Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniGirl
    02. Srpanj 2023. 14:05

Rose.

MiniGirl

Marija mi smo u toj dobi cini mi se jos otkidali, ali sad skaricama rezem i to 1x tjedno i vec budu dugacki
    Ja sam probavala dok sam dojila pojest suhe sljive i ono sto mene otvara da se ona pokaka (ne mogu procjenit je li se zbog toga pokakala ili joj je jednostavno doslo).
    A sad se uglavnom nadam da ce se pokakat. Super savjet je ovo s kamilicom!
    Ja sam bas ovaj tjedan razmisljala da pogledam malo taj sportski dio i pokusam ga uvest u upotrebu na skroz ravno jer je lakse za putovati, manje mjesta zauzima.
    Iako, nama je kosara i dalje dobra jer smo sad zabice s remencicima pa mi stane sto se duzine tice.
    A sto se robice tice ima samo bodic na kratke rukave i carape (zbog remencica). Hlace joj ni jedne ne mogu navuc ali nama je jaaako vruce u stanu. Za noc ju pokrijem plahtom ili tankom dekicom (ovisi koliko se temp spusti) i to samo do pojasa.
    A mene zanima po kojim smjernicama planirate uvodit dohranu?

S prvih dvoje sam s navršenih 5,5 mj krenula prvo povrće, tikvica, mrkva, batat… nakon toga voće, jabuka, kruška… uvođenje postepeno, namirnicu po namirnicu kroz nekoliko dana. Nakon toga žitarice u kombinaciji s voćem. Sa 6,5-7 mj piletinu, teletinu u svakakvim kombinacijama. U početku jedan obrok onako prije podne, kasnije kad uvedem meso onda to bude za ručak. Mesno-povrtni. Oko 10 sati ujutro voće sa žitaricama. I onda kasnije večera. Nešto mliječno. Između je bilo dojenje. S obzirom da je sad mali na ad, krenut ću nešto prije, planiram s 4.5 mj. U početku sve blendano, kasnije gnjeceno s malim komadićima…

Spremila sam si ovo i puno hvala. Vidjet cemo.kako ce to ici.

Marija Ja sam dobila i trajala je duže nego sto mi je uobičajeno i prva dva dana je bila jaako obilna s tim da nisam imala nikakve bolove, sto mi je isto bilo neobicno.

• laleee
    02. Srpanj 2023. 14:21

Marija_94

Cure da vas pitam. Kakva je M nakon poroda kad dode, jel ista duzina ciklusa ili se moze promjeniti nesto? Jos nisam dobila, ali me zanima.

krvarenja poslije poroda mo je bilo skoro 2 tjedna, poslije toga prva trajala 10 dana i evo druga dosla nakon 2 tjedna opet,, nije mi jako obilno ni bolno kako je znalo biti prije trudnoce 

• laleee
    02. Srpanj 2023. 14:23

curke hvala, spricam mu fiziolosku i izvlacim aspiratorom danas sam cak prvi puta sa usisavacem 🤣
    inace sam sogorici znala rec da je luda sto je klincima to radila usisavacem hahahahah, a sad sam i ja pocela 🤷🤣🤣

Rose.
    03. Srpanj 2023. 08:13

Marija_94

Cure da vas pitam. Kakva je M nakon poroda kad dode, jel ista duzina ciklusa ili se moze promjeniti nesto? Jos nisam dobila, ali me zanima.

Moje dvi su prošle nakon poroda, jednake kao u prije 🤷🏼‍♀️

Rose.
    03. Srpanj 2023. 10:58

Marija_94

Rose.

Marija_94

Moje dvi su prošle nakon poroda, jednake kao u prije 🤷🏼‍♀️

Aham. I zanima me dal cu isto osjetit ko prije trudnoce da dolazi, tipa bolovi u donjem dijelu trbuha i krizima ili nema pravila?

Pa meni je ugl tako, onako bolovi predmenstrualni, s tim da ja nakon prvog poroda bas imam bezbolne menstruacije, puno bolje nego prije. 

bambi27zg
    03. Srpanj 2023. 12:31

Pozdrav mame, ja sam s Ljetnih beba 2023 🤗 
    Imam pitanje vezano za pedijatra
    Ukoliko ima netko neki savjet kome upisati (ili ne upisati 😅) vezano za DZ Ivanicgradska (Zagreb) bila bih zahvalna. 🙂  Osim da je doktor normalan u radu s djecom znacilo bi mi i da komunicira mailom. 
    Hvala unaprijed! 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Rose.
    03. Srpanj 2023. 16:14

laleee

curke hvala, spricam mu fiziolosku i izvlacim aspiratorom danas sam cak prvi puta sa usisavacem 🤣
    inace sam sogorici znala rec da je luda sto je klincima to radila usisavacem hahahahah, a sad sam i ja pocela 🤷🤣🤣

Znaš za koliko ces stvari što se tiče djece pomislit da “nikad nećeš” 😂😂😂 ja se znam nasmijat sama sebi kad se sjetim koliko puta sam pomislila tako. 

• NelAm
    04. Srpanj 2023. 22:17

Bok svima,

Imam pitanje pa bih vas zamolila ako možete podijeliti svoje iskustvo. Rodila sam pred 4.mj. i dojim. Menstruaciju još nisam dobila.
    Kakav vam je iscjedak iz rodnice tijekom dojenja? Da li je pomalo žućkast i povremeno pomiješan sa sukrvicom?

Hvala!
    Lp!

• mila20
    05. Srpanj 2023. 00:32

Mame koje ste rodile na carski, kada ste pocele osjecati trbuh?

MiniGirl
    05. Srpanj 2023. 00:51

mila20

Mame koje ste rodile na carski, kada ste pocele osjecati trbuh?

Podrucje oko ožiljka? Rekla bih da je 3 tjedna nakon vec bilo puno bolje, ali i sad imam nekih 3 cm s donje strane ožiljka koje ne osjetim (proslo je 4 mjeseca)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.