![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Nama su noci katastrofa, pretpostavljam regresija s 8mj zbog motorike i svega sto usvaja. Preko dana ima savrsen ritam - 2 spavanja po 1-2h, najcesce prvo spavanje 2h i drugo spavanje 1h, wake window 3-3,5h. Ali po noci ne soava duze od 2h u komadu, cesto i manje od toga, a svako malo bude budna po sat, dva ili tru komadu usred noci i to me ubija.
Od novosti nema nesto previse, pocela je polako raditi korake uz namjestaj i intenzivnije brblja. Nadam se da ce mali prestat usvajat nove stvari da se bapokon naspavamo.
Sto se tice menge, dobila sam ju ovaj mjesec iako iskljucivo dojim od kad sam rodila, a ona i dalje ne jede nista osim mog mlijeka.
Marija, sretno 😊🤞
Baš vas je spičila regresija pošteno 😏 ova budnost po noći od 2-3 sata je ajme. Nadam se da će vam proći sto prije i da ćeš se naspavati konacno 🤞🏻
Nisam kom sto se tiče menge jer ne dojim trenutno, al s prvih dvoje uz isključivo dojenje koliko se sjećam sam dobila prvi put nakon 6. Mj, a drugi nakon 4.mj.
Jeste pričali opet s ped o dohrani? Ima li kakvih novosti?
Ici cemo na obradu da vidimo ima li problema sa senzornom integracijom jer sve upicuje na to i krenut cemo paralelno na terapijsko hranjenje.
Sretno i da što prije nađete rijesenje 🤞🏻
Bubamaza i Regica, šaljem zagrljaj♥️
, kad napune 3 godine sve postaje lakše 🙈
Kod nas starija bolesna, temperatura svaka 4 sata, virus neki, svi iz grupe su bolesni.
Sad čekam kad će ostalih dvoje dobit. 🥵
Eva saljem odgovor u dva dijela jer je prvi komentar bio predugacak.
Jel tvoja mala moze dotaknuti hranu, kako reagira na hranu opcenito?
Nasla sam ovaj rad o povezanosti senzorike i hranjenja, moze biti koristan -Senzorna integracija kao preduvjet usvajanja vještine hranjenja https://repozitorij.erf.unizg.hr/islandora/object/erf:1352/datastream/PDF/download
Kad smo krenuli s kašicama prvo nije htjela 15 dana ni otvorit usta, onda je čak pomalo i počela otvarati usta i jedno 15 dana sve gurala van jezikom. Onda je čak počela pomalo i jest, međutim sad neće ništa. Eventualno sama prinosi hranu ustima, kao po principu BLW i jedan zalogaj ima po 5 min u ustima.
Inače doji, nikad nije htjela ni bočicu niti išta drugo iako joj je falilo mlijeka. Mislim da i ne doji dovoljno učinkovito jer često moram izdajanjem povećavati količinu mlijeka. Tada jedno vrijeme ok napreduje i onda opet stane, pa opet kreće puno izdajanja…
Alergična je na kravlje mlijeko i reagirala urtikarijama na neke namirnice kad je malo jela.
Dala mi je pedica uputnicu za gastroenterologa za klaićevu, ne znam što očekivati. Moram je naručiti tek. Inače smo iz Osijeka.
Inače je motorički super napredna, bistra, nije imala grčeve, nekakva nezadovoljstva…
Ima 7,5 mjeseci i 7,5 kg, a rođena sa skoro 4kg.
Cure kojima bebice imaju problema s dohranom, baš teško zvuči. Kao i dami, želim ti sto prije da otklonite problem i da počne papati kako treba ♥️
Eva, kod vas jebonda vjerojatno nesto drugo uzrok, ne zvuci mi kao senzorika 🤷♀️.
Ni moja mala nikad nije prihvatila bocicu ni dudu.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
O bome, nitko ovdje ne spava 😂😂😂
Marija, s prvim je najveća promjena, meni je tad bilo 3x gore nego sad 🤷
Dama i Eva nadam se da će bebe brzo pohvatati i prihvatiti hranu.
Rose držim fige da se viroza ne proširi. Malenoj bubanici brzi oporavak 🤗
O bome, nitko ovdje ne spava 😂😂😂
Marija, s prvim je najveća promjena, meni je tad bilo 3x gore nego sad 🤷
Dama i Eva nadam se da će bebe brzo pohvatati i prihvatiti hranu.
