Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tinchilina
    04. Travanj 2023. 16:04

Mi uzeli Versatrax, Joie. Gledala sam dosta i njih je dosta mama preporučilo, iako se i ovaj  cybex Balios takoder spominjao, nekak su mi ova sjela i lijepa mi je boja - u zadnje vrijeme me šora ona lijepa zelenkasta, kao malo maslinasto pastelna i sve mi se takvo sviđa, od kuhinje do dječkih kolica. Kolica je dragi odobrio, kuhinju u toj boji nije 😁

💙 5/2023

Akane
    04. Travanj 2023. 17:50

Evo mene s ctg-a i ne valja. Jako su velike oscilacije, nagli padovi, pa se digne jako da nadoknadi. Pokušala je dr izmjeriti protoke, ali ovaj divljak neda. Neće bit na miru i gotovo. Aliii smo dobili cca 300g od zadnjeg uzv-a prošli tjedan što je super. Uputila me sutra u trudničku ambulantu na ctg i protoke, jer je ona odsutna do slijedeće srijede, i odmah me u srijedu naručila na pregled. Spomenula je i prijevremeni porod, al vidjet ćemo kakvi će nalaz biti sutra. Tako da mi je očito vrijeme da spakujem torbu 😅 jedino nemam tako malih bodija 😄 

• regica123
    04. Travanj 2023. 18:29

Akane

Evo mene s ctg-a i ne valja. Jako su velike oscilacije, nagli padovi, pa se digne jako da nadoknadi. Pokušala je dr izmjeriti protoke, ali ovaj divljak neda. Neće bit na miru i gotovo. Aliii smo dobili cca 300g od zadnjeg uzv-a prošli tjedan što je super. Uputila me sutra u trudničku ambulantu na ctg i protoke, jer je ona odsutna do slijedeće srijede, i odmah me u srijedu naručila na pregled. Spomenula je i prijevremeni porod, al vidjet ćemo kakvi će nalaz biti sutra. Tako da mi je očito vrijeme da spakujem torbu 😅 jedino nemam tako malih bodija 😄

Kako mislis velike su oscilacije? I trebaju biti oscilacije, nije dobro kad ctg nije reaktivan. Hoces reci visoki/niski su otkucaji? Super da je dobio na gramazi! Nama ce u petak najvj opet raditi uzv... meni su rekli da ne znaju dokada cemo, da mozemo jos tjedan, a da mozemo i do 40.tog, da to bas nema pravila i da sve ovisi o protocima i ctg-u i da zato i lezim u bolnici.. al cisto sumnjam da cemo duze od 38tt svakako, mislim da nam je to plafon i to bih odmaaah potpisala! Uff... 
    Protoke mi stalno gledaju, svako 3-4 dana... cudno mi da ti nije mogla vidit protoke..meni kad je malena bila najaktivnija i ludovala po trbuhu opet su mi uspjeli izmjerit protoke o.O

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• Mala2106
    04. Travanj 2023. 18:51

Pozdrav žemske! Decko i ja smo imali spolni odnos 2x gdje je S u mene 26.03. Zanja M 06.03, trajala 3 dana. Predvidena ovulacija 17.03. Trebala sam dobiti 31.03. E sad, da sam trudna, po meni apsolutno NE. 4 dana od kad mi kasni imam bolove u trbuhu tj vise nalik grcevima i znam.tu i tamo curit pa pomoslim da je stigla medutim nista. Danas sam napravila test i logicno negativan je. Medutim, saznala sam od jedna zenske da digitalni test moze pokazati lazno negativno i da bi se on trebao otvoriti. E sad, ja sam njega otvorila i nasla sam 2 trakice. Nova sam pa ne.znam staviti sliku pa cu vam opisati. Kedna trakica 2 crte, jedna jako plava druga skroz slabo, druga trakica jedna slaba crta. Nisam u strahu ni nista, ali me zanima sto vi mislite. Zadnja trudnoca mi je bila prije 4 mj u kojem sam imala spontani pa mi se sve ovo nekako vraca, imam mucnice ujutro, napuhana sam i donjem dijelu trbuha i bole me grudi. Ali opet kazem nema teoretske sanse da jesam. Hvala!

