Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DaMa_21
    06. Studeni 2023. 19:54

Moja je u istom tjednu se prvi put dignula na ispruzene ruke i postavila se na sve 4. Nekad savladaju odjednom vise vjestina :)

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• regica123
    06. Studeni 2023. 22:44

Rose. zvuci zeznuto :/ nadam se da cete se toga rijesiti sto prije!
    Marija ja recimo nisam primjetila da se moja digla na ispruzene ruke skroz, ali se snasla s puzanjem, gura se nogama i onda nekako rukama, pocela se sad evo i na koljena podizat ima 2 3 dana, ali nije to jos ono pravo puzanje. Danas je pocela govoriti pa pa pa, prvi put da je krenula izgovarati slogove. Ima uskoro 6mj korigirano pa smo skroz zadovoljni. Jedino, smjesno mi je sto se krene slucajno okretat na ledja i onda se izivcira i trudi se ne vratit se na ledja, cila puna snage se vrati nazad na trbuh 😅 tako da to vracanje na ledja ne znam hocu li ikad kod nje ugledat hahaha, bas ne voli bit na ledjima
    Urin je dosao sterilan 🙏🏻, ali sad zbog korone moramo cekat s cijepljenjem jos mj-2 😔

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

MiniGirl
    07. Studeni 2023. 08:58

Kad vidim sto sve vasi malci mogu malo se zabrinem. I dalje ne voli trbuh nikako, ali sad se naucila okrenut s njega na leđa tako da ju moram vraćat stalno. Bubamaza hvala na sugestiji, dižem ju sad u sjedeći položaj na pravilan način i vidim da joj to pomaže za razvoj puno. 
    Najvise mi iz tog sjedećeg želi dohvatit stvari koje su joj daleko pa se zna hitit na trbuh(slucajno) i uci nekako da je to isto normalan polozaj i da ne mora vristat kad je na njemu. Koje podloge koristite na podu za njih?

• DaMa_21
    07. Studeni 2023. 09:13

MiniGirl

Kad vidim sto sve vasi malci mogu malo se zabrinem. I dalje ne voli trbuh nikako, ali sad se naucila okrenut s njega na leđa tako da ju moram vraćat stalno. Bubamazahvala na sugestiji, dižem ju sad u sjedeći položaj na pravilan način i vidim da joj to pomaže za razvoj puno.
    Najvise mi iz tog sjedećeg želi dohvatit stvari koje su joj daleko pa se zna hitit na trbuh(slucajno) i uci nekako da je to isto normalan polozaj i da ne mora vristat kad je na njemu. Koje podloge koristite na podu za njih?

Tvoja malena je nosila remencice pa je i kasnije od nasih beba postala mobilna i normalno je da “kasnije” usvoji neke vjestine. 
    Treba samo zapamtiti da je svaka beba individualna te prati svoj tempo razvoja i da su razvojne norme unutar kojih se ocekuje neka vjestina jako siroke pa je normalno da se neke bebe posjednu sa 6, a neke sa 10 mjeseci.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• DaMa_21
    07. Studeni 2023. 10:19

Marija_94

Bubamaza🐞

Misls na onak "kobra"polozaj? Jel imate gym s visecim igrackama,da joj budu u razini ociju/povise glave? Da ju drzis potrbuske pored njega? Da dize ruke i vjezba taj oslonac ispred al i povise sebe (ocajno sam ovo objasnila) . Cim ona pivotira ,sad ce to. Doslovno bude preko noci

Da da, "kobra" polozaj. Imamo, probat cu. Evo danas sam ju podizala ispod pazuha pa brzo pustila i tako par puta da vidim dal ce se zadrzati i je na par sekundi

Probaj ju primiti za zdjelicu i dignuti ju tako za zdjelicu da se drzi s rukama na podlozi. Ruke trebaju biti ispruzene i nositi tezinu tijela. Mozes ju malo onda njihati naprijed nazad dok ju drzis za zdjelicu.
    Tako smo mi vjezbali nosenje tezine na rukama i kobra polozaj. 
    Mozes onda ako se drzi na ispruzenim rukama dok ti drzis zdjelicu (i noge samim time) spustifi zdjelicu skroz na pod da ju na taj nacin dovedes u kobra polozaj.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Rose.
    07. Studeni 2023. 11:34

