Jutrooo 🌞
Ima li bure kod vas? Kod mene dere nemilo, mi smo točno preko puta paškog mosta 😅 valjda će se smirit do kraja dana.
Regica moguće da je hvatalo moje otkucaje, nije mi to ni palo napamet. Malo sam već zaboravila kako to ide od prošlih trudnoća. Moja dr i ja nismo detaljno ulazile u problematiku, jučer sam bila gledala još jednom stare knjižice, prvi je dobio pune dvi kile u zadnjih 6tjedana, tako da brzo to oni naberu. Zadnji uzv je bio pred 10dana, a slijedeći je idući četvrtak. Mislim da nema razloga za pretjeranu brigu, dok god je sve u granicama, makar i na donjim.
Pitao me jučer mlađi, da što sam tako debela 😅😂
Kolica ja imam svoja još od prvog, malo su već izraubana ali poslužit će. Eventualno možda uzmem neka kišobran, pa ako imate preporuke za takva, super 😄
Službeno porodiljni kreće od idućeg tjedna, pa moram riješit papirologiju, uzet doznake kod dr danas/sutra. A nadam se da sam do tad i s poslom gotova, bar donekle 🤞
Kako ste mi vi u počasnom krugu? Steže li šta lagano? Je li se spustio trbuh? Ima li BH kontrakcija?
Ovdje je isto bura (ST), ali ja sam u bolnici pa mi ne smeta pretjerano. Evo bas dok ovo pisem snimam ctg hahaha... Mislim da bi mi u petak trebali opet radit uzv pa ne mogu docekat petak....
Ne mogu vjerovat da neke od vas jos rade 🤯 znam da se sluzbeni porodiljni moze uzet od 34tt, a ono ako se zeli jos onda je obavezni tamo 36tt jel da?
Akane ma vj su bili tvoji otkucaji, znaci da je padalo na 103 to bi bilo stvarno lose. Meni cesto kad se pomakne malena sonda onda uhvati moje otkucaje. Jednom prilikom je tako 10 min snima ctg moje, meni je bia iza ledja pa nisam vidila... sestra se pripala nas kako, ono cilo vrime oko 100(sta je cak puno i visoko za nase otkucaje) i onda dosla, pomakla sondu malo dole i bilo ono stabdardno oko 150.. al me pitala ka jel meni tako cesto budu otkucaji 100-110 da je to bas visoko, ja ono "samo kad snimam ctg jer sam pod stresom" hahahaha... i da, ispalo kad mi je izmirila puls da mi je bas visok i da je hvatalo moje.
Btw cure jel vi pijete magnezij? Znaci, ja dok sam ga pila imala sam problema sa stolicom (imala ceste kasaste neformirane stolice), tj ne znam jel od njega, ali evo cim sam izbacila magnezij stolica mi je opet normalna. Hmm, mislite da stvarno moze bit od njega?
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Jutrooo 🌞
Ima li bure kod vas? Kod mene dere nemilo, mi smo točno preko puta paškog mosta 😅 valjda će se smirit do kraja dana.
Regica moguće da je hvatalo moje otkucaje, nije mi to ni palo napamet. Malo sam već zaboravila kako to ide od prošlih trudnoća. Moja dr i ja nismo detaljno ulazile u problematiku, jučer sam bila gledala još jednom stare knjižice, prvi je dobio pune dvi kile u zadnjih 6tjedana, tako da brzo to oni naberu. Zadnji uzv je bio pred 10dana, a slijedeći je idući četvrtak. Mislim da nema razloga za pretjeranu brigu, dok god je sve u granicama, makar i na donjim.
Pitao me jučer mlađi, da što sam tako debela 😅😂
Kolica ja imam svoja još od prvog, malo su već izraubana ali poslužit će. Eventualno možda uzmem neka kišobran, pa ako imate preporuke za takva, super 😄
Službeno porodiljni kreće od idućeg tjedna, pa moram riješit papirologiju, uzet doznake kod dr danas/sutra. A nadam se da sam do tad i s poslom gotova, bar donekle 🤞
Kako ste mi vi u počasnom krugu? Steže li šta lagano? Je li se spustio trbuh? Ima li BH kontrakcija?