Akane
    04. Travanj 2023. 20:45

regica123

Akane

Kako mislis velike su oscilacije? I trebaju biti oscilacije, nije dobro kad ctg nije reaktivan. Hoces reci visoki/niski su otkucaji? Super da je dobio na gramazi! Nama ce u petak najvj opet raditi uzv… meni su rekli da ne znaju dokada cemo, da mozemo jos tjedan, a da mozemo i do 40.tog, da to bas nema pravila i da sve ovisi o protocima i ctg-u i da zato i lezim u bolnici.. al cisto sumnjam da cemo duze od 38tt svakako, mislim da nam je to plafon i to bih odmaaah potpisala! Uff…
    Protoke mi stalno gledaju, svako 3-4 dana… cudno mi da ti nije mogla vidit protoke..meni kad je malena bila najaktivnija i ludovala po trbuhu opet su mi uspjeli izmjerit protoke o.O

Pada na 100. Pa se digne do 180, malo se smiri pa opet na 100... I ne, nisu moji otkucaji. Nije mogla izmjeriti protoke jer bi on trebao biti malo mirniji da uspije žile snimit, ali mi u biti od 20tt nikako dobit normalnu sliku s uzv-a jer ovaj poludi na uzv. Nisam ni 4d dobila jer nikako ga uhvatit. Dr se svaki put namuči. Ovo malo što je uspjela uhvatit amplitude su bile ok. Al valjda će sutra bit više sreće. 
    Mala 2106 plodni dani nisu nikako pouzdana metoda, jer ovulacija zna uranit i zakasnit. Ja bih na tvom mjestu ponovila test za koji dan, jer ako ima hcg u organizmu on se dupla, pa bi i test trebao biti jasniji. Uzmi u bipi onaj njihov paketić s dvi obične trakice, to ti je dovoljno za utvrditi. 

• Tinchilina
    04. Travanj 2023. 20:58

Ništa nije nemoguće, ali ne znam što se točno očekuje kao odgovor na ovaj post 😅. Mogu samo reći da pratim i neke grupe na fejsu, i znam da curama koje tako ispituju nešto slično žene uglavnom predlažu da izvade betu. Samo prenosim znanje drugih, pa ako ništa drugo raspitajte se o tome.

💙 5/2023

• Tinchilina
    05. Travanj 2023. 12:53

Naručena u trudnicku 17.4. pa bumo vidli....

💙 5/2023

Akane
    05. Travanj 2023. 20:59

Pozdrav, evo da se javim, ctg jutros bio super, bili mi dvoje naj dr u Zadru, pa komentirali da je ovo sve u redu. Kaže da njemu ovaj graf od moje dr izgleda kao da sam uređaj baš ne valja. Nemam pojma. Utješilo me to da je graf u redu, i u petak kontrola. Palo mi isto na pamet da bi me mogli ostaviti na odjelu, ne bude li uredan nalaz. A doma još ništa spremno 😅
    Danas sam predala i papire i konačno se otvara porodiljni 😄💪. Sutra ću lagano pobacat prvu turu u perilicu, pa neka bar nešto bude oprano. 

Akane
    05. Travanj 2023. 21:07

Odletilo mi prije nego zam završila post 😅
    Kako su vam bebice? Spavaju/papaju? Stalo je puhat, bit će šetnji 🥰
    Ne znam koliko nas je uopće ostalo ovdje aktivnih koje još isčekujemo 
    Regice nadam se da su i tebi nalazi dobri 🤞
    Tinchilina kako je kod tebe?
    Spremate li što za Uskrs? Meni se to ništa neda, ali ajd radi obitelji treba nešto. 

Rose.
    06. Travanj 2023. 06:37

Akane, bravo za dobar ctg. Kao što kaže Bubamaza, stav ti je super, zracis pozitivom, i tako treba 👌🏻🫶🏻 
    Sad ćeš se ti ovih dana razbacati i sve spremiti za bebaca 😄😄 
    Mi papamo i spavamo, malo smo nešto budni tokom dana, jedino navečer malo kasnije idemo spavati od očekivanog jer se razbudi momak oko 22 h 😅 ali ne smijem se žaliti, sve je to i bolje od očekivanog s obzirom na prvo dvoje 😄
    Preko dana gdje ga staviš tu će rasti, a noć uz 2 do 3 buđenja odspava. Neka potraje ovako 🤞🏻😜 

Marija, i ja sam se brinula da će to biti šou kad se rodi, koliko je divljao u trbuhu, a vidi ga sad, ko bubica 😄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.