo je cudno jer nema na koga bit niska)..mi svi visoki pa valjda logicno da ce i dijete bit visoko

I moja izblendalo  pojede sve,a čim je onako ko komadici, ide ko da se povraćati haha
    Pa razmišljam da joj jednom po danu dam da sama počne jesti, a opet znam da tako neće pola toga pojesti

Rose.
    17. Siječanj 2024. 14:43

MiniGirl

regica123

Trudim se da bude sita i naspavana za vježbice, ali muku mučimo sa spavanjem. Ona počne plakati čim uđemo u prostor za vježbanje i sjednemo. Prestane jedino ako je uzmem i zabije glavu u mene i to je to. Čak i ako fizioterapeutica pričaodmah kreće plakat. Ja sam se pomirila s tim da će urlat i da moramo doma više raditi.
    Ali jučer smo počeli puzati! :D
    Super za nalaz!
    Nisam od nikog čula za praćenje zbog visine tako rano. Jeste li vi visoki?
    Za treći obrok isto ne znam što bih joj dala. Ona jako preferira slatko pa jedemo lude kombinacije da joj uspijem dat ono što mislim da joj treba. Jede jaje s bananom i palentom, meso s jabukom i takva čuda.

Bravo za puzanje!! 🥳🥳

anroL1
    17. Siječanj 2024. 14:43

regica123

Ma nekako za tu visinu, nisam.od nikogcula da se itko brine kad je dijete visoko..jedino valjda kad je nisko zna bit problem ako sporo raste (kao ona meni u trudnoci, bilo je cudno jer nema na koga bit niska)..mi svi visoki pa valjda logicno da ce i dijete bit visoko

I ja joj prvi put danas dala smoki baby i opet se bojim da ne zapne u grlu, a ne bi trebalo jer se topi dosta. Ima dva zuba pa struze sa tim haha 

Rose.
    17. Siječanj 2024. 14:45

anroL1

regica123

I moja izblendalo pojede sve,a čim je onako ko komadici, ide ko da se povraćati haha
    Pa razmišljam da joj jednom po danu dam da sama počne jesti, a opet znam da tako neće pola toga pojesti

Malo po malo joj nudi komadiće pa kad neće vise,  izblendaj, neka se svaki dan upoznaje s takvom teksturom pa će se s vremenom vjerojatno naviknuti

Rose.
    17. Siječanj 2024. 14:46

anroL1

regica123

Ma nekako za tu visinu, nisam.od nikogcula da se itko brine kad je dijete visoko..jedino valjda kad je nisko zna bit problem ako sporo raste (kao ona meni u trudnoci, bilo je cudno jer nema na koga bit niska)..mi svi visoki pa valjda logicno da ce i dijete bit visoko

I ja joj prvi put danas dala smoki baby i opet se bojim da ne zapne u grlu, a ne bi trebalo jer se topi dosta. Ima dva zuba pa struze sa tim haha

Ma topi se on dosta, iako, meni je najbolji onaj dugački iz lidla ili dm-a. 

• regica123
    17. Siječanj 2024. 16:05

Daa, dm-ov dugacki je najbolji. Njega bas lipo grize i zvace, racunam naucit ce bar tako zvakat 😅

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.