Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    01. Srpanj 2023. 15:07

Marija_94

Ja joj isto sa fizioloskom, ali samo da smuceke ocistim pa ih pokupim sa stapicem za usi, a kad je bas zacepljen sam isto cula da s aspiratorom i nastavak stavis na usisivac da sve potegne van, tako je bar moja sestra radila i dobro je bilo.
    Kakvi su vasi spavaci po noci? Moja je do par dana super spavala u komadu po 5, 6 sati. Sad mi se zna probuditi cesce i krace spava, a nista ju ne muci..

Usisavač spašava kod prehlada dok ne nauče sami puhati nos. 
    Ja sam se nećkala uzimati nosiboo za malca ili ne, ipak sam uzela i dosta smo ga koristili to kad je bio prehlađen, al definitivno bolje i jače izvuče usisavač i onaj običan nastavak zeleni iz dm-a. 
    Tako da po mom, vise od usisavača i tog aspiratora ne treba. Bacanje novaca. 
    Mi duze vrijeme spavamo cijelu noć, s tim da zadnjih dva tjedna ide spavati cca oko osam navečer i onda se probudi oko 5-6 za jesti, nekad prihvati samo dudu, a nekad mu napravim bocu. Kad je išao spavati kasnije onda bi izdržao do cca 8-9 ujutro. 
    Preko dana dva spavanja, prije podne i popodne, a nekad to bude 1 sat nekad 3. Ovisi. Imali smo nedavno fazu gdje se teze uspavljivao preko dana, i imao plitak san, pa je na svaki zvuk bilo buđenje. Zna se desit i sad nekad, kako koji dan, pa se borim po kući sa starijima da ga puste u tišini i na miru, ako ne odspava koliko treba onda nervoza i živčanoza, svi od reda onda napeti 😬🤣🤣 ugl veselo

Rose.
    01. Srpanj 2023. 15:08

Marija_94

Ja joj isto sa fizioloskom, ali samo da smuceke ocistim pa ih pokupim sa stapicem za usi, a kad je bas zacepljen sam isto cula da s aspiratorom i nastavak stavis na usisivac da sve potegne van, tako je bar moja sestra radila i dobro je bilo.
    Kakvi su vasi spavaci po noci? Moja je do par dana super spavala u komadu po 5, 6 sati. Sad mi se zna probuditi cesce i krace spava, a nista ju ne muci..

Jeste možda u skoku nekom ili? Vjerojatno je neka faza, Vratit će se na svoje sigurno

Rose.
    01. Srpanj 2023. 15:10

Vrtić smo dobili za prvih dvoje, sad su kroz sedmi mj inicijalni razgovori i onda od 1.9 kreće prilagodba. Nadam se da će proći sve kako treba i da će prihvatiti. 😬 😅

Akane
    01. Srpanj 2023. 17:16

Rose bravo za vrtić 🥳 nadam se da ćete proć bez previše suza i vrtićkih bolesti. 🤞🤞🤞
    Koliki su ti?
    Bravo za malca i prospavanu noć 🎉🎉🎉
    Moji su razlika 2g, imaju 7 i 9, ali su rođendani oba sad u srpnju s tjedan dana razlike. Pa sam im složila sad odmah iza škole dok se ekipa nije rasula po otocima i unutrašnjosti kod deda i baka. 

Rose.
    01. Srpanj 2023. 23:57

Akane

Rose bravo za vrtić 🥳 nadam se da ćete proć bez previše suza i vrtićkih bolesti. 🤞🤞🤞
    Koliki su ti?
    Bravo za malca i prospavanu noć 🎉🎉🎉
    Moji su razlika 2g, imaju 7 i 9, ali su rođendani oba sad u srpnju s tjedan dana razlike. Pa sam im složila sad odmah iza škole dok se ekipa nije rasula po otocima i unutrašnjosti kod deda i baka.

Hvala 😘 točno godina i pol razlike, 5,5 i 4 godine. 
    Ahaa aha ma odlično tako da 🥰

MiniGirl
    02. Srpanj 2023. 14:05

Rose.

