Mini, slican raspored imamo, to je to uglavnom slično.
Po noći ne dajem bočicu jer se ili ne budi ili ako se probudi dam mu malo vode ili čaja, i dudu. Baš ako krene plakati onda napravim bocu, al kad je sve ok uglavnom bude boca oko 6 ujutro.
Imali smo nedavno fazu kad je jeo par dana oko 3 ujutro, bas bi smazao cijelu bocu, al uspjeli smo se vratiti na staro.
Za ručak razna variva piletina/teletina s njokima, rižom, graškom/mahunama normalno kao nama, samo izvadim njemu prije nego začinim, riba s blitvom i krumpirom, goveđa juha i lešo meso, meso isjeckam u juhu i zgusnem još sa krumpirom, tikvicom i mrkvom. Kad je za ručak nešto što još ne jede onda mu uglavnom spremim neki komadic mesa (male porcije sam si napravila i stavila u led, za jedan njegov obrok, ako niste, super stvar, samo izvadite kad vam treba komadić i za tren je gotovo) sa povrcem…
Znači skuhate meso s povrćem i blendate ili narežete? A dajete li bočicu u snu? Mi joj ovu oko 22 uvalimo u snu da se kao ne budi i to je bilo ok ranije, ali sad se budi u unatoč tome.
Pa nekoliko puta sam dala na snu tipa oko ponoć kad bi ja išla spavati, i onda nebi tražio ovu u 6, nego bi produžio do 8. Al ne prakticiram bas to inače.
Evo ovako izgleda današnji ručak :https://ibb.co/YTLT0bX
Skuhala sam pileću juhu onako sa svim povrćem, odvojila mu u tanjur iz juhe tikvicu, cvjetacu i mrkvu, ukuhala griz njokice i izrezala meso na sitno unutra i prelila s tom juhom. Sve zgnjecila s vilicom. Ne blendamo vise
A nadam se da ce zavrsiti kroz koji dan regresija, traje od doceka tocno se sjecam..
Uh kako ovo fino izgleda 🙃 E kako dugo kuhas meso?
S obzirom da sam radila cijelu padelu za sve, pola koke sam stavila pa se nešto duze kuhalo, oko 2 sata pustim da se lijepo raskuha. Fino mu je bilo😄🫢
A da, i nama je oko 3 tjedna trajala… neka prođe brzo🤞🏻
Ja imam za nju posebno u skrinji vec narezano na manje komadice, pa kuham najmanje pol sata, al mislim da cu trebati duze s obzirom da nije bas mekano pa ne mogu vilicom usitniti..
Hvala ti 🤞
Izreži na skroz sitno sitno nožem, ni meni se ne može vilicom usitnit tako kad samo za njega kuham. 😘
Po noći ne dajem bočicu jer se ili ne budi ili ako se probudi dam mu malo vode ili čaja, i dudu. Baš ako krene plakati onda napravim bocu, al kad je sve ok uglavnom bude boca oko 6 ujutro.
Imali smo nedavno fazu kad je jeo par dana oko 3 ujutro, bas bi smazao cijelu bocu, al uspjeli smo se vratiti na staro.
Za ručak razna variva piletina/teletina s njokima, rižom, graškom/mahunama normalno kao nama, samo izvadim njemu prije nego začinim, riba s blitvom i krumpirom, goveđa juha i lešo meso, meso isjeckam u juhu i zgusnem još sa krumpirom, tikvicom i mrkvom. Kad je za ručak nešto što još ne jede onda mu uglavnom spremim neki komadic mesa (male porcije sam si napravila i stavila u led, za jedan njegov obrok, ako niste, super stvar, samo izvadite kad vam treba komadić i za tren je gotovo) sa povrcem…
Znači skuhate meso s povrćem i blendate ili narežete? A dajete li bočicu u snu? Mi joj ovu oko 22 uvalimo u snu da se kao ne budi i to je bilo ok ranije, ali sad se budi u unatoč tome.
Pa nekoliko puta sam dala na snu tipa oko ponoć kad bi ja išla spavati, i onda nebi tražio ovu u 6, nego bi produžio do 8. Al ne prakticiram bas to inače.
Skuhala sam pileću juhu onako sa svim povrćem, odvojila mu u tanjur iz juhe tikvicu, cvjetacu i mrkvu, ukuhala griz njokice i izrezala meso na sitno unutra i prelila s tom juhom. Sve zgnjecila s vilicom. Ne blendamo vise
Ovo izgleda super, ali mislim da bi to moja ispljucala čim bi osjetila komadiće mesa. Definitivno se nisam sjetila da napravim juhu ovako na gusto. Vrijedi probati!
A što se buđenja tiče evo noćas je prespavala noć (od 23 do 5:45) nakon sto godina.
Ovo izgleda super, ali mislim da bi to moja ispljucala čim bi osjetila komadiće mesa. Definitivno se nisam sjetila da napravim juhu ovako na gusto. Vrijedi probati!
A što se buđenja tiče evo noćas je prespavala noć (od 23 do 5:45) nakon sto godina.
Bravo za spavanac 🥳
Bravo bravo 🙃 Zivim za trenutak da moja potegne u komadu, barem do 4 haha
Hahaha joj vjerujem. Al jednom mora i to doći!
