Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    23. Studeni 2023. 22:16

Akane

O bome, nitko ovdje ne spava 😂😂😂
    Marija, s prvim je najveća promjena, meni je tad bilo 3x gore nego sad 🤷
    Dama i Eva nadam se da će bebe brzo pohvatati i prihvatiti hranu.
    Rose držim fige da se viroza ne proširi. Malenoj bubanici brzi oporavak 🤗

Hvala Akane, zavrsili smo vcrs na inekciji, dobila je urtikariju po licu, vratu, usta otekla… ugl pregledala ju je dr, tipično virusno kaže. 
    A nadam se da će ostatak ekipe ostati zdrav. 😵‍💫

Rose.
    23. Studeni 2023. 22:19

Marija_94

Akane, da to se slazem, sve je novo promjeni se nacin zivota, ali je predivno 😊
    Mi obavile kontrolu, kaze da je prisutna blaza hipotonija kod reakcija uspravljanja, sve ostalo uredno. Trebamo na trbuhu poticati noge u polozaj u ravnini kukova za odizanje na koljena, dobili smo i dalje vjezbice. Pitala sam je za stopala, ona kaze da je sve okej.

Kako se tebi čine stopala? 
    Super da je ostalo uredno, popravit će se sve s vjezbicama. 

• regica123
    24. Studeni 2023. 01:15

Dama nadam se da ce strucnjaci pomoci 🤞🏻🤞🏻
    Rose jooj, drzite se, nadam se da ce sto prije proci 🙏🏻
    Akane i Marija, bas to, nekako i ja po pricama drugih cura vidim da im je s prvim djetetom bilo najteze, valjda je stvarno psihicki tesko prilagoditi se na nov nacin zivota, ne znas sta te ceka..jos ako beba ima grceve i vristi po cijeelu noc 😅 svakako, mislim da necu jos skoro drugo dijete, ali definitivno cu bar znati sto me ocekuje i nekako vec znam koje cu stvari drugacije itd. Jadne prve bebe 🙈
    Mi evo sutra idemo na vjezbice, stalno je dizemo u cetveronozni i super je dok joj mi drzimo trbuscic, ljulja se naprijed nazad i krene par koraka i onda se baci i nastavi po onom svom vojnickom stilu. Nadam se da se nije previse navikla na takvo puzanje 😞, ali nije vise ni blizu asimetricno, sada je skroz simetricno. Koliko je vasim bebama trebalo da iz vojnickog predju u pravo, cetveronozno puzanje?

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Rose.
    24. Studeni 2023. 10:30

regica123

Dama nadam se da ce strucnjaci pomoci 🤞🏻🤞🏻
    Rose jooj, drzite se, nadam se da ce sto prije proci 🙏🏻
    Akane i Marija, bas to, nekako i ja po pricama drugih cura vidim da im je s prvim djetetom bilo najteze, valjda je stvarno psihicki tesko prilagoditi se na nov nacin zivota, ne znas sta te ceka..jos ako beba ima grceve i vristi po cijeelu noc 😅 svakako, mislim da necu jos skoro drugo dijete, ali definitivno cu bar znati sto me ocekuje i nekako vec znam koje cu stvari drugacije itd. Jadne prve bebe 🙈
    Mi evo sutra idemo na vjezbice, stalno je dizemo u cetveronozni i super je dok joj mi drzimo trbuscic, ljulja se naprijed nazad i krene par koraka i onda se baci i nastavi po onom svom vojnickom stilu. Nadam se da se nije previse navikla na takvo puzanje 😞, ali nije vise ni blizu asimetricno, sada je skroz simetricno. Koliko je vasim bebama trebalo da iz vojnickog predju u pravo, cetveronozno puzanje?

Hvala ♥️ danas je bolje, noć je prošla bez temperature. 
    Oprosti ako sam zaboravila, kakav joj je oslonac na ruke kad je na trbuhu? Jel se odize uspravno da joj rukice stoje ravno? 
    Mi smo vježbali taj oslonac na ruke jer je zbog toga padao napred, slabije su mu, tačkanje dosta pomaze kod toga. Primiš je iza za kukove da su joj noge oko tvog struka i da jača rukice. Poslije kreneš s tackanjem, da hoda na rukicama. Nama je dosta trebalo za puzanje, i sad se brzo umori  pa i dalje vježbamo na tome. 