MiniGirl

Marija mi smo u toj dobi cini mi se jos otkidali, ali sad skaricama rezem i to 1x tjedno i vec budu dugacki
    Ja sam probavala dok sam dojila pojest suhe sljive i ono sto mene otvara da se ona pokaka (ne mogu procjenit je li se zbog toga pokakala ili joj je jednostavno doslo).
    A sad se uglavnom nadam da ce se pokakat. Super savjet je ovo s kamilicom!
    Ja sam bas ovaj tjedan razmisljala da pogledam malo taj sportski dio i pokusam ga uvest u upotrebu na skroz ravno jer je lakse za putovati, manje mjesta zauzima.
    Iako, nama je kosara i dalje dobra jer smo sad zabice s remencicima pa mi stane sto se duzine tice.
    A sto se robice tice ima samo bodic na kratke rukave i carape (zbog remencica). Hlace joj ni jedne ne mogu navuc ali nama je jaaako vruce u stanu. Za noc ju pokrijem plahtom ili tankom dekicom (ovisi koliko se temp spusti) i to samo do pojasa.
    A mene zanima po kojim smjernicama planirate uvodit dohranu?

S prvih dvoje sam s navršenih 5,5 mj krenula prvo povrće, tikvica, mrkva, batat… nakon toga voće, jabuka, kruška… uvođenje postepeno, namirnicu po namirnicu kroz nekoliko dana. Nakon toga žitarice u kombinaciji s voćem. Sa 6,5-7 mj piletinu, teletinu u svakakvim kombinacijama. U početku jedan obrok onako prije podne, kasnije kad uvedem meso onda to bude za ručak. Mesno-povrtni. Oko 10 sati ujutro voće sa žitaricama. I onda kasnije večera. Nešto mliječno. Između je bilo dojenje. S obzirom da je sad mali na ad, krenut ću nešto prije, planiram s 4.5 mj. U početku sve blendano, kasnije gnjeceno s malim komadićima…

Spremila sam si ovo i puno hvala. Vidjet cemo.kako ce to ici.

Marija Ja sam dobila i trajala je duže nego sto mi je uobičajeno i prva dva dana je bila jaako obilna s tim da nisam imala nikakve bolove, sto mi je isto bilo neobicno.

• laleee
    02. Srpanj 2023. 14:21

Marija_94

Cure da vas pitam. Kakva je M nakon poroda kad dode, jel ista duzina ciklusa ili se moze promjeniti nesto? Jos nisam dobila, ali me zanima.

krvarenja poslije poroda mo je bilo skoro 2 tjedna, poslije toga prva trajala 10 dana i evo druga dosla nakon 2 tjedna opet,, nije mi jako obilno ni bolno kako je znalo biti prije trudnoce 

• laleee
    02. Srpanj 2023. 14:23

curke hvala, spricam mu fiziolosku i izvlacim aspiratorom danas sam cak prvi puta sa usisavacem 🤣
    inace sam sogorici znala rec da je luda sto je klincima to radila usisavacem hahahahah, a sad sam i ja pocela 🤷🤣🤣

Rose.
    03. Srpanj 2023. 08:13

Marija_94

Cure da vas pitam. Kakva je M nakon poroda kad dode, jel ista duzina ciklusa ili se moze promjeniti nesto? Jos nisam dobila, ali me zanima.

Moje dvi su prošle nakon poroda, jednake kao u prije 🤷🏼‍♀️

Rose.
    03. Srpanj 2023. 10:58

Marija_94

Rose.

Marija_94

Moje dvi su prošle nakon poroda, jednake kao u prije 🤷🏼‍♀️

Aham. I zanima me dal cu isto osjetit ko prije trudnoce da dolazi, tipa bolovi u donjem dijelu trbuha i krizima ili nema pravila?

Pa meni je ugl tako, onako bolovi predmenstrualni, s tim da ja nakon prvog poroda bas imam bezbolne menstruacije, puno bolje nego prije. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.