Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DaMa_21
    22. Studeni 2023. 16:31

Nama su noci katastrofa, pretpostavljam regresija s 8mj zbog motorike i svega sto usvaja. Preko dana ima savrsen ritam - 2 spavanja po 1-2h, najcesce prvo spavanje 2h i drugo spavanje 1h, wake window 3-3,5h. Ali po noci ne soava duze od 2h u komadu, cesto i manje od toga, a svako malo bude budna po sat, dva ili tru komadu usred noci i to me ubija.
    Od novosti nema nesto previse, pocela je polako raditi korake uz namjestaj i intenzivnije brblja. Nadam se da ce mali prestat usvajat nove stvari da se bapokon naspavamo.
    Sto se tice menge, dobila sam ju ovaj mjesec iako iskljucivo dojim od kad sam rodila, a ona i dalje ne jede nista osim mog mlijeka.

Marija, sretno 😊🤞

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Rose.
    22. Studeni 2023. 17:30

Akane

Ajme što bih ja dala za prospavanu noć 😅 nama se potrefi koja noć donekle ok, tipa s dva buđenja, ali uglavnom tulumarimo s nekih 4-5 buđenja. Pa ne znam više što mu je. Danas je krenuo klizit po trbuhu u rikverc, eto to nam je novo 😄
    Ja sam lagano izraubala živce, odmora nema, jer ili sam s malim, ili čistim, ili kuham ili radim projekt. Još kad veliki dođu pa zadaća i svašta… Jučer sam već režala čim bi me netko pogledao. A stalno se forsiram, iako bi najrađe otpuzala ispod nekog kamena. Da je pameti pa se opustit dan-dva 😅

Marija sretno sutra.

A znam da, koliko sam neprospavanih noći imala s drugim… žudila sam za tri sata sna u komadu, pa znam o čemu pričaš. Valjda me sad nagradio s trećim. 🥲
    Znaci malac krenuo prati pod😃bravo bravo
    Živci….evo me drugarice 👋🏻 
    Zadnjih mjesec dana kao u najtežem pms-u. 
    Nemam što za dodati osim drži se, ima nas još. Šaljem zagrljaj ♥️

Rose.
    22. Studeni 2023. 17:34

Marija_94

Hvala cure, javim kako je proslo 😘
    Ma ja se tu nesto zalim di imam jedno dijete 😅 svaka cast vama koje imate dvoje i vise, treba skuhat, pospremit itd. Dobro vi to hendlate 🫶

Imaš se pravo žaliti, nije jednostavno. 
     svi smo to prošli i znam o čemu pričaš, manjak vremena za išta, nekad s troje bude kao s 1, a nekad s jednim bude kao da ih imaš 10. Al izgurat ćemo jel da 😄😄😘😘

Rose.
    22. Studeni 2023. 17:38

DaMa_21

Nama su noci katastrofa, pretpostavljam regresija s 8mj zbog motorike i svega sto usvaja. Preko dana ima savrsen ritam - 2 spavanja po 1-2h, najcesce prvo spavanje 2h i drugo spavanje 1h, wake window 3-3,5h. Ali po noci ne soava duze od 2h u komadu, cesto i manje od toga, a svako malo bude budna po sat, dva ili tru komadu usred noci i to me ubija.
    Od novosti nema nesto previse, pocela je polako raditi korake uz namjestaj i intenzivnije brblja. Nadam se da ce mali prestat usvajat nove stvari da se bapokon naspavamo.
    Sto se tice menge, dobila sam ju ovaj mjesec iako iskljucivo dojim od kad sam rodila, a ona i dalje ne jede nista osim mog mlijeka.

Marija, sretno 😊🤞

Baš vas je spičila regresija pošteno 😏 ova budnost po noći od 2-3 sata je ajme. Nadam se da će vam proći sto prije i da ćeš se naspavati konacno 🤞🏻
    Nisam kom sto se tiče menge jer ne dojim trenutno, al s prvih dvoje uz isključivo dojenje koliko se sjećam sam dobila prvi put nakon 6. Mj, a drugi nakon 4.mj. 
    Jeste pričali opet s ped o dohrani? Ima li kakvih novosti? 