Rose.
    24. Studeni 2023. 10:34

Marija_94

Rose brzi oporavak vam zelim 🫶 meni se isto cine ok stopala, stalno vrti njima, nije da ih drzi u istom polozaju
    Regica123 haha jooj a mi pricamo da bi radila pola godine i krenuli na drugo, Boze pomozi 🙈 Za puzanje nisam mjerodavna, moja je pocela onako vojnicki polako, ali ni blizu da bi isla u cetveronozni, to cemo sad na vjezbicama raditi.

Hvala, super onda 👌🏻😘
    Ja dajem 👍🏻 za manju razliku, pogotovo između 1. i 2. djeteta , iz svog iskustva (18 mj)  pokazalo mi se odlično i nije bilo prestrašno 😄 a sad kad su veći, da ne govorim. Tako da go go girl 😄

• DaMa_21
    24. Studeni 2023. 11:19

Sto se tice puzanja, ne znam jer je nasa curka odmah krenula puzat normalno cetveronozno. Mislim da je i to individualno i ovisi o tome kad ce imati dovoljno jake ruke, noge, trup itd.

Mi i dalje planiramo malu razliku i vjerojatno cemo oko njenog prvog rodjendana raditi na novoj bebi 😁

Akane
    24. Studeni 2023. 12:23

Cure koje planirate drugu bebu, samo naprijed 🤞🤞🤞 moja dvojica velikih su taman 2g razlike. U startu je teško imat bebu i toddlera, ali kasnije su super, nerazdvojni - u dobrom i lošem snislu 🥴 malo se mlate, i stalno grintaju jedan na drugog, onda ih vidiš kako zajedno zaspu skupa u krevetu 🥰
    Mi smo danas bili na sistematskom, i malac ima 9700g 🙈
    Ali kaže sestra da nije debel, jer je dugačak (73) Motorika je super, sve tip top. Opet nas cijepili. 

anroL1
    24. Studeni 2023. 13:58

Pozdrav cure. Vec duze pratim grupu, posto je moja malecka proljetna beba, jučer napunila 6 mj. :) 
    Imam pitanje u vezi sa dohranom, točnije glutenom, nailazim na različita mišljenja, kada ste vi počeli davati gluten bebačima svojim? 🌼

Rose.
    24. Studeni 2023. 15:31

Akane

Cure koje planirate drugu bebu, samo naprijed 🤞🤞🤞 moja dvojica velikih su taman 2g razlike. U startu je teško imat bebu i toddlera, ali kasnije su super, nerazdvojni - u dobrom i lošem snislu 🥴 malo se mlate, i stalno grintaju jedan na drugog, onda ih vidiš kako zajedno zaspu skupa u krevetu 🥰
    Mi smo danas bili na sistematskom, i malac ima 9700g 🙈
    Ali kaže sestra da nije debel, jer je dugačak (73) Motorika je super, sve tip top. Opet nas cijepili.

A bome je pravi malac 😄😄 

Rose.
    24. Studeni 2023. 15:43

anroL1

Pozdrav cure. Vec duze pratim grupu, posto je moja malecka proljetna beba, jučer napunila 6 mj. :)
    Imam pitanje u vezi sa dohranom, točnije glutenom, nailazim na različita mišljenja, kada ste vi počeli davati gluten bebačima svojim? 🌼

ja iskreno nisam pratila da dajem odnosno ne dajem gluten,  postepeno uvodiš namirnicu po namirnicu i vidiš kako ti dijete reagira… doduše sad kad čitam negdje pise da se uvodi od 6.negdje od 8.mj… svakako sto god da uvodiš najbolje uvoditi postepeno, pa vidiš kako će joj odgovarati… koliko znam samo je štetan za osobe koje boluju od celijakalije… 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.