I kod nas dere za poludit…od preksinoć.
ne možeš izac iz kuće. Bljak…
Super da si tako opuštena, bit će to sve dobro, sad će se poceti debljati bebonja🫶🏻🙂
Za kišobran kolica, meni se sviđaju jako ergo metro +, i jako su dobre recenzije, pa baci oko 👌🏻
Rijesavaj posao i odmaraj vise 😃
Ovdje je isto bura (ST), ali ja sam u bolnici pa mi ne smeta pretjerano. Evo bas dok ovo pisem snimam ctg hahaha… Mislim da bi mi u petak trebali opet radit uzv pa ne mogu docekat petak….
Ne mogu vjerovat da neke od vas jos rade 🤯 znam da se sluzbeni porodiljni moze uzet od 34tt, a ono ako se zeli jos onda je obavezni tamo 36tt jel da?
Akane ma vj su bili tvoji otkucaji, znaci da je padalo na 103 to bi bilo stvarno lose. Meni cesto kad se pomakne malena sonda onda uhvati moje otkucaje. Jednom prilikom je tako 10 min snima ctg moje, meni je bia iza ledja pa nisam vidila… sestra se pripala nas kako, ono cilo vrime oko 100(sta je cak puno i visoko za nase otkucaje) i onda dosla, pomakla sondu malo dole i bilo ono stabdardno oko 150.. al me pitala ka jel meni tako cesto budu otkucaji 100-110 da je to bas visoko, ja ono "samo kad snimam ctg jer sam pod stresom" hahahaha… i da, ispalo kad mi je izmirila puls da mi je bas visok i da je hvatalo moje.
Btw cure jel vi pijete magnezij? Znaci, ja dok sam ga pila imala sam problema sa stolicom (imala ceste kasaste neformirane stolice), tj ne znam jel od njega, ali evo cim sam izbacila magnezij stolica mi je opet normalna. Hmm, mislite da stvarno moze bit od njega?
Osvrnut ću se na ovaj dio s magnezijem. Moguće da je od njega, ja sam ga pila navečer, ujutro bi me odmah potjeralo na wc. A inače nisam bas od wc, idem svakih par dana. Tako da msl da je povezano s njim.
Ja bez magnezija ne mogu. Popijem 3tablete na dan i još me grči u nogama. Mekanija stolica me ne smeta. Rađe to nego da ne mogu par dana na wc. Popijem još i 2tablete kalcija i jednu omegu. Kalcij mi je isto bitan, jer sam nakon drugog poroda provela godinu i pol dana kod stomatologa, poispadale su mi sve plombe, i još su dva kritična zuba totalno otišla pa sam morala staviti implantate. Potrošila brdo para i vremena, tako da čim sam vidjela plusić, trk po kalcij 😅 beba sebi uzme koliko joj treba, a mami ostane što ostane
Što se posla tiče, u uredu sam ostala na raspolaganju po potrebi, i to još ovaj tjedan. Ali imam svog privatnog sa strane. I s tim sam lagano pri kraju, pa neću još dugo. Od 5 projekata 3 su skoro pa završena, a dva neka mala ću još idući tjedan završit. Tako da nije strašno 😉
Ja od danas na porodiljnom 🥳🥳🥳 ujutro bila na pregledu, uzela mi neki zadnji bris - bilo je poprilično neugodno- kaže da je to zato jer mi je dolje sad sve jako osjetljivo. Beban je super, raste, nije ga puno ni gledala. Od jutra do podne obavila jedno 7 stvari, baš sam zadovoljna i sad otišla u krevet jer sam zbog vjetra dodatno lošije spavala nego ovih dana. Paše mi porodiljni 😆 poslat ću hzzo-u preko maila potrebnu dokumentaciju jer su mi tek sad iz firme poslali potvrdu o plaći, pa mi se ne ide nazad u grad samo zbog toga. Sljedeći korak naručit se u TA na Sv. Duh.
