Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • laleee
    08. Travanj 2023. 20:39

cure evo da javim, od petka sam u bolnici radi visokog tlaka, tek se malo spustio i danas cijeli dan osketim bolove u leđima i stomaku i doktorica u viziti kad je bila pogledala me otvorena sam jedan prst 😁
    sada kako se to sve priblizava malo me panika hvata 😁

• laleee
    08. Travanj 2023. 21:19

Marija_94

laleee

cure evo da javim, od petka sam u bolnici radi visokog tlaka, tek se malo spustio i danas cijeli dan osketim bolove u leđima i stomaku i doktorica u viziti kad je bila pogledala me otvorena sam jedan prst 😁

Sretno, izdrzi jos malo bit ce sve dobro! 😊 Koliko si sad tjedana trudna?
    Btw nesto mi nije stimalo s prijavom pa sam napravila novi racun.

sutra (nedjelja) tocno 37 tjedan 😊

• Tinchilina
    08. Travanj 2023. 21:27

Akane

Bubamaza🐞

Apsolutno da hoce… ma vjerujem da trece stvarno nema puno izbora nego uklopit se 🤣
    U tebe je starija ekipa,kao i kod nas bit ce to sve po p.s.-u. Moj tips and tricks-prvo ih nauci hendling i da paze glavicu…pa da vidis gusta i kako se rucak u miru skuha i kava popije. Moji gustaju. Cak i stariji od kojeg sam imala ocekivanja za pomoc meni. Al da ce me molit da izdojim ,da on bocicu moze dat e to nisam 😅🤣🤣
    Sretno sutra na ctg-u. Mozda bolje prodes jer je vikend 🤣🙏🙏🙏

❤️❤️❤️🥰🥰🥰 Koje su duše ti sinovi 💙💙💙 predivno 🥰

Disanje, probajte vizualizirat cvjet koji se otvara (cerviks, jel 😅) i nemojte se prenaprezat i grčit kad vas uhvati trud, probajte ostat opuštene (nije lako, znam) najlakše vam je skužit po čeljusti, ako ste stisle zube, ne valja. Strah ostavite nedje vani i vjerujte svom tijelu da zna što radi. Sve je to ugrađeno u našu biologiju. Jeste li znale da trudnice pred porod ispuštaju feromone koje kod partnera izazivaju pad testosterona, i pojačavaju lučenje progesterona i čak prolaktina, da bi bio što brižniji otac kad stigne beba? (Preporuka za knjigu Ženski mozak, Louann Brizendine 😁)

Pripremate li što za blagdane? Ja ću se ove godine po prvi put kao Međimurka koja živi u Dalmaciji, okušat u izradi pince 😂
    🤞🤞🤞

Ovo mi je tako slatka metafora, al ne znam jel misliš u stilu dok dišeš zamišljaš kako se u nekom ritmu otvara ili? Mislim sviđa m ise jer je vizualno i baš si pogodila što bi kod mene moglo upaliti 😄

💙 5/2023

• anaVi90
    08. Travanj 2023. 21:58

Mamice, molim vas za iskustva (one koje ga imaju). :)
    Jutros nakon mokrenja kad sam se obrisala, na papiru je ostala poprilična količina dosta prozirne sluzi. Blagooo žućkaste, ali čiste!
    Nisam sigurna dali je to sluzni čep, i što mogu očekivati.
    Zvala sam bolnicu, da pitam, pa mi je teta na telefon rekla da je to normalno u ovim tjednima pred kraj trudnoće. Te, ako uredno osjetim bebu, da nema krvarenja, bolova, otjecanja plodne vode i nekih promjena da ne trebam dolaziti. Već samo da pratim situaciju...

Malo me strah da ne krene porod već.
    Bila sam kod svoje dokt. prošli tjedan pa niie ništa rekla da se cerviks skraćuje ili bilo što što bi moglo ukazati da će nešto krenuti.

Za sad sam ok, te sluzi nema više. Bebu osjetim normalno.
    Dali se kojoj dogodilo tako nešto i kad vam je krenuo porod?

