Rose ma drago mi je ako sam te nasmijala. Imam opet pitanje. Je li se vase bebe vole pokakat u autu? XD
Onako taman krenete i evo je.Trenutno se vozimo prema doktoru i uzivam u miomirisima.
Naravno da da, to je već pod normalno.
Na uzv kukova došli pokakani do leđa 😂😂😂
Rose ma drago mi je ako sam te nasmijala. Imam opet pitanje. Je li se vase bebe vole pokakat u autu? XD
Onako taman krenete i evo je.Trenutno se vozimo prema doktoru i uzivam u miomirisima.
Je li? Razmisljala.sam da ih mozda taj skvrceni polozaj u jaju dodatno potakne. Mi smo danas nadmasili sami sebe. Pokakali se do doktora u autu i ponovno u autu za doma. A inace kaka jednom u 2 dana
Je li? Razmisljala.sam da ih mozda taj skvrceni polozaj u jaju dodatno potakne. Mi smo danas nadmasili sami sebe. Pokakali se do doktora u autu i ponovno u autu za doma. A inace kaka jednom u 2 dana
A ne znam je li do toga, sve je moguće. Bolje da kakaju nego da ih zatvori. 😃
Hej cure :)
Jel se topite na ovim vrućinama? 🥵
Minigirl ja nisam baš upoznata za što su remenčići, ali držim vam fige da ih se što prije riješite.
Mi smo imali na punih mjesec dana, cijela dva dana "skok u razvoju", ne spavanje ni po danu ni po noći, na cici svako malo, plakanje, nervoza...uf. Ali evo, izdržali smo.
Jel dajete vi bebama malo vode da piju?
Od struke su mi svi rekli da nema potrebe, a ovi doma mi svi kažu da mu dam malo jer je jako vruće.
Kukovi se nisu dovoljno razvili pa se beba stavlja u određen polozaj remencicima kako bi se potaknuo pravilan razvoj zgloba. :)
Ja nisam za sad davala vode.
Nemam u planu davati osim ako bude imala tvrdu stolicu ili neki konkretan razlog zbog kojeg bi joj dala u konzultaciji s pedijatricom.
Znam da neki daju, ali ako je beba bas jako mala mjesec-dva konzultirala bih se s pedijatricom. Ako je beba iskljucivo dojena mislim da stvarno ne treba, vec ju cesce dojit.
Mozda ce nam iskusnije mame znati vise reci. :)
Hej cure :)
Jel se topite na ovim vrućinama? 🥵
Minigirl ja nisam baš upoznata za što su remenčići, ali držim vam fige da ih se što prije riješite.
Mi smo imali na punih mjesec dana, cijela dva dana "skok u razvoju", ne spavanje ni po danu ni po noći, na cici svako malo, plakanje, nervoza…uf. Ali evo, izdržali smo.
Jel dajete vi bebama malo vode da piju?
Od struke su mi svi rekli da nema potrebe, a ovi doma mi svi kažu da mu dam malo jer je jako vruće.
I ja slušam i slušala sam za vodu prije, da dam ovo ono… po mišljenju većine novijih pedijatara i struke, do 6 mjeseci im ne treba voda, bilo da su dojena ili na ad.
Po mome misljenju, kad je dijete na cici ili kombinaciji, ne treba, jer mlijeko je na početku podoja rjeđe i tu se dijete “napije”, ostatak mlijeka je masniji gdje se napapa.
Sto se tiče davanja vode djetetu koje je na ad, tu ne znam sto bih rekla, iako kažu da ne treba, ja ću vidjeti sad preko ljeta ako bude češće tražio bocu, pokusat mu ponudit, ali ništa pretjerano, možda čak i na žličicu.
Svakako bebi od mjesec dana nebih davala ništa osim mm ili ad jer sve ostalo ispire taj njihov zaštitni sloj na crijevima. A i oni u toj dobi nisu “uobroceni” pa ih voda samo može prevariti.
