Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Akane
    03. Travanj 2023. 08:03

Ajme šetnje s bebom 🥰🥰🥰 jedva čekam. Ova dvojica nisu radili probleme s kolicima, nadam se da ni braco neće radit probleme. Al sam si svakako nabavila ergobaby pa ćemo se nosat, jer ovdje kod mene ionako ima puno offroad terena di kolica ne mogu, a baš su super lokacije za prošetat i uživat u prirodi. 
    Regice 🤞🤞🤞 ❤️❤️❤️ nadam se da će mala nakupiti kilice do kraja, jel ti aktivna? Moj non stop lupa, pa me to nekako umiruje. I meni danas kontrolni ctg. 

• regica123
    03. Travanj 2023. 10:58

Evo danas mi cimericu sa 35+3 odveli na carski zbog losih protoka i ctg-a.
    Mi ne napredujemo u tezini (osim ako se 50g moze smatrat napretkom :/), 1900g je procjena danas..ali je rekao da je bitno da su protoci i ctg dobri i da je to sad najbitnije i da je najbitnije doc do sigurne gestacijske dobi

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• Tinchilina
    03. Travanj 2023. 13:30

Možda nije sjajno, ali barem je rast kolko tolko i protoci su ok pa možda uspije još malo ojačati do poroda. Držite se! Svi smo tu uz vas, pa makar mentalno 😘

27.05.25 ❤️💙
    💙 5/2023

• Baby❤
    03. Travanj 2023. 13:42

Curke, imala sam tri spontana pobačaja, nasljedna i stečena trombofilija.

Sad sam trudna 16 tt, uzimam clexane od početka, zanima me ako ima koja sa istim stanjem dal vam je doktor rekao da idete na carski ili prirodno rodite? 

-25 god.
    - 3 spontana pobačaja
    - nasljedna i stečena trombofilija
    -dečko 💙 godina i pol 🥰
    Čekamo curku ❤️

Rose.
    03. Travanj 2023. 15:34

Marija.1994

Regice svu srecu ti zelim i da bebica dobije na tezini. 🙏
    Rose je, prebrzo ide vrijeme, sve manje spavam kao da sam spremna da se blizi porod. Evo danas bas kupili autosjedalicu i kolica, kaze muz da mu jos nije jasno da beba dolazi, a bome ni meni jos. 🙈☺️

Koju sjedalicu i kolica ste uzeli? 

Rose.
    03. Travanj 2023. 15:36

Akane

Ajme šetnje s bebom 🥰🥰🥰 jedva čekam. Ova dvojica nisu radili probleme s kolicima, nadam se da ni braco neće radit probleme. Al sam si svakako nabavila ergobaby pa ćemo se nosat, jer ovdje kod mene ionako ima puno offroad terena di kolica ne mogu, a baš su super lokacije za prošetat i uživat u prirodi.
    Regice 🤞🤞🤞 ❤️❤️❤️ nadam se da će mala nakupiti kilice do kraja, jel ti aktivna? Moj non stop lupa, pa me to nekako umiruje. I meni danas kontrolni ctg.

Ma ja sam sama kriva sto prvih dvoje nisu voljeli kolica, nisam ih “učila” od prvog dana na njih, i na prvo negodovanje bi ih dizala van. Sad s trećim sam pametnija, pa se odmah prvih dana po kući vozio u njima da se navikne 🫣🫣 

Rose.
    03. Travanj 2023. 15:38

I da kad već pišemo o kolicima, ako se netko dvoumi još, moja preporuka za cybex balios s lux 3u1… lagana, jednostavna za sklopiti, okretna. Jaje je udobno, čvrsto, košara manja, nisu glomazna. Za sada su 👌🏻👌🏻

Akane
    03. Travanj 2023. 20:18

Ctg okeish... Padalo par puta na 103bpm, a trebalo bi bit 120-160bpm. Dečko je opet bio nemiran. Kad mi je dr rekla neka se s boka prebacim u polusjedeći je bio puno bolji graf bez oscilacija. Sutra opet, a pregled idući tjedan. Pa ćemo valjda i protoke pogledat. 
    Regice ne znam što bih ti pametno rekla, ali vjerujem da si i dobrim rukama i da će sve biti ok. Jesu ti spomenuli kakve lijekove za razvoj pluća (u slučaju da te krenu porađat ranije), ili to čak više ni ne treba obzirom na tjedne? Znam da je najbolje da je beba što duže u buši i nadam se da će bit, ali uz današnju medicinu bebe to dosta dobro podnesu i sve bude ok. Žilavi su oni ❤️ drži se 😘

• regica123
    03. Travanj 2023. 21:20

Akane ma daj, padalo na 103? Hm, jesi sigurna da to nije hvatalo tvoje otkucaje? Meni zna uhvatit moje cesto, pogotovo kad sam na boku. Nama je recimo veci problem sto ponekad znaju bit previsoki... Ali srecom ctg je danas bio super. Svaki dan me jako trta za taj ctg, bas me strah snimat ga uff..pogotovo ono kad su jednom bili bas visoki pa su me poslali sa 32tt u radjaonu, srecom da se bilo smirilo sve.
    Nisu mi niti spominjali te injekcije. Protoci su valjda najbitniji od svega, bitniji cak od ctg-a jer nekad ctg moze bit trenutno los, al kao ako su protoci dobri znaci da beba ima kisika. Nadam se samo da ce ostat dobri i da cemo pric 2kg i da cemo doc do 37tt.
    Kad su tebi radili uzv zadnji put? I tad je bilo 1950g jel?
    Mene su pitali jesam li prvorotkinja, jel curica ili decko i to...valjda je i to bitno za one percentile. Kao ako sam prvorotkinja ocekuje se manja beba, ako je curica isto je ocekivana manja kilaza od muske bebe tako da smo mi jos uvijek na nekoj donjoj granici normale s tezinom s obzirom na to, ali ne znam kakve su mjere za drugu bebu i musko dijete. Jesu ti rekli na kojoj si percentili? 
    Mi smo izmedju oko 20te jos uvijek, iako mi stvarno kilaza izgleda mala za tjedne...al vidit cemo.

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• Bebanomoje
    03. Travanj 2023. 23:59

Rose.

I da kad već pišemo o kolicima, ako se netko dvoumi još, moja preporuka za cybex balios s lux 3u1… lagana, jednostavna za sklopiti, okretna. Jaje je udobno, čvrsto, košara manja, nisu glomazna. Za sada su 👌🏻👌🏻

I mi ih imamo. Koristili ih s malom i sad opet i svima ih uvijek preporucim, ne bih ih mijenjala ni za jedna druga 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.