• regica123
    22. Studeni 2023. 18:45

Mi isto prijavljujemo neprospavane noci i budjenje svako 2.5-3h! Ne znam sta se dogadja, ali jedva stojim na nogama jer kad se probudi ne zeli zaspat nakon sta pojede nego se krene vrtit po krevetu i igrat s dudom i gurat nogama o resetke kreveta, zaspe tek nakon sat ipo i onda se opet probudi za 2.5h. Luda sam od uspavljivanja. Sta je najgore i po danu slabo spava, 2x po 45min, ne stignem se okrenit. I dalje puzi vojicki, doduse dize se tu i tamo u cetveronozni, ali to je sve slicno kao i prije tj dana. Slogove bas govori na dane, nekad cijeli dan nista, a nekad cijeli dan brblja nesto.
    Svakako, bas smo umorni, nadam se da ce ovaj period budjenja nocu brzo zavrsit i da ce se vratit onaj kad je spavala 5-6 sati u komadu, pojela i zaspala 😩
    Marija ne znam kako je imati 2 djeteta, ali imam prijateljice koje kazu da im je s 2 djeteta lakse nego kad su tek rodile prvo 🤷🏻‍♀️ sad je li to jer su se vec navikle,tj jer su se uhodale, tko zna. Moja mama nas je 4 rodila i kaze da sve ovisi kakva je beba, 2 od nas su bile super, 2 grozne. Kaze da joj je s najmladjom sestrom jos bilo najlakse iako je kuci imala 4 djece, jednostavno nije bila zahtjevna beba. Sve to ovisi

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• DaMa_21
    22. Studeni 2023. 20:48

Rose.

DaMa_21

Marija, sretno 😊🤞

Baš vas je spičila regresija pošteno 😏 ova budnost po noći od 2-3 sata je ajme. Nadam se da će vam proći sto prije i da ćeš se naspavati konacno 🤞🏻
    Nisam kom sto se tiče menge jer ne dojim trenutno, al s prvih dvoje uz isključivo dojenje koliko se sjećam sam dobila prvi put nakon 6. Mj, a drugi nakon 4.mj.

Ici cemo na obradu da vidimo ima li problema sa senzornom integracijom jer sve upicuje na to i krenut cemo paralelno na terapijsko hranjenje.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• EvaEva
    22. Studeni 2023. 21:46

DaMa_21

Rose.

DaMa_21

Marija, sretno 😊🤞

Ici cemo na obradu da vidimo ima li problema sa senzornom integracijom jer sve upicuje na to i krenut cemo paralelno na terapijsko hranjenje.

Dama 21, molim za informacije. 
    Moja mala je isto skoro 8 mj. i skoro ništa još ne jede. Slabije i napreduje uz to, doji i ne želi ništa drugo.
    Na kakvu ćete obradu ići, gdje... Molim što više informacija jer moram nešto poduzimati

👰34,
    🤵37,
    2 x vanmaternička,
    3/2022 - 1. IVF, ET 2 blastociste-biokemijska, 3 blastociste smrznute
    FET prirodni 13.7. 2 blastociste 👉 beta 25.7. 🤞🤞🤞 8.dpt - plus ko kuća 😂, 12. dpt beta 508👌, 15. dpt beta 2457
    8.8. UZV ❤️ i manji hematom
    Termin 2.4. I gestacijski dijabetes...

• DaMa_21
    22. Studeni 2023. 22:23

EvaEva

DaMa_21

Rose.