Ej ženskeee 😄
Rose, ja se isto ubrajam u ljetomrsce 😂 živcira me vrućina, znojenje, djeca koja nisu u školi nego doma mamaću cijeli dan😏
Me sekiraj se oko dojenja, imaš troje djece, bitnije je da si ti rasterećena koliko god se da i da djeca imaju opušteniju mamu, a dojenje je samo tehnikalija. Ja bi isto na dane najrađe otpisala dojenje 😅
Minigirl suoer da se navikla na remenčiće, nekako je to teže roditeljima nego bebi. Neka to odradi da kasnije nema problema. Moja prijateljica iz srednje provela je skoro 2godine u krevetu i prošla gro operacija s 22g, jer se time nisu pozabavili kad je bila beba. Samo imaj na umu da radiš najbolje za nju i to je to. 🤗
Voda bebama ne, tek kad krene dohrana. Logika je neka da ih to zavara da su siti, pa ne popapaju mlijeka... moji su sva trojica ljetne bebe, i nijednom nisam davala.
Mi smo imali skokić početkom tjedna, i baš se vidi kao da se upalio prekidač, puno je aktivniji, gleda, smješi se, guguće 🥰🥰🥰 postao je prava bucasta bebica 🤩
Marija, ja mu režem barem 1x tjedno, jer već ima lijepe čvrste noktiće. Isto mi bude izgreban ako ne obavimo manikuru 😄
Mi nismo kakali već 5 dana 🥴 ne znam što napravit. Dečko se inače ne žali, normalno papa i sve. Ali čudno mi. Imate kakav savjet?
Pitanje 2, kako ih oblačite sad po ovim vrućinama? Dugi/kratki rukav? Nogice gole ili čarape/hlačice?
Pitanje 3, do kad su u košari? Meni sportski dio u kolicima ide skroz u ravno, pa nekako računam da bi se uskoro mogli prebaciti 🤔 košara će nam uskoro biti premala
Cure kad ste rezale noktice bebama? Moja je sva zgrebana po licu kak se stalno s rukicama dira po licu, probala sam odrezati, ali su jako mekani pa se uvijaju.. 🤷🏼♀️
Ja bi ih “otkinula” nezz kako bolje da opišem, onako svojim noktom “nacmem” i samo ga ogulim s vrha 😅😅😅 sad sam ih tek počela rezati kad su očvrsnuli.
Marija, ja mu režem barem 1x tjedno, jer već ima lijepe čvrste noktiće. Isto mi bude izgreban ako ne obavimo manikuru 😄
Mi nismo kakali već 5 dana 🥴 ne znam što napravit. Dečko se inače ne žali, normalno papa i sve. Ali čudno mi. Imate kakav savjet?
Pitanje 2, kako ih oblačite sad po ovim vrućinama? Dugi/kratki rukav? Nogice gole ili čarape/hlačice?
Pitanje 3, do kad su u košari? Meni sportski dio u kolicima ide skroz u ravno, pa nekako računam da bi se uskoro mogli prebaciti 🤔 košara će nam uskoro biti premala
Wayu ili neki drugi probiotik? Nama je to pomagalo. dojene bebe po mojoj ped mogu i do 7 dana bez kakanja, ako ga ne muci ništa, ne brini.
Dugi rukav za noć, tj noćas je prvu noć spavao u kratkom rukavu +hlačice i carapice. Ali ga ja pokrijem još tankim poplonom od struka na dole i ne buni se, spava tako.
Preko dana je u kratkom bodiju ili kratkom kombinezonu, bez carapica.
Mi smo sad u košari još uvijek, ali mu je na knap. Kroz mjesec dana mu planiram staviti sportski dio i spustiti ga.
Doduše mi smo stariji, ali ako ti ide u nulti položaj, zašto ne.
Sortiraj odgovore
Najstariji