Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    13. Lipanj 2023. 02:16

Vitae

Rose.

Vitae

Rose na koliko ti se produžilo vrijeme hranjenja kad ste na 180?

Na 4 sata, prije je jeo 2,5-3 sata 150.

Suuper.

Nekad popodne između tog vremena mu dam ciku, ali to se toliko smanjilo da on to mislim vise iz neke navike cucla nego sto se “najede” 😅 tako da ne smatram to nekim obrokom, jer uvijek nakon cice još traži jesti

Akane
    13. Lipanj 2023. 10:40

Pozdrav!
    Ja sam mu isto vratila 2-3obroka po 60mL. Ostalo dojimo. Nije bio kakao dva dana nakon što sam mu smanjila. Tako da sam odlučila da ćemo ostat na kombinaciji. Moj odspava prvu turu po noći 5-6h u komadu. I prezadovoljna sam s tim, jer se u to vrijeme i ja nešto uspijem naspavati. 🥳🥳🥳 Za sve dobre bebice 🥰
    Mi smo isto u mraku, kad se budi oko 3-4 uštekam noćnu lampicu čisto da popapa. Ne mogu spavat na svjetlu nikako. Treba mi mrkli mrak. 
    Kakvi su vaši s kožom? 
    Moj se prvo cijeli isperutao, nakon što je to prošlo dobio je osip po cijeloj glavi od znoja pa kad dojim stavljam tetra pelenu između sebe i njega. Iako stvarno pazim da sam uvijek čista i oprana, od znoja je jadan cijeli osipan. Plus nam je krenula tjemenica 😮‍💨
    Ne znam što poduzeti osim redovitog umivanja kroz dan, i mazat ga uljem 🤷 

• Vitae
    13. Lipanj 2023. 10:59

Rose.

Vitae

Spavate li noću s upaljenom lampicom u sobi ili u mraku? Nama je patronažna savjetovala upaljenu lampicu i još uvijek to prakticiramo (beba 3 mjeseca) i pitam se dokad. Na internetima čitam o važnosti spavanja u mraku

Mi smo u mraku, kroz prozor nam malo dopire vanjska rasvjeta ali čisto onako da nije skroz mrkli mrak. Zašto vam je to savjetovala? Meni je bas teško spavati s lampicom, prvih možda tjedan-dva smo imali tako pa smo poslije gasili.
    Kako tvoj bebač spava, jel mu to potrebno ili si probala bez svjetla, ili je to zbog tebe da ga vidiš?

Savjetovala je zbog toga da ga vidimo. Nisam još ni jednom gasila lampicu pa da znam da li mu je potrebno, vjerujem da nije. Ja od umora zaspem i tako ali odmah večeras isprobavam bez. Spavao je ok dosad, 2 buđenja za hranjenje, prvo nakon 6-7 sati i drugo nakon 3-4 ali zadnje 2 noći sam primijetila teže usnivanje nakon hranjenja te buđenje skoro svakih sat nakon tog prvog dužeg sna, vrpoljenje, glasanje iz krevetića... sad smo u 14. Tjednu, možda je regresija sna? 

• Vitae
    13. Lipanj 2023. 11:04

Akane

Pozdrav!
    Ja sam mu isto vratila 2-3obroka po 60mL. Ostalo dojimo. Nije bio kakao dva dana nakon što sam mu smanjila. Tako da sam odlučila da ćemo ostat na kombinaciji. Moj odspava prvu turu po noći 5-6h u komadu. I prezadovoljna sam s tim, jer se u to vrijeme i ja nešto uspijem naspavati. 🥳🥳🥳 Za sve dobre bebice 🥰
    Mi smo isto u mraku, kad se budi oko 3-4 uštekam noćnu lampicu čisto da popapa. Ne mogu spavat na svjetlu nikako. Treba mi mrkli mrak.
    Kakvi su vaši s kožom?
    Moj se prvo cijeli isperutao, nakon što je to prošlo dobio je osip po cijeloj glavi od znoja pa kad dojim stavljam tetra pelenu između sebe i njega. Iako stvarno pazim da sam uvijek čista i oprana, od znoja je jadan cijeli osipan. Plus nam je krenula tjemenica 😮‍💨

Moj je imao tjemenicu, tretirali smo mustela pjenicom. Neki dan sam primijetila da mu se malo vratila iza uha pa sam odmah intervenirala mustelom i otišlo je. 
    Inače ima crvene pregibe ispod vrata od znoja, kupam svaki dan, sušim i mažem kremicom.. Ima malo i prištića po licu od znoja i radim isto tako kao ti 

Rose.
    13. Lipanj 2023. 12:44

Akane

Pozdrav!
    Kakvi su vaši s kožom?