S obzirom da se uskoro vraćam raditi imam pitanje. Imamo li pravo na slobodan dan ili bolovanje ili nešto ako imamo pregled s djetetom? Ili uzimam go? Konkretno za sistematski i cijepljenje s godinu dana.
Imala.i ja puno za procitati.🙈
Znaci, dosta nas se bori s vodom...auf..a probala sam i caj, cak i sok jer sam bila na rubu zivaca, ni sok nece...samo mlijeko pa eto, jos smo na te 4 bocice i sve gledam kako da ukinem i da stavim 3.obrok jer izblendano stvarno super papa sta god ja stavila unutra, a piletinu bas njopa na veliko, teletinu isto, jedino ribu slabije voli.
Sta se tice regresije, otkad je napunila 8mj (iako je 7 korigirano, al ona vise gotovo po nicemu ne prati korigiranu dob) mi smo LUDI s uspavljivanjem, to traje satimaaa..prije je zaspala uvijek ono u 9ipo kroz 15min uspavljivanja, a sad zna trajat satima i jos se nekad i probudi oko ponoc i do 2 nema sanse zaspat..citala sam da je regresija od 8.do 10.mj, a vrhunac je kao oko 9mj..ugl bas nam je to ufff..
Mi smo zadnje vrijeme dosta van kako je ovdje u ST sunce, a kad smo kuci pustim je da puzi..pocela je polako oponasat 'pa pa', a jos je uvijek na koljenima, ne dize se na noge, kaze fizioterapeutkinja kao da je to bolje, a ja se isto nekako veselim tome i sve cekam kad ce 🙈🙈
Akane super za auto, spasi vjeruj miii..sad mozete gdje hocetee...ja sam pocela nekad auto i koristit kao sredstvo uspavljivanja kad nece da zaspe hahahahaha, ne znam ima li nas jos 🙈 nju voznja uspava
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
S obzirom da se uskoro vraćam raditi imam pitanje. Imamo li pravo na slobodan dan ili bolovanje ili nešto ako imamo pregled s djetetom? Ili uzimam go? Konkretno za sistematski i cijepljenje s godinu dana.
E ovo ne znam...samo znam kad je dijete bolesno da se ima pravo uzet bolovanje na dijete
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Koliko sam čitala zakon o radu i pravilnike o pravima rodilja, imaš pravo jedino na stanku za dojenje. Za preglede imaš pravo dobit slobodno jedino u trudnoći. Ovako za dijete uzimaš ili bolovanje ili slobodan dan, ili se dogovoriš sa šefom što i kako, tipa odradit subotu...
Rose hvala, nadam se da će nam dobro služit.
Marija bravo za posjedanje. Uhvatit ćeš je već na djelu 👍
E bile ste pitale govori li svjesno. I da... Tipa u krevetu se okrene prema mužu i kaže tata, ili pogleda prema ulaznim vratima kad će doć s posla i kaže tata. Mama je uglavnom kad je neka nevolja 😅 kad negdje zapne ili želi da ga dignem. A 'njam' je zna se kad 😏
Ja isto sad prekidam porodiljni i vraćam se na pola radnog vremena da otvorim privatni ured. Ali neću još na stari posao, dogovorila sam se sa šefom 🥳
Koliko sam čitala zakon o radu i pravilnike o pravima rodilja, imaš pravo jedino na stanku za dojenje. Za preglede imaš pravo dobit slobodno jedino u trudnoći. Ovako za dijete uzimaš ili bolovanje ili slobodan dan, ili se dogovoriš sa šefom što i kako, tipa odradit subotu…
Rose hvala, nadam se da će nam dobro služit.
Marija bravo za posjedanje. Uhvatit ćeš je već na djelu 👍
E bile ste pitale govori li svjesno. I da… Tipa u krevetu se okrene prema mužu i kaže tata, ili pogleda prema ulaznim vratima kad će doć s posla i kaže tata. Mama je uglavnom kad je neka nevolja 😅 kad negdje zapne ili želi da ga dignem. A 'njam' je zna se kad 😏
Ja isto sad prekidam porodiljni i vraćam se na pola radnog vremena da otvorim privatni ured. Ali neću još na stari posao, dogovorila sam se sa šefom 🥳
E super, hvala na info. Pretpostavljala sam da je tako, ali htjela sam provjerit za svaki slučaj. Onda ide bolovanje na dijete ili na mene? Ili je to isto po dogovoru? E kod.nas je isto mama kad.je neka nevolja.XD
Mi se moramo pohvaliti, danas ujutro se sama posjela. 🥳 Zao mi sto nisam vidjela iz kojeg polozaja, isla sam veš odnijeti i dodem, a ona u kuhinji sjedi sa trupom je bila nagnuta naprijed i izravnala se skroz gore..od onda se vise nije posjela
Kako su vasi? Kad su sjeli prvi put sami, jesu taj dan vise puta ponovili?
Bravoooo! Ja sam s njom aktivno vježbala posjedanje pa sam primjećivala kako je sve bolja. Ne mogu se sjetiti kad se točno posjela, ali najveći šok mi je bio kad nas je dočekala u krevetiću u sjedećem položaju. Na početku se to nije događalo svaki dan, a sad se obavezno sjedne i po noći kad se probudi.
Sortiraj odgovore
Najstariji