Rose držim fige da se viroza ne proširi. Malenoj bubanici brzi oporavak 🤗
Hvala Akane, zavrsili smo vcrs na inekciji, dobila je urtikariju po licu, vratu, usta otekla… ugl pregledala ju je dr, tipično virusno kaže.
A nadam se da će ostatak ekipe ostati zdrav. 😵💫
Akane, da to se slazem, sve je novo promjeni se nacin zivota, ali je predivno 😊
Mi obavile kontrolu, kaze da je prisutna blaza hipotonija kod reakcija uspravljanja, sve ostalo uredno. Trebamo na trbuhu poticati noge u polozaj u ravnini kukova za odizanje na koljena, dobili smo i dalje vjezbice. Pitala sam je za stopala, ona kaze da je sve okej.
Kako se tebi čine stopala?
Super da je ostalo uredno, popravit će se sve s vjezbicama.
Dama nadam se da ce strucnjaci pomoci 🤞🏻🤞🏻
Rose jooj, drzite se, nadam se da ce sto prije proci 🙏🏻
Akane i Marija, bas to, nekako i ja po pricama drugih cura vidim da im je s prvim djetetom bilo najteze, valjda je stvarno psihicki tesko prilagoditi se na nov nacin zivota, ne znas sta te ceka..jos ako beba ima grceve i vristi po cijeelu noc 😅 svakako, mislim da necu jos skoro drugo dijete, ali definitivno cu bar znati sto me ocekuje i nekako vec znam koje cu stvari drugacije itd. Jadne prve bebe 🙈
Mi evo sutra idemo na vjezbice, stalno je dizemo u cetveronozni i super je dok joj mi drzimo trbuscic, ljulja se naprijed nazad i krene par koraka i onda se baci i nastavi po onom svom vojnickom stilu. Nadam se da se nije previse navikla na takvo puzanje 😞, ali nije vise ni blizu asimetricno, sada je skroz simetricno. Koliko je vasim bebama trebalo da iz vojnickog predju u pravo, cetveronozno puzanje?
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Dama nadam se da ce strucnjaci pomoci 🤞🏻🤞🏻
Rose jooj, drzite se, nadam se da ce sto prije proci 🙏🏻
Akane i Marija, bas to, nekako i ja po pricama drugih cura vidim da im je s prvim djetetom bilo najteze, valjda je stvarno psihicki tesko prilagoditi se na nov nacin zivota, ne znas sta te ceka..jos ako beba ima grceve i vristi po cijeelu noc 😅 svakako, mislim da necu jos skoro drugo dijete, ali definitivno cu bar znati sto me ocekuje i nekako vec znam koje cu stvari drugacije itd. Jadne prve bebe 🙈
Mi evo sutra idemo na vjezbice, stalno je dizemo u cetveronozni i super je dok joj mi drzimo trbuscic, ljulja se naprijed nazad i krene par koraka i onda se baci i nastavi po onom svom vojnickom stilu. Nadam se da se nije previse navikla na takvo puzanje 😞, ali nije vise ni blizu asimetricno, sada je skroz simetricno. Koliko je vasim bebama trebalo da iz vojnickog predju u pravo, cetveronozno puzanje?
Hvala ♥️ danas je bolje, noć je prošla bez temperature.
Oprosti ako sam zaboravila, kakav joj je oslonac na ruke kad je na trbuhu? Jel se odize uspravno da joj rukice stoje ravno?
Mi smo vježbali taj oslonac na ruke jer je zbog toga padao napred, slabije su mu, tačkanje dosta pomaze kod toga. Primiš je iza za kukove da su joj noge oko tvog struka i da jača rukice. Poslije kreneš s tackanjem, da hoda na rukicama. Nama je dosta trebalo za puzanje, i sad se brzo umori pa i dalje vježbamo na tome.
Rose brzi oporavak vam zelim 🫶 meni se isto cine ok stopala, stalno vrti njima, nije da ih drzi u istom polozaju
Regica123 haha jooj a mi pricamo da bi radila pola godine i krenuli na drugo, Boze pomozi 🙈 Za puzanje nisam mjerodavna, moja je pocela onako vojnicki polako, ali ni blizu da bi isla u cetveronozni, to cemo sad na vjezbicama raditi.
Hvala, super onda 👌🏻😘
Ja dajem 👍🏻 za manju razliku, pogotovo između 1. i 2. djeteta , iz svog iskustva (18 mj) pokazalo mi se odlično i nije bilo prestrašno 😄 a sad kad su veći, da ne govorim. Tako da go go girl 😄
Sortiraj odgovore
Najstariji