Mi smo isto imali malo problema s kakanjem, ali se reguliralo, dam mu uglavnom svaki dan waya probiotik, bili smo i nekih tjedan i pol na novalac IT-u za zatvor ali mu nije odgovarao,msl kako je onda svaki dan jednom-dva puta, ali je bio nervozan nekako i često tražio jesti, a nismo bili u nekom skoku, pa smo se vratili na običan novalac1 i sad kaka jednom dnevno, nekad se desi da jedan dan preskoči, al onda drugi dan obavi. 
    Sto se tiče koze, ono u početku klasično čišćenje crvenilo, poslije se smirilo. Tjemenicu rješavamo običnim baby uljem i cesljicem i peremo Mustelom za tjemenicu. Dosta se maknulo, malo još po čelu ima. Ne znam sto bi mu mogla mazati za to crvenilo od znoja, jesi pitala ped? 

Rose.
    13. Lipanj 2023. 12:47

Bubamaza🐞

Pozdrav svima…drago mi je da ste sve dobro i da imate mirne bebice. Akane i Rose,ove trece bebe bas nemaju izbora 🤭
    Ja samo dojim,ovih dana intezivno.*ako imam obaveza muz da bocu,ne izdajam 😁 Kakao je na 7 dana i dulje,nakon Bowen terapije smo dosli na 2, 3 dana max nekad,a bude i 2 puta dnevno. Spavamo s difuzirom koji svijetli. Losa navika i realno nema potrebe za tim. Al eto 🙈
    Idemo kod fizijatra na pregled u kolovozu (ped ga je poslala zbog gledanja preko ramena,uvijek je glavicom isao u jednu stranu,al to smo skroz korigirali vrlo brzo)do tada idemo jednom tjedno privatno na vjezbice. Odlucila sam se na svoju ruku kao nekakvu relaksaciju i obavezu da imamo 🤗 malo handlinga i istezanja uvijek dobro dode.

Da su mi prvo dvoje bili ovakvi, imala bi ih još 10🫣😜 
    Bravo za dojenje 🫶🏻i  super za kakanje da ste vratili u normalu. 
    Bas lijepo za vjezbice i da ste krenuli privatno na svoju tuku, vjerujem da će to sve biti u redu kod fizijatra😘 nama su sakice bolje, većinu vremena ih drži otvorenima, nije krut u tijelu, mislim da neće biti potrebe za daljnjim pretragama fizijatra, ali ako pedijatrica kaže da treba, obavit ćemo to svakako. 

Rose.
    13. Lipanj 2023. 12:50

Akane

Pozdrav!
    Kakvi su vaši s kožom?

A možda mu ulje to smeta? Ne znam, sad kad su vrućine i znoj, možda ta kombinacija nije najbolja? Da se konzultiraš s ped pa probate s la roche lipikar baume ap+m?

Rose.
    13. Lipanj 2023. 14:14

Marija_94

Kod nas ista stvar s kozom i tjemenicom, koristim kupku i kremu mustela, a za tjemenicu bademovo ulje pa iscetkam. Cure vi ih kupate svaki dan? Ja 2 puta tjedno, jel to premalo, posto je sve toplije vani?

Ja sam nemajka 🫣 jednom tjedno, ovo ostalo ga prebrisem mokrom krpicom oko vrata i pregibe
    Al sad ću Počet češće zbog vrućina 😅

Rose.
    13. Lipanj 2023. 14:15

Stariji se kupaju ili tuširaju svaki drugi dan, i to je cijela kupaona šou… nemam snage 🫣

MiniGirl
    13. Lipanj 2023. 14:57

Ciao cure! 
    Hvala na savjetu Rose. Isla sam citati zimske bebe i nasla sam pa cu je pitati kako bude islo dalje. Evo tek danas su mi stigli remencici prave velicine tako da cemo ovaj tjedan opet do Lovrana na stavljanje.
    Sto se ticee koze meni je malena prvih mjesec dana imala akne koja bi izbila i isti dan prosla, imali smo i taj osip od znoja po licu i to uglavnom na mjestu gdje je bila naslonjena na ruku/tetru.. Umivala sam je samo.vodom i kako se sad vise ne nosa da je priljepljenja uz nesto proslo je samo od sebe. Za tjemenicu sam mislila da smo je izbjegli, ali nismoo i sad se moram time pozabaviti. 
    Kupamo ju 2x tjedno uglavnom. 
    Rose super za sakice!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.