Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    23. Lipanj 2023. 09:51

anaVi90

Hej cure :)
    Jel se topite na ovim vrućinama? 🥵
    Minigirl ja nisam baš upoznata za što su remenčići, ali držim vam fige da ih se što prije riješite.
    Mi smo imali na punih mjesec dana, cijela dva dana "skok u razvoju", ne spavanje ni po danu ni po noći, na cici svako malo, plakanje, nervoza…uf. Ali evo, izdržali smo.
    Jel dajete vi bebama malo vode da piju?
    Od struke su mi svi rekli da nema potrebe, a ovi doma mi svi kažu da mu dam malo jer je jako vruće.

I ja slušam i slušala sam za vodu prije, da dam ovo ono… po mišljenju većine novijih pedijatara i struke, do 6 mjeseci im ne treba voda, bilo da su dojena ili na ad. 
    Po mome misljenju, kad je dijete na cici ili kombinaciji, ne treba, jer mlijeko je na početku podoja rjeđe i tu se dijete “napije”, ostatak mlijeka je masniji gdje se napapa. 
    Sto se tiče davanja vode djetetu koje je na ad, tu ne znam sto bih rekla, iako kažu da ne treba, ja ću vidjeti sad preko ljeta ako bude češće tražio bocu, pokusat mu ponudit, ali ništa pretjerano, možda čak i na žličicu. 
    Svakako bebi od mjesec dana nebih davala ništa osim mm ili ad jer sve ostalo ispire taj njihov zaštitni sloj na crijevima. A i oni u toj dobi nisu “uobroceni” pa ih voda samo može prevariti. 

Akane
    23. Lipanj 2023. 16:25

Ej ženskeee 😄
    Rose, ja se isto ubrajam u ljetomrsce 😂 živcira me vrućina,  znojenje, djeca koja nisu u školi nego doma mamaću cijeli dan😏
    Me sekiraj se oko dojenja, imaš troje djece, bitnije je da si ti rasterećena koliko god se da i da djeca imaju opušteniju mamu, a dojenje je samo tehnikalija. Ja bi isto na dane najrađe otpisala dojenje 😅 
    Minigirl suoer da se navikla na remenčiće, nekako je to teže roditeljima nego bebi. Neka to odradi da kasnije nema problema. Moja prijateljica iz srednje provela je skoro 2godine u krevetu i prošla gro operacija s 22g, jer se time nisu pozabavili kad je bila beba. Samo imaj na umu da radiš najbolje za nju i to je to. 🤗
    Voda bebama ne, tek kad krene dohrana. Logika je neka da ih to zavara da su siti, pa ne popapaju mlijeka... moji su sva trojica ljetne bebe, i nijednom nisam davala.
    Mi smo imali skokić početkom tjedna, i baš se vidi kao da se upalio prekidač, puno je aktivniji, gleda, smješi se, guguće 🥰🥰🥰 postao je prava bucasta bebica 🤩

Akane
    26. Lipanj 2023. 10:42

Marija, ja mu režem barem 1x tjedno, jer već ima lijepe čvrste noktiće. Isto mi bude izgreban ako ne obavimo manikuru 😄
    Mi nismo kakali već 5 dana 🥴 ne znam što napravit. Dečko se inače ne žali, normalno papa i sve. Ali čudno mi. Imate kakav savjet?
    Pitanje 2, kako ih oblačite sad po ovim vrućinama? Dugi/kratki rukav? Nogice gole ili čarape/hlačice?
    Pitanje 3, do kad su u košari? Meni sportski dio u kolicima ide skroz u ravno, pa nekako računam da bi se uskoro mogli prebaciti 🤔 košara će nam uskoro biti premala 

Rose.
    26. Lipanj 2023. 11:17

Marija_94

Cure kad ste rezale noktice bebama? Moja je sva zgrebana po licu kak se stalno s rukicama dira po licu, probala sam odrezati, ali su jako mekani pa se uvijaju.. 🤷🏼‍♀️

Ja bi ih “otkinula” nezz kako bolje da opišem, onako svojim noktom “nacmem” i samo ga ogulim s vrha 😅😅😅 sad sam ih tek počela rezati kad su očvrsnuli. 

Rose.
    26. Lipanj 2023. 11:23

Akane

Marija, ja mu režem barem 1x tjedno, jer već ima lijepe čvrste noktiće. Isto mi bude izgreban ako ne obavimo manikuru 😄
    Mi nismo kakali već 5 dana 🥴 ne znam što napravit. Dečko se inače ne žali, normalno papa i sve. Ali čudno mi. Imate kakav savjet?
    Pitanje 2, kako ih oblačite sad po ovim vrućinama? Dugi/kratki rukav? Nogice gole ili čarape/hlačice?
    Pitanje 3, do kad su u košari? Meni sportski dio u kolicima ide skroz u ravno, pa nekako računam da bi se uskoro mogli prebaciti 🤔 košara će nam uskoro biti premala

Wayu ili neki drugi probiotik? Nama je to pomagalo. dojene bebe po mojoj ped mogu i do 7 dana bez kakanja, ako ga ne muci ništa, ne brini. 
    Dugi rukav za noć, tj noćas je prvu noć spavao u kratkom rukavu +hlačice i carapice. Ali ga ja pokrijem još tankim poplonom od struka na dole i ne buni se, spava tako. 
    Preko dana je u kratkom bodiju ili kratkom kombinezonu, bez carapica. 
    Mi smo sad u košari još uvijek, ali mu je na knap. Kroz mjesec dana mu planiram staviti sportski dio i spustiti ga. 
    Doduše mi smo stariji, ali ako ti ide u nulti položaj, zašto ne. 

