Akane, bravo za dobar ctg. Kao što kaže Bubamaza, stav ti je super, zracis pozitivom, i tako treba 👌🏻🫶🏻
Sad ćeš se ti ovih dana razbacati i sve spremiti za bebaca 😄😄
Mi papamo i spavamo, malo smo nešto budni tokom dana, jedino navečer malo kasnije idemo spavati od očekivanog jer se razbudi momak oko 22 h 😅 ali ne smijem se žaliti, sve je to i bolje od očekivanog s obzirom na prvo dvoje 😄
Preko dana gdje ga staviš tu će rasti, a noć uz 2 do 3 buđenja odspava. Neka potraje ovako 🤞🏻😜
Marija, i ja sam se brinula da će to biti šou kad se rodi, koliko je divljao u trbuhu, a vidi ga sad, ko bubica 😄
Ajde super, nadam se da ce i moja bit tako 😃
Cure, ako ima koja slavonka medju vama pa da znate jel smijemo jesti fish paprikas? Mama ga sutra radi za rucak. 😁
Naravno da ćeš jest, pa nije to tatarski bifek ili sushi pa da sirovo meso/riba bude. 😄
Ja sam se danas namećila na proljetne rolice s kozicama 🤤
Mene moj malac malo počeo zafrkavati, cijelu trudnoću je jako aktivan, od kad sam ga počela osjetiti. A sad zadnjih dana ima neke fore, jedan dan bude miran ko bubica, onda drugi se malo razbaca, ali puno manje intenzivno nego prije. Onda opet zašuti pa se opet javi. Svako malo mi krene panika pa me umiri i tako u krug 🙄 sve ostalo je stvarno super, koliko sam se bojala tog trećeg tromjesečja ne mogu se previše žaliti. Uživam na porodiljnom, družim se sa obitelji, radovi napreduju pa me i to veseli. Samo još nikako da krenem sa pripremom torbe i robice. Bitno da sam ja to sve pokupovala još prije koji mjesec 😄
Akane, budes sad na porodiljnom sve sredila, lijepo u miru, a ko zna, mozda te iznenzadi pa dogura do 40. Tjedna 😁
Marija, kako se osjećaš? Jesi nervozna ili je zen u glavi? Ti si isto prvorotka? Ja sam sve nešto hrabra, samo se bojim da me ne preokrene u zadnji čas...
💙 5/2023
Pozdrav svima 😀
Samo da javim naše stanje. Jedna beba ima SUA sindrom i u zadnja 4 tjedna dobila je samo oko 100g i sada smo na 1800g, što je baš mali prirast, pa od sljedećeg tjedna idemo u bolnicu da nas prate (sutra na rebro na fetalnu kardiografiju). Akane, svaka čast na pozitivi, ja se trudim biti pozitivna oko svega jer smo već 33+4 i mislim ako se i rode sada da će biti sve ok. Druga beba je 2200g i gura sve živo pred sobom, mislim da mi se mjehur nikad neće oporaviti od njegovih udaraca 🤭🤭
Napokon smo prebolili urinoinfek, ali imamo malo povišen tlak.
Uz ovaj skraćen cerviks i pesar + krvarenja sa samog početka, točno sam u šoku koliko tjedana su izdržali.
Baš mi je žao da vas ima toliko sa problemima vezanim uz kilažu bebica… nadam se da će svima biti kako treba sve i da će bebe napredovati kako treba, probajte biti što pozitivnije i bit će sve dobro 🙏🏼🫶🏻
Šaljem zagrljaj svima ♥️
Djevojke i drage žene, kako i kada planirate doći do pedijatara za svoje bebice?
💙 5/2023
Djevojke i drage žene, kako i kada planirate doći do pedijatara za svoje bebice?
Ja sam se baš nedavno raspitivala za istu temu, pa mi je rečeno da u pravilu nakon rođenja se kontaktira pedijatar za upis djeteta.
Ali vjerujem da možete nazvati i prije, željenog pedijatra, pa se raspitati.
