Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • greta10
    12. Siječanj 2024. 12:45

Pozdrav cure, nova sam ovdje. Vidjela sam da ste dosta pisale o vjezbicama. I moja malena od 6.5 mjeseci ide na vjezbice zbog asimetrije- ne koristi jednako strane i rotira se vise na jednu stranu. Da li je jos netko imao to? Koliko dugo ste isli na vjezbe da vidite pomak? Jos ne puze, samo se rotira, pivotira u obje strane i gmize u nazad.
    Nadam se da uskoro i prema napred.
    Rose wooow 89 cm sa 10 mjeseci, a ja sam mislila da je moja velika sa 71 cm sa 6 mjeseci😅

Curica 6/23 🩷

• greta10
    13. Siječanj 2024. 14:06

Marija_94

greta10

Pozdrav cure, nova sam ovdje. Vidjela sam da ste dosta pisale o vjezbicama. I moja malena od 6.5 mjeseci ide na vjezbice zbog asimetrije- ne koristi jednako strane i rotira se vise na jednu stranu. Da li je jos netko imao to? Koliko dugo ste isli na vjezbe da vidite pomak? Jos ne puze, samo se rotira, pivotira u obje strane i gmize u nazad.
    Nadam se da uskoro i prema napred.
    Rose wooow 89 cm sa 10 mjeseci, a ja sam mislila da je moja velika sa 71 cm sa 6 mjeseci😅

Uh mi hodamo na vjezbice vec nekih 4 mj. Isto zbog asimetrije i slabijih misica trupa. Moja je propuzala blizu 7 mj, jos puze vojnicki, a trebala bi cetveronozno tako da sad i to vjezbamo, podigne se u cetveronozni polozaj, ali kad krene puzati se baci opet na trbuh i gmize.. 🙈

Hvala na odgovoru. Mi isto dosta vjezbamo ruke da ojacaju. Da li je neka od vas mozda trazila produljenje porodiljnog pa ako moze napisati kako ide postupak?

Curica 6/23 🩷

Rose.
    13. Siječanj 2024. 14:16

I mi vježbamo od devetog mjeseca, malo je kasnio s puzanjem i podizanjem ali sad je stigao. Samo polako, vježbajte i bit će to sve ok. 
    Za porodiljni nezz, ja sam 3 godine uzela zbog 3.djeteta. 

• regica123
    14. Siječanj 2024. 16:12

greta10 i je velika cura sa 71cm i 6mj, tako je i moja sa 6mj negdje bila i rekla pedijatrica da je bas duga 🙈
    Mi idemo na vjezbice vec 5mjeseci..imala je blagu asimetriju i tortikolis. Sve se to s vjezbicama dovelo u red, pogotovo otkad puzi cetveronozno. Samo strpljenja, sve ce doci na svoje 😊
    Moja ne definitino spretnija motoricki nego u govoru, iako brblja ona stalno nekim svojim jezikom, ali nista sa znacenjem konkretnim. Bili bas na vjezbicama jucer i rekla da je bolje da se sta kasnije podigne na noge, kao da ne poticem to dizanje, a puzanje da sta vise poticem

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Rose.
    14. Siječanj 2024. 17:53

regica123

greta10i je velika cura sa 71cm i 6mj, tako je i moja sa 6mj negdje bila i rekla pedijatrica da je bas duga 🙈
    Mi idemo na vjezbice vec 5mjeseci..imala je blagu asimetriju i tortikolis. Sve se to s vjezbicama dovelo u red, pogotovo otkad puzi cetveronozno. Samo strpljenja, sve ce doci na svoje 😊
    Moja ne definitino spretnija motoricki nego u govoru, iako brblja ona stalno nekim svojim jezikom, ali nista sa znacenjem konkretnim. Bili bas na vjezbicama jucer i rekla da je bolje da se sta kasnije podigne na noge, kao da ne poticem to dizanje, a puzanje da sta vise poticem

To su i nama govorili za podizanje na noge, u početku sam ga sprječavala, al bi bio baš ljut😅 malo po malo sam mu puštala i evo moramo se pohvaliti, danas je napravio prve korake uz garnituru 🥳🥳🥳 

