Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    26. Studeni 2023. 00:25

regica123

Rose.

regica123

Okej, upali smo u problem. Obrnila je hranjenje za dan i noc. Po danu nece da jede mlijeko, po noci se budi svako 2.5-3h za mlijeko i jede ko prasica. Ludi smo. Kako ovo popravit ako po danu odbija jest osim kasica?

Neznam sto bih ti rekla.. Moj isto odbija bočicu preko dana, popije jednu navečer (ako) i ujutro. 180 ili 210 kako kad. Ne budi se po noći za jest ali isto me brine sto preko dana neće bocu. Msl dajem mu jogurt, vrhnje i tako to, pa nezz jel mu to dovoljno nadomjesti mlijeka?

Nekako mi se cini da se dosta nas zali na slicne probleme, ocito su ro sve njihove faze. Ali joguet i vrhnje mi se cini da skroz moze nadomjestiti mlijeko. Kada se krece s jogurtom?
    I, kako vase bebe zaspu? Prakticirate li samouspavljuvanje? Joj sta bi dala da se sama uspava 😅

I to sto kažeš. 
    Nezz točno kad se kreće, ja sam mu dala sa 7,5 mj. 
    Inače se uglavnom sam uspavljivao, ono bočica, duda, i stavim ga u kinderbet, aaali zadnjih par dana ga moram pronunati u rukama i onda spustiti i onda još malo dragati dok ne ucvrsne 😄 
    Vcrs sam se 6x vraćala jer bi zaspao i počeo plakati nakon 10min. A novost je da se danas kad je na podlozi stalno diže na nogice uz kauč i bas je sretan sav oko toga, pa sam to lošije zaspivanje povezala s tim sto je ajmo rec novo usvojio. 
    Starijoj se vratila temp s tim da je još veća nego je bila. Nikako na zelenu granu. 😴
    Laku noć curke 🫠😘

Rose.
    26. Studeni 2023. 21:43

Marija_94

regica123

Rose.

regica123

Okej, upali smo u problem. Obrnila je hranjenje za dan i noc. Po danu nece da jede mlijeko, po noci se budi svako 2.5-3h za mlijeko i jede ko prasica. Ludi smo. Kako ovo popravit ako po danu odbija jest osim kasica?

Neznam sto bih ti rekla.. Moj isto odbija bočicu preko dana, popije jednu navečer (ako) i ujutro. 180 ili 210 kako kad. Ne budi se po noći za jest ali isto me brine sto preko dana neće bocu. Msl dajem mu jogurt, vrhnje i tako to, pa nezz jel mu to dovoljno nadomjesti mlijeka?

Nekako mi se cini da se dosta nas zali na slicne probleme, ocito su ro sve njihove faze. Ali joguet i vrhnje mi se cini da skroz moze nadomjestiti mlijeko. Kada se krece s jogurtom?
    I, kako vase bebe zaspu? Prakticirate li samouspavljuvanje? Joj sta bi dala da se sama uspava 😅

Mi prakticiramo samouspavljivanje, krenula sam negdje malo prije one regresije u 4.mj. reko ako uspije super, ako ne ne.. samo sam je spustila u kinderbet i otisla, ona se malo vrtila i zaspala 🤷🏼‍♀️
    Sad se spremamo polako na izbacivanje treceg spavanca, al nam jos ne ide. Kolki ww imaju vasi?

ww 2-2,5 h… nakon drugog spavanja isto kao i bubamaza nekad imamo taj treći kraći spavanac. Isto je sa 6 mj imao 3 pa čak i 4 spavanca, postepeno je sam ukinuo. 