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Mi uzeli Versatrax, Joie. Gledala sam dosta i njih je dosta mama preporučilo, iako se i ovaj cybex Balios takoder spominjao, nekak su mi ova sjela i lijepa mi je boja - u zadnje vrijeme me šora ona lijepa zelenkasta, kao malo maslinasto pastelna i sve mi se takvo sviđa, od kuhinje do dječkih kolica. Kolica je dragi odobrio, kuhinju u toj boji nije 😁
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Evo mene s ctg-a i ne valja. Jako su velike oscilacije, nagli padovi, pa se digne jako da nadoknadi. Pokušala je dr izmjeriti protoke, ali ovaj divljak neda. Neće bit na miru i gotovo. Aliii smo dobili cca 300g od zadnjeg uzv-a prošli tjedan što je super. Uputila me sutra u trudničku ambulantu na ctg i protoke, jer je ona odsutna do slijedeće srijede, i odmah me u srijedu naručila na pregled. Spomenula je i prijevremeni porod, al vidjet ćemo kakvi će nalaz biti sutra. Tako da mi je očito vrijeme da spakujem torbu 😅 jedino nemam tako malih bodija 😄
Evo mene s ctg-a i ne valja. Jako su velike oscilacije, nagli padovi, pa se digne jako da nadoknadi. Pokušala je dr izmjeriti protoke, ali ovaj divljak neda. Neće bit na miru i gotovo. Aliii smo dobili cca 300g od zadnjeg uzv-a prošli tjedan što je super. Uputila me sutra u trudničku ambulantu na ctg i protoke, jer je ona odsutna do slijedeće srijede, i odmah me u srijedu naručila na pregled. Spomenula je i prijevremeni porod, al vidjet ćemo kakvi će nalaz biti sutra. Tako da mi je očito vrijeme da spakujem torbu 😅 jedino nemam tako malih bodija 😄
Kako mislis velike su oscilacije? I trebaju biti oscilacije, nije dobro kad ctg nije reaktivan. Hoces reci visoki/niski su otkucaji? Super da je dobio na gramazi! Nama ce u petak najvj opet raditi uzv... meni su rekli da ne znaju dokada cemo, da mozemo jos tjedan, a da mozemo i do 40.tog, da to bas nema pravila i da sve ovisi o protocima i ctg-u i da zato i lezim u bolnici.. al cisto sumnjam da cemo duze od 38tt svakako, mislim da nam je to plafon i to bih odmaaah potpisala! Uff...
Protoke mi stalno gledaju, svako 3-4 dana... cudno mi da ti nije mogla vidit protoke..meni kad je malena bila najaktivnija i ludovala po trbuhu opet su mi uspjeli izmjerit protoke o.O
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Pozdrav žemske! Decko i ja smo imali spolni odnos 2x gdje je S u mene 26.03. Zanja M 06.03, trajala 3 dana. Predvidena ovulacija 17.03. Trebala sam dobiti 31.03. E sad, da sam trudna, po meni apsolutno NE. 4 dana od kad mi kasni imam bolove u trbuhu tj vise nalik grcevima i znam.tu i tamo curit pa pomoslim da je stigla medutim nista. Danas sam napravila test i logicno negativan je. Medutim, saznala sam od jedna zenske da digitalni test moze pokazati lazno negativno i da bi se on trebao otvoriti. E sad, ja sam njega otvorila i nasla sam 2 trakice. Nova sam pa ne.znam staviti sliku pa cu vam opisati. Kedna trakica 2 crte, jedna jako plava druga skroz slabo, druga trakica jedna slaba crta. Nisam u strahu ni nista, ali me zanima sto vi mislite. Zadnja trudnoca mi je bila prije 4 mj u kojem sam imala spontani pa mi se sve ovo nekako vraca, imam mucnice ujutro, napuhana sam i donjem dijelu trbuha i bole me grudi. Ali opet kazem nema teoretske sanse da jesam. Hvala!
Sortiraj odgovore
Najstariji