Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniGirl
    09. Srpanj 2023. 23:03

Akane

Hej hej!
    Kako ste, žene?
    Mini bit će to s vježbama sve super 🤗
    Mi u ponedjeljak imamo sistematski, malac je dosta narastao, baš je velika beba. I pričljiv i nasmijan 🥰 za kukove su nam samo rekli da će nam javit termin 🥴 sad će 2mj, ne znam što su tako duge liste čekanja, a kao sve manje djece 🤨
    Za srednjeg sina sam imala dogovoren pregled u travnju na nefrologiji, odgodili su mi termin 6x, zadnje taj dan ujutro, dva sata prije nego smo trebali doć. Na neonatologiji u rodilištu nema doktora, dolazi dedo od 80g tamo pregledavat bebe. Užas kako su nam rastjerali doktore.
    Kumče dobio upalu grla, nema antibiotika, običnog Sumameda nema 🫣 jadan je kurio 40°C 4 dana, dok mu konačno nisu dali neki makedonski, kojemu treba neko vrijeme da počne djelovati. U 2023, ej! 😮‍💨

Čitam i ne mogu vjerovati da je bas tako lose s listama cekanja. 
    A za antibiotike znam da je nedostajalo amoksicilina, sad nema ni sumameda??? Krasno. 
    Evo mi smo danas umocili noge u more i mislim da nam je prehladno :)

MiniGirl
    10. Srpanj 2023. 15:08

Evo mene opet s pitanjima. Dakle za roditeljski dopust, trebam li ja poslodavcu slat obavijest da ja mislim ostati jos doma i postoji li neki sluzbeni papir za to ili posaljem obicni e-mail? 

• laleee
    11. Srpanj 2023. 00:43

MiniGirl

Evo mene opet s pitanjima. Dakle za roditeljski dopust, trebam li ja poslodavcu slat obavijest da ja mislim ostati jos doma i postoji li neki sluzbeni papir za to ili posaljem obicni e-mail?

nista nema poslodavac s tim, to se u HZZOu produzuje gdje si i otvorila porodiljni 

Rose.
    11. Srpanj 2023. 07:05

Marija_94

Malo prije sam curicu uspavala, a isle smo u krevet u 8..ja ne znam sto je to bilo, znaci normalno je cicala i obicno je vec snena, ali sad budna ko da je sudnji dan i nakon nekog vremena takav plac panicni to jos nisam dozivjela, opisala bi ko da se boji neceg i nikako ju smiriti, u to vrijeme je tri puta kakala i uspjela sam ju nekako smiriti na rukama, spustila ju i zaspala je. To mi se prvi put dogodilo da tak reagira..

Meni zvuci na grcice, pretpostavljam da su je crijevca mučila, pogotovo zbog kakanja… 😏 
    Nek se ne ponavlja vise 🙏🏼

MiniGirl
    11. Srpanj 2023. 07:33

Hvala vam!
    Marija ne znam sto je bilo, možda kakanje. Znam da se moja probudi kad mora obaviti veliku nuždu. Kazu da naucis razlikovati plac, ali ja to nis ne kuzim. Ponekad mi pocne plakati i uđe u petlju (ja to tako zovem). Ne moze se smirit nikako. Ne znam postoji li naziv za to i neki trik kako ju smirit jer to bas bude tesko za slusat. Zao mi ju je.

Rose.
    11. Srpanj 2023. 11:44

Mi smo imali temperaturu dan i pol i nos nam je dosta zastopan i balav. Prve dvi noći mu je smetalo dok je spavao pa se često budio, pa smo izvlačili i spricali… sad tokom dana tri puta izvlačimo i inhaliramo se i u dogovoru s ped kapamo tobrex kapi. Okreće glavu, lamata lijevo desno i place kad izvlačimo i bas mi ga zao ali nema druge 😏😏 

Rose.
    11. Srpanj 2023. 14:28

Marija_94

Rose.

Mi smo imali temperaturu dan i pol i nos nam je dosta zastopan i balav. Prve dvi noći mu je smetalo dok je spavao pa se često budio, pa smo izvlačili i spricali… sad tokom dana tri puta izvlačimo i inhaliramo se i u dogovoru s ped kapamo tobrex kapi. Okreće glavu, lamata lijevo desno i place kad izvlačimo i bas mi ga zao ali nema druge 😏😏

Ajoj, neka se cim prije oporavi. 🙏❤️
    Uh mogu misliti, moja lamata kad joj cistim s stapicima smuceke, sigurno im nije ugodno ali mora se da im bude lakse

Hvala ♥️
    A da, puno lakše, samo da se ne otegne dugo 😏

Akane
    11. Srpanj 2023. 17:54

Rose ozdravite brzo 🤗
    Marija moj zna tako kad papa, pa ga krene nešto frkat u crijevima, cijeli nered bude dok se ne isprdi. Realno i nama zna bit ful bolno kad nas tjera na wc, pa me ne čudi da i njih jadne zna tako zaboliti. Ne ponovilo se!
    Mi inače nismo kakali već 13 dana, da je to kao sve ok za dojenu djecu 🤷 ni kamilica ne pali ovaj put 🫣
    Prdi i kaže doktorica da je to sve ok. 
    Malac ima 6150g, dohranu mu više ne dajem, ili mu tata uvali 60mL ako krene dramit dok mene nema. Dug 60cm, tako da je već pravi bokun bebe. I ima malo još taj iskrivljen vrat, pa ćemo morat malo ozbiljnije primjenjivati babyhandling da nas ne upute fizijatru. Dr kaže da nije neka drama, da će se ispravit samo. 
    Ja sam se inače skroz nekako ulijenila zadnjih par dana i niš mi se neda nego samo oko njega, i nije me briga za ništa drugo 😅 veliki su kod bake i dede u Međimurju 😎 
    Kako vi podnosite vrućine?

Rose.
    12. Srpanj 2023. 14:22

Hvala Akane. 🫶🏻
    Nadam se da ćete se pokakati uskoro, vjerujem da ti 13 dana u glavi izgleda 😳 al dojen je, pa je drugačije. 
    Pravi bebonja bravo 🎉
    Briga te odmaraj i ljenčari dokle je baka servis u funkciji, sto bi trebala drugo 😄😄 
    Vrućine podnosimo pod klimom doma, i eventualno sa starijima na moru kad moja mama moze pričuvati najmanjeg. U vrtu smo ujutro dok je podnošljivo i tek nacecer. 
    A preko dana kad smo doma, Drž nedaj. Najgore sjest u auto i pokrenut se u trgovinu il negdje. Dok rashladim auto, potrpam svih troje, obavimo ducan, dođemo doma, umrem al dobro 🤣🤣 brzo će jesen. Tješim se. 

Rose.
    14. Srpanj 2023. 18:02

Cure kako ste? Jeste žive? Kako bebice? 
    Mi smo malo počeli s dohranom, opuštenija sam sad s 3. pa smo krenuli prije na preporuku pedijatrice. Inače bi čekala barem 5.5 mj kao i s prethodnih dvoje. Malac je odusevljen, za sada smo uveli mrkvicu, tikvicu, jabuku, rižine i kukuruzne. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.