• regica123
    27. Studeni 2023. 00:33

Napa su ww drugaciji ovisi o dobu dana. Prvi ww je najkraci, svega 2 do 2.5h, drugi oko 3h jzadnji je nekad cak 4h, vecinom 3.5h. Nekad ima 2 spavanjca, a nekad 3, ovisi koliko odspava drugi (jer nekad samo pola sata odspava pa moramo i treci odradit, a ako sat ipo ili vise odspava onda treci preskocimo). Svakako nam je bitno da je do 18 i 30 budna jer ide spavati u 21 i 30 i da je min 3h prije spavanjca budna jer inace nema sanse zaspat.
    Marija zavidim za samouspavljivanje 😩😩

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

anroL1
    27. Studeni 2023. 10:01

I moja beba spava po pola sata, 45 min, i samo počnu okice treptati i odmah znam da kreće buđenja. 🤷🏼‍♀️ 
    Blago vama kojima se beba sama uspava, joj 🙂😄

Rose.
    27. Studeni 2023. 11:11

Marija_94

A vidim i kod vasih su spavanci po pola sata. To zbilja ne kuzim, kao da ima alarm tocno na pola sata se probudi haha, mozda se jednom u tjedan dana desi da odspava sat i pol do 2. Bilo bi mi idealno da ima jedan spavanac recimo sat vremena, a drugi sat i pol. Ocito ne pogodim dobar ww, ne znam..

Ne znam o čemu to ovisi, moj je uvijek spavao 1,5-2. Pogotovo taj prvi spavanac obavezno. Ništa nismo mijenjali pa je skratio zadnjih dana na cca sat vremena po spavanju… 

Rose.
    27. Studeni 2023. 11:12

anroL1

I moja beba spava po pola sata, 45 min, i samo počnu okice treptati i odmah znam da kreće buđenja. 🤷🏼‍♀️
    Blago vama kojima se beba sama uspava, joj 🙂😄

Mi smo tek s 3.djetetom postigli da sam zaspe i opet vjerujem da je to (u nasem slučaju) zbog toga sto je na ad

MiniGirl
    27. Studeni 2023. 13:31

Ajme sto ste se raspričale! :D Bas mi je to lijepo vidjeti. Vidim da sve bebe lijepo napreduju i bas mi je drago!
    Uf zao mi je Rose sto ste bolesni. Ozdravite što prije i držim fige da ostali ne pokupe.
    Mi bas imamo drugi problem sto se hranjenja tiče, a to je da ona skroz preferira bočicu u odnosu na kašicu. Za sad imamo 2 obroka s time da taj drugi pojede slabo ili niš. Imamo 3-4 bočice na dan i prekjučer smo uveli jogurt. Negdje piše s 8 mjeseci negdje s 10. Mislila sam jos pričekati ali želim joj raditi baby palačinke i nekakav kruh i sl pa mi je najlakše to s mliječnim. Pokušala sam napravit keksiće s avokadom, ali nisam bila zadovoljna s time. 
    Samouspavljivanje kod nas ne postoji. Nisam ni probala uvesti jer smo razvili rutinu da večernje spavanje uglavnom odradi s tatom.
    Mi smo slabi na rukicama i nismo još propuzali ni vojnički ni nikako. 
    A druga beba nakon carskog- znam da je prije bilo 2 godine, ali sad mi je rečeno da mogu i ranije. Za sad nemam planove vezano uz to.

MiniGirl
    27. Studeni 2023. 13:36

Dama jeste li krenuli s terapijskim hranjenjem? Kako to izgleda? 

anroL1
    28. Studeni 2023. 11:06

Marija_94

Rose.

Marija_94

A vidim i kod vasih su spavanci po pola sata. To zbilja ne kuzim, kao da ima alarm tocno na pola sata se probudi haha, mozda se jednom u tjedan dana desi da odspava sat i pol do 2. Bilo bi mi idealno da ima jedan spavanac recimo sat vremena, a drugi sat i pol. Ocito ne pogodim dobar ww, ne znam..

Ne znam o čemu to ovisi, moj je uvijek spavao 1,5-2. Pogotovo taj prvi spavanac obavezno. Ništa nismo mijenjali pa je skratio zadnjih dana na cca sat vremena po spavanju…

A mozda kako ce biti veci ce i produziti spavanac 🤷🏼‍♀️

Nadam se da ce se vratiti na staro i lijepo spavati preko dana. I njima bolje odmornije su. 😅 Znam da svaki dan mozes ocekivati drugacije. Evo moja jucer i danas prvi puta u 6 mj spavala sama u svojem kreveticu sat i pol. Toliko mi cudno bilo da sam stalno provjeravala jel sve ok. 😅  

anroL1
    28. Studeni 2023. 11:09

Možda samo neka fazica, pa ce biti bolje kroz koji dan.  😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.