Rose.
    26. Lipanj 2023. 11:25

I mi moramo povećati kindac, imamo cutie cloud, najmanji dio ide kao do 6mj, ali nam je malen, lupa sa svih strana u njega, a s tim da nije “velika” beba, nego prosječna 😂 ne znam kako su oni to mislili da je do 6mj taj dio, no dobro. Valjda će nam stati, nisam računala da ćemo tako brzo morat proširivati. 🫣

Rose.
    26. Lipanj 2023. 11:30

Akane

Ej ženskeee 😄
    Rose, ja se isto ubrajam u ljetomrsce 😂 živcira me vrućina, znojenje, djeca koja nisu u školi nego doma mamaću cijeli dan😏
    Me sekiraj se oko dojenja, imaš troje djece, bitnije je da si ti rasterećena koliko god se da i da djeca imaju opušteniju mamu, a dojenje je samo tehnikalija. Ja bi isto na dane najrađe otpisala dojenje 😅
    Minigirl suoer da se navikla na remenčiće, nekako je to teže roditeljima nego bebi. Neka to odradi da kasnije nema problema. Moja prijateljica iz srednje provela je skoro 2godine u krevetu i prošla gro operacija s 22g, jer se time nisu pozabavili kad je bila beba. Samo imaj na umu da radiš najbolje za nju i to je to. 🤗
    Voda bebama ne, tek kad krene dohrana. Logika je neka da ih to zavara da su siti, pa ne popapaju mlijeka… moji su sva trojica ljetne bebe, i nijednom nisam davala.
    Mi smo imali skokić početkom tjedna, i baš se vidi kao da se upalio prekidač, puno je aktivniji, gleda, smješi se, guguće 🥰🥰🥰 postao je prava bucasta bebica 🤩

Ovo osvježenje ovih dana mi je dobro došlo 😂 
    Ništa mi ne pričaj, moji su doma samnom cijelo vrijeme, od rođenja kako bi se reklo 😂 sad na jesen tek kreću u vrtić prvi put. Mislim da će mi šok bit nakon pet godina da ih nema ujutro kući. 🫣🫣🫣 
    Bas se ne sekiram, puno puno lakše mi je ovako, i za organizaciju i sve ostalo. To je to od mene što se tiče dojenja, ne planiramo više djece 😄 
    Bravo za pravu bucastu bebu 😄 bas se vidi na njima promjena iz dana u dan, nevjerojatno. 

Akane
    26. Lipanj 2023. 12:07

Uglavnom dojimo, dajem mu 2x po 60ml adaptirano. Zvala sam patronažu ujutro i kaže par žličica slatkog čaja od kamilice i za par sati će se usrat 😅 i složila mu, i evo maloprije se iskakao od-do 😂 trbuh mu je duplo manji. 
    Dakle sportski dio oko 4mj 👍
    Rose brzo ćeš doći k sebi od tog prvotnog šoka 😂
    Meni su od jeseni oboje u školi 🫣

Rose.
    26. Lipanj 2023. 12:23

Akane

Uglavnom dojimo, dajem mu 2x po 60ml adaptirano. Zvala sam patronažu ujutro i kaže par žličica slatkog čaja od kamilice i za par sati će se usrat 😅 i složila mu, i evo maloprije se iskakao od-do 😂 trbuh mu je duplo manji.
    Dakle sportski dio oko 4mj 👍
    Rose brzo ćeš doći k sebi od tog prvotnog šoka 😂
    Meni su od jeseni oboje u školi 🫣

Ajde bravooo… zašto sam ja mislila da kamilica zatvara 🫣🫣 svasta. Ne znam di mi je glava. 
    Vjerujem da hoću 😂 
    Hjoooj dva školarca, izazovno je i to vjerujem 😳🤣🤣 Drž se! 😃

MiniGirl
    26. Lipanj 2023. 14:14

Marija mi smo u toj dobi cini mi se jos otkidali, ali sad skaricama rezem i to 1x tjedno i vec budu dugacki
    Ja sam probavala dok sam dojila pojest suhe sljive i ono sto mene otvara da se ona pokaka (ne mogu procjenit je li se zbog toga pokakala ili joj je jednostavno doslo).
    A sad se uglavnom nadam da ce se pokakat. Super savjet je ovo s kamilicom!
    Ja sam bas ovaj tjedan razmisljala da pogledam malo taj sportski dio i pokusam ga uvest u upotrebu na skroz ravno jer je lakse za putovati, manje mjesta zauzima.
    Iako, nama je kosara i dalje dobra jer smo sad zabice s remencicima pa mi stane sto se duzine tice.
    A sto se robice tice ima samo bodic na kratke rukave i carape (zbog remencica). Hlace joj ni jedne ne mogu navuc ali nama je jaaako vruce u stanu. Za noc ju pokrijem plahtom ili tankom dekicom (ovisi koliko se temp spusti) i to samo do pojasa.
    A mene zanima po kojim smjernicama planirate uvodit dohranu? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.