Casmatino takoder. Ali bi ju cak možda mijenjala, kao da mi se sklize vise nego običan tatami, Btw ako netko zna gdje se može uzeti, javite. 
    Mini, potpisujem sve sto su ti cure rekle. 
    Ovako kako objašnjava dama za oslonac na ruke, tako smo mi sad zadnje vježbali. I bas je dosta negodovao u početku, sad mu super ide. Jučer se u dva navrata posjeo 🙈 bas smo happy. 
    I da, noćas je imao temp,  danas nema. Vidjet ćemo kako će dalje ići. 😏

Akane
    07. Studeni 2023. 14:50

Pozdrav!
    Rose ja sam tatami u decathlonu uzela. https://www.decathlon.hr/p/301412-14780_podloga-za-vjezbanje-za-djecu-tamnosiva.html?objectID=2491831&queryID=694cc7b4c98bc9aacd446bac99c9c4e4
    Doduše ove su baš za bebe, ja imam neke veće koje sam koristila za vježbanje. Mi koristimo i onu harmo-sklopivu podlogu iz ikee, super nam je za vježbice jer se dio može podignuti. https://www.ikea.com/hr/hr/p/plufsig-sklopiva-podloga-za-vjezbanje-plava-90552266/
    Moj se natukao batata, i odspavao skoro 2h u komadu, čak sam nešto i od posla obavila, al stalno sam išla gledat jel diše 😅 i noć nam se fino popravila 💪💪💪
    Samo mu je stolica tvrđa. Koliko vode vaši piju?
    Regica super za urin 🥳

• regica123
    07. Studeni 2023. 16:16

Definitivno se slazem s tvrdnjama da je svala beba za sebe i da svaka beba ima svoj tempo! Recimo, vecina ne voli biti na trbuhu, a moja samo i iskljucivo hoce na trbuhu i na ledjima jos uvijek zna izvijati ruku i nikako ne zeli na ledja, cak i kad je ja vracam se odupire 🤷🏻‍♀️ dok neke bebe svladaju okretanje s trbuha na ledja jako brzo jer vole bit na ledjima, moja ko zna hoce li ikad to svladati ili ce to samo preskociti. Idemo bas u fizijatrice u petak pa cu pitati trebam li je forsirati da je malo vise na ledjima...
    Akane sto se tice vode, bas smo komentirali bili tu temu... moja bas slabo vodu pije, samo mlijeko zeli... tu i tamo joj uspijem par ml nekako dat, nekad sama popije na casu (vecina zavrsi prolivena), a nekad na zlicu... na bocicu samo mice jezikom kad shvati da nije mlijeko

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

MiniGirl
    08. Studeni 2023. 10:14

Akane

Pozdrav!
    Rose ja sam tatami u decathlonu uzela. https://www.decathlon.hr/p/301412-14780_podloga-za-vjezbanje-za-djecu-tamnosiva.html?objectID=2491831&queryID=694cc7b4c98bc9aacd446bac99c9c4e4
    Doduše ove su baš za bebe, ja imam neke veće koje sam koristila za vježbanje. Mi koristimo i onu harmo-sklopivu podlogu iz ikee, super nam je za vježbice jer se dio može podignuti. https://www.ikea.com/hr/hr/p/plufsig-sklopiva-podloga-za-vjezbanje-plava-90552266/
    Moj se natukao batata, i odspavao skoro 2h u komadu, čak sam nešto i od posla obavila, al stalno sam išla gledat jel diše 😅 i noć nam se fino popravila 💪💪💪
    Regica super za urin 🥳

Mi smo jako slabi za pijenje. Par ml. Bas sam ja to nedavno pitala. Sto se stolice tiče moju otvaraju šljive, palenta, kvinoja i to nam je bilo super. 
    Hahahaha, da batat je zakon. Kad uvodim nesto novo i ne znam hoće li jest batat mi je uvijek rezerva.
    Bas cu pogledat sad te podloge iz dehatlona i ikee.

Rose.
    08. Studeni 2023. 10:57

Akane

Pozdrav!
    Regica super za urin 🥳

Hvala na linkovima! 😘 
    Bravo za noć i spavanje 👌🏻 
    Cca 2,5 dcl tekucine uglavnom čaja. 
    Od kad smo krenuli na dohranu stolica mu je tvrda, onako bas govance bude. Al ne muci ga koliko vidim, cca 2x dnevno kaka. 
    Još smo sad uveli željezo, mislila sam da će ga skroz zatvoriti, ali je za sada ok. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.