DaMa_21

Marija, sretno 😊🤞

Dama 21, molim za informacije.
    Moja mala je isto skoro 8 mj. i skoro ništa još ne jede. Slabije i napreduje uz to, doji i ne želi ništa drugo.
    Na kakvu ćete obradu ići, gdje… Molim što više informacija jer moram nešto poduzimati

Sto se tice same obrade, ici cemo u Klaicevu, Vinogradsku ili Goljak na procjenu senzorne integracije jer kod nje sve upucuje na to.
    Ona ne moze uopce dotaknuti hranu, povracala je samo na miris hrane, u pocetku je plakala cim vidi hranu, cak je plakala ako bi sjedila s nama za stolom dok mi jedemo, a ispred nje ne bi bila hrana. Sada je bolje jer vise ne place, ali i dalje ne zeli ni dotaknuti hranu, a kamoli ju staviti u usta. Jedino sto zeli dotaknuti i stavlja u usta su keksi, znaci moraju biti cvrsti skroz i suhi, ali ih ne moze jesti jer su joj pretvrdi (ja joj radim kekse, ne dajem kupovne).
    Ali, uz to cemo krenuti s terapijskim hranjenjem i moja preporuka je da se javis tamo jer se preko upitnice dosta ceka. Ici cemo u Papillon, radni terapeut Dubravko Jurisic je specijaliziran bas za terapijako hranjenje i bavi se bebama i djecom koja odbijaju hranu (i ostalim poteskocama hranjenja). 

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• DaMa_21
    22. Studeni 2023. 22:24

Eva saljem odgovor u dva dijela jer je prvi komentar bio predugacak.

Jel tvoja mala moze dotaknuti hranu, kako reagira na hranu opcenito?

Nasla sam ovaj rad o povezanosti senzorike i hranjenja, moze biti koristan - Senzorna integracija kao preduvjet usvajanja vještine hranjenja https://repozitorij.erf.unizg.hr/islandora/object/erf:1352/datastream/PDF/download

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• EvaEva
    23. Studeni 2023. 10:32

DaMa_21

Eva saljem odgovor u dva dijela jer je prvi komentar bio predugacak.

Jel tvoja mala moze dotaknuti hranu, kako reagira na hranu opcenito?

Nasla sam ovaj rad o povezanosti senzorike i hranjenja, moze biti koristan -Senzorna integracija kao preduvjet usvajanja vještine hranjenja https://repozitorij.erf.unizg.hr/islandora/object/erf:1352/datastream/PDF/download

Kad smo krenuli s kašicama prvo nije htjela 15 dana ni otvorit usta, onda je čak pomalo i počela otvarati usta i jedno 15 dana sve gurala van jezikom. Onda je čak počela pomalo i jest, međutim sad neće ništa. Eventualno sama prinosi hranu ustima, kao po principu BLW i jedan zalogaj ima po 5 min u ustima.

Inače doji, nikad nije htjela ni bočicu niti išta drugo iako joj je falilo mlijeka. Mislim da i ne doji dovoljno učinkovito jer često moram izdajanjem povećavati količinu mlijeka. Tada jedno vrijeme ok napreduje i onda opet stane, pa opet kreće puno izdajanja...
    Alergična je na kravlje mlijeko i reagirala urtikarijama na neke namirnice kad je malo jela. 

Dala mi je pedica uputnicu za gastroenterologa za klaićevu, ne znam što očekivati. Moram je naručiti tek. Inače smo iz Osijeka. 
    Inače je motorički super napredna, bistra, nije imala grčeve, nekakva nezadovoljstva...
    Ima 7,5 mjeseci i 7,5 kg, a rođena sa skoro 4kg. 

👰34,
    🤵37,
    2 x vanmaternička,
    3/2022 - 1. IVF, ET 2 blastociste-biokemijska, 3 blastociste smrznute
    FET prirodni 13.7. 2 blastociste 👉 beta 25.7. 🤞🤞🤞 8.dpt - plus ko kuća 😂, 12. dpt beta 508👌, 15. dpt beta 2457
    8.8. UZV ❤️ i manji hematom
    Termin 2.4. I gestacijski dijabetes...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.