Ja mislim da ću ja tako, za svaki slučaj :)
Ja ću taman ovog mlađeg ispisati kod pedijatrice jer kreće u prvi razred, pa ćemo ubaciti bebana na njegovo mjesto 😄
Išla sam opet na ctg danas, ctg uredan, ali sam ja ispalila na živce u čekaoni 4h. I sve koje su došle iza mene, bile su prije mene gotove. I još mi je dr na kraju održala predavanje jer sam rekla "zastoj u razvoju", a ne "u rastu", kasnije se skulirala, ali sam ja bila na rubu da je opalim posred face 😂 ono nakon 4h čekanja sad će mi još solit pamet ko nekoj balavici. Ovnovi i čekanje 😂 još kad mi je rekla da cijelo "wellness" iskustvo moram ponoviti i sutra tlak mi je skočio na 200 😅
Al ok, nemam se šta žalit, idem za sebe i za svoje dijete. Iako mislim da stvarno nema razloga za brigu, čim je on dobio onih 300g u tjedan dana, i ctg je uredan. 😎
Ani92 držim 🤞🤞🤞 bit će sve u redu. Ako se i rode prije, po tjednima ste već u sigurnoj zoni. Sretno ❤️❤️❤️
Bubamaza i Rose baš me ohrabrujete s ovim bebama dobricama 😄 ja isto nekako mislim da će se treće već nekako uklopit u ritam 😁
Da da, zato sam u pitala, jer sam socijalnu ginekologinju jedva dobila. Doslovno do sad sve obavljala privatno i sad kad sam zatrudnila sam si tek dala truda da si nađem nekog socijalnog, i to sam na jedvice jade uspjela. Budem za početak pokušala doć do preporuka za svoj grad... pa ćemo vidjet dalje.
Bubamaza, imaš neku preporuku za tehnike disanja? Ja gledla nešto po youtube-u, ali na trudničkom tečaju u dz to nisu nis spominjale, a na Rodinom online tečaju su pak rekle da to ne preporučaju jer se žene kao onda krenu s tim previše zamarat (tipa brojanje udaha izdaha i to) i da je najbolje kao to sve odradit kak nam dođe u tom trenu. Al rado bih čula vaša mišljenja i iskustva...
💙 5/2023
Ja sam pronašla 2 pedijatra u blizini i mislila ih nazvati samo da se raspitam hoće biti mjesta. Još ću razmisliti.
A tehnike disanja sam gledala na YouTubeu i nadam se da će nešto od toga pomoći 🤭🤭 Ali, ja sveeee nade pokažem u epiduralnu.
Apsolutno da hoce… ma vjerujem da trece stvarno nema puno izbora nego uklopit se 🤣
U tebe je starija ekipa,kao i kod nas bit ce to sve po p.s.-u. Moj tips and tricks-prvo ih nauci hendling i da paze glavicu…pa da vidis gusta i kako se rucak u miru skuha i kava popije. Moji gustaju. Cak i stariji od kojeg sam imala ocekivanja za pomoc meni. Al da ce me molit da izdojim ,da on bocicu moze dat e to nisam 😅🤣🤣
Sretno sutra na ctg-u. Mozda bolje prodes jer je vikend 🤣🙏🙏🙏
❤️❤️❤️🥰🥰🥰 Koje su duše ti sinovi 💙💙💙 predivno 🥰
Disanje, probajte vizualizirat cvjet koji se otvara (cerviks, jel 😅) i nemojte se prenaprezat i grčit kad vas uhvati trud, probajte ostat opuštene (nije lako, znam) najlakše vam je skužit po čeljusti, ako ste stisle zube, ne valja. Strah ostavite nedje vani i vjerujte svom tijelu da zna što radi. Sve je to ugrađeno u našu biologiju. Jeste li znale da trudnice pred porod ispuštaju feromone koje kod partnera izazivaju pad testosterona, i pojačavaju lučenje progesterona i čak prolaktina, da bi bio što brižniji otac kad stigne beba? (Preporuka za knjigu Ženski mozak, Louann Brizendine 😁)
Pripremate li što za blagdane? Ja ću se ove godine po prvi put kao Međimurka koja živi u Dalmaciji, okušat u izradi pince 😂
🤞🤞🤞
Sortiraj odgovore
Najstariji