• greta10
    14. Siječanj 2024. 18:51

Vasa pozitivna iskustva mi daju vjetar u ledja. Vidim ja sad vec  dobru promjenu- pivotiranje, dizanje, okretanje na obje strane iako je i dalje desna strana glavna sve vise okrece na lijevo isto. Vracanje na ledja podjednako koristi al to je i doslo nakon pocetka vjezbica pa mozda zato. Sad malo vise vjezbamo desnu ruku jer je prije vise desnu koristila pa smo vjezbali vise lijevu i tako je lijeva postala glavna. Zapravo mi je sad najteze to uskladit da je sve jednako. Pisem si kad sta vjezbam da imam kakav takav raspored. Ako imate kakav savjet slobodno dajte.
    Regice jel tvoja bebica prvo gmizala pa onda cetveronoski ili je odmah krenula cetveronozno?
    Rose bravo za korake

Curica 6/23 🩷

Rose.
    14. Siječanj 2024. 19:07

greta10

Vasa pozitivna iskustva mi daju vjetar u ledja. Vidim ja sad vec dobru promjenu- pivotiranje, dizanje, okretanje na obje strane iako je i dalje desna strana glavna sve vise okrece na lijevo isto. Vracanje na ledja podjednako koristi al to je i doslo nakon pocetka vjezbica pa mozda zato. Sad malo vise vjezbamo desnu ruku jer je prije vise desnu koristila pa smo vjezbali vise lijevu i tako je lijeva postala glavna. Zapravo mi je sad najteze to uskladit da je sve jednako. Pisem si kad sta vjezbam da imam kakav takav raspored. Ako imate kakav savjet slobodno dajte.
    Regicejel tvoja bebica prvo gmizala pa onda cetveronoski ili je odmah krenula cetveronozno?
    Rose bravo za korake

Da i nama se znalo događati da tu drugu stranu koja se ne vježba, počne slabije koristiti ali nakon nekog vremena se to izbalansira. Sretno 😘

• regica123
    15. Siječanj 2024. 02:46

greta10

Vasa pozitivna iskustva mi daju vjetar u ledja. Vidim ja sad vec dobru promjenu- pivotiranje, dizanje, okretanje na obje strane iako je i dalje desna strana glavna sve vise okrece na lijevo isto. Vracanje na ledja podjednako koristi al to je i doslo nakon pocetka vjezbica pa mozda zato. Sad malo vise vjezbamo desnu ruku jer je prije vise desnu koristila pa smo vjezbali vise lijevu i tako je lijeva postala glavna. Zapravo mi je sad najteze to uskladit da je sve jednako. Pisem si kad sta vjezbam da imam kakav takav raspored. Ako imate kakav savjet slobodno dajte.
    Regicejel tvoja bebica prvo gmizala pa onda cetveronoski ili je odmah krenula cetveronozno?
    Rose bravo za korake

Govoriti cu u korigiranoj dobi jer je rodjena mjesec dana ranije s tezinom od 1920g pa je rekla fizijatrica da uvijek gledamo korigiranu dob. S korigirano 3ipo mj se prvi put okrenila, prvo samo jedna strana pa za oko 2tj pocela i drugu...s oko 4ipo mj pocela pivotirati podjednako na obe strane..s oko 5ipo mj je pocela gmizati kao mala gusjenica...s oko 6 mj je pocela vojnicki puzati, s malo vise od 7 mj je pocela puzati cetveronozno i s malo manje od 8 mj se posjela (to je evo ima oko 10tak dana, malo iza Nove godine). 
    Ali evo, ona jos ne govori svjesno mama i tata (mislim govori, ali ne zna znacenje), dok neke bebe ne puzu, a govore mama, tata sa znacenjem itd. Svaka beba je za sebe. 
    Mojoj poznanici je malena kasnila u svemu, prohodala tek s 18mjeseci, evo je danas na pustim natjecanjima u skoli. Mislim da je bitno da ne kasne vise od 3 mjeseca. Pivotiranje sa 6 mjeseci je sasvim u redu, propuzat ce do 9mjeseci sigurno, pogotovo uz vjezbice. Za asimetriju treba rad, poticati tu drugu stranu. Nama je bas rekla da dok sjedi je blago nagnuta put lijevo, kao nije strasno, ali opet moram izduzivati desnu stranu malo vise uz neke vjezbice koje je pokazala.

👩🏻28❤🧔🏻32

• regica123
    15. Siječanj 2024. 02:48

Rose. Odlicnoo..uskoro ces trcati po parku sve mi se cini. 🙈 super vijesti 😊

👩🏻28❤🧔🏻32

• greta10
    15. Siječanj 2024. 08:45

Regice svaka cast, odlican napredak imate

Curica 6/23 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.