• laleee
    08. Travanj 2023. 22:32

Marija_94

laleee

Marija_94

laleee

Ja sam na 37+2 bila za vrsak prsta otvorena, tako mi je rekla dr. Bas me zanima kako ce biti sad u cetvrtak. 🙂
    Recimo jedna cura je sa 37 tjedana bila otvorena za 4 prsta, a rodila sa 39 tjedana, ali naravno kod svake od nas je drukcije.

ja imam jake trudove pa doktorica ceka da samo krene,, nezeli me previse dirati da nepotice ona porod nego da samo krene 

• laleee
    08. Travanj 2023. 22:49

Marija_94

laleee

Marija_94

laleee

Marija_94

laleee

Ja sam na 37+2 bila za vrsak prsta otvorena, tako mi je rekla dr. Bas me zanima kako ce biti sad u cetvrtak. 🙂
    Recimo jedna cura je sa 37 tjedana bila otvorena za 4 prsta, a rodila sa 39 tjedana, ali naravno kod svake od nas je drukcije.

ja imam jake trudove pa doktorica ceka da samo krene,, nezeli me previse dirati da nepotice ona porod nego da samo krene

Vec sad su tako jaki? Da, bolje da nista ne dira. Ja sam imala par puta navecer malo jace menstrualne bolove, a sad unazad par dana vise nista, samo cekam kad ce krenuti..

danas cijeli dan osjetim jake bolove i neka probadanja, uvjeravali su me da nije nista i kad je dosla doktorica popodne u vizitu rekla sam joj opet da me boli i onda me tek pregledala i rekla da sam otvorena prst i dok me gledala osjetila je trud da sam imala, al sad me hvataju sve jaci

• anaVi90
    09. Travanj 2023. 00:46

Studenticaa

anaVi90

Mamice, molim vas za iskustva (one koje ga imaju). :)
    Jutros nakon mokrenja kad sam se obrisala, na papiru je ostala poprilična količina dosta prozirne sluzi. Blagooo žućkaste, ali čiste!
    Nisam sigurna dali je to sluzni čep, i što mogu očekivati.
    Zvala sam bolnicu, da pitam, pa mi je teta na telefon rekla da je to normalno u ovim tjednima pred kraj trudnoće. Te, ako uredno osjetim bebu, da nema krvarenja, bolova, otjecanja plodne vode i nekih promjena da ne trebam dolaziti. Već samo da pratim situaciju…

Malo me strah da ne krene porod već.
    Bila sam kod svoje dokt. prošli tjedan pa niie ništa rekla da se cerviks skraćuje ili bilo što što bi moglo ukazati da će nešto krenuti.

Za sad sam ok, te sluzi nema više. Bebu osjetim normalno.
    Dali se kojoj dogodilo tako nešto i kad vam je krenuo porod?

Meni ti je ispao sluzni čep u 34.tjednu velika količina kao žele je bio. I ispadao mi je tjednima nakon. Nekima krene nakon par dana, nakon tjedan,dva. Eto ja sam dočekala do 39+6, tako da ne brini. Ne mora značiti da će tebi uskoro krenuti. Možeš ti i do termina dogurati ili prenijeti. Jednoj iz grupe je isto ispadao stalno sluzni čep i nakraju je prenijela par dana ahhah. Sluzni čep se konstantno obnavlja, barem sam ja tako čula. Bitno da nema krvi ili bolova uz to. Jer ako ima, onda treba ići to provjeriti ☺

Hvala 😊 nadam se da će i kod mene biti sve ok. Ako ne baš do termina, onda bar još malo dok ne uđem u 9ti mjesec.
    Baš sam se zabrinula, jer je i kod mene to bila baš dobra količina te sluzi. 
    laleee sretno! I neka prođe sve u najboljem redu, i za tebe i za bebu! Šaljem pozitivne misli! ❤️

• Tinchilina
    09. Travanj 2023. 09:40

Laleee, sretno!!! Neka sve prođe školski i što prirodnije! 🤗

💙 5/2023

Rose.
    09. Travanj 2023. 18:09

Lale sretno 😘😘
    Sretan Uskrs svima koji slave 🫶🏻

Akane
    09. Travanj 2023. 18:48

Sretan Uskrs svima! 
    Lalee želim ti školski porod i brzo maženje s bebicom 🤗
    Ja jučer obavila još jedan ctg i uzv, malac procijenjen na 2650g 🥳🥳🥳 tako da smo super 😎

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.